Saturday, October 9, 2010

entry penuh perkataan kesat / mencarut (jangan baca)

pukimak kau! burit mak hang! lancau! butoh! pantat! ya itulah semua kata makian yang selalu dilafazkan oleh rakyat malaysia.. kalau korang semua perasan, terdapat jurang didalam skills mencarut ini diantara bangsa kita dengan bangsa lain.. kebanyakan orang kita suka menyebut nama anggota tubuh badan seperti kote, cipap, teloQ, peliaQ, pelir, pantat, puki dan bermacam-macam lagi.. ini adalah bercanggahan dengan bangsa lain.. mereka menganggap carutan yang dilafazkan oleh bangsa kita sangat aneh dan tak "menusuk kalbu"..


aku bagi contoh yang general lah ya.. contohnya mat saleh.. sekiranya mereka nak memaki hamun atau dalam erti kata lain ingin melafazkan carutan, mereka tidak sebut nama anggota tubuh badan.. mereka lebih sukakan menyampaikan sesuatu maksud yang tidak disukai oleh seseorang contohnya "ibu kau seorang pelacur murahan", "aku dah banyak kali rogol ibu kau", dan lain-lain.. ada juga carutan mereka ini membawa maksud yang sangat mendalam contohnya perkataan "shithead", "douchebag", dan "wanker"..

jadi adakah mereka menyebut perkataan seperti "vagina", "clitoris", "penis", "corpora cavernova", "urethra", dan sebagainya? sudah pasti jadi pelik carutan yang ingin disampaikan itu.. jika kita fikirkan kembali, apakah sebenarnya yang selalu disebut oleh bangsa kita? kemaluan? anggota badan? kalau macam tu, perkataan "pukimak kau!" boleh jadi sama dengan "salah satu anggota badan mak kau" ataupun "kemaluan mak kau".. ?????????????? apakah point asal carutan yang ingin disampaikan? kah kah kah.. pelik betoi la orang kita ni.. contoh dialog yang biasa kedengaran di hari kebiasaan yang telah diubahsuai..

A : geram aku tengok awek kau.. rasa macam nak rampas dari kau
B : kemaluan ibu kau!
A : eh? apa marah-marah ni.. rilek la.. kawan-kawan kena sharing2 kan?
B : anggota badan (tanpa tulang) bapak kau!
A : woi! tak baik mencarut.. alat sulit kau betul!

kah kah kah.. macam bodoh kan? apa bezanya sebut "anggota kemaluan" dengan menyebut "kote" dan "puki"? jadi lebih baik tak payah mencarut.. dah laa mencarut tak versatile.. kalau korang mencarut pun, memalukan bangsa sendiri ja.. bangsa lain pun boleh perlekehkan kita sebab cara mencarut kita tak stylo.. ingat ya! tak payah mencarut.. aku takmau bangsa lain gelak kat bangsa kita.. kah kah kah


video : cara memaksa orang agar mencarut
(ini adalah perkara yang sangat-sangat tidak baik!)
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
46 Comments
Comments


46 comments:

Nurul Chomot said...

mcm ang xpnh mencarut plk . hahaha !

Shahrul Shaharuddin said...

salam,
huhu makian yang "menusuk kalbu".. =D
salam kenal from SH

Nurulbadiah Lai said...

br0!i p0n actualy terfkir mda ni gak..kalau malay mencrut mesti sbb angg0ta bdn kn.mcm fkir2,funny la.kalu mat saleh mencrut,kaw2 sakit ati..cam s0n 0f a bitch!m0therfucker!bastard,kaw2 kn die bg.mksud die sesuai ngn istilah mencrut.kre msg 2 sampai la.haha.ni kalu duk sbb ape yg kte ada mcm kemaluan sume,msg 2 xbrape sampai.xckup nk bt org sakit ati.hehe

Nurulbadiah Lai said...

br0!i p0n actualy terfkir mda ni gak..kalau malay mencrut mesti sbb angg0ta bdn kn.mcm fkir2,funny la.kalu mat saleh mencrut,kaw2 sakit ati..cam s0n 0f a bitch!m0therfucker!bastard,kaw2 kn die bg.mksud die sesuai ngn istilah mencrut.kre msg 2 sampai la.haha.ni kalu duk sbb ape yg kte ada mcm kemaluan sume,msg 2 xbrape sampai.xckup nk bt org sakit ati.hehe

Affan Ruslan said...

yang ada "Q" besar tu hang lah, bahasa utara. hehe

Hashim said...

fak u suk my kok

PRK Galas Harapan BN semakin cerah.....Tengku Razaleigh akhirnya menerima pencalonan....berita seterusnya sini

giha lalala said...

hahaha.. btol..btol..
baik jgn carot..

~eZmALiZa~ said...

setuju! pada aku, dah ensem2..cun2..cantik2..lawa2...tiba bercakap ganas gile, kua pulak dari mulut mereka segala carutan yang ado..aihh...buwok sungguh..isk3....

Aan said...

Kate2 tu leh wt orng yg mendengar demam panas smbil mengigil..hehehehehe...
http://farhanzulhusmi.blogspot.com

Anip™ said...

btol3..sokong sgt..bangsa kite yg mencarut cmtu..tp lau org puteh..diorng lg mndlm ..haha

4 Mobile Browser Terbaik Untuk Handphone Anda, Layari Internet Free Jer !

encik luth said...

lawak gilak! WTF hahahaha

wannurfazrini said...

hahaha, lagi sopan kot dr sebut terang2 an .

avid gunner said...

ah, to-may-toe to-mah-toe...
carut la pape pun...pointnya still sama..

Lizzie Yasmin said...

hahaha... tp omputih suka main maki mak pak.. org kita kalu sebut mak pak jer mula nk melenting exp: "woi mak2 jgn main k" hehehe

PIDUT ASiS said...

g amik air semayang je...kan senang..XD

Elvira Jay Arianna said...

hahahah...
tapi paling spoil bile yang mencarut tuh
adelah jejaka kacak/awek cun...
muahahhaha....
ak xreti mencarut...kalau benar2 marah
terlepas kowt
tapi setakat ni...setakat dlm blog ape ade hal kan??? real world and virtual is differ ...
tapi ak kalau ...kat luar
hanya kata2 mcm ya ALLAH kalau tersadung kaki..
elok kite sebut kata2 yg elok2...nak emncarut..tuh....juz not me

maisyara Pot! Pot! said...

hahaha. mendapat "pukimak hang". hahah xD



* mamat dekat tepi belah kanan tu encem ar :P

ZoOL said...

hahaha.. mencarut pulak dh pakcik tu.. cam siot diorg..

Encik Psychopath said...

seb bek xde org yg sebut butthurt.

baginda® said...

cane cine carut bro?

akuzle said...

HMMM.... btui2.. so jgnlah mencarut... tp, time dh marah tuh, bole ker kiter bersabo?? uhuhuhhu...

relevan said...

Bahayos beb! mencarut carut..

Aa said...

Mencarut pun perlu style ke, ayaa!

paan said...

negara per yg mencarut stylo ?? haha

elmo blurb said...

sakit muntot kena carut .

alinac lover said...

very da sengal kan~

edora deon said...

haha lawak dohh ..

Panglima7 said...

kunjungan hormat dari hamba panglima7

Cik Miza said...

sumpah cam bangang!(tetiba aku pn memaki)

Lynn Nasir said...

hehehe..tak baik mencarut..kata2 merupakan doa :)

JelinaJoli said...

gua sebut babi je. nampak lebih pencinta alam sket

Ann said...

haha bernas tol pdpt lu..........wa sokong...

yanti isa said...

tak suka mencarut tapi suka berleter .. : )

Pert Doherty said...

Gua kalau mencarut lebih kepada gaya mat saleh.. "Oi! anak haram berdarah-darah!!!!"..

Ada kala gua maki secara kemelayuan
"Zakar kau kecil!!!! dan ko mati pucuk!!!"

itu la dia cara aku mencarut...

Anonymous said...

eheheh...

CikLilyPutih said...

kelakar lah.. pelik pun ada

hanaKir@ said...

ahahhaah...klaka giloss

Izzaty said...

T_T

splattish said...

mencarutla dengan sopan..nescaya anda akan dilayan dengan sopan

splattish said...

mencarut la dengan sopan jika anda ingin dilayan dengan sopan

Anonymous said...

crayon tembak seo lagi

xazryx said...

haha .nk marah org pon kene skema .baru la budi bahasa .HAHA .

orang-orang said...

senggama kamu!!!!
apa senggama kau tulis ni?

Gen Fujita said...

Aku pernah kena prank macam ni la ni lama dulu, bangsat betul sapa punya kerja. Nasiblah, aku dah report SKMM. Nak prank, no tepon terang-terang nampak. Gelabah satu badan aku kata aku dah pi report.

izyansyazwani said...

hahaha..betul jugak kan..kira masih sopan lg la sebab sebut anggota bdn kan..hahaha

Ixora Azura said...

erm..best gler baca entry.ni..pandai blogger kite ni yer..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk