Wednesday, September 22, 2010

bagaimana menasihati pasangan agar berhenti merokok

baru-baru ini, ada kawan aku berjaya berenti merokok.. bila aku tanya camna boleh berenti? dia cakap, awek dia dah beli macam-macam kat dia, beli rokok elektronik (e-cigar) beli ubat tu, ubat ni, kaedah tu kaedah ni.. last-last kawan aku cakap dia tak sampai ati tengok awek dia dok habiskan duit sebab nak beli benda-benda camtu untuk dia dan dia terus berenti merokok.. bagus gila awek kawan aku tu..




sebenarnya aku rasa cara ni adalah cara terbaik untuk mendorong perokok untuk berhenti merokok.. ahaha.. siapa tak suka dimanjakan? kalau si perempuan tu menunjukkan kesungguhan untuk mendorong lelaki berhenti merokok, sudah pasti si lelaki tu pun tak sampai hati tengok si perempuan bersusah payah..

dulu masa aku ada awek, awek aku cakap tak suka perokok.. dia suruh aku berhenti merokok kalau tak, dia nak cari lelaki lain.. lepas tu ada la jugak dia cakap kononnya dia buat camtu bukan sebab apa, sebab sayang kat aku jugak la.. ahahaha.. wtf? kalau kau sayang aku, kenapa nak tinggal aku sebab rokok? aku tetap takmau berhenti merokok dan awek aku pun berlalu pergi dari hidup aku.. ahahaha.. ada aku kesah? janji aku boleh isap rokok.. booo (gaya budak2)

jadi kepada sapa-sapa yang nak pasangan dia berenti merokok, bolehlah mengugut pasangan korang.. contohnya seperti cerita aku tadi.. kah kah kah.. konfem tak bahagia rumah tangga.. kalau dah kahwin, si isteri juga boleh mengugut suami seperti "kalau abang isap rokok, malam ni syg takmau layan abang".. owh mulianya hati dia kononnya nak jaga kesihatan suami.. tapi nusyuz.. kah kah kah..

video : nak isap rokok pun segan kalau macam ni
video : berhentilah merokok
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
37 Comments
Comments


37 comments:

~~Ciklinn~~ said...

suami bukan perokok... sebb itu dia jadi suami.. kalu dia merokok sudah tentu jadi suami orang lain.. muahahha

puteri said...

orang yahudi tak suka perokok walaupun mereka yang buat rokok sebab diorang tahu apa buruknya rokok.

kalau sesiapa di dalam rumah nak merokok, mereka akan disuruh merokok di luar.

harga sebatang rokok di sana bersamaan berpuluh-puluh puntung rokok di Malaysia.

elmo blurb said...

"kalau abang merokok, saya pun nak merokok jugak. sama² mrokok."
amacam?
ngee~

Fakhrur Razi berkata said...

kalau isteri aku merokok inshaAllah aku akan cuba dorong der smpai der dh xnk merokok
;D

kliks said...

Merokok bagi mereka yg berduit utk beli rokok dan merawat kanser. Kalau2 xde duit nak rawat kanser nanti, takyah la merokok. Pesanan dari institut jantung negara.

GaDis CoMeL said...

kalo tak merokok macam tak macho. haha.

Isa said...

kah..kah..kah...

tak bleh blah dengan komen elmo blurb, kalau di yellow kan....

smkbisa said...

emang susah untuk berhenti merokok.kunjungan balik

eykameow said...

wah. alangkah bahagia nya dpt bf yg tak smoke. sbb hidung ni takleh tampung asap rokok dah. nnti dye akan berhingus :(

zati-zt said...

alhamdulillah si dia xmerokok..
hehe
:D

EL MARIACHI said...

merokok juga bila tensi atau takder idea...atau lepas makan nasi kandar pelita...wakakaka...

farah said...

en tubelawak...sudikah exchange banner eshop sy ? =P http://myperfumesnart.blogspot.com

Haw said...

entry ni perli pulak.. mcm gembira merokok pun ada hehe!.. syukur alhamdulillah aku bukan perokok.. insyaAllah mati nanti tak kena soal macam2 pasal rokok.. klu ada, ya Allah, ampunkanlah aku!

Pencacai Alim said...

rugi zaman remaja tak merokok ooo...hakhakhak

pu3aan said...

ermm..ayh aku pesan kalo nak cari suami jgn cari yg perokok..satunye sbb membazir beli rokok mahal2..baik isi perut anak bini ngn duit2 tu..dpt gak pahala..
satu lagi sbb kebanyakan perokok ni pemalas n pengotor..sbbnye buang abu rokok merata2..esp. kat kedai makan..walaupun atas meja ade ashtray..
alhamdulillah si dia bukan perokok..mungkin ayh xnak aku menjanda cepat kot..hakhakhakhak..

p/s: makanan jin adalah asap..perokok pun mkn asap..perokok ni manusia ke jin..??eheheh..<<soalan ayh aku..

student said...

merokok ni memang banyak buang duit.
duit dari beli rokok tu baik menyimpan masuk dalam asb..hehe...

alhamdulillah aku memang bukan perokok walau ayah aku perokok. Ayah aku sendiri pesan jangan sesekali cuba merokok.

Kumpulan Ngaji said...

makasih atas kunjungannya.
di usia remaja,saya pernah coba belajar merokok, tapi tidak pernah berhasil menikmati enaknya rokok. Alhamdulillah, sekarang tidak perlu repot berhenti dari ketergantungan rokok.

white eve said...

isap rokok sedap x? (o_O')

AnneRaini said...

suami ku berhenti merokok sebab nak aku terima cintanya...tak suka perokok!

gadisBunga said...

salam...

aiseymen....ini pun dah kire topik sensitip. pepe pun perokok ni kalau dia ada daya usaha nak berenti, dia akan berenti.

komen panjang2 kang kene bantai lak nanti. huhu

mcjust.lol said...

beli la niquitin!

pakwe aku cakap hilang nafsu nak hisap rokok lepas makan ubat tu.

Kie-yu said...

gud idea!
nk try untuk kekanda kesayangan ku itu :D

maisyara Pot! Pot! said...

tak suka bau rokok. adeh..

JelinaJoli said...

ugut bunuh diri bole??

hahahhaahhahhaa

HonEyBuNNy said...

alhamdulillah...bakal suamiku tidak merokok...he2

Amir Izzat said...

nasib baik aku tak isap rokok..rokok boleh mati pucuk...tak caya? tanyalah sesiapa yg berkenaan..hehe

Eason said...

ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....smoke more....die fast...so saya boleh cari lelaki lain without hurting him

Jet said...

Oh,your blog is very nice .I really like it ^^!



..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥.
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥


----------------------------------
Welcome to my websites : In there where have a lot of wallpapers, themes for desktop , for mobile and themes for media . Especialy all free ^^!
http://9wallpapers.blogspot.com
http://theme4desktop.blogspot.com
http://theme4cellphone.blogspot.com
http://theme4media.blogspot.com
http://wallpaper4cellphone.blogspot.com

shazika said...

emm..boleh pkai ke taktik nih...
huhuhu

brat2104 said...

hurm... merokok itu haram sebab terang2 la dia bawa keburukan.. sama je mcm amik dadah atau minum alkohol.. bukan dosanya sama tp secara qiyasnye sama.. bawa keburukan..

itu apa yg lecturer aku ckp

+, ko turut membunuh org sekeliling ko.. dan ko sgt x pikir pasal anak yg dikandung oleh isteri ko

ko = perokok

armouris said...

info tentang merokok di SIHAT SELALU - Gambar Kanser Mulut Akibat Merokok

crayon said...

ya ya.. saya perokok..

Pensel Kontot said...

aku xkesah kalu org laki nk merokok ke x
nanti kalu sakit tanggung sendiri lew...

hairul said...

x merokok pun sakit gak....
x leh pon simpan duit bejuta klu x merokok....
hisab jer rokok... ader gak benda nak wat klu ngah boring...
better isab rokok dr hisab benda lain.....

zaty hanyut said...

kalau sayangkan pasangan, jangan merokok sebab one day bila u dah kena cancer or something bad like that, u akan menyusahkam dia .. to hairul, why don u expend ur mind the bad effect if smoking

atiq said...

kawan saya yang merokok penah cakap, nak suruh orang merokok berenti merokok sama lah macam suruh berenti makan seumur hidup :)

kamarulzaman said...

Bagi perokok tegar cuba lah ini...MUJARAB
Untuk berhenti merokok senang je... Amalkan dgn 1. Cuci Usus- Fujita Lactose 2. Ester-C, 3. Fitorac...dri 5 kotak sehari akan turunke 3 batang sehari dlm 3 bulan.
Nak tahu lebih lanjut hubungi kamarul zaman 0126270067 abgkz@yahoo.com.my
AKIBAT MEROKOK
SIAPA NAK MATI PUCUK-
SALURAN DARAH TERSUMBAT- OKSIGEN TAK SAMAPI-AKHIRNYA KENA STROKE-DAN LUMPUH- AKHIRNYA
TERLANTAR DIATAS KATIL MENUNGGU MATI.
ITULAH IMPIAN PEROKOK YG SEBENARNYA.
ASAP ROKOK TU MEMPUNYAI BERIBU RACUN YG AKAN MEMBUNUH SECARA PERLAHAN LAHAN SEBAB ITU TAK RASA..
HEMOGLOBIN BABI - DARAH BABI PUN DAH ADA PADA PUNTUNG ROKOK TU...
TAPI MASIH ORG ISLAM TERUS MENGHISAP KERANA KERAJAAN TIDAK MENGHARAMKAN ROKOK.
JAKIM PUN TAK NAK KELUARKAN SIJIL HALAL PADA ROKOK....TAPI TAK NAK KELUARKAN KEMPEN BESAR BESARAN...

ARAK BOLEH PULAK...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk