Tuesday, October 25, 2011

entry cover cemerlang berkaitan segmen tubelawak

entry aku pagi tadi (link), aku buat sekadar nak perli orang ja.. tapi tak sangka pulak ada yang join segmen main-main aku tu.. maaf ya akak-akak atau adik-adik yang dah join.. bila dah jadi kes macam ni, aku nak berleter panjang sikit apa pendapat aku tentang segmen blogger ni.. sila baca!! kalau tak baca aku terajang hampa semua! aku ganas! aku kawan baik spark kl menjerit dan shark kl gangster..


biasanya, segmen akan dibuat oleh blogger yang ada nama ataupun popular dikalangan komuniti tertentu.. sebab apa? sebab diorang boleh dapat attention orang ramai dengan mudah dan boleh 'menggunakan' blogger baru yang desperate untuk mendapatkan trafik.. bagi aku, kalau anda dah ada nama, gunakan di jalan yang betul kerana kata-kata anda boleh mempengaruhi orang lain..

bila sebut pasal segmen, orang akan cakap atas tujuan nak bantu blogger lain.. kah kah kah.. siapa diantara blogger femes kat malaysia ni penah join segmen?? cuba habaq mai kat aku kalau anda rasa anda betul.. abang narakka join segmen?? obefiend join segmen? hamka keretamayat join segmen? rajapetra ngan tukartiub join segmen?? kah kah kah

kalau anda rasa dengan budaya segmen-segmen ni boleh membuatkan anda lebih maju, keep on going! tapi bagi aku, selagi blog anda dipenuhi entry menyertai segmen atau 'saya kena tag' atau 'dapat batch percuma', blog anda takkan maju sampai bila-bila..

cuba fikir secara logik!! kalau anda join segmen orang, sekali dia list balik link anda, link anda adalah satu diantara beratus-ratus link yang dipaparkan.. adakah anda rasa pembaca akan klik satu persatu link yang ada kat situ?? mustahil!!

tambahan pulak, pemilik segmen itu pasti akan menyuruh anda meletakkan title yang ditetapkan ataupun menulis artikel yang ditetapkan.. dengan cara ini, pemilik segmen yang akan mendapat keuntungan.. bagaimana dengan anda? berapa peratusan keuntungan yang anda dapat?? 10%? 20%? kah kah kah.. kalau ada pun, pasti trafik tu akan berpusing dalam range komuniti tu ja.. otak anda tak berkembang.. pusing sana pusing sini, dok dalam komuniti 'geng segmen' tu jugak..

sila berfikir balik selepas membaca entri picisan aku ni.. adakah anda mahu jadi penulis yang menulis hasil dari kepala hotak dan hati anda ataupun anda mahu jadi 'pak turut' yang menulis segmen untuk orang lain? apa pemilik segmen tu dapat?? dia dapat

"FAME"

bagaimana dengan anda?? mungkin dikalangan komuniti blogger segmen, anda dipandang sebagai seorang yang aktif dan rajin menyertai segmen.. tapi bagaimana dengan persepsi dan pendapat mereka yang diluar kelompok ini? kalau aku sendiri, aku tak anggap group segmen ni sebagai 'super cool' tetapi aku anggap sebagai

"LAME"

aku prefer A review B dan B pula review A.. lebih adil dan saksama.. tradelink pun ok.. banner exchange pun ok.. segmen?? hang gila ka apa??? haktuih!! kapitalis tau dak menatang apa?? kalau rasa apa yang aku cakap ni betul, sila like.. anda like, aku untung sebab anda dah tolong sebarkan artikel aku.. aku taknak share percent keuntungan dengan anda.. kah kah kah


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
77 Comments
Comments


77 comments:

Izat Tarmizi said...

Depa bajet retis,sebab tu nak buat segmen..kita mana retis tube,tak bole buat segmen,hahahahha

kalenz said...

sumpah x join apa apa dahh . hahah

SoutulMujahid said...

hahaha. aku sokong. aku rasa hang dok perli sorang blogger femes sorang ni. hahaha

*weh, buang la gambaq ataih nu... dah la geli. aurat plak tu. hehe~

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

kahkahkah..sampai mati aku takkan join segmen..

Anonymous said...

perli sapa tuh?cyan dkt girl2 yg join tuh

www.dunialandax.com said...

HAHA..aku smalam join sial..sebab aku lupa aku lelaki..dan aku juga "taksub" dengan segmensegmen..untung2 boleh jadi macam OBE,dan lainlain! HAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHA


p/s: aku pernah nampak tubelawak masuk segmen =P dia tipu dia takpenah masuk segmen =P

Shorim Kasih said...

bro, aku da ada idea nk buat entry psl bnda ni..haha..tp bro da buat dulu, kira ok le,,,haha..mmg xptut pun segmen2 tu, sj je nk popularkn/tmbh trafik dia..hehe

crayon said...

aku tak penah join segmen.. tapi penah join kontest kisah seram gengblogger.. tapi dah brapa taun dah sampai sekarang tak umum pemenang.. kapitalis gak tu

eman said...

ehmm...betul gak... better jadi blogger yg berkongsi bahan dan buah fikiran mereka... cant agree more...hehe

diana said...

akak dulu pun pernah join segmen blogger popular.ttraffic?/sehari je naik..tu pun tak la berganda2..esok lusa,traffic sama je macam sebelum join segmen jugak..
hahah..last2 sekarang malas dah..
kalau segmen review nak la join..sebab dia review blog kita,kita review blog dia..adil la.

tapi kalau segmen kengkawan,yang rajin singgah blog kita akak luangkan la jugak masa untuk segmen dia..asal jangan segmen bloglist sudah la..hehehe

mashi said...

tak mau klik tapi nak taip..like!

:)

safiyyah osman said...

hahahaa..aku ada tgk segmen hg crayon..apa jadah cri blogger wanita..pondan xmau?...ahaha...

salu y join segmen ni bdak bru buat blog....y jeneh tgk "oh kak ni dok crita pasai life dia..aku pun nk cerita la..."

okbai.

cikpia said...

aku penah SEKALI join segmen. dan aku masih terasa aura kebodohan itu sampai ke hari ini.

♥CIK SHA♥ said...

euwww..gambo itu sangat gelis..uwekk!


hmmm..dulu2 masa zaman kegelapan baru nak berjinak2 dgn belog pernah la jugak terlibat dgn natang segmen2..tapi itu dulu la..dulu..

sekarang? jgn harap le nak join natang segmen2 ni..memang takde untung nye pun..

Wadi AR said...

kehkehkeh aku baru je 3 kali join

Abang Zam said...

abang zam dulu pernah join & anjur segmen
agak kacak jugek traffik masa tu

Anonymous said...

habih laa hang ander.. lepaih ni tobat semua orang benci hang.. kah kah kah.. mesti ramai terasa hang cakap camni

Cik Ungu Kamila said...

kesian kat akak2 & adik2 yg join. mungkin mereka tak paham kot maksud tersirat yg cuba disampaikan. MAKDAL (makan dalam) tuuuuu :)

Yuyu said...

kitewww dah like dah entry ni..ihikkkk..

NuR 'aQiLaH said...

pabila retis berkata kata.


#mekaseh penah link blog i satu ketika dulu pasal pompuan cantek

##skang i dah cantek. tadaaa. muehehe

ABU said...

aku pernah bebrapa kali join contest dan segmen masa mula2 berblog dulu.. last2 aku rasa macam emmm.....

Zulfikar Hazri said...

alaaaaa... menci la abang Tubelawak ni. abang tau tak. saya silent reader abang tau tak?

saya join tau segmen abang buat ituueww...sekali rupenye tipu tpueww jeeuwwww..


ahhh menci lah! namo kawan abg tubelawak...

DaYaH JeLitA said...

ahahaha...ai join nak perli jugak tu...ahahaha

hamzah ian said...

aku join

Akim Iqbal said...

Kitew sukew sebab tuw ktew join

Ayu Aurora said...

asalnya memang dah terpengaruh dah ni. Title cam gempak aje.

Bila tengok je
"saya ingin tubelawak jelajah TUBUH saya"
alahai .. x de mood la nak join.. hihihi

yangbaik said...

memang la... mak dah hagak dah... kalau buat entry ngan tajuk bukan2 tu kerje gile namanye... kejor glamer per.. idak le kemaruk sangat dengan glamer sampei nak buat tajuk huru hara tu... sabor jer laa....bawak taubat yer..

~eRna daRL!ng~ said...

hahaha..sgt setuju dgn entri anda...cool..

~eRna daRL!ng~ said...

sy minta share link entry ni di fb..tengs

Rozuan Ismail said...

setuju dengan entri ni.kadang-kadang ada blogger hebat yang asmbil kesempatan pada blogger baru yg desperate nak trafik melalui segmen.semua ni bergantung pada niatlah.kalau baik,nbaiklah jadinya.kalau buruk,buruklah jadinya

onie said...

pernah join gak dulu masa hingusan,sekarang?hmmm,baik aku cerita apa yang aku nak cerita, takdan nak segmen2 bagai aih,haha....


mmg la tujuan buat segmen tu nak kasi traffik pada yg join segmen tu,tapi traffik kat sapa sebenaqnya?pastu kalau yg duk join segmen leave a comment kat entri segmen depa bukan hat jenih ikhlas,apa yg aku perasan lah kan,komen semua sama jaaa..p blog tu 'salam perkenalan' blog lagi satu 'salam perkenalan' okay,sampai situ jela salam perkenalan depa,lepas ja dari segmen..out!


aku rasa newbie yg suka join segmen ni better bukak mata ampa leluas, pastu cuba conclude kan yang mana kelemahan dan yang mana kelebihan..yg pasti kita dapat tmbh kawan dari segmen tu,tu pon sekejap jela kot ...okay,panjang sangat dah aku merapu ni...sekian saja..


p/s:apa yg onie rasa,kalau ada tak kena tu maaf ye..

rebellion said...

baik pikir tek ni lain dari buat teknik bagai ni

Sue-Rya AQ said...

hahahahahahampeh..tipah tertipu sudah!!!

tobat tamo join pape dh pas ni..huhuhuhu

tapi saya tetap akan jadi silent reader pokcik tubelawak ni..

TIPAH TERTIPU..TIPAH TERTIPU BANG!!!

Aziz Tiger said...

u olls tak tau perasaan bila buat segmen dan join segmen ni. laen tau tak. i rasa indah bila i buat segmen u olls follow buat entri. i lagi teruja bila i join segmen u olls. u olls jom lar join segmen terbaru i, segmen tidur ketika makan. u olls pernah buat tak? i bangga sangat ni. jangan lupa join ye.

with <3;
aziz tiger

p/s: jangan lupa ya, basuh baju hujung minggu tau.

crayon said...

lapaq penendang aziz tiger ni

FiqaSaleh said...

pagi tadi baca entry ni..kurang phm sikit, barulah katakan. pas tu baru tadi bukak 1 blog suruh join segmen.. baru paham apa maksud entry tubelawak ni.. i see i see... ok ok..

Abam Bemm said...

Segmen bkan untuk fame la awak tapi untuk shayew kenlkan blogger2 baru nak up ni. Depa ni puwn nak juwgak femes n jadi terkenal macam i. Hik3. Abam crayon jeleshh ek ? Kitew punya pollower ramai tapi pageview tak sampai 4 juta. uhuk uhuk.. Sedey kan ? Shebab tu kitew wat segmensss


Yang benar,
Abam Bemm One Pack.

Penaip,
Akem Kebalss

Ain Zulaikha said...

abg tubelawak the besh! ^oo^

Hiddy Asri said...

aku setuju..tapi kkdg org yg join tu x sume nk tmbh traffic, ada yg mmg suka join sbb nk menang hadiah..

EddyGeek said...

apa kebenda segmen ni.. membazir masa je.

Hunny Kitty said...

citsswss..!!!! baru nak bagi body suh tgk2 hahahahaa......!! tak jadik la~

marina anakcikbob said...

kahkahkahkahaktuih!

Just.wanie said...

huh .... seb bek lambat bukak blog tube . kalau x mmg dah lama join . kahkahkah !

ENCIK TIKUS said...

kahkahkahkahkah

kak zmah said...

Alahai ...ambil gfambar dalm tab mandi.

sCHACINTA .D said...

tengok tajuk entri pon dah seram..tak popular pon tak pe la..jgn sampai tergadai maruah diri..apa2 pun nak gelak gak..kah3

Miss Dolce and Gabbana said...

Oh ya aku setuju gila dengan pendapat kau ni.Review is the much more better dari buat segmen sebab masing-masing dapat benefit.Itu pada akulah. Btw terbaiklah Abam Crayon.haha.

CintaZulaikha said...

kalau nak join segmen pon tgk2 jugak..bukan main redah ja, sb kekadang ada segmen yg pelik2..

Zik said...

segmen tubelawak... siapa nak join??????

Edy Fee said...

ayooo gambar tu...censored

deeya said...

tengok cara tubelawak tulis perkataan "blogger" pun da tau tu entry nganjeng . lau betol2 punye segmen , biasa tulis blogger jer .. takde prostopi2 bagai . papepun , tubelawak besh ! :)

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

ayat klise "sila follow dulu" sblm joint segmen. apeda...lagi hangus, ada yg lps follow kita, disuruhnya kita follow dia "dlm ayat paksa". wink :)

sms fun said...

mantaplah tu.

sms fun said...

mantaplah tu.

Ros said...

Salam ziarah..

Hiddy Asri said...

alamak, aku plg mls nk wat segmen...oh..tidak..

Cik Nad said...

sokong

Aida Omar said...

~betul! betul!~

Nonie said...

tau xpe..ble ade blogger otai wt segmen mesti ramai je join..rsa nya kalu ak y wt segment,mau semua lari..sebb x dkenali kan..hohohoho ^_^

Mohd Effendi said...

benda ni mcm berniaga. marketing tu penting utk satu2 entity. bezanya, apa org akn dpt in return.
klu 1 pihak je yg dpt, baik xpyh. klu dua2 pihak dpt pe yg diorg nk, bgs la. so, bnda ni subjektif. ada org suka. ada org xsuka.

oh. btw, aku xpenah join segmen. "kot". lupa dah.
rasanya tak. sebab aku nk update blog pun malas. walaupun dh blog hampir 4 taon.

sekian.

Always Unlucky said...

I have enjoyed your web blog. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

From Creativity Has no Limit

weed something out said...

dah lama tak ke sini!!

Vinyl Banners said...

Vinyl Banners

I like this blog very much.Thanks for sharing such a valuable information.

Tornado Assassin said...

qq

Anonymous said...

tubelawak,kenapa tk update blog.

yangbaik said...

helloooo anybody home????

erk... tersesat plak..ha ha ha

Anonymous said...

merajuk ke tube lawak ??

cewek.medusa said...

crayon...update la blog ni.. update la

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

lambat gile nak baca entri nih =,.= serius setuju.hahah..lawak lawak..org yg buat segmen dpt untung sebab org terjah blog dia..org yg join dpt seronok je

rangga atmajaya said...

ass gan...
thanks ya blognya bagus banget,,
udah ane follow gan..

tolong di follow back ya...

visit me on

ranggasmansa.blogspot.com

di tunggu kehadirannya....

rangga atmajaya said...

ass gan...
thanks ya blognya bagus banget,,
udah ane follow gan..

tolong di follow back ya...

visit me on

ranggasmansa.blogspot.com

di tunggu kehadirannya....
klo udah follow back beri tahu kami melalui buku tamu (ngobrol yuk) di blog kami...

rangga atmajaya said...

ass gan...
thanks ya blognya bagus banget,,
udah ane follow gan..

tolong di follow back ya...

visit me on

ranggasmansa.blogspot.com

di tunggu kehadirannya....
klo udah follow back beri tahu kami melalui buku tamu (ngobrol yuk) di blog kami...

doulikethat said...

haha... desperate trafik .. biase la tuh.. tapi skang lagi ramai yg sial,follow pastuh update same cam ape yg diupdate oleh blog tuh... nih lagi sial punye org.. tulis kredit dengan alasan aku tolong kau nekkan trafik ... fuck la..

ajit said...

menarik sekali

Anonymous said...

oitttttttttt...update la..dok cti ja kn kt umah..-aku y comel..ha3

zuhaida said...

bila fikir balik, betul jugak apa kau cakap ni.

Mantot said...

Tubelawak poyo.
Bajet hensem

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk