Monday, August 16, 2010

mishka si anjing serigala yang boleh bercakap

mishka si anjing serigala yang boleh bercakap

mungkin ramai diluar sana yang masih belum mengenali mishka.. mishka adalah video blogger yang sangat terkemuka.. video blognya telah ditonton oleh jutaan penonton.. sekiranya ada sesiapa yang mahu berjinak-jinak dengan dunia video blogging, mungkin korang boleh jadikan mishka sebagai idola korang dalam berblogging.. kah kah kah.. apa yang hebat sangat dengan mishka ni? mishka sebenarnya adalah seekor anjing serigala (husky dog) yang boleh bercakap




kali pertama aku menonton vlog mishka, aku sangat terkejut.. aku ingatkan video tu fake selepas diedit dan ditambah sound effect.. rupanya, video mishka ini adalah real dan terbukti mishka adalah seekor anjing yang mampu bercakap dalam bahasa inggeris..

video : mishka say hello
video : mishka say i love u

mujurlah encik darwin sudah tiada didunia ini, kalau tak sudah tentu encik darwin akan mengeluarkan teori darwin yang mengatakan manusia adalah evolusi daripada anjing.. kah kah kah.. kepala hotak dia manusia ber-evolusi dari binatang.. nenek encik darwin adalah beruk agaknya..

eh.. tersasar dari topik pulak.. mishka adalah anjing yang super cool, tidak seperti encik darwin.. hasil daripada usaha gigih mishka merakamkan video blognya itu, mishka telah dipanggil ke oleh syarikat penyiaran television untuk menyampaikan cerita pendek "snow white and the seven dwarfs" dan ditemu ramah dalam sebuah rancangan talkshow.. sangat hebat bukan? wow!

video : mishka appear on tv
Related Posts with Thumbnails
Share This

44 comments:

  1. Hmmm.... masih mencari binatang yang boleh cakap bahasa melayu...

    ReplyDelete
  2. esok aku letak video binatang yang lagi hebat.. ehehehe.. tunggu tau.. malam esok.. pukul 10:10pm

    ReplyDelete
  3. perghh..
    hebat nyer..
    kuasa allah...

    ReplyDelete
  4. bagi la tau apa pasal aku ta leh tgok vdeo

    ReplyDelete
  5. ni link lain kalau broadband masalah takleh tengok youtube..

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1591899156814

    ReplyDelete
  6. that dog is cute la..comel je dia sebut iluvu tu..

    ReplyDelete
  7. huhuhu.. anjing pun ada vblog..
    anda bila lagi? huhuhu

    ReplyDelete
  8. comel je nama mishka.thanks 4 sharing.

    ReplyDelete
  9. kena ajar kecek klate sikit ni...hahaha

    ReplyDelete
  10. nak bela je rasa nnt nak suh ajar my cat ckp pulak la..

    ReplyDelete
  11. dah banyak binatang boelh bercakap kan tapi setakat satu dua perkataan sahaja...agaknya kalau sampai boleh bersembang agak-agaknya kita pengsan tak dengar makna cerita rekaan di kaca tv menjadi kenyataan

    ReplyDelete
  12. heheh terkejot mak buyong dengar....

    ReplyDelete
  13. dpt jg memahami tunjuk ajar dr manusia..

    ReplyDelete
  14. gile comel anjing tu bcakap
    sore cam pompuan
    hee :D

    ReplyDelete
  15. lari topik leh?

    darwin tu sengal kan.. suh dia baca kitab al quran dulu, tgk ttg kejadian proses manusia.

    hinanya manusia bila dia kata manusia tu asal dari beruk. setaraf ngn binatang lak. manusia ada akal. yang kural akal tu bila manusia letak nafsu depan akal

    ReplyDelete
  16. haha...marah kat darwin nampak? suka2 je nak cakap kita ni suku sakat berukkan?

    ReplyDelete
  17. boleh bercakap pulak anjing nie ea,..kuasa allah boleh buat ap je.

    ReplyDelete
  18. good info.. masih binggung aku pak cik...

    ReplyDelete
  19. i love uuuuu. hihik. comel giler! :D

    ReplyDelete
  20. binatang y xde akal pn klu dilatih boleh jadi pandai...inikan manusia y ada akal fikiran...

    ReplyDelete
  21. Bangsa asing ni, mereka ada inisiatif. Sedangkan org melayu membela kucing tak seekor pun ada yg pandai bercakap.

    ReplyDelete
  22. comel la..huhu..tp pelik kan..nape kucing tak leh ckp melayu agaknye kan...

    ReplyDelete
  23. thanks share.. best gak layan vlog c mishka ni..

    ReplyDelete
  24. Dasyat Mishka ni. dah la hensem, pandai cakap lak tu

    ReplyDelete
  25. video lipan yg boley bercakap xde ke??

    ReplyDelete
  26. kunjungan balik neh kak,

    hahaha... hebat bener si miskha ini, latihan berapa taun tuh...

    btw, salam kenal kak, tolong salamin buat ipin upin yak... hehehe...

    ReplyDelete
  27. Keren . . .

    kalau telaten mengajarinya . ..
    emang bisa kayak gitu . .

    ReplyDelete
  28. Salam dr negara tetangga sebelah...

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates