Friday, April 22, 2011

yang ni lagi best dari mimpi dalam mimpi

yang ni lagi best dari mimpi dalam mimpi

aku suka tidur dan aku juga kuat tidur.. tapi masalahnya aku jenis manusia yang jarang bermimpi.. aku pun tak tahu kenapa.. kini, kalau tidur dan bangun tidur, takda beza pun.. sama ja.. masa kecik-kecik dulu aku memang kerap bermimpi dan pada masa yang sama aku boleh mengingati mimpi aku.. aku pernah mimpi dimana situasi mimpi tu menggambarkan seperti dalam shopping complex (ramai gila orang) dan aku tercari-cari mak aku yang hilang dalam kesesakan.. aku menangis.. 


sampai satu tahap sedih gilababi, aku terjaga dari tidur dan terus memandang mak aku.. riaksi mak aku ketika itu (wtf? bangun tidur terus dok usya pelik orang pulak).. hahahaha.. itulah feel mimpi yang aku nak rasai.. dah lama gila aku tak dapat feel mimpi.. tak kisahla mimpi seram ka, mimpi sedih ka, mimpi gembira ka, janji aku dapat feel seperti "oh! semalam aku mimpi ni dan mimpi tu".. berikut adalah antara list mimpi aku ketika kecil yang masih segar dalam ingatakan :

  • aku boleh buat 'kame hame ha' lalu aku memusnahkan sekolah rendah aku
  • aku mimpi baca majalah 'gila-gila' yang aku ingat cover depan dia.. keesokan hari, abang aku beli buku tu.. cover sebijik macam dalam mimpi aku..
  • aku mimpi jadi raja kat satu negeri yang ala-ala dalam filem 'troy'
  • jalan-jalan kat wonderland.. dan paling best aku sedar aku tengah mimpi.. nasib baik masa tu aku kecik lagi.. (kalau sekarang ni sudah jadi pervert dan boleh sedar sedang bermimpi, anda paham-paham sendiri.. ahahaha)

aku teringin nak merasai mimpi dalam mimpi.. ataupun mimpi yang aku sedari bahawa aku sedang bermimpi seperti masa kecik-kecik dahulu.. minggu lepas aku demam panas.. akhirnya aku berjaya untuk bermimpi.. mungkin disebabkan keinginan yang amat kuat untuk bermimpi, mimpi itu datang ketika aku demam (kesian agaknya).. mimpi ni agak unik.. dan lagi best daripada mimpi dalam mimpi..


ketika aku nak masuk tidur, (aku tidur awal lepas isyak sebab demam) aku tidur macam biasa, tak pakai baju dan hanya pakai seluar pendek untuk keselesaan sepenuhnya.. hahaha.. bila dah terlelap, aku mimpi aku mandi, gosok gigi, pakai baju kemeja long slift, sikat rambut dengan kemas lalu aku kembali ke katil untuk tidur.. bila terjaga, aku dapati aku hanya memakai seluar pendek.. kah kah kah.. pelik kan mimpi aku? ya! aku mimpi tidur didalam tidur.. lagi dahsyat dari mimpi dalam mimpi.. kah kah kah..


p/s : paling best kalau mimpi dapat duit banyak.. bila bangun tidur akan menyampah sebab hanya mimpi.. tapi tengok amir rajalawak lagi menyampah.. malam ni kan?
Share This

59 comments:

  1. slm. hahaha mrh sgt sampai mimpi nak buat kame hame ha nak runtuh sekolah rendah. ahah xD

    ReplyDelete
  2. hahahhaha.. sama la... aku pon susah dah nak bermimpi sekarang ni.. mungkin daya imaginasi kanak-kanak tinggi, jadi mse kanak-kanak kite lebih cenderung untuk bermimpi...

    ReplyDelete
  3. ritu aku mimpi pak haji kat tmpt aku keja terer giler main gitar..dia x tunjukkan kehebatan dia sebenar.. aku betul2 terkejut dlm mimpi tu. tapi itu mimpi jer..x betul pun.

    ReplyDelete
  4. aku tak tahu apehal sekarang tetiap hari aku mimpi. macam-macam pulak mimpi best yg tak menahan tu. mimpi jadi awek shahir berkepit doplohpatjam pun baru berapa hari lepas, mimpi makan best-best. bila bangun kecewa HAHA agak-agak aku ada sindrom apa ni? T___T

    ReplyDelete
  5. julet : sindrom down kot rasanya.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. Akak kalau terlalu tidur sakit kepala juga.

    ReplyDelete
  7. 'kame hame ha' tu pedia? ('_")

    ReplyDelete
  8. sambung2 mimpi lagi best..
    bangun jap minum air then tido balik..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. mimpi dlm mimpi dlm mimpi pn ade gak :P

    ReplyDelete
  10. aku byk mimpi dlm mimpi, kdg2 dlm mimpi siap aku kejutkn diri sndiri suh keluar dr mimpi tu.. ye aku mmg pelik.

    mimpi yg aku x bole lupa:
    aku ada minat kt sorg mamat ni, siap kejar2 dia dlm mimpi tp mamat tu berlari2 manja menyorok dlm satu rumah ni. bbrp tahun kemudian (bukan mimpi) aku lalu depan rumah dia, TERKEJUT BERUK rumah tu sebiji cam dlm mimpi aku..err aku bkn stalker ye, secara kbetulan terlalu dpn umah dia... ngeee

    ReplyDelete
  11. pernah jugak rase mimpi dlm mimpi nie... tp selalu mimpi yg x best...

    Jom baca dan komen post terbaru Blur >>> Fakta Menarik Pasukan Bola Sepak Malaysia

    ReplyDelete
  12. cewek.medusa : mamat tu sapa? aku ka? please jangan
    sebut bahawa mamat itu ialah aku.. auwwwww

    ReplyDelete
  13. paling aku suka kalau aku mimpi boleh terbang..

    tapi mimpi basah adalah yang paling best..keh keh..

    ReplyDelete
  14. ak suka tido..tido kn best!!
    ak sgt sng dpt mimpi..ad org ckp sbb ak slh bc doa tdo.. =.='

    ReplyDelete
  15. crayon.. knp plak jangan sebut? :(

    ReplyDelete
  16. boleh x aku nak mimpi kame hame ha si amir tu? baru syok, pastu jadi realiti plak. haha

    ReplyDelete
  17. hehhehe...tido mati ni...jgn bangun2.."marooobuka..."masak...

    ReplyDelete
  18. pernah tak sambung mimpi lepas terbangun tidor?
    kalau ada,kita memang serupa. :p

    ReplyDelete
  19. sekarang tak pernah mimpi basah ke bro?

    problem tu.

    kah kah kah

    ReplyDelete
  20. hahaha.. mimpi kene kene kejar hantu baru padan ngan muke.. hahaha

    ReplyDelete
  21. dulu salu sgt dejavu..kekadang dah jadi takot plak~~

    ReplyDelete
  22. haha... mimpi luar biasa ada kot..hoho . saksikan penemuan terbaru..

    ReplyDelete
  23. 1st time dtg sini dah suka baca entry dia. absolutely akan follow. haha!

    ReplyDelete
  24. actually lawak amik malam ni, okey lah... tak menyampah pon... kalau nabil bawak lawak si amir gerenti orang gelak punya.. gaya dia je orng tak suka..

    pernah mimpi then bila bangun mimpi tu betul2 jadi? ain pernah.

    ReplyDelete
  25. haha aku selalu sangat mimpi camtu, masa nak bangun pagi gi kelas ke, dalam fikiran rasa macam dah siap semua, gosok gg, pakai baju bagai, tahu2 tengah baring lagi

    ReplyDelete
  26. mimpi amir sumapah ta nak bangun dari tidoq ah:)
    serammmmmm.

    ReplyDelete
  27. kah kah kah, padanla lama x masuk blog ai, masih bermimpi rupanya hahahahahha

    ReplyDelete
  28. mimpi malam2 pun macam2 ada jugak
    tapi lepas bangun tido balik

    ReplyDelete
  29. mimpi dan mengigau, ada beza tak? FK boleh tak buat entri pasal mengigau pulak,......akak suka baca entri2 di sini. memang lawak...

    ReplyDelete
  30. AHAHAHAHA..
    mimpi mainan tido..
    tpi ade sesetgh mimpi ade petanda..
    tpi kite mimpi.. sy prcaye 50/50 aje..
    sbb mimpi sy m'nunjukkan mse dpn..
    dats y la i trust 50/50 only~ hehehe..

    ReplyDelete
  31. ingat farid kamil mane td....bru mimpi nk jd lisa surihani....muahahahaha

    ReplyDelete
  32. haha wat kame hame ha tu yg tak tahan,,

    penangan katun.

    ReplyDelete
  33. sebelum tidur kena berangan banyak-banyak la. Komferm dapat mimpi yang kita berangan kan~ sebab memang selalu jadi cam gitu padaku..keh keh keh

    ReplyDelete
  34. Berkunjung membalas silaturrammi sobat..lam kenal..follbekk ya.. .

    ReplyDelete
  35. kalau nak mimpi, berangan la banyak2 sebelom tdo.. mesti mimpi punye.. hehe

    ReplyDelete
  36. ish3x....mimpi tu mainan syaitan...cuma ada sesetengah mimpi yang datang kat kita sebagai petunjuk atau amaran yang mana tuhan bagi sebagai tanda kasih-sayangnya kepada kita:)

    ReplyDelete
  37. url baru http://cikaifa.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. haha lucu jg ya.. berdoa sblm tidur.. spy tdk dpt mimpi buruk :D

    ReplyDelete
  39. Hahhaa..

    mimpi di dalam mimpi..

    ReplyDelete
  40. hello thanks for visiting our blog ^^
    www.charnina.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. aq lak bru smlm mimpi mkn ular hitam...da la mentah2, boleh ase sisik die...cbe wat msk kicap ke, bru best...

    ReplyDelete
  42. haha..mimpi kenceng mase kecik..slalu kne marah sebab akceli kencing dalam tido..waaa
    kotoooo...

    ReplyDelete
  43. Dulu mimpi sampai tergigit lidah...mimpi ada makna...hanya pakar tau.

    ReplyDelete
  44. penat gile sekarang ni.
    nak mimpi tak sempat.
    letak je kepala, dah kroih3x..
    bangun ja dah subuh... haishhh~

    ReplyDelete
  45. mak tubelawak yg hilang dlm kesesakan ke tubelawak yg hilang dlm kesesakan??(eh,ap ayt aku nih...hehe)

    ReplyDelete
  46. jangan kata kau tulis blog ni masa tengah mimpi.haha.harap lah amir rajalawak tu mimpi je.

    ReplyDelete
  47. penah mimpi pinjam pintu suka hati dari doremon sebab seharian asyik pikir camne nak "fly" dari prgrm yang dianjurkan oleh pihak kolej. tak sia2 mimpi macam tu,sebab bejaya gak fly wlupun x guna pintu suka hati doremon.haha mimpi yang lawak.

    ReplyDelete
  48. uish.. ni dh kire mcm cter inception je nih..
    mimpi dlm mimpi.. :D

    ReplyDelete
  49. hahha..haisyh..nasib x mengigau..kehkeh

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates