Sunday, June 19, 2011

binatang yang mungkin anda tak pernah lihat

sebenarnya aku nak kongsi video ni dah lama.. tapi terlupa.. hahaha.. entry ini adalah berkaitan binatang-binatang pelik yang mungkin anda akan teruja apabila melihatnya (mungkin juga ada yang lari lintang pukang).. banyak lagi binatang pelik yang anda boleh jumpa di youtube.. kalau nak kongsi semua mungkin panjang berjela penulisan aku ni.. jadi aku kongsi antara yang terbaik mengikut pendapat aku ja lah.. 


binatang pertama adalah goblin shark.. kalau tengok goblin shark masa dia tengah rilek-rilek, sirius tak nampak pelik langsung.. tapi bila nak baham sesuatu.. mak aih! menggerunkan.. nampak macam binatang desperate pulak.. kah kah kah




binatang kedua pulak adalah vampire octopus @ squid.. apa yang spesialnya binatang ni? salah satunya ia boleh menyalakan cahaya seperti lampu spotlight, boleh bungkus seluruh badan sendiri dan bersayap macam kelawar.. hahahaha.. super cool kan? betul-betul nampak macam vampire..




binatang ketiga ni biasa ja.. kecik, comel dan tak ada kat malaysia.. tak ganas, tak makan orang dan tak berbisa pun.. sebab tu ia digelar tikus laut.. mat saleh panggil 'sea mouse'.. tapi aku sesuka hati ja bagi nama kat dia 'tikus laut'.. ada masalah? kah kah kah




yang ni mungkin dah ramai penah tengok sebab video ni hits tinggi kat youtube.. mat saleh panggil binatang ni three toed sloth.. agak comel dan innocent.. gerakan dia super perlahan.. dengar ura-ura sloth ni dipanggil "kungkang" dalam bahasa melayu.. dalam encyclopedia kanak-kanak yang masih aku simpan sejak kecil ada mengatakan bahawa kungkang adalah binatang paling lambat didunia..

video asal? klik sini



p/s : masa aku kecik, kanak-kanak lain suka baca komik doraemon tapi aku baca encyclopedia.. kah kah kah.. ok! aku tipu..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
25 Comments
Comments


25 comments:

Akim Iqbal said...

hik3. best !

Fina Fento said...

yg video sloth tu dan2 tu keluar lagu i believe i can fly waktu org angkat dia haha..

Ayeem Jemain said...

aku seram ahhh tgk haiwan2 gini. tgk ikan laut dalam lg serammmm

crayon said...

tu belum jin laut dalam lagi tu.. hahaha

miera mieraei said...

best2!

NasZ said...

speechless..hehe..

MOHD NASER.com

Yuyu Musa said...

geli gila aku tgk tikus laut...


mcm ko je...huhu..

Faiz Tapit said...

kuda tu mesti panjang gila kan dia punya

slimdiet2 said...

kuda panjang tu memang wujud ke? pelik je tengok. hehehe

SCLover said...

kuda panjang.... hik hik hik.. mana nak dapat binatang cam nih...

Zai Hamzah said...

hahha..gile kentang r..

belogkiter said...

kuda tu panjang nya... takut tengok kuda tu dari shark tu

DuniaSangSuri said...

hahaha.. lawak la hang tube.(*gulp..terrelan lidah sendiri..)

Aida Omar said...

tikus laut tu..eeeeeiiiii..

zmah said...

Ramainya pembonceng.

Anonymous said...

suka yg video last tu

taoslayerz said...

admin...tao nk share yg vampire octopus from hell tuh kat blog tao eh... =)

::contengan hati::)) said...

tikus laut tu grr selamat tak de kat sini kalau tak memang tak lah nak mandy laut heheh

Adilla Harun said...

Kuda tu macam ada tak kena aje. Tipu ke betul? Tapi bab goblin shark tu dah macam 'alien' aje gayanya. Mulut dalam mulut. Itu ideanya kot. Tikus laut dan macam pacat berduri saiz raksasa.
Memang banyak lagi kejadian alam yang tak kita kenali...

Ainaa~ said...

suke yg octopus tuh...gile byk function dwe ad...

mata lebam said...

kuda tu wujud ae?ke photoshop?:)
Follow awak blogger yang hebat!!
datang singgah blog humble saya dan beri tunjuk ajar!!

Miss Kotak said...

serius aku jakun! :D

kail said...

kuda limozin hehehe...

®obinhut said...

Itu gambar kuda atau apa tuh ?

PengobatanTradisional Asam Urat said...

subhanalloh...panjangnye.......

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk