Tuesday, December 7, 2010

binary dalam kehidupan

binary dalam kehidupan

mula-mula sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang mengundi aku untuk blogpilihan malaysia 2010 (BPM).. jasa anda semua tak terbalas.. aku sayang hampa semua!! mmmuah! haha.. jadi untuk membalas jasa anda semua, ketika aku demam aku telah terfikir untuk menulis satu syair khas kepada pembaca blog tubelawak yang kononnya 'lawak' dan penulis kini sedang syok sendiri kerana menang undian BPM.. kah kah kah.. aku pun taktau kenapa selepas sembuh dari demam selama hampir lima hari, aku tergerak hati untuk menulis entry luar biasa ini.. 


mungkin ketika demam aku lebih banyak meluangkan masa aku untuk mengingati 'mati' jadi muncul ilham menghasilkan sebuah syair (pergh! macam dalam filem).. aku takmau bazirkan ilham yang datang ketika aku demam untuk disia-siakan begitu saja.. aku mahu berkongsi dengan anda semua.. semoga kita sama-sama mampu mengubah diri kita agar menjadi insan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.. insyaallah~

pada asalnya aku ingat nak letakkan syair (text-base) secara terus dalam blog ni.. tapi pagi tadi aku bangun awal sangat dan taktau nak buat apa untuk mengisi masa lapang.. jadi aku compile-kan syair itu dalam video yang aku sisipkan sekali bit-bit alunan musik mengikut binary.. bukan selalu aku nak buat video yang nampak ada 'kesungguhan' dalam pembikinan.. kah kah kah.. lepas buat video ni, aku berasa amat lega.. sebab kalau aku mati, sekurang-kurangnya aku ada tinggalkan nasihat berguna melalui blog aku :)

video : hidup ini ibarat binary
Related Posts with Thumbnails
Share This

41 comments:

  1. PERTAMAX DIAMANKAN

    ReplyDelete
  2. YAYYYYHHH... akhirnyeee...idopp ini ibarat binary.... yahyyyyyy!!! Huhu,,, sorry overacting sket...hehehe btw, seriously, it's nice...

    ReplyDelete
  3. nice blog!!!=)rmi giler follower ko...mtk skt... =D

    ReplyDelete
  4. sebut binary ja aku dah maleh nak klik link. ho3

    ReplyDelete
  5. ohh sy lah salah seorg yg ngundi tuuu ;)

    ReplyDelete
  6. binary tu ape...adik beradik biri2 eik..hahaha...

    saje je kan suh ko huraikan..:P

    ReplyDelete
  7. suka tgk binari tu bergerak...........

    ReplyDelete
  8. binary tu mcm satu code aje..binary code??

    ReplyDelete
  9. nice one! puisi yg jujur dan ikhlas dari hati..

    ReplyDelete
  10. dah sakit baru ingat tuhan ingat mati.
    time sihat huhahuha lupa tuhan.
    manusia~

    cinta ilahi jugak yang abadi.
    cinta manusia sia2.
    ops, x sia2 cinta manusia klu x lupa tuhan, kan?

    ReplyDelete
  11. Syabas Betha! Syabas! Inspector Shahab, Bombay Police Station...

    ReplyDelete
  12. binary cm blaja dalm subjek digital....so hidup ni macam digital?haha

    ReplyDelete
  13. ikhlassss ka neh? ya baek. ang memang...

    ReplyDelete
  14. binary.. oh.. boleh buat sajak ..
    nway.. tahniah..

    ReplyDelete
  15. tahniah bro menang artis kelakar...huhuhu
    belalang slh sorg yg calonkan blog nih...

    video tue teringin nak tgk...tp...

    mls nak sebut la ko sendiri paham2 jela...

    hahaha

    ReplyDelete
  16. Patut la 5x klik blog ko sekali demam daa.. xde update lak..

    Bagus crayon.. Ko da insaf dari tak baik ke bertambah baik.. Aku rase nak nangis je dengar dan baca blog ko.. heheheh..

    Aku ingat bole undi.. tapi da close..

    Peminat Anonymous,

    Dr Anonymously Anonymous

    ReplyDelete
  17. congrats
    video yg mengharukan..haha

    ReplyDelete
  18. pil binari menceriakan kehidupan!!! lalalalala :p

    ReplyDelete
  19. ak thu lgu pil binary tu..huhu

    ReplyDelete
  20. ape perbezaan binari kehidupan dengan pil binari ?

    ReplyDelete
  21. peterpan from BOLEHland! tahniah la BPM tu

    ReplyDelete
  22. terlepas pulak....
    opps.... ingatkan nak buat add math tadik.... hhuhuhu

    ReplyDelete
  23. Nice Post!!
    One of the truly great blog!!!
    www.fdausamad.blogspot.com
    Just bace 4-5 entry, sure jadi ketagih!!
    Im not kidding dude....

    ReplyDelete
  24. Dari dulu lagi nak tanya, apa maksud 'PERTAMAX DIAMANKAN' tu bro?

    ReplyDelete
  25. ehem. tuan tubelawak tak buat nazar! kata nak buat video homemade????? kah kah kah! tipu ea!

    ReplyDelete
  26. yeah , tak sia-sia undi pakcik neh ! hikkk

    ReplyDelete
  27. angpa..nk2 link utk celcom..isk..ceq nk2 tgk.. T__T

    ReplyDelete
  28. nice one.
    sangat suka dengan rhyme hujung dia yang sama. 'i'.
    good one. ^__^

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates