Friday, April 22, 2011

yang ni lagi best dari mimpi dalam mimpi

aku suka tidur dan aku juga kuat tidur.. tapi masalahnya aku jenis manusia yang jarang bermimpi.. aku pun tak tahu kenapa.. kini, kalau tidur dan bangun tidur, takda beza pun.. sama ja.. masa kecik-kecik dulu aku memang kerap bermimpi dan pada masa yang sama aku boleh mengingati mimpi aku.. aku pernah mimpi dimana situasi mimpi tu menggambarkan seperti dalam shopping complex (ramai gila orang) dan aku tercari-cari mak aku yang hilang dalam kesesakan.. aku menangis.. 


sampai satu tahap sedih gilababi, aku terjaga dari tidur dan terus memandang mak aku.. riaksi mak aku ketika itu (wtf? bangun tidur terus dok usya pelik orang pulak).. hahahaha.. itulah feel mimpi yang aku nak rasai.. dah lama gila aku tak dapat feel mimpi.. tak kisahla mimpi seram ka, mimpi sedih ka, mimpi gembira ka, janji aku dapat feel seperti "oh! semalam aku mimpi ni dan mimpi tu".. berikut adalah antara list mimpi aku ketika kecil yang masih segar dalam ingatakan :

  • aku boleh buat 'kame hame ha' lalu aku memusnahkan sekolah rendah aku
  • aku mimpi baca majalah 'gila-gila' yang aku ingat cover depan dia.. keesokan hari, abang aku beli buku tu.. cover sebijik macam dalam mimpi aku..
  • aku mimpi jadi raja kat satu negeri yang ala-ala dalam filem 'troy'
  • jalan-jalan kat wonderland.. dan paling best aku sedar aku tengah mimpi.. nasib baik masa tu aku kecik lagi.. (kalau sekarang ni sudah jadi pervert dan boleh sedar sedang bermimpi, anda paham-paham sendiri.. ahahaha)

aku teringin nak merasai mimpi dalam mimpi.. ataupun mimpi yang aku sedari bahawa aku sedang bermimpi seperti masa kecik-kecik dahulu.. minggu lepas aku demam panas.. akhirnya aku berjaya untuk bermimpi.. mungkin disebabkan keinginan yang amat kuat untuk bermimpi, mimpi itu datang ketika aku demam (kesian agaknya).. mimpi ni agak unik.. dan lagi best daripada mimpi dalam mimpi..


ketika aku nak masuk tidur, (aku tidur awal lepas isyak sebab demam) aku tidur macam biasa, tak pakai baju dan hanya pakai seluar pendek untuk keselesaan sepenuhnya.. hahaha.. bila dah terlelap, aku mimpi aku mandi, gosok gigi, pakai baju kemeja long slift, sikat rambut dengan kemas lalu aku kembali ke katil untuk tidur.. bila terjaga, aku dapati aku hanya memakai seluar pendek.. kah kah kah.. pelik kan mimpi aku? ya! aku mimpi tidur didalam tidur.. lagi dahsyat dari mimpi dalam mimpi.. kah kah kah..


p/s : paling best kalau mimpi dapat duit banyak.. bila bangun tidur akan menyampah sebab hanya mimpi.. tapi tengok amir rajalawak lagi menyampah.. malam ni kan?


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
59 Comments
Comments


59 comments:

Alin said...

slm. hahaha mrh sgt sampai mimpi nak buat kame hame ha nak runtuh sekolah rendah. ahah xD

Munie Blushious said...

hahahhaha.. sama la... aku pon susah dah nak bermimpi sekarang ni.. mungkin daya imaginasi kanak-kanak tinggi, jadi mse kanak-kanak kite lebih cenderung untuk bermimpi...

Anonymous said...

ritu aku mimpi pak haji kat tmpt aku keja terer giler main gitar..dia x tunjukkan kehebatan dia sebenar.. aku betul2 terkejut dlm mimpi tu. tapi itu mimpi jer..x betul pun.

Eyn said...

hakhakhakhak =)

julietANNA[dot]com said...

aku tak tahu apehal sekarang tetiap hari aku mimpi. macam-macam pulak mimpi best yg tak menahan tu. mimpi jadi awek shahir berkepit doplohpatjam pun baru berapa hari lepas, mimpi makan best-best. bila bangun kecewa HAHA agak-agak aku ada sindrom apa ni? T___T

crayon said...

julet : sindrom down kot rasanya.. hahahaha

zmah said...

Akak kalau terlalu tidur sakit kepala juga.

ika honey bunny said...

aku selalu gile mimpi dalam mimpi

cik arija said...

'kame hame ha' tu pedia? ('_")

farah wahedda said...

HAHAHAHA PELIK JE MIMPI TU

APi said...

sambung2 mimpi lagi best..
bangun jap minum air then tido balik..
kehkehkeh

peah said...

mimpi dlm mimpi dlm mimpi pn ade gak :P

joegrimjow said...

mimpi basah



banjir musim bah

cewek.medusa said...

aku byk mimpi dlm mimpi, kdg2 dlm mimpi siap aku kejutkn diri sndiri suh keluar dr mimpi tu.. ye aku mmg pelik.

mimpi yg aku x bole lupa:
aku ada minat kt sorg mamat ni, siap kejar2 dia dlm mimpi tp mamat tu berlari2 manja menyorok dlm satu rumah ni. bbrp tahun kemudian (bukan mimpi) aku lalu depan rumah dia, TERKEJUT BERUK rumah tu sebiji cam dlm mimpi aku..err aku bkn stalker ye, secara kbetulan terlalu dpn umah dia... ngeee

Blur said...

pernah jugak rase mimpi dlm mimpi nie... tp selalu mimpi yg x best...

Jom baca dan komen post terbaru Blur >>> Fakta Menarik Pasukan Bola Sepak Malaysia

crayon said...

cewek.medusa : mamat tu sapa? aku ka? please jangan
sebut bahawa mamat itu ialah aku.. auwwwww

GiveAsh said...

paling aku suka kalau aku mimpi boleh terbang..

tapi mimpi basah adalah yang paling best..keh keh..

pepatungbiru said...

ak suka tido..tido kn best!!
ak sgt sng dpt mimpi..ad org ckp sbb ak slh bc doa tdo.. =.='

cewek.medusa said...

crayon.. knp plak jangan sebut? :(

cik sakdi said...

boleh x aku nak mimpi kame hame ha si amir tu? baru syok, pastu jadi realiti plak. haha

AinCepet said...

hehhehe...tido mati ni...jgn bangun2.."marooobuka..."masak...

fendy said...

pernah tak sambung mimpi lepas terbangun tidor?
kalau ada,kita memang serupa. :p

Nazirul said...

sekarang tak pernah mimpi basah ke bro?

problem tu.

kah kah kah

redballerina said...

im sorry ! LOL

ainaa.syafiqah27 said...

hahaha.. mimpi kene kene kejar hantu baru padan ngan muke.. hahaha

CintaZulaikha said...

dulu salu sgt dejavu..kekadang dah jadi takot plak~~

penemuan luar biasa !!! said...

haha... mimpi luar biasa ada kot..hoho . saksikan penemuan terbaru..

Mikah Lurima said...

1st time dtg sini dah suka baca entry dia. absolutely akan follow. haha!

Ain Zulaikha said...

actually lawak amik malam ni, okey lah... tak menyampah pon... kalau nabil bawak lawak si amir gerenti orang gelak punya.. gaya dia je orng tak suka..

pernah mimpi then bila bangun mimpi tu betul2 jadi? ain pernah.

AkuMuzikFilem said...

haha aku selalu sangat mimpi camtu, masa nak bangun pagi gi kelas ke, dalam fikiran rasa macam dah siap semua, gosok gg, pakai baju bagai, tahu2 tengah baring lagi

♥ a Y e N g ♥ said...

mimpi amir sumapah ta nak bangun dari tidoq ah:)
serammmmmm.

Rafiq Othman said...

wa tggu mimpi no je..ekeke

Naskah said...

hahaha...
lucu...

Mizz Coki said...

kah kah kah, padanla lama x masuk blog ai, masih bermimpi rupanya hahahahahha

Esempoi said...

mimpi malam2 pun macam2 ada jugak
tapi lepas bangun tido balik

hitammanis said...

mimpi dan mengigau, ada beza tak? FK boleh tak buat entri pasal mengigau pulak,......akak suka baca entri2 di sini. memang lawak...

iNNrPeAcE said...

AHAHAHAHA..
mimpi mainan tido..
tpi ade sesetgh mimpi ade petanda..
tpi kite mimpi.. sy prcaye 50/50 aje..
sbb mimpi sy m'nunjukkan mse dpn..
dats y la i trust 50/50 only~ hehehe..

Munna said...

ingat farid kamil mane td....bru mimpi nk jd lisa surihani....muahahahaha

cantekk said...

haha wat kame hame ha tu yg tak tahan,,

penangan katun.

Cik Anita said...

sebelum tidur kena berangan banyak-banyak la. Komferm dapat mimpi yang kita berangan kan~ sebab memang selalu jadi cam gitu padaku..keh keh keh

Rachmad a.k.a Gorengan said...

Berkunjung membalas silaturrammi sobat..lam kenal..follbekk ya.. .

Dylla Desa said...

kalau nak mimpi, berangan la banyak2 sebelom tdo.. mesti mimpi punye.. hehe

Nur azreen ali said...

ish3x....mimpi tu mainan syaitan...cuma ada sesetengah mimpi yang datang kat kita sebagai petunjuk atau amaran yang mana tuhan bagi sebagai tanda kasih-sayangnya kepada kita:)

CiK AiFa.. said...

url baru http://cikaifa.blogspot.com

jaket online said...

haha lucu jg ya.. berdoa sblm tidur.. spy tdk dpt mimpi buruk :D

threex-hans.com said...

wah bagus nie sob!!!

zhanaz45 said...

Hahhaa..

mimpi di dalam mimpi..

Nina said...

hello thanks for visiting our blog ^^
www.charnina.blogspot.com

norsya said...

aq lak bru smlm mimpi mkn ular hitam...da la mentah2, boleh ase sisik die...cbe wat msk kicap ke, bru best...

where said...

haha..mimpi kenceng mase kecik..slalu kne marah sebab akceli kencing dalam tido..waaa
kotoooo...

ceritasejati said...

Dulu mimpi sampai tergigit lidah...mimpi ada makna...hanya pakar tau.

Miss FVL said...

penat gile sekarang ni.
nak mimpi tak sempat.
letak je kepala, dah kroih3x..
bangun ja dah subuh... haishhh~

shiho-chan said...

mak tubelawak yg hilang dlm kesesakan ke tubelawak yg hilang dlm kesesakan??(eh,ap ayt aku nih...hehe)

kid said...

jangan kata kau tulis blog ni masa tengah mimpi.haha.harap lah amir rajalawak tu mimpi je.

Cikbelog said...

penah mimpi pinjam pintu suka hati dari doremon sebab seharian asyik pikir camne nak "fly" dari prgrm yang dianjurkan oleh pihak kolej. tak sia2 mimpi macam tu,sebab bejaya gak fly wlupun x guna pintu suka hati doremon.haha mimpi yang lawak.

KuaLaM KeinDahaN said...

uish.. ni dh kire mcm cter inception je nih..
mimpi dlm mimpi.. :D

zai hamzah said...

hahha..haisyh..nasib x mengigau..kehkeh

♥sophie♥ said...

hahaha.. tidur dlm tidur !

NuraienZ said...

mimpi!!!!!!

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk