Thursday, July 15, 2010

octopus paul / sotong paul bersara? kenapa?

sotong paul (paul the octopus) yang menjadi tukang nujum yang menghangatkan piala dunia 2010 dikatakan tidak akan meramal lagi apa-apa perlawanan bolasepak selepas ini.. nampaknya sotong Paul ni akan tinggal sejarah dan menjadi legenda bolasepak.. sotong paul dilahirkan di inggeris dan tinggal di sebuah akuarium di sea life centre di oberhausen, jerman..


paul digunakan untuk meramal seperti; kerang diletakkan ke dalam tangki dan kedua kotak mempunyai bendera negara.. sotong paul digunakan untuk membuka penutup kotak dan kemudiannya sotong paul perlu memilih makanan dari salah satu kotak.. kotak yang dipilih akan menjadi pasukan yang menang. Itu adalah mudah bagi paul dan tiada sesiapa yang mengajar paul untuk melakukannya..

video : paul meramal final world cup

dalam kejohanan eropah 2008, ia dipertanggungjawabkan untuk meramal semua perlawanan jerman.. dia meneka semuanya dengan tepat kecuali dua perlawanan.. sepanjang tahun ini, ketika piala dunia 2010 bermula, sotong paul kembali untuk meramal lagi.. ramalannya untuk piala dunia adalah 100% tepat..

selepas piala dunia 2010 berakhir, majikannya sea life centre mengumumkan bahawa sotong paul sudah bersara dan tidak akan meramal lagi kerana ugutan bunuh atau ugutan 'goreng tepung' termasuk dari rakyat jerman sendiri.. selepas ini sotong paul hanya menjadi pameran untuk menghiburkan kanak-kanak.. 

video : mungkin berlaku terhadap paul
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
10 Comments
Comments


10 comments:

ahfat said...

hoho.

aku teringin nak makan paul ni.. ahaa

wd.bandages said...

haha. comey btui.

o kambeng hitam o said...

aku terfikir, mcm mna la paul tu nk hiburkn knak2. main peekaboo ke. lol

ken said...

everyone is missing paul eh? =P

Alyn Jae said...

kejam lak video y kedua 2..nk msak pun tngu la sotong 2 mati dlu..

kookey said...

aku ase dy patot la pinjam paul ni wat cam lam gambo 2...

W. Hidney said...

tetiba teringin nak makan sotong goreng tepong. meh sini kau paul...

Miss Yan said...

hehe..
paul yang dikatakan bomoh sakti..=)

seb bek tak kne goreng btol2...

ridhwan said...

agak2 kat dalam facebook tue ramalan paul btowl x?? hahaha..syirik2..~

Raina said...

dalam fb paul predict aku jadi senator

nampak sgt penipu

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk