Thursday, December 9, 2010

fenomena zee avi dan kantoi

siapa yang tak kenal artis malaysia yang berasal dari miri sarawak dan berjaya mencipta nama melalui internet ini.. "zee avi" nama yang kini sudah tidak asing lagi sebagai anak seni yang mampu mencipta lagu dan menyanyikan lagu dengan merdu.. namun ada juga pihak yang mengatakan bahawa zee avi ni seorang yang sombong dan tak mampu mempersembahkan persembahan live dengan baik.. aku tak kenal dan tak pernah jumpa zee avi.. jadi lebih baik korang baca entry berkaitan dari orang yang mengenali zee avi sendiri.. 


semua perkara tu tak penting bagi aku.. sila abaikan dulu buat sementara waktu.. sekarang ni aku nak ceritakan mengenai lagu ciptaan zee avi yang sangat popular bertajuk 'kantoi'.. walaupun bahasa yang digunakan ialah bahasa melayu rojak namun aku suka lagu ni sebab tone dia rilek, lirik dia slamber dan penyampaian dia sangat jelas.. jadi aku nak share sedikit info yang mungkin ramai tidak tahu mengenai lagu bertajuk kantoi ini..

adakah anda tahu, lagu ini turut dinyanyikan oleh bangsa lain dari negara lain (bukan malaysia) termasuklah warga uk, us, india dan lain-lain.. sila buat carian di youtube dengan keyword 'kantoi cover', pasti anda akan terjumpa video nyanyian 'kantoi' dari seluruh pelusuk dunia.. ahahaha.. orang luar berusaha menyanyikan lagu dalam bahasa melayu beb!! aku bangga jadi rakyat malaysia.. auww!


selain itu, adakah anda tahu, ramai juga yang berusaha untuk membuat reply lagu untuk lagu asal kantoi dari zee avi ini.. salah satunya adalah nyanyian afdlin shauqi sendiri.. sangat lawak dan sangat 'pedas' reply yang dibuat.. ada juga yang menghasilkan reply tak masuk akal dan ada juga reply mencarut-carut kononnya marah kepada tommy (nama karektor dalam lagu kantoi).. ahahaha.. apa-apa pun, enjoy fenomena ini.. zee avi rawks!!

video : kantoi male reply version
video : kantoi whatever afdlin shauki
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
57 Comments
Comments


57 comments:

NadNod said...

lawak la plak dengar dorang cakap bahasa melayu :D comeeel

Anonymous said...

tommy.. i love u.. hahaha

eiela said...

Tapi dalam banyak-banyak tuh, nyanyian zaa avi jugak yang best. Yang lain tuh, macam pelik je dengar.

Latest Entri :
1)Cerita Pura-Pura
2)Kena Denda Gara-Gara Bergaduh Depan IPD

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Versi Tamil ada tak?

eszol said...

niceeeeeeeeee

fyoneex said...

ahha, comel aaa yg amoi tu cover.
reply version tu cam klaka pon ye jugak.

wannurfazrini said...

HAHAH tahu takpe , afdlin shauki pya 'hit' tu mmg bengkek jeee!

Erin said...

like afdlin version! hahaha

KiN said...

lawak la yg versi reply punya....kreatip2 je dorg nih..

virulent lolita tan benihime said...

hahahahhahahaha XD

AiDa AzRyN said...

erk.. best la afdlin shauki.. XD

Fina Roslan said...

Zee Avi punya suara mmg best.cuba dengar dia nyanyi lagu Smile:)

phreak-id said...

afdlin punya tu memang terbaekkk la.. hahaha

Terbaru >> 1) 3 Tips Untuk Elakkan Ditangkap Khalwat 2) Facebook Ibarat Pisau 3) Pengasuh VS Amah

Siska said...

haha...nice..=)

Wahidah said...

setujuk..lagu ne simple n mesej die jelas..

nrsha said...

BEST :p

Sallehudin Said said...

best la ..
layann je ..
hehe :D

kay yea said...

1 malaysia meyh..hehe

B U N G A said...

kantoi :D
haha

hana nabihah said...

g0od ! hiburan aku dikala pagi ni..

.::WaNiE::. said...

afdlin afdlin :p

mR.sYaH said...

mcm2 versi ada... janji best dgr...

Farah said...

Okay , wow ! Tak sangka kot .

maiMOONyet said...

aku suke amoi tu nyanyi! comeyyyyyyy!

LubLy said...

proud to be malayasian~kantoiiiii

s1t1 2uL41k4 said...

=)

Myaby said...

btol la. rase bangga jadi malaysia. hihi.

ema サニ said...

zee avi!! sama hometown..sapa ckp dia sombong..kalo kenal awl2 mna de..

saya KILA said...

hahahaha . lawak . adoi !! tak tahan . suka amoi n Afdlin shauki . hahahha . memang tak tahan . lol~~

yangbaik said...

lagi lawak kalu orang melayu cuba2 cakap bahasa asing... langsung kantoi...

siapa zee avi... belum kenal lagi... isk3

pipoq said...

original one is still the best..

amirah said...

afdlin shauki punye version gak yg best..hehe

lalink7 said...

yessss anak melayu hawtt...alamak tp dia macam minah saleh la..erk itu kurang bekenan..

suke afdlin shauki nye version..kooll beb~

pN.rOs said...

lawaknya versi reply... hermmmm macam2...

HonEyBuNNy said...

hahhahah...best2...

CEPET said...

bangga jadi rakyat malaysia..

best versi reply..kreative

merahitujambu said...

best3

Fina Fento said...

hahah..yang versi reply tu unexpected!

Elyanas ~Elvy & Hakeem said...
This comment has been removed by the author.
qaseh elyanas said...

best2 & lucu :)

Mknace said...

:):):)

aYu said...

lucu..tp best.. i like..

K I E R A said...

NICE :)

geeds said...

it is indeed one of the coolest song ever. :)

Hahazirah said...

bangga. :D

Poppy Lisa said...

Haha. Best3..!! :D

Pensel Kontot said...

aflin..memang da best la

EzzEddin said...

KANTOI
the only words of impression
:)

da[Y]un said...

Kantoi..lagu ni fes time dayun dengar kat online radio frenzyfm..

FarahLina said...

lagu ni best!!
semalam i kol u, u tak answer~~
heheh

✿Bloodberry✿ said...

betl2.. mmg BEST lagu nie..
adehhh sempoi jerk kan..

MsXeRoZ Nicole said...

eh kantoi..HAHAHA have a great weekend.

Zaty said...

penat miming lagu kantoi kahkahkah.

Khalid Amin said...

Lawak kot !! Follow me okay !! :)

Ann said...

amoi tu dpt mrkh tggi nyanyi lgu kantoi

fadzlina said...

perh..kantoi!

ab said...

kantoi + lawak

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk