Wednesday, September 22, 2010

bagaimana menasihati pasangan agar berhenti merokok

bagaimana menasihati pasangan agar berhenti merokok

baru-baru ini, ada kawan aku berjaya berenti merokok.. bila aku tanya camna boleh berenti? dia cakap, awek dia dah beli macam-macam kat dia, beli rokok elektronik (e-cigar) beli ubat tu, ubat ni, kaedah tu kaedah ni.. last-last kawan aku cakap dia tak sampai ati tengok awek dia dok habiskan duit sebab nak beli benda-benda camtu untuk dia dan dia terus berenti merokok.. bagus gila awek kawan aku tu..




sebenarnya aku rasa cara ni adalah cara terbaik untuk mendorong perokok untuk berhenti merokok.. ahaha.. siapa tak suka dimanjakan? kalau si perempuan tu menunjukkan kesungguhan untuk mendorong lelaki berhenti merokok, sudah pasti si lelaki tu pun tak sampai hati tengok si perempuan bersusah payah..

dulu masa aku ada awek, awek aku cakap tak suka perokok.. dia suruh aku berhenti merokok kalau tak, dia nak cari lelaki lain.. lepas tu ada la jugak dia cakap kononnya dia buat camtu bukan sebab apa, sebab sayang kat aku jugak la.. ahahaha.. wtf? kalau kau sayang aku, kenapa nak tinggal aku sebab rokok? aku tetap takmau berhenti merokok dan awek aku pun berlalu pergi dari hidup aku.. ahahaha.. ada aku kesah? janji aku boleh isap rokok.. booo (gaya budak2)

jadi kepada sapa-sapa yang nak pasangan dia berenti merokok, bolehlah mengugut pasangan korang.. contohnya seperti cerita aku tadi.. kah kah kah.. konfem tak bahagia rumah tangga.. kalau dah kahwin, si isteri juga boleh mengugut suami seperti "kalau abang isap rokok, malam ni syg takmau layan abang".. owh mulianya hati dia kononnya nak jaga kesihatan suami.. tapi nusyuz.. kah kah kah..

video : nak isap rokok pun segan kalau macam ni
video : berhentilah merokok
Related Posts with Thumbnails
Share This

37 comments:

  1. suami bukan perokok... sebb itu dia jadi suami.. kalu dia merokok sudah tentu jadi suami orang lain.. muahahha

    ReplyDelete
  2. orang yahudi tak suka perokok walaupun mereka yang buat rokok sebab diorang tahu apa buruknya rokok.

    kalau sesiapa di dalam rumah nak merokok, mereka akan disuruh merokok di luar.

    harga sebatang rokok di sana bersamaan berpuluh-puluh puntung rokok di Malaysia.

    ReplyDelete
  3. "kalau abang merokok, saya pun nak merokok jugak. sama² mrokok."
    amacam?
    ngee~

    ReplyDelete
  4. kalau isteri aku merokok inshaAllah aku akan cuba dorong der smpai der dh xnk merokok
    ;D

    ReplyDelete
  5. Merokok bagi mereka yg berduit utk beli rokok dan merawat kanser. Kalau2 xde duit nak rawat kanser nanti, takyah la merokok. Pesanan dari institut jantung negara.

    ReplyDelete
  6. kalo tak merokok macam tak macho. haha.

    ReplyDelete
  7. kah..kah..kah...

    tak bleh blah dengan komen elmo blurb, kalau di yellow kan....

    ReplyDelete
  8. emang susah untuk berhenti merokok.kunjungan balik

    ReplyDelete
  9. wah. alangkah bahagia nya dpt bf yg tak smoke. sbb hidung ni takleh tampung asap rokok dah. nnti dye akan berhingus :(

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah si dia xmerokok..
    hehe
    :D

    ReplyDelete
  11. merokok juga bila tensi atau takder idea...atau lepas makan nasi kandar pelita...wakakaka...

    ReplyDelete
  12. en tubelawak...sudikah exchange banner eshop sy ? =P http://myperfumesnart.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. entry ni perli pulak.. mcm gembira merokok pun ada hehe!.. syukur alhamdulillah aku bukan perokok.. insyaAllah mati nanti tak kena soal macam2 pasal rokok.. klu ada, ya Allah, ampunkanlah aku!

    ReplyDelete
  14. rugi zaman remaja tak merokok ooo...hakhakhak

    ReplyDelete
  15. ermm..ayh aku pesan kalo nak cari suami jgn cari yg perokok..satunye sbb membazir beli rokok mahal2..baik isi perut anak bini ngn duit2 tu..dpt gak pahala..
    satu lagi sbb kebanyakan perokok ni pemalas n pengotor..sbbnye buang abu rokok merata2..esp. kat kedai makan..walaupun atas meja ade ashtray..
    alhamdulillah si dia bukan perokok..mungkin ayh xnak aku menjanda cepat kot..hakhakhakhak..

    p/s: makanan jin adalah asap..perokok pun mkn asap..perokok ni manusia ke jin..??eheheh..<<soalan ayh aku..

    ReplyDelete
  16. merokok ni memang banyak buang duit.
    duit dari beli rokok tu baik menyimpan masuk dalam asb..hehe...

    alhamdulillah aku memang bukan perokok walau ayah aku perokok. Ayah aku sendiri pesan jangan sesekali cuba merokok.

    ReplyDelete
  17. makasih atas kunjungannya.
    di usia remaja,saya pernah coba belajar merokok, tapi tidak pernah berhasil menikmati enaknya rokok. Alhamdulillah, sekarang tidak perlu repot berhenti dari ketergantungan rokok.

    ReplyDelete
  18. suami ku berhenti merokok sebab nak aku terima cintanya...tak suka perokok!

    ReplyDelete
  19. salam...

    aiseymen....ini pun dah kire topik sensitip. pepe pun perokok ni kalau dia ada daya usaha nak berenti, dia akan berenti.

    komen panjang2 kang kene bantai lak nanti. huhu

    ReplyDelete
  20. beli la niquitin!

    pakwe aku cakap hilang nafsu nak hisap rokok lepas makan ubat tu.

    ReplyDelete
  21. gud idea!
    nk try untuk kekanda kesayangan ku itu :D

    ReplyDelete
  22. ugut bunuh diri bole??

    hahahhaahhahhaa

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah...bakal suamiku tidak merokok...he2

    ReplyDelete
  24. nasib baik aku tak isap rokok..rokok boleh mati pucuk...tak caya? tanyalah sesiapa yg berkenaan..hehe

    ReplyDelete
  25. ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....smoke more....die fast...so saya boleh cari lelaki lain without hurting him

    ReplyDelete
  26. Oh,your blog is very nice .I really like it ^^!



    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥.
    ♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
    ♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
    ♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
    ♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
    ♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥


    ----------------------------------
    Welcome to my websites : In there where have a lot of wallpapers, themes for desktop , for mobile and themes for media . Especialy all free ^^!
    http://9wallpapers.blogspot.com
    http://theme4desktop.blogspot.com
    http://theme4cellphone.blogspot.com
    http://theme4media.blogspot.com
    http://wallpaper4cellphone.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. emm..boleh pkai ke taktik nih...
    huhuhu

    ReplyDelete
  28. hurm... merokok itu haram sebab terang2 la dia bawa keburukan.. sama je mcm amik dadah atau minum alkohol.. bukan dosanya sama tp secara qiyasnye sama.. bawa keburukan..

    itu apa yg lecturer aku ckp

    +, ko turut membunuh org sekeliling ko.. dan ko sgt x pikir pasal anak yg dikandung oleh isteri ko

    ko = perokok

    ReplyDelete
  29. aku xkesah kalu org laki nk merokok ke x
    nanti kalu sakit tanggung sendiri lew...

    ReplyDelete
  30. x merokok pun sakit gak....
    x leh pon simpan duit bejuta klu x merokok....
    hisab jer rokok... ader gak benda nak wat klu ngah boring...
    better isab rokok dr hisab benda lain.....

    ReplyDelete
  31. kalau sayangkan pasangan, jangan merokok sebab one day bila u dah kena cancer or something bad like that, u akan menyusahkam dia .. to hairul, why don u expend ur mind the bad effect if smoking

    ReplyDelete
  32. kawan saya yang merokok penah cakap, nak suruh orang merokok berenti merokok sama lah macam suruh berenti makan seumur hidup :)

    ReplyDelete
  33. Bagi perokok tegar cuba lah ini...MUJARAB
    Untuk berhenti merokok senang je... Amalkan dgn 1. Cuci Usus- Fujita Lactose 2. Ester-C, 3. Fitorac...dri 5 kotak sehari akan turunke 3 batang sehari dlm 3 bulan.
    Nak tahu lebih lanjut hubungi kamarul zaman 0126270067 abgkz@yahoo.com.my
    AKIBAT MEROKOK
    SIAPA NAK MATI PUCUK-
    SALURAN DARAH TERSUMBAT- OKSIGEN TAK SAMAPI-AKHIRNYA KENA STROKE-DAN LUMPUH- AKHIRNYA
    TERLANTAR DIATAS KATIL MENUNGGU MATI.
    ITULAH IMPIAN PEROKOK YG SEBENARNYA.
    ASAP ROKOK TU MEMPUNYAI BERIBU RACUN YG AKAN MEMBUNUH SECARA PERLAHAN LAHAN SEBAB ITU TAK RASA..
    HEMOGLOBIN BABI - DARAH BABI PUN DAH ADA PADA PUNTUNG ROKOK TU...
    TAPI MASIH ORG ISLAM TERUS MENGHISAP KERANA KERAJAAN TIDAK MENGHARAMKAN ROKOK.
    JAKIM PUN TAK NAK KELUARKAN SIJIL HALAL PADA ROKOK....TAPI TAK NAK KELUARKAN KEMPEN BESAR BESARAN...

    ARAK BOLEH PULAK...

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates