Tuesday, April 26, 2011

cara penyelesaian kalau ahli pekida atau 3 line buat hal

sebelum ada yang nak betulkan penyataan aku, sebenarnya 3 line dan pekida ni bukanlah pertubuhan yang sama.. tapi penerimaan masyarakat terhadap perkara ini telah dicampur aduk oleh penceritaan orang ramai.. tak kisah lah pekida ka, 3 line ka, geng salam kuih ka double seven ka apa ka semuanya ada organisasi tersendiri.. pendek kata yang berada di atas ataupun 'boss' lebih dikenali sebagai 'ayahnda' (semua orang pun tau).. jadi sekarang ni ramai yang secara tidak langsung terlibat ataupun diganggu oleh ahli organisasi yang disebutkan tadi..


kalau anda diganggu oleh mereka-mereka ini, pertama sekali buatlah laporan polis.. sekurang-kurangnya kalau terjadi apa-apa contohnya pertumpahan darah ka apa ka, anda tidak perlu gelabah di dalam mahkamah.. hahaha.. itu yang penting.. undang-undang kita kena tau.. tapi ramai yang kata "alahhh.. repot polis pun tak guna, polis pun 'geng' depa jugak".. anda salah! tak kiralah polis tu geng depa ka tak, polis perlu jalankan tugas jugak sebab nak tutup kes.. kalau ada yang 'suap' polis tu, belakang kira lah.. janji kita ada buat laporan polis..

kalau dah buat laporan polis pun masalah anda tak settle lagi, cuba selidik siapa 'abang' atau 'ayahnda' kepada ahli yang buat hal tu.. direct pergi jumpak mereka dan bagitau masalah anda kepada orang atas mereka.. jangan takut.. mereka juga manusia.. kalau abang dan ayahnda mereka adalah seorang yang tegas, insyaallah si pembuat hal tu akan dikenakan tindakan yang setimpal..

bila aku cakap macam ni, ada jugak yang akan cakap "alahh, brader dia ngan ayahnda dia tu pun perangai sama ja".. ok, kalau organisasi mereka itu korup, anda boleh melaporkan hal ini kepada brader-brader atau ayahnda dari kawasan lain ataupun yang anda kenali.. hal ini sama saja seperti hidup di kawasan kejiranan.. anak jiran anda kurang ajar, anda laporkan saja kepada ayahnya.. kalau anda ceritakan kepada orang lain, pasti si ayah akan berasa malu lalu mengambil tindakan terhadap anaknya.. ya tak?

isu ini kalau anda nak kata semua ahli itu bajet bagus dan bajet gengster pun tak boleh juga sebab kita hidup dalam komuniti.. dalam sepuluh pasti ada satu atau dua yang 'slack'.. jadi lepas ni kalau ada yang buat samseng dengan anda, cakap saja seperti zaman kanak-kanak dulu "aku repot ayah hang!! aku repot ayah hang!! boooooo.. booooooo"


p/s : adakah anda tahu, jiran pun termasuk dalam tanggung jawab kita.. sebab tu banyak video kantoi tangkap basah berlaku di utara.. sebab apa? sebab orang utara masih ambil peduli pasal kejiranan (kaver balik kampung halaman aku.. hehehe).. kat kl ni kalau kita hirau pasal jiran, orang akan kata kita busy body.. comolot tepi pavilion pun orang buat taktau ja.. fuck!


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
53 Comments
Comments


53 comments:

Anonymous said...

hahahaha

encHIx laNDax said...

HAHAHAXD
gila kau!nenek tu kuat!!hahahahXD

p/s: ya!kejiranan!key point!

esPlaNet said...

haha,kelantan pon bgus...byk 3gp,prihatin gak 2

-telordibasuh- said...

sebelah umah aku ade bapuk operate punya..bila bertemu aku angkat kening..so aku still amik berat pasal jiran aku hahhaa

Izat Tarmizi said...

Telor lepas tu bapuk tu muncung mulut mcm mulut itik mintak di kiss..

Ayoo..hebat la tubelawak..nak bayar wang perlindungan dgn tubelawak utk jaga blog2 aku,hahah..

crayon said...

jadi jambu aku dulu.. comolot dan jalan pegang
tangan depan orang ramai.. baru buleh..

Dale said...

urbanisasi banyak mengaburi mata kita.
dosa pahala kau tanggung sendiri.
hasilnya, orang kl mmg urban.

Anonymous said...

3gp tu salah. membuka aib orang lagi teruk dari orang yg melakukan keaiban itu.

crayon said...

anonymous : undang-undang syariah kat malaysia ni kalau nak ceraikan isteri yang nusyuz, kena ada bukti.. selagi takda bukti selagi tu lelaki kena tanggung dan bayar nafkah kat isteri walaupun isteri tu nusyuz..

kalau lelaki tu tak bayar nafkah walaupun isteri tu nusyuz (tanpa bukti), naik mahkamah la laki tu.. hahahahhaa..

yang pasal mengaibkan orang tu belakang kira.. kita tatau situasi sebenar masalah, realiti atau niat merakamkan video tu.. kalau betul memang sengaja nak rakam 3gp, depa tanggung la dosa tu..

s3m0t said...

terbaekkk....wakakakaka

Anonymous said...

sempoi.. nice entri..

farhan said...

haha....nenek tu gangster siot...pekida pun lari haha..nice entry

Anonymous said...

lawak betl video tu..
http://gudanghalfcut.blogspot.com/

Anonymous said...

Ingat?negara malaysia ada undang2 ok,salah tetap salah,jgn peduli e2 smua,dia pun mkn nasi gak,bukan mkn besi @ batu tol x,abih watpe nk takut? jln kan 2gas jer,dgn perintah undang yg ade.jgn main2 dgn undang2 ok...

ahfat said...

good article izuariooow ;D

semuanya datang dari diri kita,
if kepimpinan bagus macam mana sekali pun,
kalau kita gebang perasan gedang, hancur semua.
salah langkah, silap jalan, semua sesat.

abang abang guide lah adik adik,
adik adik pulak tegur silap abang abang,
jangan abang dengan adik 2 x 5 gebang,
sekejap letup, dan dengan mudah terkubur.

"lu belum kenal sapa gua, lu tunggu"

xde manusia yang cukup kenal dengan diri sendiri,
manusia sentiasa buat silap, dan belajar dari kesilapan.
jika berkata sedemikian, ape tugas malaikat kiri kanan anda ?
jika sudah cukup kenal diri sendiri, berjaga jagalah, malaikat dah get ready nak cabut nyawa anda.


;D

Cik Peanut said...

perh, macam dah page 999.hehehhe

Anonymous said...

blog ko ni dah macam harian metro..macam2 ada

crayon said...

skali skala tulis camni.. hehehehe.. bukan slalu..

budak awam said...

yang comolot tepi pavi itu adalah bodoh!

Ayie said...

jauhilah masalah.. kalau nak buat jugak masalah, sila pastikan anda power bersilat.. ^^

muhsin.aminudin said...

sapa nak join silat, mai kontek aku. kalo kene tibai, dapat tahankan diri.

Fina Fento said...

setujuuuuu

paling setuju tang p/s tu..

haha

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

lalala .. anti sama depa :( ade half blagak sangat :( tunjuk sangat gensta depa :(

Cik TeN10 said...

yeahhh org utara !! hihi :)

hitammanis said...

hish, kuat betul nenek tu, yg musykil nye...tak nampak muka nenek tu.....betul ke ia seorang nenek ek? apa2 pun.....ia tetap menghiburkan, still lawak.

Red Giant said...

Nenekda Tuhhh... Silap org Dio Nak Tibai...

shafiq ahmad said...

teringat masa muda-muda dulu..haahaa

shezwan said...

cayalah nenek!! XD

Azrul Hisham said...

nenek yang cool..haha :)

Anonymous said...

yang comolot kat pavi tu pun org kedah jugak! jgn salahkan org KL fully!

NatSya Couture said...

hmmm x smua teruk.. yg baru2 jer over acting... org tua2 zaman dulu2 x ngaku pun org 3 line ke hape ke even mmg diaorg join... ayahnda pun low profile jer..
yg br ni jer, eksyen terlebih.. x kira la dr mana.. hmmmm....
biarla diam tp lebih ilmu di dada...
dulu bangsa asing tkut ngan melayu,sbb kita kuat. skang pndg sblh mata pun x nk..
so, marilah kita bersatu..:))))

Arief Arf said...

hang mai simpang mana (loghat utara)?
heheheheh

po said...

kalau aku yg kena, aku report dkt Power Rangers, hahahaahahahahahahahahaa..

ShakRoil said...

dasyat betul nenek tuh! terkejut aku dibuatnya! haha!

zulhaidi said...

btol2..ade jgak yang slack sorang dua~~~ bukan sumer camtu...

YOUsoF said...

Oh.. baru aku tau 3 line tu bukan benda sama ngan pekida...


negeri sendri, mesti la mau kaver baiiik.. heheh


Kalau ternampak manusia berperangai binatang kat tepi jalan ke aku dah boleh praktikkan ayat zaman budak² tu.. ;D

LaNgIt yAnG iNdAh,aWan YaNg MeNdUnG said...

Pasal comolot nie,aku ade cerita nak share masa kat Midvlly mlm dlm lepas mghrib, ade budak melayu nie...nak balik so bajet nak berpisah balik umah la... siap comolot lg...aku lalu sebelah dgn mmber aku, dgn slumber aku ckp...baik lu ciom cipap dia,sama je bau der busuk jgk..lg syok ciom cipap dapat air lebih skit hahahahaha..mmber aku gelak besar,malu mamat n minah tu pandang serong je kat aku yg mulot Laser nie hahahaha....

menusuk hati said...

oi!aku pun org utra!!yang buh lilin dalam baldi merah tu pekida ke 3 line?baca:Blogger Sombong?

nadira shahid said...

owh,ok.. baru taw macam nak nak deal kalau ade prb dgn pekida / 3 line..

:: jula julie :: said...

ada sorg 'membe lama' taksub btuii dgn 3 line..

ada ke dgn awek sndiri pon nak ber'buah2'...
adooiii

RJ said...

hang tak tau
cium molot kat tepi jalan pavi tu adventure
and stylo.trend muda mudi.
die pilih klcc dowh
hahahahaha

CourFeyLia said...

ske entry nik...
bkn smua yg busuk...
biase nye yg batak2 je yg act lebey...

sal busybody 2, ssh nk kumin...
klo busybody bnde yg ptt xpe...
tp klo dh smpi duk bcite sn cni 2 dh x elok...
mgaib kn org nm nye 2...

ct_cucubi said...

saya setuju.. semua organisasi ditubuh utk kebaikan.. setiap individu patut menunjukkan cth yg baik supaya x memburukkan nama organisasi.. B-)

Ajeyy Rawk said...

assalamualaikum .. huhuhu ~
tak berani nak komen kuat sangat pasal nie .. hehe ! :)

p/s : check my latest entry :) :

5 Sebab Kenape matapelajaran sejarah membosankan !

Gempar !! Pocong melompat di KB Mall !

Bukan AMoi said...

tubelawak ///?err..?

shahjiehan said...

akhir zaman~~

AkuMuzikFilem said...

aik, citer pasal pekida, perenggan terakhir juga yang jadi isu. hikhik

lisa lis said...

hohohohohohohoho...suka baca entry nih~~~`

Budak Kampung Jamuan said...

ari tu ade bdk kat kampung ak kena sepak x tentu psl ngan org tua bercincin bnyak..sian bdk tu..

Anonymous said...

Si sam ji

Anonymous said...

Tak pandai silat tapi tomoi power, mai t...0173085344

Anonymous said...

hahahaaa....

Anonymous said...

Kepale bpak tiri ko, ko da gile ke hape mgkok? Agak2 arh weyh. Nk kiss pown bia laa dlm kete ke tmpad trsembunyi, nih x, dpn owg rmai uwh, dpd ko kiss bek ko main tros. Lg syok dhoe. Nnti kitorg dpt tgok free show. Bole join skali. X pon amek vdeo post kt internet. Haa, kn lg free show. Kn best tuw. Stu dunia thu... X pon masukkn kt dlm berita tmpatan... Haa, lg trknal kn... Btol x? *memalukn sial! klw ak jd mk bpk ko dh lme ak tibai ko pkai samurai pnjg... Gile ah lu mat/minah, nk wt lain kali kt hotel. X mmpu nk byar, meh sini ak tlong byarkn... Tpi ad syaratnye, ak nk amek gamba/vdeo time ko main...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk