Sunday, February 14, 2010

kenapa wujudnya perkataan kesat

anda rakyat malaysia? setiap hari menggunakan bahasa kebangsaan kita iaitu bahasa melayu? pernahkah anda mengeluarkan atau melafazkan kata-kata kesat dalam situasi yang tidak dijangkakan? contohnya seperti "kepala hotak kau!" dan "bodoh nak mampus!!".. dan perkataan-perkataan pendek seperti celaka, gampang, sial, lahanat, dan lain-lain.. pernah mendengar perkataan-perkataan ini? sudah pasti jawapan anda ialah "YA" bukan? anda semua tentu tidak tahu bagaimana perkataan-perkataan ini terhasil atau apakah alasan perkataan-perkataan ini wujud..

video : salah satu sebab kenapa wujudnya perkataan kesat

selepas saya melakukan sedikit kajian atau "research" yang mendalam, saya sudah menjumpai apakah alasan-alasan rakyat kita mewujudkan sendiri bahasa atau perkataan kesat tersebut.. salah satunya ialah perangai sesetengah manusia itu sendiri macam gampang.. link video itu adalah salah satu contoh dan sebab kenapa wujudnya perkataan kesat.. dan salah satu sebab lain ialah diri saya sendiri.. got it? ahahahahaha...


Related 

Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
14 Comments
Comments


14 comments:

Lt. fDanialz said...

satu penemuan baru.. hebat2

crayon said...

ya.. kan saya sudah menerangkan bahawa saya telah melakukan research yang sangat mendalam dan terperinci.. ahahahahaa

Lt. fDanialz said...

apehal video lelaki cute nih? gay ke hape

Lt. fDanialz said...

owh aku paham apa research yg ko nk wat nih..

crayon said...

;) trima kasih kerana memerah otak memikirkan tentang benda yang mengarut

Incik RestNrilekS said...

Okay aku datang tandang dari Super Hensem,

Lepas tuuu aku lawat la pulak title ni

Dan Klik ke Video..

Orait sabar jangan Carut dan guna bahasa kesat. LoL!!

Ni taip pun tak tengok cuma lagu background jer mendayu-dayu kat belakang.

LOL!! - patutlah ada ayat "Gampang!!" yang melambangkan perasaan terkejut benci geli tak suka.. Ahaks

Orait Selamat Hari ahad..

Anonymous said...

haaahahh under mmg patut pon kluar pekataan kesat..... lol...

INDRA QIRANA said...

sekali sekala tak per kot

mancai said...

hahaha.. video tu best... biasanya orang guna perkataan kesat ni untuk melambangkan kemarahan... tapi cuba2lah jgn gunakan.... huhuhu

bellar0ssa said...

huhu.sume pon berminat dengan research u ni crayon..hehe.k2.dah siap research roger me.nk gak tahu.hehe.

crayon said...

dah siap dah laa.. bellar0ssa tak tgk video tu ka?? ahahaha.. rugi-rugi

Melz said...

wakaka cam sial a.k.a syit gampang ! Miahaha

kan dah kuar kat sini

Sarah said...

ahahahaha! XD

manggosteen said...

gaya yang last skali tu mmg tak bley blah la..
ala2 sailormoon lak..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk