Tuesday, August 9, 2011

aku, musik dan kasih kekasih

aku, musik dan kasih kekasih

cerita bermula macam ni, satu hari tu aku tengah lepak-lepak dengan rakan aku di satu warung kecik tepi jalan.. tengah dok lepak-lepak tu, kami macam tak banyak bersembang sangat sebab keadaan kat situ sangat sunyi (kalau sembang kuat-kuat, nanti meja sebelah tekanan pulak).. jadi brader tukang masak tu pun tanya kat kami "sunyi sangat ka dik? haha" sambil tangan dia menekan suis radio berhampiran dengannya..


apabila suis dipetik, plup!! terus lagu bertajuk kasih kekasih ke udara.. lagu tu adalah lagu nasyid super jiwang yang pasti tiada seorang mat-metal pun mengetahui kewujudan lagu itu.. tapi aku yang bajet mat-metal ni sangat kenal dan hafal keseluruhan lirik itu.. kah kah kah.. dengan secara automatik, mulut aku terkumat kamit mengikuti menyanyikan lagu itu dengan perlahan-lahan..

terus kawan aku menegur aku "woi!! agak-agak la nyanyi lagu jiwang.. siap hapal pulak tu.. kah kah kah" aku diketawakan oleh semua rakan-rakan.. aku berfikir di dalam hati "demmit! jatuh standard aku sebagai manusia yang selama ni bajet mat-metal".. sebenarnya... sebenarnya aku tak minat langsung lagu tu.. tapi otak aku secara automatik dipaksa menerima dan mengingati lirik lagu bertajuk kasih kekasih tu..

semua ini berpunca dari rakan sebilik aku ketika aku bersekolah di sekolah asrama penuh dulu.. rakan aku ni duduk katil atas, manakala aku pulak duduk di katil bawah (katil dua tingkat).. setiap hari (SETIAP HARI) rakan aku ni akan menyanyi lagu ni selepas dia mandi dan sebelum tidur.. gila ka apa??? otak aku dipaksa untuk menghafal lirik lagu tu.. aku tak rela tapi aku terpaksa..

aku mat-metal!! aku mana dengar lagu jiwang-jiwang ni!! salahkan kawan aku tu sebab dia jiwang!! salahkan dia!! bukan salah aku!! aku mat metal tegar!! metal sampai tuaaa!! tapi.... tapi aku hafal lagu kasih kekasih -_-"


p/s : rakan anda mat metal? rakan anda mat rock? cuba brainwash dia dengan cara ini.. paksa dia dengar lagu dia yang tak suka setiap hari.. serba sedikit pasti akan mempengaruhi dia jugak.. kah kah kah.. pasang lagu justin bieber pun ok gak..
Share This

53 comments:

  1. haha..mber ayie kbnykn budk2 yg biasa2 shje..semua lyn..kehkeh

    ReplyDelete
  2. hahahah..tp kan, selalunya lagu yg kita benci tu laaa yang dok hapai sangat. iklan pun macam tu jugak "aku cukup benci iklan ni. lagi2 part (baca dialog iklan) tu. nyampah aku"

    LOL

    ReplyDelete
  3. aku pun igt lagu ni.jenis smka suka psg tiap kali ade event. haha.

    ReplyDelete
  4. metal2 pon dlm hati ada taman....

    ReplyDelete
  5. hahaha. kawan wanie tak suka jugak lagu jiwang. sgt2 alergi dengar. tapi bila kwn wanie asyik dengar lagu tu, dia pun smpai terhafal. hahaha.

    ReplyDelete
  6. aku dah try. menjadi beb. kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. woiii aku minat yuna..!

    hahaha..semalam insaf baca blog ni,harini tibe2 rasa nak kawen bila dengar lagu intim hg.esok...

    ps:eleh,hg memang jiwang pon..huhuhu

    ReplyDelete
  8. lagu kasih kekasih by inteam bukan lagu genre rock ke? hahaha

    ReplyDelete
  9. hek eleh.. mat metal konon.. padahal dalam hati ada taman.. hahah..

    ReplyDelete
  10. wadefak jastin bibir! hahaahah lagu inteam best apa. lolol tak dosa pon dengar lagu tu :P

    ReplyDelete
  11. lagu tu memang besttt. even aku pun minah-metal
    -.-"

    ReplyDelete
  12. hahaha, boleh pulak ah brainwash..

    ReplyDelete
  13. ha3 , menarik entry ny .
    kirim slm kat kwn yg nyanyi m toilet tuh , hu3

    ReplyDelete
  14. hahaha ngok ngek betoi.. sejibik macam gue... cesssss...

    ReplyDelete
  15. haha.jatuh saham.Kira oklah tu boleh hafal lirik. :)

    ReplyDelete
  16. Tak perlu aku ragui,
    sucinya cinta yg kau beri,
    kita saling kasih mengasihi,
    dengan setulus hati~~~~

    keh3,,lari~~~~

    ReplyDelete
  17. Tak perlu aku ragui
    Sucinya cinta yang kau beri
    Kita saling kasih mengasihi
    Dengan setulus hati

    Ayah ibu merestui
    Menyarung cincin di jari
    Dengan rahmat dari Ilahi
    Cinta kita pun bersemi

    Sebelum diijabkabulkan
    Syariat tetap membataskan
    Pelajari ilmu rumahtangga
    Agar kita lebih bersedia
    Menuju hari yang bahgia

    Kau tahu ku merinduimu
    Ku tahu kau menyintaiku... oh kasih
    Bersabarlah sayang
    Saat indah kan menjelma jua

    Kita akan disatukan
    Dengan ikatan pernikahan... oh kasih
    Di sana kita bina
    Tugu cinta mahligai bahgia

    Semoga cinta kita
    Di dalam redha Ilahi
    Berdoalah selalu
    Moga jodoh berpanjangan~~~

    ayuh kawan2, kita nyanyi ramai2.. :P

    ReplyDelete
  18. mat metal paling low class pun layan Linkin Park. heh

    ReplyDelete
  19. berkunjung mas.. hemmm.... :D

    mantabs niech... sayang.. ada yg hilang :( ndak bisa seperti itu

    ReplyDelete
  20. kah kah bg mat metal lagu ini memang tahi

    ReplyDelete
  21. bes doe lagu nie.. terigt tyme kecik2 dlu.. hahaha!!

    ReplyDelete
  22. haha bes kot lagu ni...kite pon hapai kih automatik hapai kot..same mcm ang

    ReplyDelete
  23. wakakakaka..aku pon terhapal la lagu ni..shit tol..

    ReplyDelete
  24. tu tanda dah nak kawen sgt dah tu,hahaha..;p

    ReplyDelete
  25. Lagu jiwang buat sy sedikit ngantok :)

    ReplyDelete
  26. meaning ko pun kene brainwash jugak la eh.. hakhak!!

    ReplyDelete
  27. haha..cm ayu jek bila lelaki nyanyi lagu ni..XD

    ReplyDelete
  28. hahahahaha. ini memang lawak. taknak mengaku pulak kan. padehal dalam hati ade kebun bunga. ngeh3.

    btw, byk gila blog sampai tak tahu nak tengok yang mana. *pening-pening lalat*

    ReplyDelete
  29. u r the chooseen one,Versatile.

    ReplyDelete
  30. mantab sob postingannya....


    nitip dagangan ya...
    jual akun GA cuma $3 via paypal, info di sini...
    http://grohlvoselic.blogspot.com/2011/07/jual-google-adsense-murah_28.html

    ReplyDelete
  31. apa salahnya suka lagu ni?lagu baik.ko boleh muhasabah diri kau kan.apalah jantan ni.BAJET DOH KO

    ReplyDelete
  32. walau gaya atau suka metal...dalam hati mesti ada taman punya lah ..

    ReplyDelete
  33. HAHAHAHAHAHAHAH you dont have to hide yourself out there. sumpah lawak. :D

    ReplyDelete
  34. perng dgr lgu ni dan agak sukeeeeee gak lgu ni,hehe2!...

    ReplyDelete
  35. akaakakakakakakaa bernas jugak idea tuh ;)

    ReplyDelete
  36. aku layan gak wei lagu jiwang2..best oooo..hilang sgla masalah..

    ReplyDelete
  37. dlu minat gler kumpulan nasyid yg ahlinye hensem2~~ hahahaha..

    ReplyDelete
  38. http://arjisphotography.blogspot.com/

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates