Wednesday, April 21, 2010

vlog : lagu untuk anak aku

aku anak yatim.. masa aku umur 7 tahun, bapak aku dah meninggal dunia.. jadi dari kecik aku hidup dengan mak aku dan adik bradik aku yang lain.. aku ingat lagi wajah arwah bapak aku sampai sekarang.. tapi ada satu hari tu, ada kawan aku bertanya "hang ingat lagi tak suara bapak hang?".. errr.. aku terkedu.. memang aku tak ingat langsung suara bapak aku.. aku cuma mampu bayang wajah dan gaya bapak aku ja.. kadang-kadang fikir balik macam sedih gak.. tapi kawan aku kata "it's ok, jangan hidup dalam kenangan" ehehehe (ni aku tambah cerita ja bagi nampak menarik)


jadi hari ni, aku nak rakamkan video aku khas untuk anak aku.. jadi kalau masa depan nanti, aku berkahwin dan ada anak, isteri aku boleh tunjuk video ni kat anak aku dan berkata "ni la bapak hang dulu-dulu kat youtube, zaman dia nak mengurat mak dulu".. sekurang-kurang anak aku boleh lagi mendengar suara aku dan lirik-lirik nasihat aku kepada anak aku.. kepada korang semua yang masih ada mak bapak, tidak kiralah mak bapak atau sesiapa pun, hargailah orang disekeliling anda selagi mereka masih ada di dunia..

video : lagu untuk anak aku


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
24 Comments
Comments


24 comments:

Anonymous said...

al-fatihah untuk arwah ayah ang..pak Idris...
p/s:ayah ang kacak noh..hihihi...

mcjust.lol said...

al fatihah jugak~ abah saya pulak baru je pergi~ ;(

enyheartsdiamond said...

sweetnya izuari idris ni.. untung anak beliau nanti :)

md rems said...

under..sedey aku baca link kali nie..walaupun ang takde bakat nyanyi tp ang berusaha..huhu... aku tingat masa ang duk lukih lukih gambaq dlu...ang kan ada bakat lukih2... duk aktif laghi ka?

crayon said...

hahahahha.. mad rems.. direct hang kata aku nyanyi tak sedap kan.. tampaq satgi.. ahahahahaha... aku tak peduli!! aku nak letak jugak video aku nyanyi..

Romeli said...

yeahh...aku dah ada blog..haha...jaga ang under...jgn sampai tergugat..huhu..

Syahrul Iman said...

kire ok la tu bro ko nyanyi..xkan nak ikut pitching plk..haha

.::WaNiE::. said...

weewit abg mintak otograph kekeke


bagusla kamu nanti anak dah besar mesti dia tersentuh tengok ;)

skrg ai nak sambung nyanyi

somewhere over the rainbows .lalala

rizal jabai said...

sebak je entry nih....betol2 sayangi org tersayang selagi berkesempatan...huuu

ika honey bunny said...

hehee.. arwah ayah u cam samelah dengan your face..al fatihah untuk beliau.

meow said...

erm....lambat lagi nak kahwin..nanti dah ada anak baru buat...hehe

baby_busyuk said...

wah lagu nih sdey..hukhuk tuah anak laa ye..

Fina Fento said...

kena buat jugak la nanti untuk anak2 :P

shameel Iskandar said...

al-fatihah buat ayah awak, semua kita akan jadi yatim . Kejap lagi baru nak dengar lagu ni.

maisyara Pot! Pot! said...

boleh tahan hang pny suara. hehehe.. =D

*untung ank ko. =P

alif said...

kita seruapa...alif pun masa umur 7 thn gak.

huhuhu..
tak merasa kasih sayang ayah..




p/s:setiap blogwalking ke www.syoknyadownload.blogspot.com
dibalas view page walaupun kekadang tak dicomment.lagipun chabox dah takde.
terima kasih rajin blog walking

MofizPutra.com said...

sedih je baca entri nih.. emm good idea tuk rakam suara..huhuhu

hafizazmi17 said...

ingatlah orang yg tersayang! >.<

ιηα'ѕ corner said...

btol ke jgn hidup lam kenangan??saya selalu jer teringat kt arwah abah saya..kenangan saya ngn dia, susah la nk lupa..suara pn saya ingt lagi..waaaaa!

atoyis said...

hmm..saya pulak akan buat advance entri dlm blog utk setiap kali 13 may dan beri tahu kpd incik suami.."kalau ditakdirkan mama dh takde lagi..setiap kali kimi celebrate besday pada 13 may..suruh kimi bukak blog mama..ader special entri buat kimi even mama dh tak ada di sisinya"...dh ala2 ps i luv u..tp ni versi kimi i always luv u...

eelobor said...

Al-Fatihah buat si arwah....

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

:)

Anonymous said...

al-fatihah..tpi..muka hang dengan arwah bapak angg sebiji noh...

cimut munniey :) said...

izuari! semoga roh ayah kamu dicucuri rahmat!

badewayyy, kamu nyani best jugak ehy! serius tade tipu! suka part chorus! nanti dedicate untuk cimut bole KAHHHKAHHKAHHHH!

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk