Saturday, January 8, 2011

tips membentuk kreativiti anak-anak

ini bukanlah tips yang merangkumi keseluruhan untuk menjadi ibu atau bapa yang sempurna kepada anak-anak.. tapi tubelawak hanya nak menyebut bagaimana membentuk minda yang cergas dan membentuk kreativiti anak-anak.. kanak-kanak diwaktu proses membesar memerlukan persekitaran yang bagus, sihat dan kepelbagaian.. tanpa environment yang menarik, susah untuk menyemai pemikiran kreatif kepada anak-anak.. sudah pasti setiap ibu bapa pun mahukan anak-anak yang cerdik dan pandai bukan? jadi tubelawak nak bagi pendapat sikit tentang ini walaupun tubelawak masih belum memiliki anak.. ehehehe


diantara yang menjadi pertikaian sesetengah pihak, video game atau computer game adalah tidak bagus kepada anak-anak kerana banyak menghabiskan masa, merosakkan mata dan mempengaruhi minda anak-anak untuk meniru aksi ganas atau aksi yang tidak elok di dalam permainan video tersebut.. tapi bagi tubelawak, permainan video membantu daya refleks anak-anak anda, mencerdaskan otak, dan melatih tumpuan dalam sesuatu kerja..

tidak kiralah apa-apa permainan pun.. contohnya 'marble run'.. tubelawak rasa ini adalah permainan yang sangat bagus untuk melatih kreativiti anak-anak.. tubelawak juga ada membuat marble run sendiri ketika kecil.. ehehehe.. jadi tubelawak bercadang ingin membuat marble run yang memenuhi bilik anak tubelawak apabila tubelawak berjaya menimang cahaya mata nanti.. percaya atau tidak, marble run mampu mengajar anak anda konsep kinetik, graviti, isipadu, momentum dan segala berkaitan dengan fizik atau perkara lain yang berkaitan..

video : super cool perimeter marble run

apa yang perlu anda berwaspada ialah dalam pemilihan permainan untuk anak anda.. tidak semua permainan memberi impak yang positif kepada anak-anak.. ada juga permainan yang membentuk kreativiti ke arah perkara yang negatif.. diantaranya ialah permainan dalam video di bawah ini.. kah kah kah.. siapa nak anak dia jadi pervert, boleh la beli permainan ni di ebay dan beri kepada anak-anak.. kah kah kah.. nanti boleh ganti menteri rogol amah.. kah kah kah..

video : fail toy for your kids


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
19 Comments
Comments


19 comments:

tigasukumaut @ TSM said...

Berita tv3 mlm smlm,najib hairan knape baru skrg heboh pasl mnteri rogol amah 2 sedangkan kes 2 dh lame. yg rogol 2 mnteri, lau org biase kompem ari ni rogol, sok dh kne tangkap

keletahmeera said...

kedua la;(

keletahmeera said...

aku tak minat maen game.tak pernah pun maen game.kesian tak?????

Idayu Suraya said...

nice one !

keletahmeera said...

tubelawak,budak kecik tu buat sendiri ke???bapak best!!!

iza said...

Salam...
Aku ada beli mainan tu utk anakku berusia 3 tahun. Kalau tak silap...
Diverting Wheel Go Round play set yg guna bateri.
Seronok sgt dia main benda tu, siap ada lagu lg, pastu wing riders (ganti bola)jln ikut laluan dia..

HonEyBuNNy said...

;-)

Ain Zulaikha said...

video pertama hebat..

video ke dua tu... heheheheh bom?!!

Amir said...

Haha . Always with LOL video . Pecah perut wei ! :P

pipoq said...

semoga crayon beroleh anak tidak lama lagi..ahahaha..

anak aku suka outdoor aktiviti je..

kay-N said...

wooooo..tubelawak pnh wat marble run..:O kagum!!!!!!! hahaha..

2nd vid tu..hahahahahah xsenonoh..jumpe mainan tu campak lam longkang~~!

asmaqhusna said...

:>

Encik Blogger said...

hahaha,, mmg la zorro tu nak tambah power la tu.. pkai bju lain konon. ingt kite xkenal die la tu

Sweet Kiwi said...

hiks..hai..

cool boy said...

selamat malam

datang ziarah kawan yang saya follow

►AdamXis◄ said...

main agry bird utk belajar fizik

We welcome You said...

To all respected bloggers, please participate in our contest. Please check out our http://advertisement4bloggers.blogspot.com/ if you are interested for earning money online. This probably interests you

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EEEMMMM isu sensetiv menteri rogol amah...

zorro tu kira powerfulll lahhh nak jadi super hero sangat ke... mengalahkan yang lain-lain

phreak-id said...

Hahaha. Zorro + Batman + Spiderman

Terbaru > Tahniah Dr Rozmey > Anugerah Juara Lagu 25 VS English FA Cup > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk