Saturday, January 28, 2012

pernahkah anda terfikir #6 siaran animal planet

pernahkah anda terfikir #6 siaran animal planet

warning : entry merapu.. kali ni aku nak share benda yang aku sangat yakin anda semua pasti tak pernah terfikir lagi.. entry ini bukanlah untuk merosakkan minda sesiapa, tetapi aku suka membuatkan orang terfikir.. bila banyak berfikir, otak kita akan menjadi cerdas kan? ya, aku tahu ada sesetengah orang sangat pantang apabila diberi soalan tetapi tidak pula diberi jawapan.. dalam kes seperti ini, aku rasa kita memang tak patut membuatkan orang terfikir persoalan berkaitan agama tanpa memberikan jawapan.. boleh jadi gila seseorang itu sekiranya diberikan soalan agama (high-level) tanpa diberikan jawapan..


jadi, tak payah nak pening-pening kepala.. rilekkan otak anda.. persoalan ini tidaklah bakal memesongkan akidah sesiapa mahupun membuatkan seseorang gila isim.. sesungguhnya, didalam dunia ini masih terdapat banyak persoalan yang masih belum dirungkaikan.. sama juga seperti kewujudan kapal terbang di masa kini.. anda rasa, hang tuah dan hang jebat percaya tak kalau kita bagitau kat diorang yang kita boleh terbang di langit? konfem diorang pening kan? kah kah kah.. persoalannya ialah ketika anda menonton rancangan animal planet, pernahkah anda terfikir persoalan ini?

dave salmoni


david attenborough


jeff corwin


marlon perkins


steve irwin


rudy mancake


nick baker


jehan miskin

"kenapa semua host rancangan animal planet selalu mengenakan baju kemeja atau kemeja long sleeves ketika penggambaran?"

Share This

43 comments:

  1. hang samakan intan ladyana dengan binatang ke? aku kawan rapat intan ladyana. aku suruh dia fail surat saman kat hang lah ye eekekekekekekeke

    ReplyDelete
  2. butuh.butuh.butuh!

    ReplyDelete
  3. entri paling sengal...hahahaha

    ReplyDelete
  4. butuh hang ijuali.. tesedak aku tgh minum tengok pic jehan miskin

    ReplyDelete
  5. dapat inspirasi dekat mamak hijas la tu

    ReplyDelete
  6. nak jumpa binatang pon kena la semart-semart..mane la taw binatang tu "pompuan" ke..kikiki XD

    ReplyDelete
  7. lol. entry ni pun kene mengene dgn intan ladyana & jehan kea? hahahaa! sengal la admin ni! jehan miskin pena h0st rancangan animal planet ka? :/

    jawapannya..., sebab... taktaula~ give up ah~ admin bagi jela jwpn dia~

    ReplyDelete
  8. nk try jawab sblm kuar rempit-
    bila ko ada gaya (hensem lg la awesome) binatang hatta manusia sekali pn senang ko jinakkan.

    ReplyDelete
  9. hang memang genius la cewek medusa.. gimme 5!!

    ReplyDelete
  10. salah satu sebab tgk animal planet ialah dave salmoni..beliau sgt HOTTT..haha

    ReplyDelete
  11. sebab depa orang laki, tak kan nak pakai baju kurung pulak... hahaha

    ReplyDelete
  12. salam kenal dari blogger indonesia.. follow back ya, Q dah follow ni blog.. thanks

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. hahahahahahahahahah. lawak bongok!!! aku nak boh penendang la. pelaq sunggoh hang!

    ReplyDelete
  15. sebabnya depa pun tak terpikir yang depa pakai baju kemeja dan kebetulan sama semuanya..

    ReplyDelete
  16. hai cewek medusa. jawapan awak memang tepat sekali.

    p/s: aku tau pasaipa entri ni kluar pagi2 buta ni... hahahaha

    ReplyDelete
  17. Osome.... FFuuuuuuuu
    nice try gager.. haha

    ReplyDelete
  18. Ada Penghargaan buat agan Award "Top 10 Creative Blog And Friendship" silahkan diambil gan..

    ReplyDelete
  19. blog yg mencuit hati saya. saya dah vote untuk blog ini ke 151. harap vote blog saya juga saluran07.blogspot.com kategori best auto blog di http://www.socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=17 undian anda amat saya hargai. thank you!!

    ReplyDelete
  20. Already Vote 4 ur blog (http://socialmediaweek)..Vote mind back..

    http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=1

    Wanhazel.blogspt.com.

    Tengs.

    ReplyDelete
  21. xkn nak pakai sari lak g hutan??=.=

    ReplyDelete
  22. Nice entry indeed..

    btw i just voted for you for Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012.. All the best ya... =)

    Plsssss vote me back for THE WORST BLOG OF THE YEAR @http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=33 "click vote di link www.bicaramakdara.com ye Thank youuuu =)

    ReplyDelete
  23. penaja kot... sebab tu la pakai baju kemeja.. kalau penaja die baju kebarong... haruslah pakai baju kebarong.... hahhaa...

    ReplyDelete
  24. tak pernah terpk.
    tp sebab nmpk formal kot. lagi satu senang kalo ada pape yg berlaku. tarik je baju trus jadi hulk sekiranya terancam. hahaha..

    btw,apa kaitan ngan gmba bwh skali?

    ReplyDelete
  25. Kunjungan perdana, memperkenalkan diri saya dengan blog yang baru terbit ini dengan harapan dapat menjalin hubungan persahabatan yang erat. Bila ada waktu silahkan mampir ke blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  26. sebab masuk TV kot? mesti control macho

    ReplyDelete
  27. hahaha sebab nak tarik prhatian binatang tu.. dorg suke

    ReplyDelete
  28. rasanya sebab formal. hahah yg penting rancangan tu best :D

    ReplyDelete
  29. betul saya setuju hahah yg penting rancangan tu best..heheee

    ReplyDelete
  30. pakaian ala-ala renjer hutan gitu...

    ReplyDelete
  31. Laah.. Bro, baju tu kan macam ala-ala baju 'budak safari'. Kalau lu pandang org macam tu kat bandar pun lu msti trfkir punya..

    Or bju tu officially klu nk jumpa haiwan, pkailah bju tu.
    Klu nk jumpa mnusia, pkai baju yg biasa kita pakai.

    Ok, dah ngarut.

    ReplyDelete
  32. kut ye pun x menang award..update la blog ni.
    ke tgh sibuk persiapan kawen? kasi celen wedding lisa-yusry? buat grand ye.kami dtg 3 bas. xmo duk bawah khemah..nk duk dlm dewan ;p

    ReplyDelete
  33. Blog yg menarik tahniah. Boleh letak iklan sikit? Ctc cheguman@gmail.com or 0194402211.

    ReplyDelete
  34. kemeja itu smart n elakkn haiwan mengamuk kowt, (jwpn merapu)

    ReplyDelete
  35. saya salut pada orang-orang itu mereka mempunyai jiwa pemberani meskipun mengahadapi binatang berbahaya sekalipun...

    ReplyDelete
  36. kunjungan hangat.. kunjung balik yach. jangan lupa follow nya.. :D

    ReplyDelete
  37. Sengal,tak.terpkir pun...fuuu..ehehe

    ReplyDelete
  38. perasaan x bj kemeja dorang warna coklat kan?

    so bile nak usha ape2 binatang,dorang akan g celah2 pokok sebagai penyamaran..pokok kan warna coklat. lagipun kebanyakan binatang adalah buta warna.

    ReplyDelete
  39. wah..lucu juga lihat photo2nya :)

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates