Sunday, June 19, 2011

binatang yang mungkin anda tak pernah lihat

binatang yang mungkin anda tak pernah lihat

sebenarnya aku nak kongsi video ni dah lama.. tapi terlupa.. hahaha.. entry ini adalah berkaitan binatang-binatang pelik yang mungkin anda akan teruja apabila melihatnya (mungkin juga ada yang lari lintang pukang).. banyak lagi binatang pelik yang anda boleh jumpa di youtube.. kalau nak kongsi semua mungkin panjang berjela penulisan aku ni.. jadi aku kongsi antara yang terbaik mengikut pendapat aku ja lah.. 


binatang pertama adalah goblin shark.. kalau tengok goblin shark masa dia tengah rilek-rilek, sirius tak nampak pelik langsung.. tapi bila nak baham sesuatu.. mak aih! menggerunkan.. nampak macam binatang desperate pulak.. kah kah kah




binatang kedua pulak adalah vampire octopus @ squid.. apa yang spesialnya binatang ni? salah satunya ia boleh menyalakan cahaya seperti lampu spotlight, boleh bungkus seluruh badan sendiri dan bersayap macam kelawar.. hahahaha.. super cool kan? betul-betul nampak macam vampire..




binatang ketiga ni biasa ja.. kecik, comel dan tak ada kat malaysia.. tak ganas, tak makan orang dan tak berbisa pun.. sebab tu ia digelar tikus laut.. mat saleh panggil 'sea mouse'.. tapi aku sesuka hati ja bagi nama kat dia 'tikus laut'.. ada masalah? kah kah kah




yang ni mungkin dah ramai penah tengok sebab video ni hits tinggi kat youtube.. mat saleh panggil binatang ni three toed sloth.. agak comel dan innocent.. gerakan dia super perlahan.. dengar ura-ura sloth ni dipanggil "kungkang" dalam bahasa melayu.. dalam encyclopedia kanak-kanak yang masih aku simpan sejak kecil ada mengatakan bahawa kungkang adalah binatang paling lambat didunia..

video asal? klik sini



p/s : masa aku kecik, kanak-kanak lain suka baca komik doraemon tapi aku baca encyclopedia.. kah kah kah.. ok! aku tipu..
Share This

25 comments:

  1. yg video sloth tu dan2 tu keluar lagu i believe i can fly waktu org angkat dia haha..

    ReplyDelete
  2. aku seram ahhh tgk haiwan2 gini. tgk ikan laut dalam lg serammmm

    ReplyDelete
  3. tu belum jin laut dalam lagi tu.. hahaha

    ReplyDelete
  4. geli gila aku tgk tikus laut...


    mcm ko je...huhu..

    ReplyDelete
  5. kuda tu mesti panjang gila kan dia punya

    ReplyDelete
  6. kuda panjang tu memang wujud ke? pelik je tengok. hehehe

    ReplyDelete
  7. kuda panjang.... hik hik hik.. mana nak dapat binatang cam nih...

    ReplyDelete
  8. kuda tu panjang nya... takut tengok kuda tu dari shark tu

    ReplyDelete
  9. hahaha.. lawak la hang tube.(*gulp..terrelan lidah sendiri..)

    ReplyDelete
  10. suka yg video last tu

    ReplyDelete
  11. admin...tao nk share yg vampire octopus from hell tuh kat blog tao eh... =)

    ReplyDelete
  12. tikus laut tu grr selamat tak de kat sini kalau tak memang tak lah nak mandy laut heheh

    ReplyDelete
  13. Kuda tu macam ada tak kena aje. Tipu ke betul? Tapi bab goblin shark tu dah macam 'alien' aje gayanya. Mulut dalam mulut. Itu ideanya kot. Tikus laut dan macam pacat berduri saiz raksasa.
    Memang banyak lagi kejadian alam yang tak kita kenali...

    ReplyDelete
  14. suke yg octopus tuh...gile byk function dwe ad...

    ReplyDelete
  15. kuda tu wujud ae?ke photoshop?:)
    Follow awak blogger yang hebat!!
    datang singgah blog humble saya dan beri tunjuk ajar!!

    ReplyDelete
  16. Itu gambar kuda atau apa tuh ?

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates