Thursday, July 21, 2011

dua spesis ini tidak boleh duduk bersama

sepanjang aku balik bercuti kat kedah ni, aku nak ceritakan kepada anda semua tentang dua spesis manusia yang tidak boleh duduk bersama.. kalau mereka duduk bersama, konfem sakit perut aku gelak kat mereka berdua ni.. hahaha.. spesis yang pertama adalah spesis manusia yang tak boleh sebut huruf "R".. dan spesis kedua pulak adalah spesis manusia yang tak boleh sebut huruf "S".. yang paling best, kedua-dua individu ini masing-masing suka mengutuk dan kata kat orang.. kah kah kah..

spesis ini pun takleh duduk bersama jugak.. haha

yang individu R ni, dia tak boleh sebut perkataan yang ada huruf R di awal sebutan, contohnya kegheta, loghi, ghambut dan lain-lain.. yang individu S ni pulak, dia tak boleh sebut S, kalau nak sebut S dia mesti kaver-kaver sikit sebab takut tersembur air liur sekali.. inilah yang akan berlaku bila kami semua lepak petang bersama..

tube : mana alie ni? tadi kata nak mai.. tak sampai-sampai pun
sham : haaa tu shampai dah.. dia dok tengah parking kereta tu..


alie : laaa.. hampa semua sampai lama dah ka?
sham : hang mai naik apa weh? tak perashan pun (saja nak menganjing2)
alie : aku mai naik ka (car) (mengelak dari sebut R)
alie : pagi tadi aku call hang, awat hang tak jawab? bangun pukul bapa?
sham : aku bgn pukul ssshsssembi.. lapan! (ngelak dari sebut S)
alie : owh.. hang tak ssshhh shhh shhoolat shhuubuh la?
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)


sham : weh.. shiapa tah pempuan yang hos rancangan mari menari tu?
alie : lisa sughihani
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)
alie : ceh.. hang pun takleh sebut gak sham.. nak perli aku konon.. cuba hang pulak yang sebut..
sham : lisha shurihani.. maghi menaghi (menganjing2)
(satu meja gelak kuk kik kuk kik lagi)


(dekat last minit, time semua nak bersurai dah)


sham : aku rasha, mak hang bagi nama alie kat hang shebab dia tau hang takleh sebut R la..
alie : maybe la kot.. sama jugak mak hang pun, dia bagi nama sham kat hang sebab dia nak latih lidah hang supaya boleh sebut S kot?
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)
tube : lepas ni kalau nak lepak, takleh ajak hampa dua lepak sekali la.. lenguh rahang + sakit perut aku gelak.. ni kalau nak sembang bisnes ni, pakat-pakat terbengkalai la bisnes.. hahaha..

walaupun masing-masing suka menganjing-nganjing, mengutuk rakan-rakan, dan gelakkan orang, tapi kami tetap 'kawan'.. itulah perbezaan rakan dari kecik dengan rakan yang baru dikenali.. masing-masing kenal perangai, kelebihan, kekurangan, dan tabiat masing-masing.. :)


p/s : rakan yang baik adalah rakan yang mengata depan


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
72 Comments
Comments


72 comments:

AISHA INANI said...

hahahahaha!

yep yang boleh menagata depan2 itu yang paling kebabommm!

tapi kalo pompuan ng pompuan susah sikit mesti ada hal kecik terselit... fuh!

Anonymous said...

hahahahahahahaha !!!..series !!..cam sit !!..hahahahaha !!

Lurunna said...

last statement tu tepat sekali... bukan kwn baik tp kwn dari kecik yg bila kita kata dia bengong pun dia masih ketawa tanpa kecik ati..

nada hanis said...

hahahahhaha

kawan aku setai tak boleh sebut r gak. s pun ada. hat r tu paling lawak.. R setai tukaq jadi w.

..ika itu aku.. said...

anak buah ika pelat RRRRRRRR...
hr2 kene buli buat latihan vokal..
jahat punye mokde..haha

Lady RaRa said...

HAHAHAHAHAA!

aku gelak ambik hati saja...


wey sungguh ka kawan yang baik yang mengata depan? awat bila aku mengata hang beradap hang kecik hati?

habaq mai!

Fina Fento said...

saya ada bff (kononnya) dari kecik tapi kami tak share semua benda walaupun kt hp dia set no sy "FINA MY BEST FRIEND" *capslock

dan saya ada sorang kawan yg belum masuk 3 tahun kenal dimana pada awalnya saya tak sangka saya akan rapat ngn dia dan kami share hampir keseluruhan rahsia masing - masing. sangat selesa dengan dia. kami akan cakap apa saja tanpa risau masing2 kecik hati ke apa. walaupun selamba je dia cakap sy malas cuci skuter sampai kena hantar kedai. walaupun kadang - kadang sy cakap dia gemuk, suka makan ayam hari - hari, etc etc etc (secara berseloroh) tp dia tetap cool dan ketawa. masing2 tak kecik hati malah kami boleh ketawa on that issue.

dan

*saya rasa komen saya poyo semacam. kthxbai.

crayon said...

rye : hang tu geng perut kembung ada cucu cicit dah.. aku nak katapa pun aku risau hang yg kecik ati.. hahahahaha..

shinyumeeca said...

hahhaha..lawak la kwn2 ang..mmg terbaik kwn2 cmni..gurauan tu la yg merapatkn lg hbgn tp jgn melampaui bts sudah..

Alin said...

mcm abg alin pun sama xleh sebut R. haha xD

Yuyu Musa said...

ghakan baik adalah yg menghata depan.

lubang hidung hg kembang la ijuali.

lecturer aku takleh sebut s..tapi dia comel.ajar best.esok aku exam paper dia.

saje nak bagitaw.bai

Nur Hani said...

best kot ada kawan cam ni :) lawak gila. kalau lepak mmg xberhenti gelak. aku ada sorg kawan (lelaki) camni. kalau duduk ngn dia lama lama silap silap mmg dapat 6packs, perut habis tegang gelak punya pasal :D

Monster Siti said...

kelakaaaaaa kelakaaa!

Arif Aiman said...

ahaaaa... LIKE!

cik pha said...

hehe tapi sape y pelat sebut "R"+ "S" nie oke lagi sekurang2 Allah bagi suara tuk bercakap.

Asyila Zainuddin said...

hahahahaha.. siyes kelakar..

Nur Misnan said...

dapat kawan yg giler2 memang best
susah hati cari mereka... sure terubat

kawan menangis susah dicari
kecuali hang belasah dia sampai keluar air mata... hu3

Hayati Hamzah said...

yg penting u all kawan2 gelak sopan2 belaka .

kuk kik kuk kik (esok boleh praktis supaya nampak ayu)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha aku shuke entghi ang ni..gelak shoghang2 shambil guling2 ni...wakakaka

kentut dpn bff pon xrse pape da..haha

Affan said...

hahaha. aku tak pnh lagi lepak semeja dua2 ada (yg tak reti cakap s dan r)
Tapi kalau sorg2 ada la, mmg kena gelak la kadang2

Akim Kebal said...

ini lawak ! HHAHAHAHAH.. hang boleh sebut ka ijuali ?

Anonymous said...

sbenar nye bukan jarak masa yg jd ukuran dlm sesebuah perhubungan tp berapa byk kte memahami dan berapa besar ruang yg kte buka untuk kite terima kekurangan n kelebihan seorang teman tu yg pnting.

Shidah Bieha said...

ini baru betul lawak! >.<

Anonymous said...

gelak smnpi kuaq ayaq mta kot.terbaek r! hahahaa

CintaZulaikha said...

hihihihihi..tak baik tau, da mmg kejadian lidahnya cenggitu...tapi betoi r, kawan aku ramai gak tak leh sbot S...humm, sadis tol..

Edward Ott said...

LOL

zures said...

hahaha terbelit-belit lidah nak menghayati sebutan....oppsss lisa surihani xleh sebut R kan....maghi menaghi...

cekgu nana said...

dah lame rase tak singgah sini. :)funny! :)

ComOt said...

DSAI nampak mcm tokoh. najib mcm tok kong

marina anakcikbob said...

ikut org la.. kadang2 yg terlebih perasaan sentimentel, jadi sensitip yg amat. kan?

WONDER-PETPET said...

tubelawak ni yg sentimental.. dia tegur org xpe, org tegur dia musti melenting.ehem
aku bet time kecik gado2, izuari mesti report kt emak dia..huhu olololo manje nyer budak ijuali ni ;p

alieavea said...

btol....kwn lama tak same ngn kwn baru...

kwn lame kutu kaw2 pon tak makan ati...

kalo kwn br, br gurau skit da touching...

echaRierie said...

yup..setuju p/s tue..

haha..btw, klaka la baca dialog ni..adoiii ~

fifianggun said...

haha,,lisa ramai peminat takpe,,haha

♥CIK SHA♥ said...

haha..geli hati aku..

dya adriza said...

hadoi la.. lawak dowh.. tp kesian plak kt diorg.. bkn diorg mintak jd mcm tu kan..

hmm.. aku tgh marah ni. bila lagu Guru Malaysia dipermainkan.. sedih dowh..

Umihoney said...

Salam,

Kawan lama kawan baru rasanya tak banyak beza, ada yang emo ada yang cool. What makes the difference is absence.Familiarity breeds contempts and absence makes the heart grows fonder. Sekali sekala jumpa memang awesome.

Anyways glad you have ahd fun.Have a great weekend.

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

lawak oh lawak .

memang na gelak je bace dialog tu :)

zureen said...

hahahahha! bessh gile baca entghi ni..
maghi menaghiiii! ;p

zmah said...

Susahkan bila pendapat lain-lain...

azi nur said...

haha...kwan lame aku ni..gituu

abazilah said...

hye , singgah jap .
tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
tq :)

crayon said...

abazilah.. jgn buat kerap2 macam ni.. nanti org kata anda 'rude'.. kthnxbye

Alya Esprézzo said...

hahahahahahahahahaha...

misa said...

ffffuuuuuuuuuuuuuu. haha! lawak siot.

btw, lisa surihani pon pelat R jugak. tp rasa comel plak bila dye yg sebut. hihi ;p

mrs redzuan said...

kuk kik kuk kikk..=D

Einid Shandy said...

Hmmph...

Anonymous said...

kalo gelak mesti kuaq ayaq mata..hehehe mlawak ja noo abglong kokRRRRR>....pyh nk sebut R la...hehehe....

Adzrien Shoppe said...

ada juga kawan yg menyebut s dah mcm ular je.. sss terlebih.

mabk.abubakar said...

seronok dpt berkumpul dgn rakan2 lama.. sesekali berjumpa pasti riuh satu kampung..

bedpet said...

hahahahaha. keshian depa semua aih.

nadia fatihah said...

hahahahaha,,adil la tuu . kuk kik kuk kik :)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

alhamdulillah la x pelat R n S tue...

hihihihihi

daim said...

aku tau anonymous ni sapa......kahkahkahkah..............

Anonymous said...

aku tau anonymous 2 sapa......kahkahkahkah........

panda putih said...

cm best kwn2 gini.. ;D

APi said...

member aku pelat S..
awek dia pelat R..
sekali kena bom dua2 kena..
keh keh keh

bLaCk | maWaR said...

kah8 member xley sebut R jugak..

penah dya p koop nk beli ayaq blekkaren...sebut2 jadik BLEKKAGHENG...tambah plak NG kt blakang sebab dak ganu...budak kt kaunter tu bley plak pekena...air blekkaghen xdak la adek..bengang kawan tu ha8...

reez-zwan said...

hahaha...habitat x same tuh

Bagaimana Menghidarkan Perut Buncit??

APAN said...

kejam...ko ni alie tu ke sham?haha...

hanez said...

salam ziarah & follow..

wAwA said...

haha.thumbs up!

exora said...

hi hanez..salam kenal, thanx sudi folow blog sy...
sy memang suka dgr org kedah sembang...dlu2 3 thn gak dok kedah

afuan shah said...

hahahha..ngeng gila..lisa surihani pon pelat kot..
tp best...kawan lama memang kenal sgt ngan diri kita...kawan baru...em...em...haha

Aina Emir said...

Ya sungguh kelakar. Bertambah kelakar kalau anda datang ke blog saya dan baca tentang Honda Hybrid saya yang sangat HAMPEH! www.aina-emir.blogspot.com
Tolong beritahu kawan-kawan anda juga! Terima kasih.

misyamissyou said...

sumpah mmg ade kwn cm ni..haahahaha!

PutRy FaRa said...

cikgu saye ckp kene berlatih sebut "s" n "r" klu xpelat.mmg btul sbb ade sorang my frend ni mmg xleh sebut "r"..plak tu jd tukang bce ikrar kat sekolah..hahaha....so die berlatih la hari2..haaa...mmg menjadi skrg xpelat dah..

suke sgt dis entry lg la pic 2 org tu..hehe

KinosKoko said...

hahaha...maghi menaghi...hahahha

Sweet Salt & Sour said...

adk sy pelat L..hehe..

Faizal Fredley said...

wooo..aku x leh sebur huruf r...terasa nih..hahaha

Watanabe Makoto said...

sumpah lawak..
hahah

hazwani said...

gua bce byk kali pun gua bole pecah ketawa bhai...wakaka...terbaekk..lelaki mmg sempoi...2 thumbs up to alie and sham...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk