Wednesday, March 9, 2011

eeee.. buruk gila muka perempuan tu

sebenarnya entry ini adalah entry sambungan untuk entry aku semalam.. meletakkan gambar di blog mempengaruhi naik turun sesebuah blog.. ini adalah realiti.. siapa nak nafi, sila kemukakan hujah anda.. hehehe.. blogger yang 'ada rupa' kalau letak gambar sendiri kat blog, sudah pasti mudah mendapat ramai pembaca ataupun peminat.. jadi ini adalah sesuatu perkara yang perlu diambil berat oleh kebanyakan blogger yang terkenal dengan perwatakan 'misteri'.. 


sekiranya anda adalah blogger yang ramai pembaca/peminat tetapi tidak ramai mengenali siapa anda, teruskan begitu.. sekiranya anda menyangka meletakkan gambar sendiri adalah jalan mudah menarik minat pembaca, anda sebenarnya telah salah.. persepsi orang terhadap penulisan anda akan berubah serba sedikit.. tambah pulak kalau anda tak begitu kacak ataupun cantik.. kah kah kah.. mungkin orang akan kata "eh, muka macam ulat buku tapi tulis macam pailang" atau "eh, muka ganas gila tapi tulis macam pondan"

inilah apa yang aku ceritakan kepada rakan aku lalu membuatkan rakan aku terus mencabar aku "kalau hang berani, letak la gambaq hang kat blog.. hang dah la mata tebeliak, mesti ramai takmau baca blog hang dah.. kalau hang buat, aku bagi kat hang RM50".. aku terus bersetuju sebab dia tak letakkan syarat-syarat dalam cabaran dia tu.. kah kah kah.. terkentut-kentut la kawan aku bila tengok aku letak gambar aku masa bayi..

habistu kalau takdak rupa, memang tak boleh nak letak gambar sendiri?

apa yang aku tulis tadi, ditujukan kepada blogger misteri yang tidak dikenali.. tapi nasihat aku, kalau memang anda buruk seperti ketiak hitam, dada penuh jerawat, kaki banyak panau, dan lutut ada ketuat, adalah lebih baik anda tidak menunjukkan segala benda yang tidak ingin dilihat orang.. kah kah kah.. terutamanya kepada perempuan.. kadang-kadang lepak kedai makan, boleh dilihat ramai perempuan yang tak tahu malu mendedahkan aurat untuk tatapan lelaki pervert macam aku ni..

kalau yang dia dedah tu cantik takpa la jugak.. tapi hakikatnya tak cantik.. siap boleh buat orang termuntah lagi.. mana tak nya, kalau dah tau ketiak anda tu berkerak-kerak, tak payah la nak pakai singlet kecik.. bodoh nak mampus.. bagus lagi dia pakai tudung dan baju kurung walaupun niat nak tutup ketiak berkerak..

masalahnya orang camni, bila kita tegur dia akan cakap "biarlah I nak tayang body I pun, at least I tak tutup aurat dengan niat yang salah.. bertudung pun tak semestinya baik, pakai tudung sbb nak cover love bite.. bla bla bla".. bangang!! at least,dia pakai tudung dan dia ada perasaan malu nak tutup love bite tu kalau betullah ada love bite.. yang kau, pegi tunjuk love bite kau kat satu dunia apa cerita? (ayat dari mantot)


** p/s : nak tayang apa pun biar berpada-pada, siapa tak suka kena puji kan? hahaha.. "eee.. buruk gila muka perempuan tu" adalah ayat yang aku ambik dari filem 'chermin'.. ada ka orang sanggup kata kat orang lain macam tu? kah kah kah..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
79 Comments
Comments


79 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

pelik la manusia macam ni~tak semestinya tak seksi maknanya tak cantik~cantik seseorang perempuan tu hanya sebagai bonus yang tak kekal selama2nya.jadi,carilah kecantikan yang kekal sampai bila2-cantiknya akhlak,akidah,cantiknya kebijaksanaan dan banyak lagi.terokai diri sendiri untuk mencari jawapannya~
n__n *peace*

Gnie@SimplyStyle said...

huhu...speech perempuan dalam gambar tu mmg takleh blah

crayon said...

ketiak berkerak tu seksi what~ hahahahaha

habsahharun said...

ade pulak dada penuh jerawat eh? hahaha~

Azroy Bin Kassim said...

haha... situasi yg biasa di alami oleh ahli² pervert yg lain... lagi² kalau jumpa yg pakai ketat dan berlegging walaupu dh tau byk spare tyre... tersembur air kopi arabica tongkat ali sarang burung weh!! kah~ kah~ kah~

crayon said...

kalau tayar moto cub takpa lagi.. ni taya moto
superbike.. dua bijik taya pulak tu.. memang keraih
perut la lepak kedai makan gelak kat orang.. hahaha..
nasib la! sapa suruh pakai ketat-ketat :D

ghost writer said...

tayang payah tak tayang pon payah gak..aiilar.

dyba gula-gula said...

kesian pompuan tu jd manngse... hakhaks..

♥c!k Ann♥ said...

huuuii~~!!
sebelum bacer, sy view gamba..
giler menghoyan ker aper pompuan 2!!
hahahha..
ok..smbung bacer
(^_^)

maiMOONyet said...

malas nak cakap lebih. nanti kena tempias dia xD

GiveAsh said...

setuju..lepas ni nak letak la pic sendiri banyak2 dlm blog.walupun tak ensem.ngeee...

Ana admi said...

haha..seksi giler perot dia..kalo tindik lg cara..hahahaha..jahat kamuuuuu..:)))

♥CIK SHA♥ said...

hoh?keje ko lepak kedai makan ushar awek seksi eh?

fiz mr.beloved said...

sekacak-kacak aku,xpenah la plak org dtg berkerumun nk amik gambaq aku..kahkah

Myfrin's story said...

Hehehe...alahai manusia zaman sekarang , macam2....:D

Fina Fento said...

tuuuuudiaaa..

ComOt said...

err..crayon rasa comot ni comel tak ? :p

Lizzie Yasmin said...

perot dia ... wow seksi.. tue.. hahaha

Shamsuddin Amin said...

tu la kan normah manusia...
dikriminasi itu d mana-mana...
termasuklah dlm blog... ^^

lalink7 said...

interesting crayon!!! tp apa pun mesti org akan cakap 'biar la blog aku, aku nye pasal nak tayang ape pun'...huhuhuh..

biar jerla..org camni xleh cakap xboleh..kena suruh lahh..

Azroy Bin Kassim said...

kalau tgk gambar tubelawak masa kecik² (Mata buka besar) entry ni mmg kena la gan entry sebelum ni.. haha

LadyRye said...

kalau aku kata

aku memang menggunakan blog untuk menayangkan diri? agak-agak kena bambu dak?

benda baik harus di share bak kata pepatah orang tua

sharing is caring!

kan izuari? lama aku tak mai blog hang ni..rindu plak!


tapi nak tanya satu

camna plak blogger yang penipu guna gambaq orang lain sampai orang buleh jatuh cinta?

contoh angelbaby yang hang gilai dulu tu? kan ka blog dia memang bisa menambat hati peminat art? walaupun dia buh muka orang laen?

kuikuikui!

Cik Nathrah said...

hahahaha! gelak guling2 baca blog ko nie! btw, totally agree with all ur points! thumbs up!

rubi @ cawan2 said...

yezza, kadang2 bosan dah alasan 'perempuan tudung bukan baik sangat pun'. Sakit jiwa tawu tak? Saketttttt...

KiN said...

oho...my opinion.just be ur self :)

Ms Deannie said...

haa...betol3x...setuju sangat2 hee..Peace

Dee said...

sib baik sy cun..hahaha..tp kalo sy lg cun dr hanis zalikha..confirm ramai dtg blog sy..

bunga said...

satu entri yang menarik..cayalah...

xkira cantik tau x..tetap lau buat dosa tetap dosa lau buat baik tetap baik kan..kan..

cik ubi said...

ketiak berkerak tu berbulu ke pe ke ?
haha

crayon said...

lady rye : hahahaha.. soalan hang nak kenen aku ni.. cilaka.. HAHAHAHAHHA.. ni nak jawab.. aku tak jatuh cinta weh.. aku cuma rasa tertipu bila seni dipermainkan sebegitu rupa.. aku tak penah jumpak manusia mengaku lukisan orang lain dia yang punya.. aku tak penah jumpak orang yang puitis sampai camtu sekali tapi kantoi banyak menipu..

CIK SHA : ada ka laki yang lepak kedai makan, lepas tu ada awek HOT lalu lalang, dia tak pandang.. cuba buat survey tgk.. hahahaha

cik ubi : kerak kat ketiak tu tebal sangat sehingga menutupi seluruh ketiak dan bulu ketiak.. cuba bayang~ sweet kan?

Maya said...

suka pulak lepak kat blog awak neh =P
cumel layoutnya, cumel isinya, cumel semualah ...

jura-rahim a.k.a mrs tycoon said...

tu la kadang2 manusia ni tgk gmbr profile tu cantik baru nak follow atau nak selalu datang blog tu...kalau tak takde maknenyer....

budak kampung said...

kalau sexy tapi gedempol nak wat lagu mane???huhuhu

kalo tak malas,singgah la pompuan hanye suke laki yg berkereta

**Bila Comel Jadi Comot** said...

mongok betol cmni pun ado ko???

: husna : said...

jadilah diri sendiri, follow ape yg tuhan suruh. xyah nak tayang2 sgt muka tu. trutamanya perempuan. erk!~

Cik Bee~! said...

at least,dia pakai tudung dan dia ada perasaan malu..yeah...tuh yg pnting...nive entry beb!

nadira shahid said...

naseb baik jarang letak pic kt entry, even ade pic kt side kanan blog tu, buat2 tak nmpak je la ek ;p
*kadang2 teremo bile perempuan free hair tuduh perempuan tutup aurat ni, semata2 nk tutup love bite la, perangai cm hape la* people can create so many reasons to cover up their fault, huh!

wawa meiko said...

Suka wei entry nie ! Tepuk tangan :D

F A T E N said...

takk bleyy blah betul hang no. tapi papepun. hang punya entry best :D

Nailofarhazirah said...

entry best!
like!
Kalau setakat muke je lawa, tapi habuk pn tarak, xgne jgk..

syiraaaaaaaa said...

mungkin bg yg suka memakai singlet kecik & ketiak berkerak tuh merasakan dia lagi hebat .

Cik Miza said...

wehhh... takot weh video kamu buh tu. seram sumpah!!!!

Kembali Senyum said...

aku tak form muka aku kat blog. followers pun tak ramai. bahagia lagi ni

Ainno M said...

bahaha,entry ni bagus.
Terasa jugak lah aku,walopon takat ni aku belom lagi letak gambar-gambar aku.kalau dekat profile tu yelah.

gadisan said...

hahaha!! aku suka gila entry ni.
walaupun aku juga dikatakan misteri, tapi aku tak tersa sbb aku comel. agagaga~

isk2!! dulu dah pbh ad blog berwajah, tapi.. panjang ceitanya..

bukan shapa2 said...

haa??blog aq takde gamba..means aq mmg buruk la...adoi..sembunyi2 sdh..drpd tayang2..

CintaZulaikha said...

nama pon manusia..kahkahkah. tak sumer perfect. tapi kan, kahkah btol la kata hang..asl ek pompuan suka nak tayang bda yg tak patot tayang...jgn kata yg muka cam hayam..kekadang yg muka cantek pon bulu tiak lebat ya amat...

ada org kata bulu tiak panjang seksi...betoi ka?? kihkih

Up2saya.. said...

kadang ada yg kulit gelap tp pakai seksi teramat..ade plak muke penuh jerawat,gigi b'lapis2 tp pakai seksi teramat..pnh tgk depan mate org mcm ni..

DaK CoMoT said...

owh no!alaa janji kita sedar diri takpa kann...hehehhh

ERYNAAKMA said...

adoh leh sakit jantung la baca entry ko ni dik..

Pakcoh said...

kacak luar, kacak dalam, kacak dekat sini,
kalau anda senyum, saya mesti senyum skali..

Sambung la sendiri yerh..

Nurul Syazana said...

haha . best . wink wink balek . ;)

Bobo said...

hahaha...terbaik!

NaNaoSaKi said...

hehehhehe... en3 ni ade kaitan dgn en3 saya yg nk berblog sebagai blogger misteri.. awk.. sila la bca en3 pertama saya kt blog saya sebagai blogger misteri ni.. n bg komen sket..

"KALAU SAYA TAK TAYANG MUKA AND REVEAL MYSELF.. AGAK-AGAK, BLOG SAYA BOLEH JADI FAMOUS TAK????"

notaibu said...

saya pun blogger misteri hehehe

ciK fLower meLawEr said...

hahahhahahha :) sam,paii kerak ketiak pun keluar gark

Qistina Filzah said...

blog awk ni besh ^^, hehe

Affie said...

hehe..nice2.. ^^ cantekny wnita bkn pd parasny..tp pd plakuan dn jiwa..mcm hadiah..yg mseh dlm kotak tu laa yg kte nk..yg dh kt luar kotak tu,kte dh tawu ape bndeny kn,so xbpe nk sgt dh..mcm tu jgk lah wanita ..hihi..skadar kiasan sje

aiyang said...

saya nak jadi blogger misterilah....sbb muka ai burokkkkk....ngeh3

amran said...

seksinyer~~~ terkeluar2 muscle..huhuuuu

suzey said...

wakakaa ;p

AsHa said...

Sy suka baca post awk..nice blog! =)

FanabyLa said...

haha.. part yg ltak gmbar baby 2 yg xley bla 2.. haha.. xpe2,i like mysterious person... hehe :)

Ifti Larina said...

betol! mostly yang buat header letak gambar(girl but tak semua) mmg erm rmi peminat kot. hmm penah letak tp fikir balik, bukan nak jual muka. nt owg kata muka lawa tp entry tak seberapa kan. so im trying to naikkan blog bukan brsandarkan paras rupa sahaja

Anonymous said...

yerla...penulisan dlm blog mengancam kena la letak pic profile mengancam jgak..baru la kena..macam fida aishah tuh la...siap ngaku mix bagai...wakakaka...semua org kena tipu wehh..kalau tengok muka ori dia..mau pengsan korang (yerla nk bandingkan dgn apa yg dia doh kesahkan dlm blog tuh kan)

Hyun Ah Ra said...

sebenarnya, kalu pompuan tu cantik, letak gambrnya lam internet ngan tujuan ; nak bitau org bhw dialah manusia cantik, pastu ada laki yg berkenan, pompuan tu dapat dosa tau.....itulah bahayanya

Mentrox said...

hahaha..aku stuju sngat ngan post ney..terbaik!!

ciknurul said...

hahaha klakar tul la =))

C L N said...

haha :p

Aida Omar said...

orang yang selalu pikir dia cantik sebenarnya paling huduh..hik3

like entri ini kelakar..

luqman al hakim said...

owh,tu sume nak cari publisiti murahan jew...
hohooh...........

HeDoDi said...

macam artis saja tu orang,,, percaya diri kali ya??? haha,,,

LindaRahim said...

suke misteri...

Fiza Ibrahim Apani said...

sakit perut gelakkan entry ni..lawaks x hingat.

June Flizzow said...

geli la seksi seksi . haha :)

Kyky Violet said...

letak pic untuk tarik blogger len??? menarik..

eyqa amin said...

pic thu xleh blah la brader....
sakitttttttttttt mataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
buta buta.....ahahahaha

cik sakdi said...

laki pervert mcm kau nape bagi nasihat weh?xganas la. haha

Gimi said...

haha...sampai ketiak dy ko usha

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk