Thursday, July 22, 2010

simian line atau garis lurus tapak tangan

simian line atau garis lurus tapak tangan

simian line? apa tu? simian line ini ialah syndrome yang berlaku kepada sesetengah individu dan boleh dikatakan berlaku hanya 1% daripada 1000 kelahiran.. ianya berkait rapat dengan genetik ibu dan bapa.. mereka yang digelar simian liner ini, memiliki garis lurus di tapak tangan dan tidak sama seperti orang lain.. ada juga simian liner yang mengatakan bahawa ibu bapa mereka memiliki tapak tangan biasa.. jadi punca berlakunya simian line masih belum diketahui dari segi saintifik..


aku juga adalah simian liner dalam erti kata lain, tapak tangan aku juga lurus dan tidak sama seperti kawan-kawan aku yang lain.. masa zaman aku sekolah dulu.. ada seorang ustaz ni sedang melakukan kajian mengenai simian liner ni dan dia mencari pelajar yang bergaris lurus seperti aku.. akhirnya ustaz itu berjaya menemui aku dan 3 orang rakan aku yang lain (4 orang ja tapak tangan garis lurus di sekolah aku dulu)

ramai orang cakap simian liner ni kalau tempeleng orang, boleh mati terus.. ahaha.. aku tak pasti pasal tu.. tapi ustaz aku bagitau kebanyakan pemimpin-pemimpin islam zaman dahulu juga tapak tangan bergaris lurus pada masa yang sama berjiwa kepimpinan, kuat keazaman dan juga mati berdarah.. ini bukan ramalan tapak tangan.. tapi sekadar pemerhatian yang dibuat ke atas pemilik-pemilik tapak tangan bergaris lurus..

   


sebelum ni aku tak tau apa yang orang gelar tapak tangan garis lurus ni dari segi saintifik tapi lepas google baru aku tau pemilik tapak tangan lurus ni digelar simian liner.. kalau korang nak tau lebih lanjut pasal simian liner ni boleh google ja "simian line".. diantara individu terkemuka bertapak tangan garis lurus ini ialah muhammad ali, tony blair, robert de neiro, mozart, hillary clinton, dan mahatma gandhi..di malaysia pula diantara individu terkemuka memiliki simian line ini ialah suami kepada perdana menteri kita iaitu BIK MAMA.. kah kah kah

video : jackass and the fortune teller


Related Posts with Thumbnails
Share This

32 comments:

  1. suami kepada perdana menteri kita?..sejak bila PM kita ni pompuan?..hahaha =p

    ReplyDelete
  2. memang sengaja ditulis macam tu.. ahaha..
    join group ni.. BIK MAMA

    ReplyDelete
  3. hahahahaha..

    saya suka perempuan puaka.. oyeah !

    membe aku pn simian line,
    die ckp die penah tampa org msuk ICU,
    aku xcaye..
    rupa-rupanya betul erkk..
    haha.. kagum.

    anda special =)

    ReplyDelete
  4. really ??? btul ke tu ??? bahaya tol jmpe orang cmtu ... kene lempang leh mati woooo ...

    http://tentuluran.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Hehehehe!! Bengong ni Jackass la Ander ... Adoi !!!

    ReplyDelete
  6. aku juga ada simian line. ni first time jumpa orang yang sama cam aku. terharu pulak *cry*

    p/s : haha

    ReplyDelete
  7. cikgu sejarah aku pernah cakap, zaman dulu2 kat China..hakim diaorang semuanya ada simian line (ini zaman dinasti2 dulu la). tak taula betul ke idak.

    ReplyDelete
  8. fuyoo .. betul2 hebad ni .

    HAHA !

    apa kejadah nya bik mama ? alahai .

    ReplyDelete
  9. takpenah jumpe org simian liner ! fes taim dgr ! aha kudut betul aku T_T

    ReplyDelete
  10. sepupu aku umur 5tahun pn ade simian line..

    ada macam kelebihan plak,satu hari tu mak dia pernah suruh dia bace Al-fatihah,pastu urut-urut tangan mak dia yang bengkak..esoknye terus hilang bengkak tu.. :)

    ReplyDelete
  11. wow. tahniah krn anda memiliki simian line..1 dlm seribu..


    http://www.faezahannahalbaj.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. haha bik mama lak dapat name. :D

    ReplyDelete
  13. eh special ke org simian liner nih... aku pun tapak tgn kanan ada garis lurus.. so aku nih special la ek wahaha jgn spe-sial dah la huhuhu...

    note:
    visit my free classifieds advertisment at http://myadsfeed.com

    ReplyDelete
  14. cube try check..mane tahu kau ni anak sedara mara bik mama keh??...agaggaaggaga..

    ReplyDelete
  15. sy pn ad simian line ny la .
    thax ek 4 da info .

    ReplyDelete
  16. wahh..fes tyme denga pasal simian line neh.
    tenx 4 the info :)

    ReplyDelete
  17. aku pun ada gak...baru aku tau...ini simian line.....tp xnah la aku tampar org.....tampar kucing ada la...

    ReplyDelete
  18. aku pn ada simian line,dulu pn aku ada cari maklumat kenapa garis tangan aku kiri n kanan lain dari org lain

    ReplyDelete
  19. aku ada simian line kiri n kanan..pernah tampar adik aku sampai demam 3 hari

    ReplyDelete
  20. owh...bahaya tp ade bagusnye ek org camni?nk cari ar org2 camni...hahahaha

    ReplyDelete
  21. baru tau psl ne....thankzz for da informtion..

    ReplyDelete
  22. ada kelebihan rupanya simian line ni..1st aku bc ttg ni adalah simptom bg sindrom down..mengucap pjg aku sbb ank lelaki aku simian line kt sebelah tapak tgn..br setahun.Tuhan je tahu perasaan aku time tu..

    ReplyDelete
  23. hahaha..baru taw aku ni simian liner rupenye. btw, thanks for the info, tubelawak.lepas ni boleh la riak sikit dgn2 mmbe2 yg ckp garis tangan aku pelik..

    woh, lepas ni nak try tampar org la..

    ReplyDelete
  24. dlu member pnh gelak gak tgn aku 2-2 belah simian line ni...arini tetiba je nak cari info...
    oooo baru tau...

    ReplyDelete
  25. menurut budaya jawa simian line adalah tangan raja keleng,mempunyai keistimewaan tersendiri...memang tdk boleh di pakai sembarangan,dan yg mempunyai simian line konon mempunyai khodham pendamping yg akan selalu menjaganya sampai mati dan indera ke 6 anda bagi yg punya akan lebih peka.salam simianline

    ReplyDelete
  26. ya...aku pun miliki garis simian line ni...gosok guna sabun dettol tu x hilang(pesal punya budu' la aku ni) ingatkan kotoran, rupanya garisan dah zahir...

    ada la kawan cina cakap yang "tom chu" nama garisan ni..tapi tak tahu la dia menyumpah aku ke apa...dia cakap satu tapak tangan je dah cukup maksudnya "x bernasib baik"

    dijadikan cerita lak tapak tangan aku ada sepasang garisan simian liner ni...nak percaya ke tak...persaan rasa nak bagi pelempang lak kawan aku time tu...tapi x sanggup teman dia kat icu nanti berhari2...hahahah

    ReplyDelete
  27. aku dua dua belah mcmtu. Buatla group kt fb ke..

    ReplyDelete
  28. ya ak jg pya memang ada pendaping dari pada yg normal saya lebih peka...jaelangkung aj aa saya ngacirrrrrrr....passs saya penasaran ane pngen tau aje kya apaa....padahal aye jg lawaran alias g endalami simian lineee....perlu diingat kita makluk luar biasa.....salam sesama simian line!!!!
    add y fb sasameoil@yahoo.com...berbagi simianline.

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates