Tuesday, June 21, 2011

bagaimana mengetahui kekasih jujur dalam perhubungan?

hahaha.. tajuk ni agak tipikal untuk ditulis dikalangan penulis blog atau artikel.. tak kesah la.. aku nak kongsi gak pengalaman dan pendapat aku sendiri kalau anda nak menilai adakah benar kekasih anda jujur atau ikhlas dalam perhubungan.. kebetulan baru ni ada kawan aku baru dapat awek, dia suspicious dengan awek dia.. dia tanya aku, "camna nak check awek aku serious ngan aku aaa?" sebagai seorang rakan yang baik (walaupun aku masih single) aku bagi jugak laa idea bangang aku kat dia..


dalam bercinta ni, aku rasa dua-dua pihak tak kiralah laki atau perempuan pun sama-sama ada perasaan risau ditinggalkan, kena tipu dan lain-lain.. sebelum itu, aku nak tegaskan, kalau takut dengan risiko, TAK PAYAH BERCINTA LANGSUNG!! kah kah kah.. bagi orang lelaki, kebanyakannya mereka takut ditinggalkan sebab nanti ego mereka tercabar.. jadi kalau anda ada ego tinggi, jangan ikuti pendapat aku ni ya..

dalam kes kawan aku ni, aku cakap kat dia "hang bagi ja no phone awek hang kat kawan hang yang dipercayai.. suruh dia try mengorat awek hang".. ya.. perkara ini telah lama aku saksikan sendiri.. ada sorang awek rakan aku ni, siap boleh sembang lucah geli-geli dengan rakan aku yang lain.. percayalah! tapi anda kena pastikan anda dan rakan anda yang sorang lagi tu adalah seorang yang 'loyal' dalam persahabatan..

biasanya, kalau si dia setia, si dia akan memberitahu kepada anda "syg, tadi ada orang gila mana tah kol i nak mengorat i".. hahaha.. kalau dia tak khabarkan apa-apa kepada anda, janganlah terus tidak percaya kepadanya tetapi sila berhati-hati.. mungkin juga dia memang kuat berahsia ataupun menganggap perkara itu remeh dan tak perlu dibincangkan..

kepada perempuan yang nak tengok kejujuran dan keikhlasan lelaki pulak, simple ja.. yang ni aku rasa mesti ramai lelaki setuju.. hahahaha.. dengan ayat yang pendek ja, anda dah boleh tengok adakah kekasih anda benar-benar inginkan anda menjadi isterinya ataupun tidak.. cakap ja kat kekasih anda "u, parent i nak jumpak u.. bila u free?" lepas tu anda nilai sendiri melalui reaksi kekasih anda.. kah kah kah.. manusia yang takda hati perut ja sanggup dump orang sampai ke tahap tu..

video : screw you

p/s : nak test kekasih anda pun bergantung situasi la.. dan kalau ada diantara anda yang berubah pendapat terhadap kekasih sebab baca entry ni, jangan salahkan aku.. hahhaa.. kenali pasangan anda ok.. auww


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
76 Comments
Comments


76 comments:

akMaLdacOsta said...

cara yg suruh member lain mengorat tu aku pernah try. it's working :)

Tasha said...

care lama tp bkesan gak ah,bf ak dulu penah wat...sumpah x lyn ok :P

~aYeeN & SuE~ said...

ouh..cmtu ka..bgus tips.
pic meoww tu sgt cute with flower..uhuu

Anonymous said...

care lama tp bkesan gak ah,bf ak dulu penah wat...sumpah x lyn ok :P

Faiz Tapit said...

hahah. aku nak try lah nti

Qaseh said...

aku pun penh kene dump gak... tapi aku anggap takdak jodoh ja.. then start tu aku takut gak nak komit sgt dgn relation ni... mals pun ade... so buat jela cam ko cakp.. its better tak payah langsung kan... :)

angah said...

xpernah try..n xnk try..sebab xkisah pun..untong beno dia

hana said...

hahhaha...
bole pakai gak la..
=D

Anonymous said...

"u, parent i nak jumpak u.. bila u free?"

bagi yg xde parent camne kah?

Murni Yusoff said...

salam alaik..cr yg kedua tu bez..=)

crayon said...

anon.. parent tu tak semesti mak bapak kandung.. penjaga, wali, semua boleh.. kalau dari rumah kebajikan, boleh cakap "u, pengetua tempat i nak jumpak u" hahaha.. samewww leww tuewwww.. auww

Wuucin said...

Kenapa kamu single lg? xkn gay kot.. hahaha ;p

SYARIFF HAIKAL said...

HAHAHH CARE TU LEH..TP JGN SAMPAI KANTOI KTE CUBE NK TRY AWEK KTE BRO.KANTOI JD MASALAH LEN KANG..HAAHAAH

::contengan hati::)) said...

yang last tu setuju ;)

mashi said...

taktik first tu memang taktik keturunan kot...
dari dulu sampai now ni tak habis2 org dok buat2 silap no...
menyampah dah eh..
tau dah mesti semua budak2 baru dapat beli tepon...

Mentrox said...

hahaha... mmg soklan maut dia bagi...

Akim Iqbal said...

hang duk mana ? hnag duk mana ? hehe

sukasgt said...

ex Bf aku pernah buat test cam2 kat aku..aku dpt tau bila dia kata aku dah lulus test..mcm babi la..kena maki sedaih dgn aku..bg aku,aku xsuka sgt test mcm zmn skolah ni..lgpun aku mmg jenis awek yg setia..auwww it just my opinion.. :)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

hehehe..like like like..... ;)

aque said...

hahaha masok dlm note pad.. ade pakwe nanti ley gune... hahahaha

NurAfirah FieSwief MdLatif said...

<--- bbyface.. huhuhu
best entry nie...
ptt cbe... ekekeeke

Jejaka GAY said...

"crayon, bila u nak bawak i jumpa parent you?"
i janji nak pakai shawl kaler rainbow, bagi ayu.. auww

Cik Rose Cute said...

Kalau dah jodoh tak payah nak uji2...hihihihi

Miss b said...

aku siap buat divert kt hp bf aku. x dpt la die nak test aku. kahkahkah

Adilla Harun said...

Ada benarnya!!..

mrs redzuan said...

encik pakwe akak (skrg suami) memang test camtu dulu. suruh kawan dia call n sms buat2 ngorat. sabo jek la....nasibla akak ni jenis pempuan garang menyampah sgt bile ade org buat2 tesalah nombor konon nak kenal =D

faisal apardi said...

amboi ni mcm pnah buat je..hahah...

pe2 pun kalau betul2 serius cepat2 la kawin.kepada gurl kalu nmpk si laki dah serius jgn tinggal kan tapi kalau nk tinggalkan jugak cakp terus terang yang dah suka kat orang lain..jangan nak kata kawan biasa sebb laki tu akan taruh harapan laki..terus terang paling penting....

izryn said...

usahkan hubungan kekasih....dalam perkahwinan pun kadang2 orang tak jujur..tu bagaimana tuh..cer citer...cer citer

Yana Heir said...

hahahahahaa.. bernas2 idea kamu. nk try lah pasni! ;D

perempuanbimbo said...

SO BASIIIIIIII LAH tubelawak idea kau tu

crayon said...

bimbo : terajang hang mau?

azwaazliza said...

hahhaha... i like...
dr situ dpt tawu dia setia or x....ex bf lu bru ajak dtg umah dah mcm2 alasan...hahha...tp bf skrg belom ajak dah kate nk stg......terover la pulakkk....hhehehhe

azi nur said...

xpayh berkasih la...haha

Yuyu Musa said...

ijuali single eh???

nak ngorat..nk ngorat....euwww..euwww...

wafa azman said...

hhhhhmmmm.. lelaki takleh percaye jg la walaupn dh jumpe parents..

yordaniac said...

blog walking :)

nice artikel gan

MOK&SONS said...

hehehhe...macam biase je dah buat taktik tu.. :D

Cik.Tedy said...

lelaki biasanya ego teramatlah tinggi..klau pompuan yg kwan rapat ngn laki laen..perghh abes...=.='..tp klau dyorang ad teman rapat gul yg laen xpew plak..sikap saling mempercayai adalah perkara yg paling penting...hehee...:)

Yus Tawau said...

terbaeeeekk

noralaidid said...

suke entri ni..ape pun,mmg kna test gak.at least,merana b4 kawin je..klu yg tkut kwn mngorat awek tu,leh je wat sndiri..bli no bru,then try la msj.. :)

epics said...

kalau awek tu bisu mcmane plak???

adib syazwan said...

ley caye ke?hehehe

samad said...

waduh saya orang makassar nggak terlalu ngerti ciman artnya yang aku ngerti

Gagak said...

haha,setuju ngan tubelawak... walaupun org ckp idea ni lama punya, tpi gerenti memang berkesann..


aku ada tulis sikit

Nak tahu org tu dah berpunya

fiza said...

bahaya la care cmni..hehe

Beautis blog said...

terbaek nie...hehehe

Beautis blog said...

ayat power...hehehe

mushroom said...

awww.. romentik la u ni cerita pasal cintan cintun pulokkk :P

ari arsana said...

wao artikel menarik sekali bos...salam kenal

Daria said...

kalau jodoh tak ke mana....ko ayat la awek tu canne romantik sekalipun, kalau dah takdir bukan jodoh, tak jugak kan....apa pun, setiap perkara boleh berubah dengan adanya doa...

myoliza said...

it takes two to tango,.yg penting dlm perhubungan adalah kepercayaan dan kesetiaan,...cewahhh,..tp klau sebelah pihak jer yg setia,..parahh laa jawabnye.kan.just my opinion.

Cik Bucken said...

wah?betul?xcayelahhh

mata lebam said...

wahh..jiwang gak tubelawak!!"
nak header blog free??mai singgah blog saya!
http://matalebam.blogspot.com

" J " said...

tp kalau kantoi boleh bwk gaduh jgk ni..

::cikjuju::◕‿◕ said...

hahahah..dah try dah dolu2...

Putri Omsima said...

lucu habis dah..tipsnya boleh juga tuh...

ika~~ said...

aku pnh try kt ex aku.dia report kt aku blik de awek nk kcau dia.so aku pn ase percya 100% lahh kt dia.tp last2 dia curang gk.so taktik ni xleh pkai sgt~

aRa ❤ aFiq™ said...

mmg cre yg komersial ni.. slalu gne.. haha

Pojiekyra said...

hahaha kyra xpnah pon bb xlayan lgsung :D

MMD said...

As Salam, MMD ni rabun ke apa? kitteh ke kitten? ke ada ejaan baru? kah kah kah. but i like the idea to test gf/bf.

Kucoba.com Blog Sharing and Lifestyle said...

Assalamualaikum Wr.Wb
kalau saya paling biasa memperhatikan mata dan alis, orang bohong biasanya lebih mudah di lihat. misal ngeliat ke kiri, atau garuk2 kepala

fida said...

=)

didi said...

pergh!! ko punye idea semua mmg best la!!! wlupun nmpk cam ye tak ye je kan..tp betul la cara ko bg tu kalu nak tgok pasangan kita ni leh caya @ x...yg lelaki mmg patut uji gf dorang camtu..sbb zaman skrg ni ramai sgt pmpuan dikuasai nafsu...nafsu menguasai akal..tu kadang2 dah ada bf pun leh layan lelaki lain... yg gurl lak, mmg itu jelah cara nak tgok bf korg tu jujur@ x..yela,xsemua lelaki yg berani jumpa parents kita kecuali die betul2 ikhlas...:)

An Najwa said...

yes! nk try r wt cm2.. thankz 4 da sharing... keh3x..

punchdrunk lovesick said...

sory beb..bagi wa cara 2 xpatut..kalo wa taw awek wa buat mcm 2 kat wa,mesti wa marah pny!!!!!in relationship yg penting trust...kalo ko dah xpercaya kat ko pny pasangan,wa nasihatkan baek luorng break up je!!!!

gua percaya kalo awek gua tipu gua,tuhan akan balas!!!!

nurhafizin amin said...

haha. ramai orang selalu buat camnih! but i believe in karma. dia tipu aku, nnti dia kena tipu balik. haha.

kueh bakar said...

kalo kapel tak tau la..

kalau suami-isteri

"perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.."

bukan aku kata..Dia firman.

fara ain said...

dah lma x sgah sni..
hahah
hmm nice entry..
lps ni bole la try kt bf hahaha..

Zulfizan said...

boleh tahan tips.Tapi bagi saya tips tu tak brapa boleh pakai sebab kalau pasangan anda itu serius ? Nanti asik kena kacau oleh kawan anda dan jadinya pergaduhan besar antara anda dan pasangan anda seperti yang berlaku kepada adik ipar saya.

Anonymous said...

my ex did it last time
the result : he'd bcme 'ex'

Umedia Network said...

Wah!!! Nice entry...
kami sudah follow blog anda. Follow blog kami balik eh. Jalau sudi. :)

iera said...

hehehehe~~dua2 penah wat..hahaha...nasib lulus!!hahahahah

miss wh0 said...

kebanyakkan yg saye jjumpe mudah utk bawak jumpe parent..tpi lelaki skang nie mmg berani amik risiko lah..susah nak cri yg betol2 kompom..huhu

Anonymous said...

Tayah la kita uji2 pasangan kita kay..as long as kita pecaya kt dia.hati kita tulus ikhlas syg dia.yakin lah Allah itu ada tuk jaga kita supaya kita x t'aniaya dgn tipuan pasangan kita.soOo byk2 la b'doa mntk Allah jd kan kita t'baik tuk dia n dia t'baik tuk kita..if mmg kita n pasangan mmg Allah dh tetapkan dia tu jdoh kita yg TERbaik.! -silent follower-

Anonymous said...

Tayah la kita uji2 pasangan kita kay..as long as kita pecaya kt dia.hati kita tulus ikhlas syg dia.yakin lah Allah itu ada tuk jaga kita supaya kita x t'aniaya dgn tipuan pasangan kita.soOo byk2 la b'doa mntk Allah jd kan kita t'baik tuk dia n dia t'baik tuk kita..if mmg kita n pasangan mmg Allah dh tetapkan dia tu jdoh kita yg TERbaik.! -silent follower-

Muhammad Abid said...

Nice !

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk