Tuesday, March 1, 2011

cerita hantu di kedai kopi

pada suatu petang yang damai, aku sedang duduk minum kopi bersama empat orang rakan yang lain di kampung baru kuala-lumpur.. kebetulan pada malam sebelumnya salah seorang rakan aku yang bernama adam mengatakan dia telah nampak hantu ketika melalui jalan berbukit-bukti dari kampung kerinchi nak ke jalan telawi (kl).. jadi berceritalah kami mengenai pengalaman masing-masing melihat kejadian dirasuki hantu oleh mata kepala sendiri.. memang lama kami bersembang sementara tunggu hujan berhenti..


Adam : aku penah tengok kawan aku sorang ni kena rasuk.. mata dia merah gila.. lepas tu dia gelak-gelak kejap, nangis-nangis kejap.. memang takut aku tengok.. mula-mula aku ingatkan dia main-main.. tapi bila aku sedar yang kawan aku ni sebenarnya kena rasuk, boleh pulak dia senyum dan tanya kat aku "kau baru tau ke? hihihihi".. memang meremang bulu roma aku masa tu.. aku tempeleng terus muka dia dan dia terus pengsan (penambah perasa)

shidi : macam tu ok lagi beb! sepupu aku kena rasuk lagi teruk.. siap bukak silat.. cakap pun bahasa siam.. mana aku nak paham.. kami pegang dia lima orang pun tak lepas.. kuat gila beb! pakcik aku sorang ni kena terajang dengan sepupu aku tu sampai demam seminggu.. yang bestnya, bila ustaz ni datang nak berubat terus dia duduk diam-diam tak berani nak melawan.. memang aku respect aar ustaz tu.. dahsyat siot! kalau ustaz tu tak datang, tak tau la apa nak jadi kat kami.. boleh jadi kami semua kena terajang masuk ICU kot..

tubelawak : hahaha.. tu semua cerita kena rasuk biasa-biasa ja tu wei.. aku ada yang lagi TER-paling dahsyat.. tapi aku takut hampa semua tak boleh tidoq malam ja dengaq cerita aku ni.. haaa.. mai aku nak habaq kat hampa.. dulu masa aku sekolah asrama, ada kawan aku sorang ni kena rasuk sampai pi sekolah pakai tuala ja.. tak pakai baju tak pakai benda lain dah selain tuala.. dahsyat tak?

shidi : so? apa yang dahsyatnya?

tubelawak : itu cerita dulu.. cuba kalau sekarang ni hampa semua kena rasuk, lepas tu hantu tu kontrol badan hampa buat benda yang memalukan.. contohnya hampa kena rasuk, lepas tu hampa lari kat tempat awam telanjang bulat.. dahsyat tak? konfem ada orang yang rakam video hampa lari telanjang bulat tu lepas tu upload kat youtube.. dahsyat kan?

** suasana dingin seketika

disebabkan aku banyak masa harini.. jadi aku telah membuang masa aku untuk menghasilkan video trailer hantu kak limah balik rumah ala-ala filem inception.. hehehe.. enjoy!

video : hantu kak limah balik rumah inception


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
40 Comments
Comments


40 comments:

Anonymous said...

PWETAMAX

afrohead said...

haha aku suka background music dia!

Ms Deannie said...

betul gak bro...x k naya dibuatnya....huu...pagi uda nie...bro,nk tnye leh...tu2...gmbr kt blkg 2...siyes k tul...k tampal je...heee..seramm

nulat said...

oh my! aku tengok gambar tu je aku tak berani baca dah. macamana nak tido ni???

Azroy Bin Kassim said...

lu mmg pemecah suasana la.. kah~ kah~ kah~

gua penah tumpangkan hantu naik moto gua. mlm raya. mula² gua ingat moto pancit. sbb tayar blakang flat. gua pn duduk la kt bakul dpn. tiba² elok rasa elok je bwk. gua pn tongkat moto nk tgk tgk. tayar elok blk beb. ape lagi. merempit la gua. haha

crayon said...

ms deannie : pic tu ihsan pakcik google ja..
mulat : cerita tu seram kah? hahahahaha.. dahsyat kan?? ;) konfem takleh tidoq malam punya.. hahaha

azroy : aku penah gak.. naik moto lepas tu berenti
kat trafik light.. bila nak jalan ja moto aku terasa
berat.. rupanya aku still kat 4th gear.. lupa nak
change 1st gear.. hahahahahaha

Mohd Saifuddin Ishak said...

haha.. weh.. trailer tue not bad r.. good job.
dh xjd mcm citer klako

Azroy Bin Kassim said...

4th gear?? byk sgt naik skuter lu ni.. hahahahahaha...

Belalang Hijau said...

tubelawak lebih menakutkan drpd hantu...huhuhu

Anonymous said...

buat la video lawak sama .... BOOoooo

Azrul Hisham said...

pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok

khairolghani said...

aku pernah sekali kena kacau masa naik motor..lampu depan motor aku padam..dah la kawasan gelap..redah je la..sampai je rumah lampu elok balik..

Ana admi said...

HAHAHA...:))

APi said...

trailer kau buat tu lagi best dari trailer asal..^^

Ann said...

citer lu bukn seram, tpi lawakkkk...haha

naya beb kalo rasuk jd cmtu...malu2

mR.sYaH said...

hahahha... bukan seram tp klako cerita kau..

tp trailer kau tu citer hantu kak limah balik kampung yerk.. bukan balik rumah.. ke saja..

SaYraH WonDerLanD said...

naya la kalau hantu tu rasuk buat macam tu. Emang kes naya

crayon said...

kairolghani : aku pun penah jadi camtu gak
api : tima kasih.. tima kasih
ann & mr.syah : memang saja nak bagi lawak pun
hahaha.. sebenaqnya tersalah taip hantu mak limah balik kampung.. tapi takpa laa ayat kaver "nak bagi lain dari yang asal"

Anonymous said...

http://www.shafou.com/
www.shafou.com

crayon said...

palabuts punya anonymous.. sila jangan bukak
link tu kepada yang sakit jantung

Kembali Senyum said...

haha. memangg dasat. kalau masuk youtube, terus dinobatkan artis youtube lah. tak payah susah2 pegang gitar, melalak. haha

Nur Misnan said...

salam.. terkadang bila tengah syok ceta hantu
masa makan waktu malam
nak balik dah terasa takut plak...
tensen2... lagi2 bila stay sorang2
kat umah... sape nak teman pegi bilik air der...

magnoliapert said...

adoooh, tak macam seram plak gambar tu -___-'

http://magnoliapert.blogspot.com/

mizzapple said...

adus! seram giler dgq citer kena rasuk nih!

da[Y]un said...

haha..best r video tu. cite hantu mak limah tu cam dah jd seram betul bila jadi hantu kak limah balik rumah inception. hehe

A. Jauhari said...

allways smile ok....?

AISHA INANI said...

bangang2 jek ko nih kannn. but nice! hahahak.

Mas said...

wakakaka..saspen jer tengok video tu...
akak dah tengok hantu kak limah balik rumah....kelakar gila..anak2 pun suka cerita tu...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

seram x video tue..takut la nak bukak.

MiYOKO SuKi said...

tgk gambo pun da serammm...

lariiiiiiiiiiii

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hantu rambut pjg. zama pun nk simpan rambut pjg la lps ni. hahaha

aku zaty said...

hahak..
sengal jep~

tapi aku skip terus tang gambar ats tuh..
perghh.. xbole bla.. -,-"

sn0w said...

hahahahaha sengal. . .kihkihkih

Soccer Mom said...

Thanks for visiting my blog. You guys really had a great time at the coffeeshop. :)

- Soccer Mom

NORAZIAN NORDIN said...

tubelawak..dahsyatnye citer hantu tu..hahaha

khairunnisa ♥ said...

haha =.=" cerita hantu plak :) pernah ada student kena rasuk tanpa pakai pape =.=' time tu budak perempuan tu mandi. ustaz and beberapa orang lelaki pi sana and ubat student tu tapi diorang janji keep the secret. hoh.. dahsyat tul hantu merasuk =.="

fara feroza said...

saya tak nak jmpe hantu..dan saya tak suke hantu..!!

saya cintakan dia

Yuni Aisyah said...

huhu..menyeramkan....!!!

Mutalib attholib said...

perghhhh.. lagi hebat dari trailer asal!

kak bz said...

seram giler...nangis la hantu kak limah lepas ni...hehehe

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk