Saturday, March 26, 2011

rilek sabtu : kenapa aku tak suka tengok TV

hari ni hari sabtu.. aku tau ramai orang malas nak tensen-tensen, malas nak stress-tress dan ramai orang nak rilek tenangkan otak ja di hari sabtu kan? aku juga turut merasakan begitu.. pada hari sabtu, aku tolak tepi semua masalah aku.. hehehe.. tapi bila sebut hari sabtu, aku teringat satu rancangan televisyen ni (rancangan kanak-kanak) yang telah membuatkan aku menyampah untuk menonton televisyen.. aku pasti ramai diantara anda semua sependapat dengan aku, cuma anda telah terlupa atau anda tidak perasan..

masa dia darjah satu, aku juga darjah satu


dulu masa kecik-kecik, setiap hari sabtu aku mesti bangun awal pagi sebab nak tengok rancangan menarik di kaca televisyen.. tapi tabiat itu kian hilang selepas aku tinggal di sekolah berasrama penuh.. berbalik kepada cerita asal, aku menyampah dengan satu rancangan televisyen ni.. sebab dia telah memberikan persoalan kepada aku tanpa memberikan jawapan.. anda juga pasti tekanan kalau anda mengetahui ada rahsia yang anda tidak boleh ketahui kan?

aku manusia yang suka berfikir.. jadi bila ada persoalan, aku akan cuba rungkaikan.. dalam kes ini, aku 100% menyalahkan pihak media kerana memberikan persoalan mengarut kepada aku yang masih kecil ketika itu, untuk berfikir melebihi akal seorang dewasa.. terus menyampah aku nak tengok tv.. kenapa kau bagi persoalan kalau kau taknak bagi jawapan? damn stupid m**therf**ker punya rancangan kanak-kanak!! (tapi aku layan gak dulu) kah kah kah.. nak tau apa persoalan itu? sila tengok video ni..



SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
42 Comments
Comments


42 comments:

AiTotYati said...

masa dia darjah satu, u pakai baju kurung ke?

:p

Izat Tarmizi said...

jom tgk sucker punch

syaz rini said...

haha... duli pon suka layanjoe jambul..:D

crayon said...

hahahaha.. edited.. nasib baik lagi.. ayat tu orang bleh salah paham woo.. HAHAHAHAHAHA

-telordibasuh- said...

aku mase kecik2 lu suke tgk barang2 smartshop hahhaa..gersang gile hahahhahaa

pepatungbiru said...

sapa duli?? bukan nm rini ke?? ahahaha..adesss..

best apa rncgn knk2 bl ditonton sewktu kita ni lg kanak2..bl tgk rncgn knk2..terasa org yg dlm tv tu tgh bckp dgn kita..mcm tau2 je apa kt ngah buat ms tuh..cnth nya bl diorg ckp-adik jgn kemana2 tau-..mcm tau2 je waktu tu aku nk angkat p toilet..

manggosteen said...

sabtu ahad ada dragon ball

azi nur said...

eh tu lisa ke...amboii dulu i sukee tgk sailormoon siap abes hapal segale lagu die...hahaa

Izat Tarmizi said...

@telor

Aku dulu teruja gila barang smart shop nama DD7 yang boleh tanggalkan segala kotoran tu,hahah

GiveAsh said...

masa darjah satu, hari sabtu, suka tunggu, tngok rancangn cam tu..:)

panda putih said...

haha, xegt dah cte tu cmne.. tp game xsilap.. tapi bukan ke at the end, spe selesaikan game tu dpt tngkap joe jambul kan.. kan kan?

melle amir said...

joe jambulll, old time feberet

AISHA INANI said...

tv........

tak penah penting dlm hidop aku.
sebab sejak kecik smp besar, i love sleep like crazy! tidor nyawa! jadi seryes shit aku tak tau sangat menatang2 dlm tv. kolot ek? hahah.

mogobja said...

dulu suku sgt club disney mesia. smpai gadoh2 ngan abg kakak sbb dorg tanak tgk :P

mogobja said...

*suka ;p

N@d0x $i k0d0x said...

aaarrrggghhh...!! weekend aku penuh tekanan menyiapkan fyp yg kene hantar lagi seminggu..!! damn..!

kay-N said...

aaaaaaaaaaaaaaa..aku masuk kot joe jambul ni..haha mse darjah 5!! =p

ïêmå å¢klê§ said...

suka gak tengok joe jambul ni..
bila ingat balik tah pape. cite cmni pun suka..
haha.

Cik Peanut said...

abang nas kat kelab disney malaysia. sampai skunk aku suka, abang nas lah bukan kelab disney malaysia.hahah..joe jambul? aku pun pelik nape aku layan dulu.hehehe

Ana admi said...

dlu mmg pebret cite joe jambul..kira dlu mse kecik rancangan tu da kira top..cari harta karun..bla.bla

cikmegipama said...

dimana joe jambul?????? mana? dimana??? arghhh!!

arryani said...

Sape joe jmbul??

majistret??loyar?? agagaga..

Sori la ..aku pun ingt2 lupa joe jambul tersembul tu..ekekeke

Yg pasti, smua tnggu ari sabtu.. ;D

Rieyah Jamil said...

suke tgk power rangers, esp warne kuning.. cool, pastu upgrade kamen rider.. pergh., transformer sumer tgk. dragon balls siap kumpol komik. dah cam budak jantan je aku ni kowt.. muahah

Azroy Bin Kassim said...

sebagai lelaki gersang gua suka tgk sailormoon...

"demi kebaikan~ akan membunuhmu~" tu kowt tag line dia..

Anis Tyra said...

jgnkan ari sabtu2...ari2 x tgk tv pun coz kt kolej nie bilik tv kt mane pon x tau...haha

dyana nana said...

Dyana pown naik menyampah tgk tv da skarang, kalau dah naik menyampah tu mesti jarang tgk tv, makin lame cerita mengarut2 dorang siarkan.. =="

storyfromme said...

hahaha..ni kes tension sebab tak dapat jawab soalan-soalan tu ke?

CintaZulaikha said...

hahhahhahha...joe jambul jek..eh best apa..nseb baik ak tgk rancangan HUGO...lagi sakit jiwa..

Angah Sepet said...

dulu ade cartoon usop knknkn..k lupekan

miss flora said...

aha..smpai skrang aq layan kartun..

jaa said...

layann cumi dan ciki bersama Pak Wazata Zain..hakhakhak...

arfah said...

hari nih mmg sabtu yg bosan..I duk umah sorg2..n channel tv semua x best..huh

FaiZaH YaaKuB said...

haha joe jambul..camne laa dulu boleh tengk cite tu jugak..

RaraTan said...

cite shin chan? bhahahha. memang xske tgk katunn tu. huuu XD

manueng said...

aku dah agak dah...mesti rancangan ni...haha

tngat norzizi zulkifli sbg host dia...huhu

airisiaixora said...

haha...bleh plak..hehe

EDtv said...

Joe Jambul... kenangan zaman kanak2.. TQ ingatkan ED tentang rancangan tu,..

Ija said...

tak pernah bosan ngan dragon ball n tom & jerry...kegemaran aku :)

restu resort said...

MCM ELVIS 2..

h0ney-sha~ said...

dlu time cite j0e jmb0 agk2 time 2 sk0lah rndah k0t..x bpe phm sngat..tng0k2 laz2 die da kne tngkap...heheh sbena nye cte tuh sal ape ek..??

Ir. Cacing Kerawit said...

joe jambul!!

Nor Aizat (Admin) said...

Sat Sat , Tuh Gambar Lisa Surihani Mase Skola Kan Admin ?

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk