Tuesday, December 28, 2010

part time modelling la sangat

"saya buat part time modelling" statement ni mesti korang sendiri pernah dengar dari mulut manusia-manusia yang perasan kacak dan perasan lawa kan? toksah tipu la tak pernah dengar ada orang mengaku macam tu.. entry ini sekadar nak meluahkan perasaan aku yang dah menyampah gila babi kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereka seorang model sambilan.. model sambilan konon.. setakat ambik gambar free untuk kawan-kawan takpun jadi model habuan belanja makan boleh la.. kah kah kah..


aku ada sorang kawan perempuan ni selalu bajet model.. jalan pun ala-ala catwalk la konon.. gambar kat facebook semua posing maut macam model.. padahal tinggi tak cukup, perut pun buncit dan muka pun takda la lawa sangat.. barang dia semua branded, bila ditanya mana dapat duit beli barang mahal-mahal ni dia jawab "i buat part time modelling, sekali photoshoot dapat ribu-ribu tau"... arghhh!! come on.. takat jadi model untuk kawan-kawan punya kedai baju online, tak payah nak tipu la dapat bayaran ribuan ringgit.. hina sangat ka kalau mengaku ja mak bapak kau yang bagi duit kat kau?

kenapa aku marah sangat? aku marah sebab dia kutuk aku!! dia kata "u takat buat blog lawak tah apa-apa tu, dapat berapa la sangat sebulan.. baik u buat fotografi ambik pic i banyak-banyak.. mesti u untung" wtf!! dia hina aku sebagai seorang blogger part-time.. kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. lepas ni aku akan teruskan membenci sesiapa saja yang mengaku dirinya "part time model".. kah kah kah.. jangan marah aku, kalau nak marah pi marah kawan perempuan aku tu.. kah kah kah..

video : fotografi yang profesional


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
50 Comments
Comments


50 comments:

Miss Wanie said...

kesian dia..
blogger pun bleh jana pendapatan ribu2 gak
pfft.. -.-"

cik tipikal said...

aku pun ada kawan perangai jahanam macam ni.. dah lah bajet mengaku diri indonesia yang lawa -lawa. padahal jawa batu pahat, tak nak ngaku diri oreang johor, nak gak ngaku orang KL. cakap BI pun berterabur, bajut nak speaking..

Mantot said...

hang jeles kot sebab takdak orang offer hang part time model?

crayon said...

cait!! ramai dah offer jadi model spenda.. saja takmau.. hehehehhee

dayanadarmawi said...

hha , sba2 .hha

Anonymous said...

err,,, cuba la post gamba dia kat sini.. nak la tgk model la sangat tu..

lawa sgt ke?

ima said...

hahaha. bangga sgt kot org amek pic die byk2. sedangkan tyg kt paper, satu je.

miss miera said...

aloo...
sabaq no ... huhu

Lizzie Yasmin said...

culture shock tue... perasan nk glamour... kesian dia.. hahaha ..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Dia tu ka yg buat hang jiwa kacau? Habaq mai saper dia tu...

Myaby said...

part time model auchhhhhhhhhh

i x layak nak jadi model uu

Elie Sanora said...

ahahahaha...LOLS! Salah mkn ubat kot

Elie Sanora said...

Suka post awak tu...

Ojou said...

hahaahaha.sabaq sabaq.

+whuttadilly? said...

wahahhahahahha-----

-Si Riang-Riang- said...

kat fb saye kawan laki yang bajet hot. die kate baru2 ni dapat masuk photoshoot untuk majalah ape ye name tue. kacak bergaya. pastu bajet artis kalao komen dengan kengkawan. grrr

hm pictures.. said...

hahaha! meh kenal kan aku kwn ko tu bro.. perasan je lebih kot.. ada talent ker? hahahaa..

p/s: gmbr berok tu mmg ensem.. :P

MaT_k!daL96 said...

hadeehh , mnusia sokmo lupe diri

ekin razali said...

Taw takpe. Bajet sugguh aku tengok kebanyakannye pompuan la. Wah ramai pulak yg darh jadik model skarang.Pastuh sume nak wat tutorial video sendiri la. padahal kat luar xla hebat mane pon. konon stylish laa sgt. perlu ke sume tuh? urghh bosan.

pipoq said...

wow..minah tu jd model magazine hustler ke ?

ko cuba tanya kat dia no telepon bos dia, aku pun nak jadi model gak la..tapi full time supaya tak dibenci oleh ko..ahahaha...

marina anakcikbob said...

eh..bahabi sungguh perbuatan beliau..mari lawan ketinggian dengan aku..berapa la sangat tinggi die..bwahahaa.. [ni kira belagak ke x ek..]

wan nadia natasha said...

tudiaaaa.. maw dia baca ni jenuh kelai weh

Hanim Mahali said...

tu kes duduk dalam hutan and tak tahu perkembangan la tu. Hanis Zalikha boleh jana pendapatan mencecah RM2k sebulan hanya jadi blogger part-time. dia patut malu...

evagurl said...

-lepas ni aku akan teruskan membenci sesiapa saja yang mengaku dirinya "part time model"- (tubelawak, 2010)

hahaha no komen. kalau nk benci aku sama pn takpe =)

sab said...

aku x ngku aku model. tpi org salu sngka aku model?
ha..kes mcm ni cm ne pulak? hahaha..
confirm tubelwak muntah baca nieh. wee~

tpi sumpah. aku bace entri ni pun aku meluat. ade la jugak sorg mbr aku nieh. part time model jugak. tpi..suke2..bile ajak lepak dgn aku..hurm..dh xlayan dh..kecik ati gua beb..cess..xpe2..tgu aku jd artis nti..hahahha..

MadAm NuYuL said...

hahahaha...lawak2...memang ade je manusia jenis macam tu... :) ade sorg kawan i tu... ngaku model tapi tinggi pun x cukup... dah tu asal semua gmbar dia je sure nmpak peha dan lurah2.. hakhakhak... paling lawak i penah baca satu komen kt gmbar fb kawan i tu...

Boy A : I tengok macam ada yg kuranglah kt gmbr u ni...

girl model: ape yg kurang?

Boy A : sepatutnya skirt u tu boleh naik atas lagi...baru nampak cun... (<<<ayat gatal!)

girl model : oooye ke...malu i.. ok2..next time i ambil pic lagi ye...TQ


oh... terasa bodoh betul pempuan macam tu.... aiyarrrrkkkk! nk je fire3x!!!!

Anonymous said...

setuju ngn ekin razali, cam haram je msg2 wat tutorial video.. kat youtube pn da belambak Class A nyer tutor!

bang crayon, amik la job modelling tu! tingin ngk you pkai boxer spongebob.. xpun g-string helokitty.... muahahhah

ieMa ackLes said...

die jelez kot sbb die wt blog xde sape nk bace..
hikhik

fyda razak said...

haha. jgn amik hati sgt dgn mulut2 mcm tu

ecah said...

ini mmg salah satu cabaran blogger lah..kite kne byk bersabor..ramai gak member aku perli "ko dah kaya skrg kan.?sambil wat muke mintak penumbuk"..xpe2..kite tunggu..

Erin said...

uhuhu..bakar line tuh..cian die, dah terasa diri cantik bak bidadari kot..

mumustar said...

semua yg comment ni support tubelawak kot.

cik elina said...

bajet betul dia .
haha

atiq said...

HAHA. sekarang macam dah jadi trend suma pakat2 dok berebut buat photoshoot lah jadi model lah. tu tak masuk lagi dengan fesyen baju :P

Ann said...

tp kan model2 ni..buknnye lawa mana pun...cth terbaik, tgk lah america's next top model...yg juara2 tu bukanye lawa mane pun..hehe..yg ptg fotogenik

Anonymous said...

Rilek la brok.. Jangan hangin brok..

Aku nengok ko jana income nuffnag pun buat aku kecur liur..



tubebiawak

HiGHNeSS FiQ said...

ko ptt tayang cek nuffnang kt dy.. br dy terbeliak sket bijik mata!! hahaha..

CahayaCintaIlahi said...

aih..ni yg bikin panas gak ni
hehe..neway sabar ye.. ;))

nadzirah aqilah said...

hahahaha.. model terbaik untuk promote zoo nie..

syazana.not.single said...

ape u ne. i pon buat part time modelling tau. u benci i tak? benci tak? =)
gurau je. anyway, aku pon stuju dgn entri ko ne. =)

farra-eng said...

dia bergurau je kot
selalunya yg jadi model mesti lawa hehe

Ain Zulaikha said...

hai abg tube, I pun part time modelling jgk.. hehehehhe ;p

keletahmeera said...

i sally,i model kat bazar taman cempaka..

Bob Merley said...

mari kita berak kat muka org yg kononnye "part time model". Let's shit on their faces!

kay-N said...

hehe klaka lak bce post ni..hehe..jgn emo sgt..~ xjd nnt belog lwk..hehe..=)

salam tahun baru~

enyheartsdiamond said...

saya bukan model.. saya minat2 posing dan bergambar sahaja :p

Ixora Azura said...

i pun ada experience pasal ni..ada 2 mgkuk yg i kenal, 1 tu ngaku sbg model tp bile mtk gmbr nk tgk tp pnh tnjuk..maybe model tangan aje kot..pastu yg satu lg tu berani mati kuarkan statement mcm ni..'nk drop out kolej sbb dpt jd model..' klu dia tu ada kriteria ok lh jugak ini, muka mcm taik, tinggi stakat 140cm je pastu gigi bnyk hilang n jarang..layak ker..eii..meluat!

farhan said...

hmm memang la boleh wat duit tapi bukan senang buat blog dpt 2 ribu.org power je boleh..bukan semua.salam buat ieMa ackLes,hmm kata2 kau tu boleh tahan...terasa.....haha

hudhud said...

haha tunggu la smpi u dapat riban2 pastu u campak je duit tu kt muka dia hahahaha

Anonymous said...

hahahaha!! marah giler aaaaan ko dgn diorang ni?? nyway i'am part time model..soo?

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk