Tuesday, August 9, 2011

aku, musik dan kasih kekasih

cerita bermula macam ni, satu hari tu aku tengah lepak-lepak dengan rakan aku di satu warung kecik tepi jalan.. tengah dok lepak-lepak tu, kami macam tak banyak bersembang sangat sebab keadaan kat situ sangat sunyi (kalau sembang kuat-kuat, nanti meja sebelah tekanan pulak).. jadi brader tukang masak tu pun tanya kat kami "sunyi sangat ka dik? haha" sambil tangan dia menekan suis radio berhampiran dengannya..


apabila suis dipetik, plup!! terus lagu bertajuk kasih kekasih ke udara.. lagu tu adalah lagu nasyid super jiwang yang pasti tiada seorang mat-metal pun mengetahui kewujudan lagu itu.. tapi aku yang bajet mat-metal ni sangat kenal dan hafal keseluruhan lirik itu.. kah kah kah.. dengan secara automatik, mulut aku terkumat kamit mengikuti menyanyikan lagu itu dengan perlahan-lahan..

terus kawan aku menegur aku "woi!! agak-agak la nyanyi lagu jiwang.. siap hapal pulak tu.. kah kah kah" aku diketawakan oleh semua rakan-rakan.. aku berfikir di dalam hati "demmit! jatuh standard aku sebagai manusia yang selama ni bajet mat-metal".. sebenarnya... sebenarnya aku tak minat langsung lagu tu.. tapi otak aku secara automatik dipaksa menerima dan mengingati lirik lagu bertajuk kasih kekasih tu..

semua ini berpunca dari rakan sebilik aku ketika aku bersekolah di sekolah asrama penuh dulu.. rakan aku ni duduk katil atas, manakala aku pulak duduk di katil bawah (katil dua tingkat).. setiap hari (SETIAP HARI) rakan aku ni akan menyanyi lagu ni selepas dia mandi dan sebelum tidur.. gila ka apa??? otak aku dipaksa untuk menghafal lirik lagu tu.. aku tak rela tapi aku terpaksa..

aku mat-metal!! aku mana dengar lagu jiwang-jiwang ni!! salahkan kawan aku tu sebab dia jiwang!! salahkan dia!! bukan salah aku!! aku mat metal tegar!! metal sampai tuaaa!! tapi.... tapi aku hafal lagu kasih kekasih -_-"


p/s : rakan anda mat metal? rakan anda mat rock? cuba brainwash dia dengan cara ini.. paksa dia dengar lagu dia yang tak suka setiap hari.. serba sedikit pasti akan mempengaruhi dia jugak.. kah kah kah.. pasang lagu justin bieber pun ok gak..


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
53 Comments
Comments


53 comments:

hamzah ian said...

setubuh apa ni?

wattefak is dis?

cucu umie said...

haha..mber ayie kbnykn budk2 yg biasa2 shje..semua lyn..kehkeh

.sarahshamsudin. said...

hahahaha.. lawak la hang..

Fina Fento said...

hahahah..tp kan, selalunya lagu yg kita benci tu laaa yang dok hapai sangat. iklan pun macam tu jugak "aku cukup benci iklan ni. lagi2 part (baca dialog iklan) tu. nyampah aku"

LOL

evagurl (podshop) said...

aku pun igt lagu ni.jenis smka suka psg tiap kali ade event. haha.

KiN said...

metal2 pon dlm hati ada taman....

izwanie azieda said...

hahaha. kawan wanie tak suka jugak lagu jiwang. sgt2 alergi dengar. tapi bila kwn wanie asyik dengar lagu tu, dia pun smpai terhafal. hahaha.

Wadi AR said...

aku dah try. menjadi beb. kehkehkeh

joegrimjow said...

kasih kekasih metal apa

Yuyu Musa said...

woiii aku minat yuna..!

hahaha..semalam insaf baca blog ni,harini tibe2 rasa nak kawen bila dengar lagu intim hg.esok...

ps:eleh,hg memang jiwang pon..huhuhu

Cik Bell said...

lagu kasih kekasih by inteam bukan lagu genre rock ke? hahaha

imnabila said...

hek eleh.. mat metal konon.. padahal dalam hati ada taman.. hahah..

Monster Siti said...

wadefak jastin bibir! hahaahah lagu inteam best apa. lolol tak dosa pon dengar lagu tu :P

fairuz said...

lagu tu memang besttt. even aku pun minah-metal
-.-"

Luqeem™ said...

hahaha, boleh pulak ah brainwash..

cik hijau purple VS nur faie said...

ha3 , menarik entry ny .
kirim slm kat kwn yg nyanyi m toilet tuh , hu3

~nsar~ said...

hahaha ngok ngek betoi.. sejibik macam gue... cesssss...

Ayeem Jemain said...

a'ah lupa ko metalhead. jom jam

Aishah Saari said...

hahaha. lawak lah sengal. ;))

Miss Dolce and Gabbana said...

haha.jatuh saham.Kira oklah tu boleh hafal lirik. :)

Tasha said...

Tak perlu aku ragui,
sucinya cinta yg kau beri,
kita saling kasih mengasihi,
dengan setulus hati~~~~

keh3,,lari~~~~

Kassim Baba said...

Tak perlu aku ragui
Sucinya cinta yang kau beri
Kita saling kasih mengasihi
Dengan setulus hati

Ayah ibu merestui
Menyarung cincin di jari
Dengan rahmat dari Ilahi
Cinta kita pun bersemi

Sebelum diijabkabulkan
Syariat tetap membataskan
Pelajari ilmu rumahtangga
Agar kita lebih bersedia
Menuju hari yang bahgia

Kau tahu ku merinduimu
Ku tahu kau menyintaiku... oh kasih
Bersabarlah sayang
Saat indah kan menjelma jua

Kita akan disatukan
Dengan ikatan pernikahan... oh kasih
Di sana kita bina
Tugu cinta mahligai bahgia

Semoga cinta kita
Di dalam redha Ilahi
Berdoalah selalu
Moga jodoh berpanjangan~~~

ayuh kawan2, kita nyanyi ramai2.. :P

Puteri Biru said...

mat metal paling low class pun layan Linkin Park. heh

News Car said...

berkunjung mas.. hemmm.... :D

mantabs niech... sayang.. ada yg hilang :( ndak bisa seperti itu

Goblogz said...

kah kah bg mat metal lagu ini memang tahi

Prasetyo said...

Good post. I love it.

Dont forget to visit me back, wokey.

Chachos Cheezy Wedges said...

bes doe lagu nie.. terigt tyme kecik2 dlu.. hahaha!!

syasya said...

haha bes kot lagu ni...kite pon hapai kih automatik hapai kot..same mcm ang

syasyah_biscuits said...

lagu baby pon sgt ok hahah

Ym.Bundle said...

wakakakaka..aku pon terhapal la lagu ni..shit tol..

aiEz said...

tu tanda dah nak kawen sgt dah tu,hahaha..;p

PYee said...

hahaha! lawak la you! :)

Cikgu Jaja™ said...

keh keh

sofeafaudzi.photography said...

hahahaha... buruk perangai. hahaha

Hiddy Asri said...

Lagu jiwang buat sy sedikit ngantok :)

Eyn said...

meaning ko pun kene brainwash jugak la eh.. hakhak!!

spanardotorg said...

haha..cm ayu jek bila lelaki nyanyi lagu ni..XD

.izzati liyana. said...

hahahahaha. ini memang lawak. taknak mengaku pulak kan. padehal dalam hati ade kebun bunga. ngeh3.

btw, byk gila blog sampai tak tahu nak tengok yang mana. *pening-pening lalat*

Anonymous said...

u r the chooseen one,Versatile.

hiyosoka said...

mantab sob postingannya....


nitip dagangan ya...
jual akun GA cuma $3 via paypal, info di sini...
http://grohlvoselic.blogspot.com/2011/07/jual-google-adsense-murah_28.html

Mohd Nazirul said...

nice2x..!hit me back k...

ANGIN ANGAN said...

=)

ace farhan said...

Good one.

ameraMS said...

apa salahnya suka lagu ni?lagu baik.ko boleh muhasabah diri kau kan.apalah jantan ni.BAJET DOH KO

+++uchi+++ said...

walau gaya atau suka metal...dalam hati mesti ada taman punya lah ..

one of the three said...

HAHAHAHAHAHAHAH you dont have to hide yourself out there. sumpah lawak. :D

senydream said...

perng dgr lgu ni dan agak sukeeeeee gak lgu ni,hehe2!...

faiz zaini said...

kasih kekasih - in team kan ?

Bitt (double IS) said...

akaakakakakakakaa bernas jugak idea tuh ;)

fuart said...

hehehe..kelakarrrr

Nurul Rafhana said...

aku layan gak wei lagu jiwang2..best oooo..hilang sgla masalah..

ain hamiza said...

dlu minat gler kumpulan nasyid yg ahlinye hensem2~~ hahahaha..

arjis said...

http://arjisphotography.blogspot.com/

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk