Friday, April 15, 2011

penyelesaian kepada masalah kenaikan harga minyak

dalam minggu ni, aku agak busy dengan kerja.. sakit kepala.. semalam aku baik dari demam, jadi bila baru lepas demam ni mood agak kurang untuk menulis.. idea pun tak banyak.. masa aku demam, hampir tiga hari motorsikal aku tak hidup sebab aku tak keluar rumah.. bila dah sehat, saja mengada-ngada nak makan kat restoran yang jauh dari rumah.. aku terlihat meter minyak motorsikal aku dah nak hujung-hujung dah.. jadi aku ke stesen minyak untuk mengisi minyak motorsikal aku..


aku pergi kat kaunter, bagi duit kat mamat bangladesh tu dan aku cakap "pam tiga lima ringgit".. masa nak jalan ke tempat pam minyak, ada awek naik kereta honda jazz.. aku kontrol macho sikit ketika nak mengisi minyak motor (walaupun aku tau awek berkereta memang tak peduli dengan mat motor).. sambil aku isi minyak aku dok jeling-jeling kat awek tu mana tau awek tu nak ganti honda ex5 aku dengan honda jazz dia.. "kelepap!" gagang tempat isi minyak tu sentap menandakan minyak dah cukup lima ringgit..

aku usya dalam tangki minyak motor aku.. laaa... lima ringgit banyak ni ja? dulu masa aku tingkatan empat (mula-mula dapat motor) aku isi tiga ringgit pun dah melimpah.. mahal gila minyak sekarang.. lalu aku mencarut

"nohorom sunggoh minyak mahal!"


video : penyelesaian masalah minyak

p/s : awek naik honda jazz tu bagi no phone kat aku, lepas tu dia cakap nak bagi honda jazz tu kat aku sebab dia cakap muka aku macam sam (adnan sempit).. tapi aku tolak tawaran dia.. ok.. aku tipu..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
38 Comments
Comments


38 comments:

Izat Tarmizi said...

Waklu....hahaha..nohorom aku pakai kereta lagi macam haram,sebab tu aku parking jer keta atas apartment,cuci cuci parking keta,pastu pinjam moto member,hng ingat aku p free umah hng?sekali pinjam rm2 minyak kena isi...

hahahaha

Izat Tarmizi said...

aku 1st wahahahahahaah..

Emmet said...

tak lawak pun,haha

crayon said...

entri baru baik demam.. satgi gelak, orat kentut
sakit pulak.. kena rilek & tenang..

Izat Tarmizi said...

ini tubeperli.blogspot.com

sabrina said...

hahaha...ingatkan betul2 macam sam (adna sempit) td..bru nak usha...haha...
*gurau jew :))

APi said...

huh..
lame dah aku tak naik n isi minyak moto..
banyak sangat ke beza nya..

joegrimjow said...

jom join contest senang ni. hadiah sehingga RM230

fyoneex said...

cet.
tubelawak, balik kampung jom!

Freaky said...

haha mencarut terus ye.. tapi memang minyak mahal gile skang.. aduss

GiveAsh said...

keh keh!!

storyfromme said...

ade orang nak bagi saya BMW sebab saya baik...ok...saya tipu.

nini_uniey said...

cun lah makcik merempit skali~~

NurAfirah FieSwief MdLatif said...

mne penyelesaiannye???
ngorat awek??? huhuhuhu

encHIx laNDax said...

Jaz je?aritu ada awek cun macam lisa nak bagi aku skyline~tapi aku tolak,sebab x de duet nak isik minyak T_T

Wuucin Kimora said...

ape maksud nohorom tu?
*Otak suci ;p

tiangyangberkata said...

aku bawak cbr150 lg la haram minyak dia...dah la motor tu kuat mkn minyak...samdol betol..

昕琴 ♫ said...

visit here!!

nice blogger^^

izwanie azieda said...

alolo comelnya cara u isi minyak. hahahaha.

HeDoDi said...

haha,,, comel kali awak tuh,,, ku baru tahu,,, ^_^

13gost said...

gan kunjungi balik di http://13gost.blogspot.com

Siie imuet widha said...
This comment has been removed by the author.
fendy said...

haha
sekali awek honda jazz kat situ ke bro.
control lah,haha.
minyak mahal bro,naik basikal lah camtu. :p

Anonymous said...

apa maksud NOHOROM

hitammanis said...

lawak, lawak......pagi2 dh buat akak tersengih sorang2.
lain kali awak lar kasi no hp awak kat awek honda jazz tu...tak payah lar ikut mcm dlm iklan, nak tunggu awek tulis no hp kat cermin kereta ke......
eh, akak wat lawak lak!

Apri said...

Follow me boss :D

moekzone said...

Nice nice nice :)

EzSyA said...

ampeh....larat la plak anjing tuh nk tolak I g keje..haha XD

Siti Mas Hidayu said...

hahahaha

! Nurida Ardy said...

nek beskal la jimat..toksah gaduh minyak mahal. green environment lagi der...

Edward Haste said...

maybe aku ptt dok dlm keta sorong tu..hang tolak aku...boleh?

| gad1s s0ypans | said...

hikhik....

pakat2 t0lak m0tow ngn keta g sek n tempat keje.....

c(:

azi nur said...

tak boleh blah nenek kebayan ape tu..haa

CintaZulaikha said...

mmg la skrg nih minyak isi 7 ringgit pon tak ckup~~tipu lagi...sbnrnya 6 hengget baru pnoh~~tu pon cam sipi2 jek..

Yus Tawau said...

terbaek

http://yustawau.blogspot.com/

myMOONyet ♥ JGS oppa :P said...

aku benci hanjing! T____T

mohd helmi said...

baik punya nyonya... control pijak kat no plat je... mat saleh tak leh wat gini...

neslO_ais said...

haha..."nohorom..!!!"

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk