Sunday, April 24, 2011

mawaddah dan lagu ciptaan abuya ashaari muhammad

mawaddah dan lagu ciptaan abuya ashaari muhammad

kepada sesiapa yang tak pernah mengenali nama kumpulan nasyid mawaddah, kebanyakan lagu dari kumpulan ini memang best dan banyak menyentuh perasaan.. penyanyi utama dalam kumpulan ini sebenarnya adalah anak kepada abuya sendiri.. suara dia memang dahsyat dan mendayu-dayu.. tapi sayangnya mereka ini adalah golongan rufaqa atau lebih dikenali sebagai al-arqam.. ajaran rufaqa atau aurad Muhammadiah telah difatwakan menyeleweng dari ajaran islam oleh majlis fatwa kebangsaan pada tahun 1994..


paling ganas adalah apabila kumpulan mawaddah ni menyanyikan lagu bertajuk "dia putera bani tamim" dan "hadirlah abuya".. lagu tu semuanya memuji-muji dan mengangkat abuya dengan melampu sekali.. tapi pendapat aku, aku takmau tuduh melulu mereka ini dah terpesong ka apa ka.. kadang-kadang tu mungkin syarikat rakaman tu yang saja nak mencetuskan kontroversi untuk mendapatkan keuntungan.. banyak kemungkinan yang boleh berlaku.. kadang-kadang sebab politik pun boleh jadi.. kita takkan tau cerita sebenar selagi kita takda dalam tu sendiri.. apa-apa pun, kita perlu hati-hati dan kena pandai menilai sendiri mana yang baik dan mana yang buruk..

aku suka lagu dari kumpulan mawaddah (kecuali lagu puji abuya).. semalam aku bosan taktau nak buat apa, aku cuba buat carian di google untuk kord gitar lagu mawaddah bertajuk "terima kasih tuhan" tapi tak jumpa.. jadi aku carik sendiri kord lagu ini.. siapa nak copy boleh ambik.. hehehehe.. dan aku telah mempoyokan lagi diri aku untuk meng-upload nyanyian sumbang aku.. sekian terima kasih..

mawaddah - terima kasih tuhan

Dm C Dm
Terima kasih wahai Tuhanku
A# C Am Dm
yang sentiasa melimpahkan rahmat-Nya
Gm A F Dm
membenarkan aku menghadap-Mu Tuhan
C
yang Maha Pengasih
A Dm
dan Maha Penyayang


Dm C Dm
Untuk bercakap dengan-Mu Tuhan
A# C Am Dm
mengizinkan ku minta pada-Mu
Gm A F Dm
memuja memuji sepenuh hatiku
C A Dm
memohon munajat pada-Mu Ya Rabbi


Gm A Dm
Tapi aku khuatir ketika menghadap-Mu
Gm A Dm
tidak pula pandai beradab dengan-Mu
Gm A Dm
aku mula bimbang kalau aku derhaka
Gm A Dm
dalam ketaatan bukan rahmat dari-Mu yang ku dapat
Gm A Dm
tapi ku kan dapat kemarahan-Mu
Gm A Dm
Ya Rabbal 'Aalamin Maafkanlah aku.



p/s : kalau manusia gay, tak boleh disangkal lagi.. mereka memang pesong!! ptuih! ahahaha.. sapa kutuk aku nyanyi tak sedap, aku delete komen!! aku delete komen!! ahahaha
Share This

46 comments:

  1. First...

    Sedap gak lagu ni..layan...

    ReplyDelete
  2. suka jugak lagu mawaddah nie...bila tuhan tak ditakuti..

    ReplyDelete
  3. Tak Sedaplah nyanyi, delete komen delete komen :)

    ReplyDelete
  4. aku komen secara tak ikhlas..sedap betul suara penyanyi ini..kah kah kah..

    ReplyDelete
  5. ehem...okeh la tu.mendayu2 =P

    ReplyDelete
  6. tak sedap tak sedap kahkah. berani ko delete hahaha.

    ReplyDelete
  7. I like their songs too :)

    tapi aku tak tau pulak ada lagu puja2 manusia nih .
    ummmm .

    ReplyDelete
  8. Learn how to earn easy money

    http://onlyeasymoney.wordpress.com/

    ReplyDelete
  9. sedap ko nyanyi..
    trus smgt ak bgn pg2..

    ReplyDelete
  10. boleh tahan jugak suara tubelawak

    ReplyDelete
  11. ler..lgu ni ke..selalu dgr dlm radio..
    dh lma cri tp tk thu tjuk...

    ReplyDelete
  12. sedaaaapnye sore...jgn delete komen nie!!jangan!!hahahah

    ReplyDelete
  13. tempo lari!~hahaha..pitching ke laut..muahahahaha...delete la!~keh3...lalalalaa

    ReplyDelete
  14. Lagu ni ok je, melodi yang indah.

    ReplyDelete
  15. dulu masa sekolah menengah, tinggal kat asrama, setiap hari lepas solat subuh, mesti nyanyi lagu ni. mendayu-dayu.

    ReplyDelete
  16. Lirik ok,apasal nyanyi bergema-gema..studio dalam bilik kan,haha

    ReplyDelete
  17. oh lagu ni memang best tapi tak penah tau lak mawaddah yang nyanyi.

    ReplyDelete
  18. comei anak abuya tuhh.. haha :)

    ReplyDelete
  19. kau nyanyi langsung tak sdap!! keh keh

    ReplyDelete
  20. ngeh ngeh!! sukenye nak mendelete komen!! Lagu sedap, hang nyanyi kureeeng sikit...ngee!

    ReplyDelete
  21. lagu tuhan cinta agung pun best jugak. hehe

    ReplyDelete
  22. tim hafal semua lagu mawaddah :))

    terer x?

    ReplyDelete
  23. sora hang mcm penyanyi nasyid era masa kini :)

    ReplyDelete
  24. ok aku post lagi skali..nyesal aku dgrrrrrr...wahahaha

    ReplyDelete
  25. Berkunjung ke sini, boleh tukar link ?. . . visit me back Ok... Thank's

    ReplyDelete
  26. sedapnya suara tubelawak bila nyanyi...kalau tak nyanyi lagi sedap. hahaha...*wink wink*

    nice and poyo. kipidap.:P

    ReplyDelete
  27. Hello! thank you for the visit. hehehehe

    ReplyDelete
  28. hehehe...siap ader chod gitar gitu...jom g jamming..

    ReplyDelete
  29. Tube lawak nyanyi kat K box ... tu suara bergema...

    ReplyDelete
  30. x pernah dengar lagu ni...n nak dengar la pasni..:)

    ReplyDelete
  31. lgu mawaddah yg beunsurkan cinta kepada Allah..best2

    ReplyDelete
  32. lepas nie blh try mintak m nasir watkan lagu... hahaha

    ReplyDelete
  33. Der.. gua trim skit chording lu leh?
    Camni kot better (gua rasa la)...

    ------

    Dm A Dm D
    Terima kasih wahai Tuhanku
    D Gm C F
    yang sentiasa melimpahkan rahmat-Nya
    Gm A Dm Bb
    membenarkan aku menghadap-Mu Tuhan
    Bb A
    yang Maha Pengasih
    A Dm
    dan Maha Penyayang


    Dm A Dm D
    Untuk bercakap dengan-Mu Tuhan
    D Gm C F D
    mengizinkan ku minta pada-Mu
    D Gm A Dm Bb
    memuja memuji sepenuh hatiku
    Bb A Dm
    memohon munajat pada-Mu Ya Rabbi


    Dm D Gm C F
    Tapi aku khuatir ketika menghadap-Mu
    D Gm A Dm D
    tidak pula pandai beradab dengan-Mu
    D Gm C F
    aku mula bimbang kalau aku derhaka
    Bb Gm A Dm D
    dalam ketaatan bukan rahmat dari-Mu yang ku dapat
    D Gm C F Bb
    tapi ku kan dapat kemarahan-Mu
    Gm A Dm
    Ya Rabbal 'Aalamin Maafkanlah aku.


    - gua rasa la. cer try tengok, kot2 best. kalau tak best sori la, gua kat opis takde gitar. lagu feveret jugak ni. peace...

    ReplyDelete
  34. terima kasih wahai tuhanku.....lagu ni popular mase aku sekolah kat maahad dulu...memang menyentuh perasaan insan yang super jahat macam aku.....

    kalau x malas,singgahla
    sasha grey dalam pocong mandi goyang pinggul
    kelebihan makanan segera untok wanita
    rendah diri kerane kurang tinggi
    iklan pepsi sofia buat berdarah hidong!!

    ReplyDelete
  35. hazard ali : part Gm C F tu aku rasa hang punya kord lagi sedap.. ahahaha.. aku buta bunyi.. btw, tq.. lepas ni boleh la post kat malayolga.. haha

    ReplyDelete
  36. (jangan weh.. buat malu anak bini ja.. haha)
    Kesimpulannya, sama samalah kantoi jiwang.. huhuu...

    ReplyDelete
  37. Aku pun salut kat mawaddah! konfem tersentuh kalau layan lagu diorang... tapi sayang la kan jalan diorang macam agak kurang 'lurus'...

    ni pun aku baru tau ade lagu puji abuya tu...




    Bila nak upload lagu lain ni? sila la cepat² buat ok!!! ;DD

    ReplyDelete
  38. sila la cari generasi harapan pulak..

    ReplyDelete
  39. Suka dia aje kata jalan kurang lurus.... Puji perempuan bukan muhrim xpe tapi puji ayah sendiri @ pemimpin xboleh? Sebelum nak ulas ape2 cukupkan ilmu dulu, supaya xjd org yg memperpanjangkan perkara yg dia sendiri xcukup jelas... Ampun maaf jk xsependapat.... Kata penyokong demokrasi so sy pun nak cakap gak.... Hahahahahahaha

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates