Thursday, May 26, 2011

teknologi sebenarnya lebih taboo dari sihir

bila sebut pasal ilmu terlarang ni, mesti ramai yang sangka ilmu terlarang berkait rapat dengan ilmu hitam dan sihir kan? sebelum ada yang tersalah, aku nak tegaskan bahawa mempelajari ilmu hitam dan sihir sebenarnya tidak salah, tetapi dikhuatiri memudaratkan dan boleh memesongkan akidah kita.. dalam entri ni, aku bukan nak bercerita mengenai ilmu hitam dan sihir.. ilmu ini tidaklah haram untuk dipelajari atau dipraktikkan, tetapi sangat ditakuti oleh dunia.. kenapa? sebab ianya boleh memusnahkan sistem yang dah sedia ada..


ilmu yang super taboo ingin aku terangkan disini ialah ilmu menghasilkan kuasa ataupun bahan bakar atau tenaga selain daripada minyak.. kalau bukan dijana menggunakan minyak, sudah pasti ianya adalah percuma! adakah anda tahu banyak syarikat terpaksa ditutup, ekonomi jadi kacau bilau, syarikat minyak rugi gilababy, dan paling best ialah kerajaan pun tak boleh nak putar alam lagi kalau jentera mampu digerakkan menggunakan bahan galian selain daripada minyak..

secara logiknya, air mengandungi hidrogen dan oksigen.. hidrogen adalah gas yang mudah terbakar.. inilah asas yang digunakan oleh stan meyers untuk menghasilkan teknologi yang membolehkan enjin berfungsi dengan menggunakan air.. beliau sempat mencipta nama pada tahun 90an tetapi selepas beliau didapati mati secara misteri, tiada siapa mahu meneruskan kajian beliau kerana takut dibunuh dan dilaporkan mati secara misteri juga.. hahaha..


kalau anda ada ilmu dan kemahiran yang tinggi, sila lah berhati-hati.. bukan setakat orang boleh gunakan kemahiran anda untuk kepentingan sendiri, tapi mereka juga boleh gunakan anda secara percuma dan pijak anda pada masa yang sama.. zaman sekarang ni penipu banyak nak mampus.. ihsan dan ikhlas manusia seringkali disalahgunakan dan dimanipulasi.. kalau anda ada skills dan idea, aku rasa baik rahsiakan ja.. gunakan bila anda rasa sesuai mengikut masa dan keadaan..

"aaahhhhh! kalau dah susah sangat nak buat itu tak boleh, nak buat ini tak boleh.. tak payah belajar pandai-pandai lah! tak payah carik ilmu dalam-dalam.. senang! tak ada siapa nak gunakan kita, tak ada siapa nak pijak kepala kita.. kan?" ya! anda tak perlu ada ilmu yang tinggi untuk memperolehi duit yang banyak dan hidup yang mewah.. bukan setakat orang tak pijak kepala anda, bahkan anda boleh pijak teloQ orang pulak.. :) percayalah.. orang bangang ja terpedaya dengan sistem dunia sekarang.. termasuk aku.. kita semua sekarang dizaman manusia bangang.. kah kah kah


p/s : satu persoalan... kenapa takda bomoh power yang boleh  hantaq santau kat bush & tony blair & bik mama? semang deraih, semang kemaih buleh la! cuba buat kat depa tengok!!


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
30 Comments
Comments


30 comments:

Yuyu Musa said...

sebab bomoh bikmama,bush,tony blair lg hebakkk..haha..

dunia skrg,mmg ssh nk jmpe yg ikhlas kecuali yg tengah komen ni.sekian.

missSandwich said...

a'ah kan?? npe xd owg yg bomohkn sje mrk2 itu?? hakhakhak~

♥Mrs.Eady♥ said...

hurm...sihir kerja syaitan....

crayon said...

salah! sebab jin takut sama nuklear! kah kah kah

risa said...

dah mula muak dengan teknologi2 yg ada sekarang neh

Izat Tarmizi said...

Santau tak bole lalu atas air laut,pantang dia tak bole seberang laut,unless ada pembawakan contoh letak dalam kain pelikat ke,gambar ke,makanan ke pastu suruh ijuali bawak ke America..hahaha

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

diorang pun jin and setan...lagu mana...??dh jumpa,kamcen geget pulakk.hahahahah

misz farahniza said...

hahaha....
betul2..
teknologi sekarang ni dah melampau-lampau kekejamannya.....

Piah Becok said...

aah la.... kot bomohkan aje deme tuuu, aman sikit dunia ni kan?

jadi, aku pun mangsa bangang dunia bangang la ni? adehhh dah la gila blog ni...

terbaru--> SECEBIS DAGING DI MATA KAIL --> .download.

Faiz Tapit said...

nanti aku nak hack busuk.org
jaga jaga

Mohd Shukri Fadzillah said...

yang bush sume tuh kan sah sah sembah setan, sah sah la xle antau setan cekai2... dah diorang hamba boss besar setan. adoiai...

Ain Zulaikha said...

share lah kat pereka Malaysia, video first tu.. ahahha

video kedua tu mmg b****** hehe.. sampai muntah lagi

Hazard Ali said...

Haha.. soalan last tu macam leh jawab ja.
Well.. sejak bila pulak Allah kata, ilmu sihir, santau apa semua ni hanya ada pada orang Melayu saja? Kat US, UK, Europe pa semua takkan takdak kot? Hehehe...

Adam Roslan said...

Tak cukup power nak sampai Amerika. Separuh jalan dah hilang power.

Percutian Mewah dengan Limo Terpanjang di Malaysia

Dya Alina Mohd Shauki said...

singgah :)

splattish said...

cmne nak santau..mereka pun kerabat jin jugak

Mr Syafiq said...

yang pasal ilmu terlarang tu aku setuju, haha

Aida Omar said...

tu la ape la malangnya hidup di kalangan manusia yang pandai tapi bangang nie haish!!

bomoh depa lagi hebat sebab tu bomoh low class tak dapat nk menyihir.. haha

Iedil Farouk said...

sini ad correction sket. stahu aku oxygen baru yg snang t'bakar. hydrogen senang mletop. ha, btol lah kn. hee ~

Nonie said...

kahkah..mcm2 komen.hebat yer korng semua :)

Hayati Hamzah said...

keluarkan sy dr dunia bangang :((

crayon said...

takleh lari dari sistem sekarang.. anda hanya semut

online gambling said...

Really great blog. My friends referred me your site. Looks like everyone knows about it. I'm going to read your other posts. Take care. Keep sharing.

cik aisha said...

teknologi kdg2 menyusahkan....

nami chan said...

hanya orang percaya bomoh je kena bomoh

melle amir said...

tak sangka air boleh jana tenaga untuk kereta

anem** said...

:)

CintaZulaikha said...

jom join

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2011/06/asyik-korang-ja-buat-contestakak-pon.html

Webmaster said...

hehehe (^^)

Anonymous said...

sebab bush pu ade bomoh la...sangat kuat dan ampuh...memang sembah iblisnye....

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk