Sunday, May 15, 2011

jangan berfikir menggunakan hasyafah

walaupun ramai diantara rakan-rakan aku mengatakan bahawa aku ni jenis manusia yang suka cakap lepas sesuka hati aku, tapi hakikatnya aku tidak begitu.. setiap kali aku ingin berkata, aku memikirkannya terlebih dahulu.. dan sekiranya aku rasa aku telah menyinggung perasaan rakan aku, aku akan rasa bersalah dan sudah pasti aku akan meminta maaf dengan rakan tersebut.. tapi hal ini berbeza dengan orang yang berfikir dengan hasyafah.. tidak kiralah melalui percakapan, ataupun di dalam laman sosial..


aku nak luah perasaan aku hari ini.. aku benci gilababi dengan manusia yang suka berfikir menggunakan hasyafah mereka.. perwatakan manusia yang suka berfikir dengan hasyafah ini ialah mereka tidak boleh menerima pendapat orang lain, sendiri nak menang, tak boleh tengok orang senang dan muka mereka juga hampir menyerupai hasyafah barangkali.. kah kah kah..

situasi yang sering berlaku di facebook

tubelawak : video ni best! tengok banyak kali pun tak bosan
hasyafah : dah lama dah video ni.. boring
(orang lain ramai yang tak tengok lagi)

tubelawak : video - budak ni gelak pelik nak mampus
hasyafah : tak lawak pun
(sebab anda peminat amir rajalawak kot?)

tubelawak : selamat pagi semua! dah solat subuh ka belum?
hasyafah : lepas ni tukar jadi tubedakwah pulak ah.. tak payah buat lawak dah
(takpa, nanti aku buat redtubedakwah khas untuk anda)

tubelawak : sumpah laknat itu jahil..
hasyafah : ko ni tubelawak, buat lawak ja sudah la.. tak payah nak masuk bab politik pulak
(politik malaysia tak lawak ka?)

tubelawak : lisa surihani.. aku cinta padamu! auww
hasyafah : aku tengok ko ni macam kurang kasih sayang ja
(a'a, mak anda tak bagi kasih sayang kat aku secukupnya)


situasi dalam dunia realiti

tubelawak : puas hati dan best gila makan kat sini
hasyafah : mak hang masak tak sedap ka?
(aku tak cakap pun masakan kedai tu sedap dari masakan mak aku)

tubelawak : ada kawan aku beli pistol kat thailand
hasyafah : kawan aku lagi hebat.. dia supplier senjata api kat russia
(kenapa rakan anda tak menggaji anda yang masih meronta-ronta di malaysia?)

tubelawak : cun gila lisa surihani tu kan..
hasyafah : not my taste
(oh shit! taste aku teruk sangat ka?)

ini bukan sarkastik.. ini.. ini... ini pukimak! tak boleh ka jaga komunikasi tu biar aman damai? paling aku menyampah kalau ada orang tu, berkata atau menulis macam haram jadah tapi bila aku hurai balik statement aku dia menyepi dan tidak memberikan sebarang reaksi.. bila jadi perkara macam ni, memang aku rasa nak mencarut non-stop la..

hasyafah!! hasyafah!! hasyafah!! hasyafah!!
(mencarut non-stop lah konon)



p/s : tak tahu apa itu hasyafah? mari sini aku terangkan.. 
hasyafah adalah salah satu anggota badan yang comel..
ia juga lebih dikenali sebagai kapalatote.. hehehe


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
62 Comments
Comments


62 comments:

Aimi Dayana Bahari said...

hahaha. kesian tubelawak. takpe2. sabar je lah. sabar itu separuh daripada iman. tak baik mencarut tau.

Bos said...

aww...haha..!!

Freaky said...

gile babeng ah ayat die balas balik. rilek2 nanti ada hari balas balik

Alin said...

setuju!! :D

EL MARIACHI said...

suka entry ni sangat sangat...jom kita belasah this kind of manusia cukup cukup!!!

Ct Aja said...

hi3...sabar2..saye tau anda seorang yg tabah...

ABU said...

huhu slalu jak jumpa orng mcm tu..
sifat semulajadi..pa blh buat..tak nak mngaku kalah..buat dono jak sudah..:D
*(statmnt hasyafah ka ini?)hahaha..

marina anakcikbob said...

yg pasal sumpah laknat tu aku perasan sapa yg komen. wahahaha.. kepada mereka2 yg bangang, sila jangan menyebok kalau xsuka. pegi kacau org lain sana. syuh, syuh.. err.. ni kira hasyafah kah?

Abang Zam said...

tak lawak pun entry ni..








*ini agak hasya-what?
hahahaha

Anonymous said...

EMO ja keja. hahahahah

ali handro

yangbaik said...

kesian yer... tu la, tak semua orang boleh terima lawak kita... yang tak berapa manis macam tebu ... tuu...

iNNrPeAcE said...

xpe En tube~ sabor ye...
ade ubi ade batas...
ade ari En tube BoM dia ber'das2..
hehehehehee..
org camtu mmg tak bley tgk komen yg berunsur positif atau negatif.. dia mesti nk gak komen..
atau sebenarnya.. dia peminat En tube??
hehehehee..

minah tudung said...

org yg hasyafah kat ko, dlam dunia reality tu, asal mane eh?.
sbb ak ade terkaji, mmg byak gler golongan2 camtu asal dari negeri sekian2..ak pon slalu gak kene camtu, bengkek gak hati ni..tp lepas dah tahu die asal negeri tersebut, ak rase cam dah lali dah ngan perckpan diorg tu, buat dunno jer..masuk telinga kanan, kuar telinga kiri...hurmm

restu resort said...

istiqamah dgn pendirian je..

Toyota Community said...

Hehehe....Kalo lihat dari bahasanya agak agak ga ngerti...Sabar aja om

Syera Khalid said...

HAHA tak semua orang puas dengan apa yang kita katakan dan suarakan, so just be our self right :)

~ShErA~ said...

orang mcm ni memang kaki bangkang!badan tu penuh dgn aura negatif..

misz farahniza said...

hahaha..
kite bako je si hasyafah tu bole tak?????

alucartxdracula said...

memang pedih bai ayat dia.sabar bro....
lain kali kita HANCUR kan hidup dia..
WAHAHHAAHAH!!!!!

jom ramai-ramai hancukan dia.sepakat membawa berkat.

azlanmatt said...

perghhh... klu aku dh lamo aku lempang budak nih.. mujur kita ado sikap sabor kan.. klu tidaaaakkk.. tp xper.. mungkin dia main2 kot..sajer jer nk ambil perhatian..

Faiz Tapit said...

naharrom... aku tergelak gile babi dah tang tajuk dia ja

Nur Hawa Mohd Zin said...

biasa la tu...orang yang jelez ni ada dua

1. dia jelez tak dapat jadi macam kita
2. dia jelez dia tak macma tu

tyra said...

sabar je laa.
biasa la manusia kn.
rse mereka hebat.

haih!.
sabar yerr tubelawak.

ayunda maajis said...

wow ko sebut barang ko berbelas kali..tentu ko rase sgt cute kan..ahaha..

Hunny said...

sabar je la.. xyah carut2.. chill ya'll

Lagenda said...

kah kah kah..tak boleh blah.

.waniey jamaludin. said...

lol~
sbr jelah org cmtu

Chapit Zulkefli said...

kah3~ tgk tajuk pon da gelak ha~

syameem said...

haha mmg dasar hasyafah siot org cmtu

NasZ said...

biasalah...kita je yang salah, dia tak pernah salah pun..huhu..tak pernah kena tapi memang sakit hati..sabar je la..

KEMPEN JOM BERTUKAR LINK ...

maishee said...

hi :)

hitammanis said...

Aik....mmmmm( kerut dahi ), marilah kita cari kebahagiaan....

http://lizahhamidin.blogspot.com/2011/05/alhamdulillah-bahagianya-hidup-ini.html

KotakHitam said...

sesetengah manusia ni,memang x boley tengk orang senang....

Khadija Sakaria said...

eerk. sabor je lah. itu mcm pon ade ke.

Mira Zali said...

hasyafah ?? srius xprnh dgr.. 1st time dgr kt cni.. hehehe.. ^_^
anywhere.. ramai org akn berhdpn dgn someone y berfikira 'hasyafah' ni. mungkin dorg ingt nk melawak tnpa pkir akibat nye. anywhere. thnks singgah blogku..

-li.zue- said...

hasyafah?


sengal.boleh pulak ko guna word tu kt sini. hahah

erm.erm.aku bet kan,
ramai je budak2 kat atas ni yg comment balik guna word tu without tahu maksud betul-betul. :)


comment aku ni pun kira hasyafah jugak ke apa? hahaha

nUr _ atiQah said...

itulah manusia..
mulut manusia tidak dapat ditutup kan..
Dia tahu segalanya..
takut hanya kepada-Nya..
berserahlah..
jika kita adalah benar..
mereka itu tidak akan menjadi kudis..

"tubelawak : ada kawan aku beli pistol kat thailand
hasyafah : kawan aku lagi hebat.. dia supplier senjata api kat russia"

jawapan yang aku nak bagi tuk budak hasyafah tu...
ada aku kisah ? haha

h0ney-sha~ said...

mmg ade org cmniyh...
slalu nya kal0 die ckp dlm hati sy msti carut marut
pstuh istigfar jap sbb da lupe dri...
pstu stp kli die ckp buat blek ape y die buat..

biase org cmniy buat kt org jew pndai,
ble kne kt dri sndri die y pling snsetif..

da lme2 asek jmpe org cmniyh,da lali..
bile die ckp gelak jew,x p0n wat muke blurr..
hehhe lau x die rse sket ati blik,msti pelik..hehe

nadira shahid said...

bile NS google, bru taw maksud benda tu.. yurk!
tapi tu la, tak semua orang puas hati dgn kite.. kadang2, tu jwb mcm die sorang je betul, egoisss

cik HUSYI said...

Ramai orang macam tu kat dunia ni
kena bawak bersabar kan
Takpun hasyafat dia balik sedas dua.
=)

+akufobia+ said...

haha.takde chemistry la korang.kot.hee.

shafiq ahmad said...

"ala dah bosan la topik hasyafah neh..boring~~~"


kahkahkah

Rye the X-Superpornstar said...

aku tertarik dengan tajuk, terus aku click blog hang!

hasyafah comey woh! kahkahkah!

Miera Azie said...

hehe betul2.

crayon said...

rye : aku ingatkan hang dah fuck blog aku dah.. hahahaha.. dulu bukan hang nyampah ngan aku ka?

Khairul Antasha said...

paling tak boleh blah, kalo org tu kwn rapat kta buat mcm tu.. sabo je la..

LydSunshine said...

Tubelawak, tak lawak pun entry hasyafah ni. Not my taste.... Muahahaha... I'm speechless baca entry ni pada ayat yg terakhir. 'Kepalatote'? Ahahaha.. Serius mcm cipan.

Adam Zulhilmi said...

np awak masam2 kat blog adam?

Rose@Shada said...

Serius tak boleh blah ayat kepalat***. sangat mencarut. . Bawa bersabar yerk!!

my-shopping2u said...

hehe..btl2.....suke entry nih..

blue mice army said...

press "like"

Syamimie Nasrin said...

Kesian kat nkolah tubelawak. Sape si 'hasyafah' tu ek? Amacam kalau ' hasyafah' tuh bagik pendapat, balaslah balik penangan 'hasyafah'. Biaq pi la dia.

Zaza Hermosa said...

hahaha.. sabo jelaaa ea.. manusia.. mane pernah ade sikap puas hati.. kan kan kan .. ^,^

Rye the X-Superpornstar said...

ada aku kata aku suka? kahkahkah!

ala aku merajuk2 manja saja..hang pun bukan suka blog aku, kan?

RaraTan said...

hahaa.. keciaann. sabo je lahh eh? lain manusia, lain ragamnye. hehe ;)

Anonymous said...

bila ko byak mncarut..ternamapak sgt mentality ko yg rendah. malu la beb. kurang2 kan la.org tak minat sgt ayat2 ko byk carut2 ni.LOW CLass. ko SYOK SNDRI KOT..

Miss Dolce and Gabbana said...

such a very good entry.Tak semua apa yang kita buat akan suka.kesiannye..bawak banyak2 bersabarlah eh.haha

crayon said...

anon 2:52 : hang tulis ayat offensive macam tu lah yang sebenarnya mencarut bagi aku.. haha.. ada aku kesah? hang tak minat, hang pi mampuih la..

~gAdI$$ SeMaSa ~ said...

manusie.manusie..inilah DONIA....macam2 pangai ado... :)

Anonymous said...

adoi...cakap jela dickhead...hasyafah betul ko ni.

Anonymous said...

hasyafah? takde istilah lain ke untuk menggantikan perkataan tuuuuuuuuuuu der?

HanaMatata said...

hahaha.... walaupun entry ni kelihatan serius, tapi gile seronok baca hahaahha

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk