Thursday, December 9, 2010

fenomena zee avi dan kantoi

fenomena zee avi dan kantoi

siapa yang tak kenal artis malaysia yang berasal dari miri sarawak dan berjaya mencipta nama melalui internet ini.. "zee avi" nama yang kini sudah tidak asing lagi sebagai anak seni yang mampu mencipta lagu dan menyanyikan lagu dengan merdu.. namun ada juga pihak yang mengatakan bahawa zee avi ni seorang yang sombong dan tak mampu mempersembahkan persembahan live dengan baik.. aku tak kenal dan tak pernah jumpa zee avi.. jadi lebih baik korang baca entry berkaitan dari orang yang mengenali zee avi sendiri.. 


semua perkara tu tak penting bagi aku.. sila abaikan dulu buat sementara waktu.. sekarang ni aku nak ceritakan mengenai lagu ciptaan zee avi yang sangat popular bertajuk 'kantoi'.. walaupun bahasa yang digunakan ialah bahasa melayu rojak namun aku suka lagu ni sebab tone dia rilek, lirik dia slamber dan penyampaian dia sangat jelas.. jadi aku nak share sedikit info yang mungkin ramai tidak tahu mengenai lagu bertajuk kantoi ini..

adakah anda tahu, lagu ini turut dinyanyikan oleh bangsa lain dari negara lain (bukan malaysia) termasuklah warga uk, us, india dan lain-lain.. sila buat carian di youtube dengan keyword 'kantoi cover', pasti anda akan terjumpa video nyanyian 'kantoi' dari seluruh pelusuk dunia.. ahahaha.. orang luar berusaha menyanyikan lagu dalam bahasa melayu beb!! aku bangga jadi rakyat malaysia.. auww!


selain itu, adakah anda tahu, ramai juga yang berusaha untuk membuat reply lagu untuk lagu asal kantoi dari zee avi ini.. salah satunya adalah nyanyian afdlin shauqi sendiri.. sangat lawak dan sangat 'pedas' reply yang dibuat.. ada juga yang menghasilkan reply tak masuk akal dan ada juga reply mencarut-carut kononnya marah kepada tommy (nama karektor dalam lagu kantoi).. ahahaha.. apa-apa pun, enjoy fenomena ini.. zee avi rawks!!

video : kantoi male reply version
video : kantoi whatever afdlin shauki
Related Posts with Thumbnails
Share This

57 comments:

  1. lawak la plak dengar dorang cakap bahasa melayu :D comeeel

    ReplyDelete
  2. tommy.. i love u.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Tapi dalam banyak-banyak tuh, nyanyian zaa avi jugak yang best. Yang lain tuh, macam pelik je dengar.

    Latest Entri :
    1)Cerita Pura-Pura
    2)Kena Denda Gara-Gara Bergaduh Depan IPD

    ReplyDelete
  4. ahha, comel aaa yg amoi tu cover.
    reply version tu cam klaka pon ye jugak.

    ReplyDelete
  5. HAHAH tahu takpe , afdlin shauki pya 'hit' tu mmg bengkek jeee!

    ReplyDelete
  6. lawak la yg versi reply punya....kreatip2 je dorg nih..

    ReplyDelete
  7. Zee Avi punya suara mmg best.cuba dengar dia nyanyi lagu Smile:)

    ReplyDelete
  8. setujuk..lagu ne simple n mesej die jelas..

    ReplyDelete
  9. g0od ! hiburan aku dikala pagi ni..

    ReplyDelete
  10. mcm2 versi ada... janji best dgr...

    ReplyDelete
  11. aku suke amoi tu nyanyi! comeyyyyyyy!

    ReplyDelete
  12. proud to be malayasian~kantoiiiii

    ReplyDelete
  13. btol la. rase bangga jadi malaysia. hihi.

    ReplyDelete
  14. zee avi!! sama hometown..sapa ckp dia sombong..kalo kenal awl2 mna de..

    ReplyDelete
  15. hahahaha . lawak . adoi !! tak tahan . suka amoi n Afdlin shauki . hahahha . memang tak tahan . lol~~

    ReplyDelete
  16. lagi lawak kalu orang melayu cuba2 cakap bahasa asing... langsung kantoi...

    siapa zee avi... belum kenal lagi... isk3

    ReplyDelete
  17. original one is still the best..

    ReplyDelete
  18. afdlin shauki punye version gak yg best..hehe

    ReplyDelete
  19. yessss anak melayu hawtt...alamak tp dia macam minah saleh la..erk itu kurang bekenan..

    suke afdlin shauki nye version..kooll beb~

    ReplyDelete
  20. lawaknya versi reply... hermmmm macam2...

    ReplyDelete
  21. bangga jadi rakyat malaysia..

    best versi reply..kreative

    ReplyDelete
  22. hahah..yang versi reply tu unexpected!

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. it is indeed one of the coolest song ever. :)

    ReplyDelete
  25. KANTOI
    the only words of impression
    :)

    ReplyDelete
  26. Kantoi..lagu ni fes time dayun dengar kat online radio frenzyfm..

    ReplyDelete
  27. lagu ni best!!
    semalam i kol u, u tak answer~~
    heheh

    ReplyDelete
  28. betl2.. mmg BEST lagu nie..
    adehhh sempoi jerk kan..

    ReplyDelete
  29. eh kantoi..HAHAHA have a great weekend.

    ReplyDelete
  30. penat miming lagu kantoi kahkahkah.

    ReplyDelete
  31. amoi tu dpt mrkh tggi nyanyi lgu kantoi

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates