Tuesday, December 7, 2010

binary dalam kehidupan

mula-mula sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang mengundi aku untuk blogpilihan malaysia 2010 (BPM).. jasa anda semua tak terbalas.. aku sayang hampa semua!! mmmuah! haha.. jadi untuk membalas jasa anda semua, ketika aku demam aku telah terfikir untuk menulis satu syair khas kepada pembaca blog tubelawak yang kononnya 'lawak' dan penulis kini sedang syok sendiri kerana menang undian BPM.. kah kah kah.. aku pun taktau kenapa selepas sembuh dari demam selama hampir lima hari, aku tergerak hati untuk menulis entry luar biasa ini.. 


mungkin ketika demam aku lebih banyak meluangkan masa aku untuk mengingati 'mati' jadi muncul ilham menghasilkan sebuah syair (pergh! macam dalam filem).. aku takmau bazirkan ilham yang datang ketika aku demam untuk disia-siakan begitu saja.. aku mahu berkongsi dengan anda semua.. semoga kita sama-sama mampu mengubah diri kita agar menjadi insan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.. insyaallah~

pada asalnya aku ingat nak letakkan syair (text-base) secara terus dalam blog ni.. tapi pagi tadi aku bangun awal sangat dan taktau nak buat apa untuk mengisi masa lapang.. jadi aku compile-kan syair itu dalam video yang aku sisipkan sekali bit-bit alunan musik mengikut binary.. bukan selalu aku nak buat video yang nampak ada 'kesungguhan' dalam pembikinan.. kah kah kah.. lepas buat video ni, aku berasa amat lega.. sebab kalau aku mati, sekurang-kurangnya aku ada tinggalkan nasihat berguna melalui blog aku :)

video : hidup ini ibarat binary
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
41 Comments
Comments


41 comments:

Anonymous said...

PERTAMAX DIAMANKAN

Tatie Atikah said...

YAYYYYHHH... akhirnyeee...idopp ini ibarat binary.... yahyyyyyy!!! Huhu,,, sorry overacting sket...hehehe btw, seriously, it's nice...

-telordibasuh- said...

hahaha....binary number is binary

SayaNina said...

nice blog!!!=)rmi giler follower ko...mtk skt... =D

lilacfla said...

sebut binary ja aku dah maleh nak klik link. ho3

syazana said...

ohh sy lah salah seorg yg ngundi tuuu ;)

Nurulbadiah Lai said...

ehem...

Wahidah said...

binary tu ape...adik beradik biri2 eik..hahaha...

saje je kan suh ko huraikan..:P

Ann said...

suka tgk binari tu bergerak...........

ila-ali said...

binary tu mcm satu code aje..binary code??

ema サニ said...

nice one! puisi yg jujur dan ikhlas dari hati..

fyoneex said...

dah sakit baru ingat tuhan ingat mati.
time sihat huhahuha lupa tuhan.
manusia~

cinta ilahi jugak yang abadi.
cinta manusia sia2.
ops, x sia2 cinta manusia klu x lupa tuhan, kan?

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Syabas Betha! Syabas! Inspector Shahab, Bombay Police Station...

KiN said...

binary cm blaja dalm subjek digital....so hidup ni macam digital?haha

ali makaveli said...

i feel u bro.

Farihah Ahmad said...

ikhlassss ka neh? ya baek. ang memang...

K I E R A said...

perh, hebat

cik-terompah said...

binary.. oh.. boleh buat sajak ..
nway.. tahniah..

Belalang Hijau said...

tahniah bro menang artis kelakar...huhuhu
belalang slh sorg yg calonkan blog nih...

video tue teringin nak tgk...tp...

mls nak sebut la ko sendiri paham2 jela...

hahaha

redbean said...

ak like sat lagiiii kot

Anonymous said...

Patut la 5x klik blog ko sekali demam daa.. xde update lak..

Bagus crayon.. Ko da insaf dari tak baik ke bertambah baik.. Aku rase nak nangis je dengar dan baca blog ko.. heheheh..

Aku ingat bole undi.. tapi da close..

Peminat Anonymous,

Dr Anonymously Anonymous

Dark Half said...

congrats
video yg mengharukan..haha

ainakhani said...

what is binary ?

Cik Mieyrarif said...

ahhhaha
sue tgok bnde tu gerak2

naz said...

nicee lah lu ni bro

-ROCKprincess- said...

haha...
nice2...
best2...

Kie-yu said...

pil binari menceriakan kehidupan!!! lalalalala :p

@juera said...

ak thu lgu pil binary tu..huhu

pipoq said...

ape perbezaan binari kehidupan dengan pil binari ?

Anonymous said...

peterpan from BOLEHland! tahniah la BPM tu

maiMOONyet said...

i like meh ^^

yangbaik said...

terlepas pulak....
opps.... ingatkan nak buat add math tadik.... hhuhuhu

mekdonel said...

Nice Post!!
One of the truly great blog!!!
www.fdausamad.blogspot.com
Just bace 4-5 entry, sure jadi ketagih!!
Im not kidding dude....

Diba chan said...

cute gamba tu~ alololo :D

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Dari dulu lagi nak tanya, apa maksud 'PERTAMAX DIAMANKAN' tu bro?

Mamek Eaturmusicx said...

ehem. tuan tubelawak tak buat nazar! kata nak buat video homemade????? kah kah kah! tipu ea!

Nurika Jianie said...

yeah , tak sia-sia undi pakcik neh ! hikkk

SyerAgh said...

gud lark~

faezah hannah albaj said...

angpa..nk2 link utk celcom..isk..ceq nk2 tgk.. T__T

Mar said...

congrat

Nyze The PumpkinBee said...

nice one.
sangat suka dengan rhyme hujung dia yang sama. 'i'.
good one. ^__^

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk