Friday, June 3, 2011

tubelawak nak jual blog tubelawak, sapa nak beli?

tubelawak nak jual blog tubelawak, sapa nak beli?

(entry tak lawak) sedar tak sedar, dah seminggu aku tak update blog.. haha.. sepanjang 2 tahun aku menulis blog, ini kali pertama aku tak update blog sampai seminggu.. sampaikan ada orang tanya aku untuk nak beli blog ni.. aku takmau dan takkan jual blog ni.. sayang wooo.. usaha aku selama 2 tahun bercerita, takkan aku nak jual kat orang senang-senang ja.. apa-apa pun aku nak mintak maaf kepada pembaca blog tubelawak sebab aku tak update dalam tempoh yang lama (bagi aku).. lepas ni aku akan update macam biasa..


sebenarnya dalam tempoh seminggu ni, aku sebok menyiapkan dua sistem yang aku bangunkan sendiri iaitu ping.busuk dan video.busuk.. ramai yang tanya, apa motif hang buat benda ni? salah satunya adalah untuk membalas jasa baik semua follower blog ini (dah 10k, horaayy!), dan backlinker ke blog ini.. aku tak dapat nak exchange link dengan semua orang.. aku mintak maaf banyak-banyak.. jadi salah satu cara untuk puaskan hati semua orang, aku dirikan sistem ni..


persoalan yang kerap diajukan kat aku ialah "apa aku dapat kalau aku submit entry kat sini?" err.. dapat backlink dan membantu menaikkan kedudukan anda di carian google.. serba sedikit boleh tambah trafik kat blog anda.. aku tak paksa user untuk letak banner atau widget.. anda boleh submit tanpa perlu apa-apa syarat..

sekarang ni ranking alexa busuk.org dalam malaysia dah 570.. google bot crawl ke domain busuk.org dalam 5 jam sekali.. ada setengah domain tu, google bot crawl dalam tempoh 3 4 hari sekali.. jadi untuk mempercepatkan laman anda di-index oleh google, submitlah entry atau artikel anda kepada kami.. itulah fungsi utama ping site atau aggregator ini :)


yang ni seperti yang anda semua tahu, asasnya sistem ni digunakan oleh aku sorang ja untuk redirect link dari tubelawak.. tujuan asal untuk menambah 'thriller' dalam pembacaan, sebabnya kalau orang nampak thumbnail video, entry anda dah tak thrill lagi.. hahaha.. tapi lama kelamaan, aku rasa sistem ni boleh pergi jauh.. jadi aku tambah lagi function yang aku mampu siapkan..

itu ja lah setakat sekarang.. insyaallah aku akan buat sistem baru lagi untuk busuk.org.. planning banyak.. tapi aku hanya mampu merancang (cehwah) hahahaha.. sesiapa ada cadangan boleh bagitau direct kat aku ya.. sekian terima kasih.. sekali lagi mintak maaf sebab tak update blog seminggu (aku mintak maaf bukan aku bajet femes.. hahaha).. lepas ni aku update macam biasa..


p/s : terima kasih kepada semua yang telah menulis review untuk busuk.org dan kepada rakan-rakan tubelawak yang busuk  iaitu neobob, theizat, affanruslan, ayeemayam, faiztapit
Share This

46 comments:

  1. boo~~~ blog x best... hang x update setaun pun x dak effect la...

    ReplyDelete
  2. sapa org kat atas ni. hahaha. nampak sgt suka baca blog hang awww

    ReplyDelete
  3. semoge cik busuk success k.:)

    sy sokong busuk..:)

    ReplyDelete
  4. haha..anon tu mesti busuk punya orang ni..;p


    izuari..ang terer wat sistem eh?boleh tak ajaq aku?aku kena buat sistem database untuk organisasi aku kerja ni..tolong ajar aku weh..uhuhu..

    ReplyDelete
  5. wish you best of luck.Anon kat atas tu suka gila sama blog kamu oh.hehe :P

    ReplyDelete
  6. saye tak nak beli ah,,,, hehe,,,,
    dah rank brp tuh??

    ReplyDelete
  7. ada jugak yang tak suka tubelawak. menakjubkan. hahahaha....

    busuk idea bagus. boleh pergi jauh

    ReplyDelete
  8. anon tu nak beli blog hang la tu. tapi hang kata xnak jual, tu dia mrah tu.

    ReplyDelete
  9. akhirnya muncul kembali spr biasa juga. hehe. happy blogging :D

    ReplyDelete
  10. aku ada promote jgk kt member2..x wat entry ja lg..arghhh nk ckp jgk..


    ya,aku maaf hg...


    aku sokong tapit..

    tubelawak best!!!,jgn la jual,update la selalu..(aku hipokrit,hg da taw kan)

    ReplyDelete
  11. jgn la jual..ibarat kfc jual kat mcd..msti kfc tu jd xbes.. aku dh la baru kenal tube ni

    ReplyDelete
  12. lama x mai sini sebab da lama xon9. tetibe kata nak jual, tekejut sat.tapai taw, xkan kau nak juai kan.. eceh!

    ReplyDelete
  13. betul! busuk mmg org tak suka...ooo, bantal busuk sendiri kalau dibuang, sayang plak..kah3

    ReplyDelete
  14. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............malas komennnnnnnnnnnnnnnnnn............

    ReplyDelete
  15. ooo.. boleh ping entry kat busuk ke? xpek ek? :)

    ReplyDelete
  16. haha.tkejut ngn title entry.

    ReplyDelete
  17. teruskan updating okey ?

    rindu -.-

    ReplyDelete
  18. Blog tubelawak paling besh, menghiburkan dan poyo.. :D

    ReplyDelete
  19. haha cik anon yang atas sekali tu tak suka tapi dia komentarrr pertama

    ReplyDelete
  20. busuk busuk pon orang carik jugak....haha. apa ada pada nama :)

    ReplyDelete
  21. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... :)

    ReplyDelete
  22. blog terbaik tao sgt suka... jgn jual tau..
    teruskan chayok2..

    ReplyDelete
  23. buat gempaaaaaaakkk jelah! ingt nk jual2 btol2 td. x yahlah. smpai dpt ank pun kne teruskan jgk. hahaha

    p/s: org kat ats skali tu dgki kot...haha

    ReplyDelete
  24. wow informasinya bagus banget... kapan2 visit my blog lirik lagu Populer

    ReplyDelete
  25. igtkan btl2 nk jual,,,,,,huhu

    ReplyDelete
  26. hehe..gud luck!! wish u all da best..sokong sama anda!! jgn jual tau..haha :D

    ReplyDelete
  27. Waa.. dpt komen dah.. aku ingat kna block ke ape.. cam best ko pye website tu (busuk.org).. nak test gak :P

    ReplyDelete
  28. ayoo cik anon jeles...padahal die la penyumbang terbesar trafik blog ni...hahaa

    ReplyDelete
  29. hang guna "software" tu blast ramai org,patut ramai la traffic mantapppp ^^

    ReplyDelete
  30. terer gila boleh up system cmni...ajar,ajr.. haha

    ReplyDelete
  31. nice blog... good idea about ping... kunjung balik... salam

    ReplyDelete
  32. sy suka blog tubelawak...sgt2 la best..smpai aku dah terjatuh chenta dgn tubelawak nih hehehehe..silap2x..tjatuh chenta dgn blog dia nih..hik3x...

    ReplyDelete
  33. rugi kalau smpai dijual cik...

    ReplyDelete
  34. anon tu lagi busuk dari kau lah busuk .. eh ! tubelawak busuk ker ?? lantaklah !

    hurm ~ memang patot pun hidup ini tak semuanya indah . anon nakal ! hahaha !

    ReplyDelete
  35. wow... janganlah dijual ni blog dah cantik dan menarik..

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates