Monday, September 6, 2010

dragon ball evolution? aku kecewa!!

sebenarnya dah lama nak tulis pasal ni.. aku peminat komik dragon ball sejak kecil.. setiap episod dalam komik dragon ball tak pernah aku ketinggalan.. akira toriyama (pelukis dragon ball) boleh dikatakan seorang yang genius kerana mampu memberikan impak yang sangat besar kepada dunia.. komik dan karektor ciptaan beliau dikenali ramai.. tiba-tiba muncul satu makhluk bernama james wong muncul untuk mengadaptasikan filem dragon ball evolution.. arghh!!


aku pasti ramai yang turut kecewa dengan kewujudan filem dragon ball evolution ni.. ranking di imdb.com pun cuma sebanyak 3/10.. ahaha.. bukan di malaysia sahaja.. satu dunia pun kecewa dengan james wong.. kalau mengikut pendapat aku, makhluk james wong ni dia tak menghayati dragon ball sebaik-baiknya.. dia mungkin cuma mahu mengambil kesempatan mengaut keuntungan dari kemahsyuran komik dragon ball.. lihat saja teknik goku meluahkan 'kame hame ha'.. macam chelaka kan?

video : kamehameha lompat james wong

dengar kata, diorang nak keluarkan pulak filem 'dragon ball reborn' sambungan kepada dragon ball evolution.. taktau la betol ka tak.. tapi aku rasa james wong patut buat research kat youtube untuk mengetahui effect apakah yang diharapkan oleh penonton atau peminat dragon ball.. ada sorang mamat ni (editor video amatur) telah meletakkan videonya di youtube dan aku merasakan, effect yang dibuat olehnya lebih bagus dari filem dragon ball evolution..

video : aura yg lagi best dari james wong
video : kamehameha yg lagi best dari james wong

wahai makhluk yang bernama james wong.. tidakkah kau mengerti apakah perasaan peminat-peminat dragon ball seperti aku ini? tidak bolehkah kau melakukan kaji selidik sebelum menghasilkan sesuatu filem? kau tengoklah video amatur ni, diorang semua puji dan mengatakan video amatur ini lebih bagus dari filem kau yang bernilai jutaan ringgit.. kalau filem kedua ni pun macam hampeh, aku nak terajang muka kau sepuluh kali.. baru padan dengan muka kau.. kah kah kah..

video : dragonball yg lagi best dari james wong
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
21 Comments
Comments


21 comments:

Azrul Hisham said...

dragon ball evolution - seriously FAILED!!

Azman Roslan said...

kenapa tak orang jepun saja yang buat filem ni..

alkisah69 said...

azman aku sokong hang..awat orang jepun x buat gambaq tu....dah la goku dalam gambar dragon ball evolution tu...bukan nyer sebijik pon....super saiya pon takleh buat....aper kes....boring gila gambaq dia...x best macam kartun punya kat yv 2 tu....9.30..

buyat(bebola tomato) said...

sokong ngan pendapat mungkin nak untung sahaja

Saddan Juhari said...

aku sokong klaw. orang asia yg belakon..klaw mengarah..hope bukan la..

Khairi said...

Movie DB evo tu aku tengok promo aku dah tahu fail. langsugn tak best!

Samsung Home Theater

farysaSINSabell said...

dulu, semua org mcm ketagih habes ngan komik dragon ball kan...
Aku pun hahahah!
mayB prod yg terbitkan muvie utk dragon ball gunakan populariti dari komik kan...
tu yg mcm bosan ja...

maisyara Pot! Pot! said...

aku pun kecewa tgk dragon ball ni. BORING gila!!!! MACAM HAPER TAH! T____T

Anonymous said...

yess...tak menarik langsung..aku tengok sekali je terus boring..

Diba Chan said...

sungguh... sy kecewe gile... :(((((
sy ni peminat anime.. :)
otaku... awak layan cite ape lg?

crayon said...

Azman : kalau orang jepun buat filem dragon ball ala-ala crow zero sikit mesti best kan? ahehehhe

Diba Chan : skarang ni aku baca komik online naruto & one piece ja.. yang lain-lain tak baca dah.. dah tak banyak masa cam dulu-dulu :P dulu-dulu ngan dragon ball, ngan ujang/gila-gila, ngan pedang setiawan/dewataraya.. ahahahahha

chekjuaino said...

awat sedih jengok chekjuaino

gabanMorka said...

dragonball kebaratan namenye....seriously hampeh.

besi SouL said...

yoosshh!!! strongly agree with admin...mmg x best!!! yg bnyknya aksi2 yg x mnjengkelkan...sy tgk n bca anime dragonball tu pun tatau plak yg goku tu prangai mcm tu...ish..dasar kebaratan btol..huhu

lyza said...

aku pun minat giler ngn komik dragon ball nie.. sampai skg ni walaupun anak dah 3 masih mengulang lagi komik tu..dah naik lunyai pun komik tu.. hehehe...
b4 movie..dorang ada tayangkan kt tv..tv2 rasanya tak salah aku kan..tp masa tu pun aku dah tk layan..pastu buat lak movie..pun aku tak layan..
agaknya mmg dah sikap aku kut..apa2 jua drama/movie if adaptasi dari novel/komik mmg aku tk tengok..sb sume tu akan menganggu imaginasi aku...cm poyo lak aku ni kan..hehe..tp tu la realitinya..

mama zharfan said...

me tak minat, cuma kdg2 tertgk citer ni kat TV :) movie me gi tgk gak kat panggung wayang :)

velasrizal said...

mmg mengarut citer tu..ntah pepe..nsb bek aku x beli tiket..

Tradisi Balik Kampung Berterusan

mohd hanifah said...

kite tengok pulak macam mana nanti filem ke dua nya yang bertajuk DRAGON BALL REBORN. berdasarkan yg aku terbaca kat internet, dorg cube amek hati penonton dengan menambah watak krillin (kurin) yg sepatutnya dah ujud sejak 1st movie, radeitz, vegeta (bezita) dan Nappa (nacpa). watak nappa pula kemungkinan akan dilakonkan oleh Bill Goldberg (bekas ahli gusti WCW/WWE). kite tengok la nanti ye.

JAY said...

owh, video amatur tu lagi true!!

Anonymous said...

Tgk la KOF the MOVIE . KING OF FIGHTER
pun sama macam cibai!

ComOt said...

orang malaysia buat video dragon ball pun lg best dari james nih >.<
http://www.youtube.com/watch?v=BQHhoPKxgxM

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk