Saturday, January 28, 2012

pernahkah anda terfikir #6 siaran animal planet

warning : entry merapu.. kali ni aku nak share benda yang aku sangat yakin anda semua pasti tak pernah terfikir lagi.. entry ini bukanlah untuk merosakkan minda sesiapa, tetapi aku suka membuatkan orang terfikir.. bila banyak berfikir, otak kita akan menjadi cerdas kan? ya, aku tahu ada sesetengah orang sangat pantang apabila diberi soalan tetapi tidak pula diberi jawapan.. dalam kes seperti ini, aku rasa kita memang tak patut membuatkan orang terfikir persoalan berkaitan agama tanpa memberikan jawapan.. boleh jadi gila seseorang itu sekiranya diberikan soalan agama (high-level) tanpa diberikan jawapan..


jadi, tak payah nak pening-pening kepala.. rilekkan otak anda.. persoalan ini tidaklah bakal memesongkan akidah sesiapa mahupun membuatkan seseorang gila isim.. sesungguhnya, didalam dunia ini masih terdapat banyak persoalan yang masih belum dirungkaikan.. sama juga seperti kewujudan kapal terbang di masa kini.. anda rasa, hang tuah dan hang jebat percaya tak kalau kita bagitau kat diorang yang kita boleh terbang di langit? konfem diorang pening kan? kah kah kah.. persoalannya ialah ketika anda menonton rancangan animal planet, pernahkah anda terfikir persoalan ini?

dave salmoni


david attenborough


jeff corwin


marlon perkins


steve irwin


rudy mancake


nick baker


jehan miskin

"kenapa semua host rancangan animal planet selalu mengenakan baju kemeja atau kemeja long sleeves ketika penggambaran?"



SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
43 Comments
Comments


43 comments:

sweet pearl said...

LOL =D

Anonymous said...

hang samakan intan ladyana dengan binatang ke? aku kawan rapat intan ladyana. aku suruh dia fail surat saman kat hang lah ye eekekekekekekeke

sukur sakder said...

butuh.butuh.butuh!

Anonymous said...

entri paling sengal...hahahaha

Anonymous said...

butuh hang ijuali.. tesedak aku tgh minum tengok pic jehan miskin

Izat Tarmizi said...

dapat inspirasi dekat mamak hijas la tu

yaya Q said...

nak jumpa binatang pon kena la semart-semart..mane la taw binatang tu "pompuan" ke..kikiki XD

Zaf98 said...

lol. entry ni pun kene mengene dgn intan ladyana & jehan kea? hahahaa! sengal la admin ni! jehan miskin pena h0st rancangan animal planet ka? :/

jawapannya..., sebab... taktaula~ give up ah~ admin bagi jela jwpn dia~

cewek.medusa said...

nk try jawab sblm kuar rempit-
bila ko ada gaya (hensem lg la awesome) binatang hatta manusia sekali pn senang ko jinakkan.

crayon said...

hang memang genius la cewek medusa.. gimme 5!!

mira46 said...

salah satu sebab tgk animal planet ialah dave salmoni..beliau sgt HOTTT..haha

Yuyu said...

tak

yangbaik said...

sebab depa orang laki, tak kan nak pakai baju kurung pulak... hahaha

Andrea Suyoko said...

salam kenal dari blogger indonesia.. follow back ya, Q dah follow ni blog.. thanks

Syukran Tech said...
This comment has been removed by the author.
SoutulMujahid said...

hahahahahahahahahah. lawak bongok!!! aku nak boh penendang la. pelaq sunggoh hang!

APi said...

sebabnya depa pun tak terpikir yang depa pakai baju kemeja dan kebetulan sama semuanya..

epics said...

hai cewek medusa. jawapan awak memang tepat sekali.

p/s: aku tau pasaipa entri ni kluar pagi2 buta ni... hahahaha

mars enad^^ said...

Osome.... FFuuuuuuuu
nice try gager.. haha

LOL Malaysian said...

ntah la pesal...

gettop said...

Ada Penghargaan buat agan Award "Top 10 Creative Blog And Friendship" silahkan diambil gan..

Azelery Satu said...

blog yg mencuit hati saya. saya dah vote untuk blog ini ke 151. harap vote blog saya juga saluran07.blogspot.com kategori best auto blog di http://www.socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=17 undian anda amat saya hargai. thank you!!

Wan_hazel said...

Already Vote 4 ur blog (http://socialmediaweek)..Vote mind back..

http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=1

Wanhazel.blogspt.com.

Tengs.

soooooour said...

xkn nak pakai sari lak g hutan??=.=

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Nice entry indeed..

btw i just voted for you for Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012.. All the best ya... =)

Plsssss vote me back for THE WORST BLOG OF THE YEAR @http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=33 "click vote di link www.bicaramakdara.com ye Thank youuuu =)

Sam Banjamin said...

penaja kot... sebab tu la pakai baju kemeja.. kalau penaja die baju kebarong... haruslah pakai baju kebarong.... hahhaa...

Hansyirah Takezur said...

tak pernah terpk.
tp sebab nmpk formal kot. lagi satu senang kalo ada pape yg berlaku. tarik je baju trus jadi hulk sekiranya terancam. hahaha..

btw,apa kaitan ngan gmba bwh skali?

CARA GAMPANG said...

Kunjungan perdana, memperkenalkan diri saya dengan blog yang baru terbit ini dengan harapan dapat menjalin hubungan persahabatan yang erat. Bila ada waktu silahkan mampir ke blog saya. Terima kasih.

Coffee Girl said...

sebab masuk TV kot? mesti control macho

Diyana Norman said...

hahaha sebab nak tarik prhatian binatang tu.. dorg suke

lisa said...

rasanya sebab formal. hahah yg penting rancangan tu best :D

dedawang said...

betul saya setuju hahah yg penting rancangan tu best..heheee

Anonymous said...

pakaian ala-ala renjer hutan gitu...

Wani said...

Laah.. Bro, baju tu kan macam ala-ala baju 'budak safari'. Kalau lu pandang org macam tu kat bandar pun lu msti trfkir punya..

Or bju tu officially klu nk jumpa haiwan, pkailah bju tu.
Klu nk jumpa mnusia, pkai baju yg biasa kita pakai.

Ok, dah ngarut.

cewek.medusa said...

kut ye pun x menang award..update la blog ni.
ke tgh sibuk persiapan kawen? kasi celen wedding lisa-yusry? buat grand ye.kami dtg 3 bas. xmo duk bawah khemah..nk duk dlm dewan ;p

Cheguman said...

Blog yg menarik tahniah. Boleh letak iklan sikit? Ctc cheguman@gmail.com or 0194402211.

Kyky Violet said...

kemeja itu smart n elakkn haiwan mengamuk kowt, (jwpn merapu)

Obat Tradisional Untuk Melangsingkan Tubuh said...

saya salut pada orang-orang itu mereka mempunyai jiwa pemberani meskipun mengahadapi binatang berbahaya sekalipun...

Alex Irfani said...

kunjungan hangat.. kunjung balik yach. jangan lupa follow nya.. :D

Anonymous said...

Fuck

aiEz said...

Sengal,tak.terpkir pun...fuuu..ehehe

mak jemah said...

perasaan x bj kemeja dorang warna coklat kan?

so bile nak usha ape2 binatang,dorang akan g celah2 pokok sebagai penyamaran..pokok kan warna coklat. lagipun kebanyakan binatang adalah buta warna.

Abed Saragih said...

wah..lucu juga lihat photo2nya :)

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk