Friday, April 15, 2011

penyelesaian kepada masalah kenaikan harga minyak

penyelesaian kepada masalah kenaikan harga minyak

dalam minggu ni, aku agak busy dengan kerja.. sakit kepala.. semalam aku baik dari demam, jadi bila baru lepas demam ni mood agak kurang untuk menulis.. idea pun tak banyak.. masa aku demam, hampir tiga hari motorsikal aku tak hidup sebab aku tak keluar rumah.. bila dah sehat, saja mengada-ngada nak makan kat restoran yang jauh dari rumah.. aku terlihat meter minyak motorsikal aku dah nak hujung-hujung dah.. jadi aku ke stesen minyak untuk mengisi minyak motorsikal aku..


aku pergi kat kaunter, bagi duit kat mamat bangladesh tu dan aku cakap "pam tiga lima ringgit".. masa nak jalan ke tempat pam minyak, ada awek naik kereta honda jazz.. aku kontrol macho sikit ketika nak mengisi minyak motor (walaupun aku tau awek berkereta memang tak peduli dengan mat motor).. sambil aku isi minyak aku dok jeling-jeling kat awek tu mana tau awek tu nak ganti honda ex5 aku dengan honda jazz dia.. "kelepap!" gagang tempat isi minyak tu sentap menandakan minyak dah cukup lima ringgit..

aku usya dalam tangki minyak motor aku.. laaa... lima ringgit banyak ni ja? dulu masa aku tingkatan empat (mula-mula dapat motor) aku isi tiga ringgit pun dah melimpah.. mahal gila minyak sekarang.. lalu aku mencarut

"nohorom sunggoh minyak mahal!"


video : penyelesaian masalah minyak

p/s : awek naik honda jazz tu bagi no phone kat aku, lepas tu dia cakap nak bagi honda jazz tu kat aku sebab dia cakap muka aku macam sam (adnan sempit).. tapi aku tolak tawaran dia.. ok.. aku tipu..
Share This

38 comments:

  1. Waklu....hahaha..nohorom aku pakai kereta lagi macam haram,sebab tu aku parking jer keta atas apartment,cuci cuci parking keta,pastu pinjam moto member,hng ingat aku p free umah hng?sekali pinjam rm2 minyak kena isi...

    hahahaha

    ReplyDelete
  2. entri baru baik demam.. satgi gelak, orat kentut
    sakit pulak.. kena rilek & tenang..

    ReplyDelete
  3. hahaha...ingatkan betul2 macam sam (adna sempit) td..bru nak usha...haha...
    *gurau jew :))

    ReplyDelete
  4. huh..
    lame dah aku tak naik n isi minyak moto..
    banyak sangat ke beza nya..

    ReplyDelete
  5. cet.
    tubelawak, balik kampung jom!

    ReplyDelete
  6. haha mencarut terus ye.. tapi memang minyak mahal gile skang.. aduss

    ReplyDelete
  7. ade orang nak bagi saya BMW sebab saya baik...ok...saya tipu.

    ReplyDelete
  8. cun lah makcik merempit skali~~

    ReplyDelete
  9. mne penyelesaiannye???
    ngorat awek??? huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Jaz je?aritu ada awek cun macam lisa nak bagi aku skyline~tapi aku tolak,sebab x de duet nak isik minyak T_T

    ReplyDelete
  11. ape maksud nohorom tu?
    *Otak suci ;p

    ReplyDelete
  12. aku bawak cbr150 lg la haram minyak dia...dah la motor tu kuat mkn minyak...samdol betol..

    ReplyDelete
  13. alolo comelnya cara u isi minyak. hahahaha.

    ReplyDelete
  14. haha,,, comel kali awak tuh,,, ku baru tahu,,, ^_^

    ReplyDelete
  15. gan kunjungi balik di http://13gost.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. haha
    sekali awek honda jazz kat situ ke bro.
    control lah,haha.
    minyak mahal bro,naik basikal lah camtu. :p

    ReplyDelete
  18. apa maksud NOHOROM

    ReplyDelete
  19. lawak, lawak......pagi2 dh buat akak tersengih sorang2.
    lain kali awak lar kasi no hp awak kat awek honda jazz tu...tak payah lar ikut mcm dlm iklan, nak tunggu awek tulis no hp kat cermin kereta ke......
    eh, akak wat lawak lak!

    ReplyDelete
  20. ampeh....larat la plak anjing tuh nk tolak I g keje..haha XD

    ReplyDelete
  21. nek beskal la jimat..toksah gaduh minyak mahal. green environment lagi der...

    ReplyDelete
  22. maybe aku ptt dok dlm keta sorong tu..hang tolak aku...boleh?

    ReplyDelete
  23. hikhik....

    pakat2 t0lak m0tow ngn keta g sek n tempat keje.....

    c(:

    ReplyDelete
  24. tak boleh blah nenek kebayan ape tu..haa

    ReplyDelete
  25. mmg la skrg nih minyak isi 7 ringgit pon tak ckup~~tipu lagi...sbnrnya 6 hengget baru pnoh~~tu pon cam sipi2 jek..

    ReplyDelete
  26. terbaek

    http://yustawau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. baik punya nyonya... control pijak kat no plat je... mat saleh tak leh wat gini...

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates