Thursday, October 14, 2010

orang gila / sakit mental sangat ramai di malaysia

orang gila atau orang yang sakit mental adalah orang yang tidak boleh berfikir secara waras seperti orang kebiasaan.. kalau yang kita selalu tengok di jalanan tu, biasanya mereka ini adalah orang gila yang menghadapi tekanan dalam hidup.. dan tidak waras sejak lahir pula ialah mereka yang berpenyakit seperti sindrom down dan lain-lain (kalau salah tolong betulkan ya).. aku nak fokus kat orang gila yang bukan gila sejak lahir.. sebab sekarang ni terbukti kalau kita pergi mana-mana pun, boleh terjumpa dengan orang gila kan?



pada umumnya penyakit mental boleh dibahagikan kepada dua kumpulan iaitu yang pertama penyakit psikosis.. pada tahap teruk, seseorang yang mengalami penyakit mental psikosis mungkin kehilangan hubungan dengan alam nyata (super cool kan?).. kah kah kah.. antara penyakit-penyakit jenis ini termasuklah skizofrenia dan psikosis manik depresif.. dan ada juga manusia yang berlakon gila sebab dia perasan dia sama macam stifler (watak gila dalam filem american pie)..

pada tahun 2007, datuk seri chua soi lek menyatakan bahawa 16 peratus dari keseluruhan penduduk malaysia mengalamai masalah sakit mental (lebih kurang 3 juta orang).. kebanyakannya hilang kewarasan sebab tekanan dalam hidup.. aku tak pasti 16 peratus tu gila macam mana.. mungkin termasuk gila bola, gila meroyan, gila babi, dan gila-gila remaja agaknya.. arghh.. aku meluat nak tulis banyak-banyak! benci! menyampah! melugai!! fuck!! hidup 1Gilababi! kah kah kah..

video : orang gila always happy

** free lawak bangang untuk anda.. seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam.. jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya.. akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa.. setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak..

Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia?
Doktor : oh shit!


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
34 Comments
Comments


34 comments:

najib said...

manusia gila ada beribu sebab,ada gile harta,gila kuasa,gila cinta.Apapun giler,yang penting diri sendiri mau ingat.....

Anonymous said...

memang sindrom btui... crita doktot tue leh wat aku gelak sorang...

Affan Ruslan said...

oh shit

hang pun gila gak. hehe

cikwanik said...

org gila tu bole bertukar2. gembiranyeee

Deep Down IN MyHeaRT said...

cm otromen! yeah!

yangbaik said...

lama tak singgah,
oh... tidak...sama ke dengan gila2

Panglima Muda said...

aku pun pernah orang kata gila sebab cakap sorang sorang, aku gila bercakap dengan benda yang orang tak nampak, macam jugak orang bercakap dengan talipon dalam jamban. Eloklah kita sama sama gila

Hanida Lavida Moss said...

hahahaha! lawak !

Dark Half said...

jgn seronok sangat...anda mungkin akan jadi sebahagian dr statistik...

we never know what comes next...(tene nenenene..~lagu Twilight Zone)

crayon said...

kalo aku jadi gila, aku harap allah ampunkan segala dosa-dosa aku sebelum ni.. time gila takpa, dosa tak dikira.. ahaha

Kie-yu said...

HAHAHA
dialog org gile tu tak bleh blah :p

Cik Miza said...

macam mangang la ko ni punya cirita!

omurice said...

hahahaha...klakar giler...kalau dah mental...camtu la...

KAMARUL ADDLI said...

ekeke

Insan Marhaen said...

Kekadang IM pun jadi sikit gila-gila bila tengok manusia sekarang ini banyak yang gila. gila kuasa, gila nama, gila bercakap...

Encik Psychopath said...

psychopath gile gak.

suri said...

salam..
alahai nasib dah tersurat nk bt lagu mana lagi..kenalah cari penawar..tenteramkan dia...

p/s:"ada msa leavel komen kt blog suri huhu.."

Encik Psychopath said...

psychopath gila gak.

da[Y]un said...

kadang2 kalo dilayan orang gila ni best jugak..
kalah pelawak malaysia..huhu

baginda® said...

wakakakak... original.. bukan sb nih.. haha

Wahidah said...

byk org gile skrang..tu yg mcm2 jadi..bunuh dgn zalim...rogol budak2.. n macam2 lagi...isk3

zai said...

hahahah, tgh tgh mlm layan cite ni..memang buley bt mata sugar bugar

che fara a.k.a fanadz said...

hahahaha.lawak2. :D

santo said...

gila...........
visit web http://gallery-art.org/

Irwan said...

ni blog orang skizo:

http://akuskizo.blogspot.com/

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kadang² x gila buat² gila lagi ramai kat MALAYSIA nie.

hahahahahah....

derisjab said...

wah.. banyaknya idea blog ini. Tahniah... Bahan pun banyak....

Abi said...

wah lawaknya...tapi gila yang tak eloknya .. gila talak,gila judi ,gila ke golok

tice LIN said...

addeh... banyak nyer gler ek...

jom jalan2 pi melaka..! said...

majalah gila2

nani said...

jgn la tulis perkataan yg xelok sms blogging i.e bangang,gilababi,f**k...baru nk seronk tp bile tgk prkataan tu..trus underestimate..sorry..saya pun manusia lemah juga

crayon said...

hahaha.. itu kira biasa lagi tu :) pa2 pun, thanks baca entry saya dan menegur.. saya akan kurangkan mencarut lepas ni

tOsHiO..... O.o said...

lol..
oh shit nye tak tahan
ROFL

Anonymous said...

Apa2pn kalau nak 'menyampaikan' istilah pesakit mental tak perlulah mgenakan kata2 yg menghina mreka, dan ketahuilah bahwa orang yg tak waras tu bukn dia mintak2, jangan sampai kita ditarik nikmat ksihatan & kewarasan sbb terlalu gelakkan mereka.
Dan ktahuilah tempat mereka adalah syurga, Wallahu a'lam

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk