Thursday, July 21, 2011

dua spesis ini tidak boleh duduk bersama

dua spesis ini tidak boleh duduk bersama

sepanjang aku balik bercuti kat kedah ni, aku nak ceritakan kepada anda semua tentang dua spesis manusia yang tidak boleh duduk bersama.. kalau mereka duduk bersama, konfem sakit perut aku gelak kat mereka berdua ni.. hahaha.. spesis yang pertama adalah spesis manusia yang tak boleh sebut huruf "R".. dan spesis kedua pulak adalah spesis manusia yang tak boleh sebut huruf "S".. yang paling best, kedua-dua individu ini masing-masing suka mengutuk dan kata kat orang.. kah kah kah..

spesis ini pun takleh duduk bersama jugak.. haha

yang individu R ni, dia tak boleh sebut perkataan yang ada huruf R di awal sebutan, contohnya kegheta, loghi, ghambut dan lain-lain.. yang individu S ni pulak, dia tak boleh sebut S, kalau nak sebut S dia mesti kaver-kaver sikit sebab takut tersembur air liur sekali.. inilah yang akan berlaku bila kami semua lepak petang bersama..

tube : mana alie ni? tadi kata nak mai.. tak sampai-sampai pun
sham : haaa tu shampai dah.. dia dok tengah parking kereta tu..


alie : laaa.. hampa semua sampai lama dah ka?
sham : hang mai naik apa weh? tak perashan pun (saja nak menganjing2)
alie : aku mai naik ka (car) (mengelak dari sebut R)
alie : pagi tadi aku call hang, awat hang tak jawab? bangun pukul bapa?
sham : aku bgn pukul ssshsssembi.. lapan! (ngelak dari sebut S)
alie : owh.. hang tak ssshhh shhh shhoolat shhuubuh la?
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)


sham : weh.. shiapa tah pempuan yang hos rancangan mari menari tu?
alie : lisa sughihani
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)
alie : ceh.. hang pun takleh sebut gak sham.. nak perli aku konon.. cuba hang pulak yang sebut..
sham : lisha shurihani.. maghi menaghi (menganjing2)
(satu meja gelak kuk kik kuk kik lagi)


(dekat last minit, time semua nak bersurai dah)


sham : aku rasha, mak hang bagi nama alie kat hang shebab dia tau hang takleh sebut R la..
alie : maybe la kot.. sama jugak mak hang pun, dia bagi nama sham kat hang sebab dia nak latih lidah hang supaya boleh sebut S kot?
(satu meja gelak kuk kik kuk kik)
tube : lepas ni kalau nak lepak, takleh ajak hampa dua lepak sekali la.. lenguh rahang + sakit perut aku gelak.. ni kalau nak sembang bisnes ni, pakat-pakat terbengkalai la bisnes.. hahaha..

walaupun masing-masing suka menganjing-nganjing, mengutuk rakan-rakan, dan gelakkan orang, tapi kami tetap 'kawan'.. itulah perbezaan rakan dari kecik dengan rakan yang baru dikenali.. masing-masing kenal perangai, kelebihan, kekurangan, dan tabiat masing-masing.. :)


p/s : rakan yang baik adalah rakan yang mengata depan
Share This

72 comments:

  1. hahahahaha!

    yep yang boleh menagata depan2 itu yang paling kebabommm!

    tapi kalo pompuan ng pompuan susah sikit mesti ada hal kecik terselit... fuh!

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahaha !!!..series !!..cam sit !!..hahahahaha !!

    ReplyDelete
  3. last statement tu tepat sekali... bukan kwn baik tp kwn dari kecik yg bila kita kata dia bengong pun dia masih ketawa tanpa kecik ati..

    ReplyDelete
  4. hahahahhaha

    kawan aku setai tak boleh sebut r gak. s pun ada. hat r tu paling lawak.. R setai tukaq jadi w.

    ReplyDelete
  5. anak buah ika pelat RRRRRRRR...
    hr2 kene buli buat latihan vokal..
    jahat punye mokde..haha

    ReplyDelete
  6. HAHAHAHAHAA!

    aku gelak ambik hati saja...


    wey sungguh ka kawan yang baik yang mengata depan? awat bila aku mengata hang beradap hang kecik hati?

    habaq mai!

    ReplyDelete
  7. saya ada bff (kononnya) dari kecik tapi kami tak share semua benda walaupun kt hp dia set no sy "FINA MY BEST FRIEND" *capslock

    dan saya ada sorang kawan yg belum masuk 3 tahun kenal dimana pada awalnya saya tak sangka saya akan rapat ngn dia dan kami share hampir keseluruhan rahsia masing - masing. sangat selesa dengan dia. kami akan cakap apa saja tanpa risau masing2 kecik hati ke apa. walaupun selamba je dia cakap sy malas cuci skuter sampai kena hantar kedai. walaupun kadang - kadang sy cakap dia gemuk, suka makan ayam hari - hari, etc etc etc (secara berseloroh) tp dia tetap cool dan ketawa. masing2 tak kecik hati malah kami boleh ketawa on that issue.

    dan

    *saya rasa komen saya poyo semacam. kthxbai.

    ReplyDelete
  8. rye : hang tu geng perut kembung ada cucu cicit dah.. aku nak katapa pun aku risau hang yg kecik ati.. hahahahaha..

    ReplyDelete
  9. hahhaha..lawak la kwn2 ang..mmg terbaik kwn2 cmni..gurauan tu la yg merapatkn lg hbgn tp jgn melampaui bts sudah..

    ReplyDelete
  10. mcm abg alin pun sama xleh sebut R. haha xD

    ReplyDelete
  11. ghakan baik adalah yg menghata depan.

    lubang hidung hg kembang la ijuali.

    lecturer aku takleh sebut s..tapi dia comel.ajar best.esok aku exam paper dia.

    saje nak bagitaw.bai

    ReplyDelete
  12. best kot ada kawan cam ni :) lawak gila. kalau lepak mmg xberhenti gelak. aku ada sorg kawan (lelaki) camni. kalau duduk ngn dia lama lama silap silap mmg dapat 6packs, perut habis tegang gelak punya pasal :D

    ReplyDelete
  13. hehe tapi sape y pelat sebut "R"+ "S" nie oke lagi sekurang2 Allah bagi suara tuk bercakap.

    ReplyDelete
  14. dapat kawan yg giler2 memang best
    susah hati cari mereka... sure terubat

    kawan menangis susah dicari
    kecuali hang belasah dia sampai keluar air mata... hu3

    ReplyDelete
  15. yg penting u all kawan2 gelak sopan2 belaka .

    kuk kik kuk kik (esok boleh praktis supaya nampak ayu)

    ReplyDelete
  16. hahaha aku shuke entghi ang ni..gelak shoghang2 shambil guling2 ni...wakakaka

    kentut dpn bff pon xrse pape da..haha

    ReplyDelete
  17. hahaha. aku tak pnh lagi lepak semeja dua2 ada (yg tak reti cakap s dan r)
    Tapi kalau sorg2 ada la, mmg kena gelak la kadang2

    ReplyDelete
  18. ini lawak ! HHAHAHAHAH.. hang boleh sebut ka ijuali ?

    ReplyDelete
  19. sbenar nye bukan jarak masa yg jd ukuran dlm sesebuah perhubungan tp berapa byk kte memahami dan berapa besar ruang yg kte buka untuk kite terima kekurangan n kelebihan seorang teman tu yg pnting.

    ReplyDelete
  20. gelak smnpi kuaq ayaq mta kot.terbaek r! hahahaa

    ReplyDelete
  21. hihihihihi..tak baik tau, da mmg kejadian lidahnya cenggitu...tapi betoi r, kawan aku ramai gak tak leh sbot S...humm, sadis tol..

    ReplyDelete
  22. hahaha terbelit-belit lidah nak menghayati sebutan....oppsss lisa surihani xleh sebut R kan....maghi menaghi...

    ReplyDelete
  23. dah lame rase tak singgah sini. :)funny! :)

    ReplyDelete
  24. DSAI nampak mcm tokoh. najib mcm tok kong

    ReplyDelete
  25. ikut org la.. kadang2 yg terlebih perasaan sentimentel, jadi sensitip yg amat. kan?

    ReplyDelete
  26. tubelawak ni yg sentimental.. dia tegur org xpe, org tegur dia musti melenting.ehem
    aku bet time kecik gado2, izuari mesti report kt emak dia..huhu olololo manje nyer budak ijuali ni ;p

    ReplyDelete
  27. btol....kwn lama tak same ngn kwn baru...

    kwn lame kutu kaw2 pon tak makan ati...

    kalo kwn br, br gurau skit da touching...

    ReplyDelete
  28. yup..setuju p/s tue..

    haha..btw, klaka la baca dialog ni..adoiii ~

    ReplyDelete
  29. haha,,lisa ramai peminat takpe,,haha

    ReplyDelete
  30. hadoi la.. lawak dowh.. tp kesian plak kt diorg.. bkn diorg mintak jd mcm tu kan..

    hmm.. aku tgh marah ni. bila lagu Guru Malaysia dipermainkan.. sedih dowh..

    ReplyDelete
  31. Salam,

    Kawan lama kawan baru rasanya tak banyak beza, ada yang emo ada yang cool. What makes the difference is absence.Familiarity breeds contempts and absence makes the heart grows fonder. Sekali sekala jumpa memang awesome.

    Anyways glad you have ahd fun.Have a great weekend.

    ReplyDelete
  32. lawak oh lawak .

    memang na gelak je bace dialog tu :)

    ReplyDelete
  33. hahahahha! bessh gile baca entghi ni..
    maghi menaghiiii! ;p

    ReplyDelete
  34. Susahkan bila pendapat lain-lain...

    ReplyDelete
  35. haha...kwan lame aku ni..gituu

    ReplyDelete
  36. hye , singgah jap .
    tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
    tq :)

    ReplyDelete
  37. abazilah.. jgn buat kerap2 macam ni.. nanti org kata anda 'rude'.. kthnxbye

    ReplyDelete
  38. ffffuuuuuuuuuuuuuu. haha! lawak siot.

    btw, lisa surihani pon pelat R jugak. tp rasa comel plak bila dye yg sebut. hihi ;p

    ReplyDelete
  39. kalo gelak mesti kuaq ayaq mata..hehehe mlawak ja noo abglong kokRRRRR>....pyh nk sebut R la...hehehe....

    ReplyDelete
  40. ada juga kawan yg menyebut s dah mcm ular je.. sss terlebih.

    ReplyDelete
  41. seronok dpt berkumpul dgn rakan2 lama.. sesekali berjumpa pasti riuh satu kampung..

    ReplyDelete
  42. hahahahaha. keshian depa semua aih.

    ReplyDelete
  43. hahahahaha,,adil la tuu . kuk kik kuk kik :)

    ReplyDelete
  44. aku tau anonymous ni sapa......kahkahkahkah..............

    ReplyDelete
  45. aku tau anonymous 2 sapa......kahkahkahkah........

    ReplyDelete
  46. member aku pelat S..
    awek dia pelat R..
    sekali kena bom dua2 kena..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  47. kah8 member xley sebut R jugak..

    penah dya p koop nk beli ayaq blekkaren...sebut2 jadik BLEKKAGHENG...tambah plak NG kt blakang sebab dak ganu...budak kt kaunter tu bley plak pekena...air blekkaghen xdak la adek..bengang kawan tu ha8...

    ReplyDelete
  48. kejam...ko ni alie tu ke sham?haha...

    ReplyDelete
  49. hi hanez..salam kenal, thanx sudi folow blog sy...
    sy memang suka dgr org kedah sembang...dlu2 3 thn gak dok kedah

    ReplyDelete
  50. hahahha..ngeng gila..lisa surihani pon pelat kot..
    tp best...kawan lama memang kenal sgt ngan diri kita...kawan baru...em...em...haha

    ReplyDelete
  51. Ya sungguh kelakar. Bertambah kelakar kalau anda datang ke blog saya dan baca tentang Honda Hybrid saya yang sangat HAMPEH! www.aina-emir.blogspot.com
    Tolong beritahu kawan-kawan anda juga! Terima kasih.

    ReplyDelete
  52. sumpah mmg ade kwn cm ni..haahahaha!

    ReplyDelete
  53. cikgu saye ckp kene berlatih sebut "s" n "r" klu xpelat.mmg btul sbb ade sorang my frend ni mmg xleh sebut "r"..plak tu jd tukang bce ikrar kat sekolah..hahaha....so die berlatih la hari2..haaa...mmg menjadi skrg xpelat dah..

    suke sgt dis entry lg la pic 2 org tu..hehe

    ReplyDelete
  54. hahaha...maghi menaghi...hahahha

    ReplyDelete
  55. wooo..aku x leh sebur huruf r...terasa nih..hahaha

    ReplyDelete
  56. gua bce byk kali pun gua bole pecah ketawa bhai...wakaka...terbaekk..lelaki mmg sempoi...2 thumbs up to alie and sham...

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates