Wednesday, October 19, 2011

semua orang pun ada nafsu

masa aku sekolah dulu, ramai pelajar perempuan ambil remeh tentang pemakaian dan membiarkan aurat terdedah sana sini walaupun bertudung.. hal ini telah membuatkan ustaz aku menegur pelajar perempuan dalam ucapannya ketika perhimpunan pagi di sekolah.. penyampaian ustaz aku tu sangat berkesan sebab sampai sekarang pun aku masih teringat-ingat nasihat ustaz aku tu..

  
muka ustaz aku tu sebijik macam dia ni

selain menegur mengenai kain singkat yang boleh memperlihatkan kaki, ustaz aku juga ada menegaskan agar semua pelajar wanita untuk memakai stokin dan butang atau getah pada hujung pergelangan baju kurung mereka.. dengar macam tak penting pun tapi sebenarnya penting.. hehehe.. aurat perempuan adalah selain dari muka dan kedua telapak tangan saja..

dan isu yang paling 'rare' telah disentuh oleh ustaz aku ialah mengenai baju sekolah pelajar perempuan yang sangat jarang sehingga boleh memperlihatkan kedudukan pakaian dalam (bra) mereka.. ada pulak tu pelajar perempuan yang melawak sesama rakan dengan menarik tali bra sehingga terdengar bunyi "kelepap!!" "kelepap!!" angkara libasan tali bra pada tubuh pelajar perempuan itu..

hal itu juga pernah berlaku di depan mata aku dimana ada pelajar perempuan yang menarik-narik tali branya sendiri dan menghasilkan bunyi "kelepap!!" lalu membuatkan aku juga mahu membantu pelajar perempuan itu untuk menghasilkan bunyi yang sama.. mujurlah aku seorang pelajar yang baik dan super innocent.. kah kah kah..

akhir sekali, selepas mengupas satu persatu tentang aurat perempuan, ustaz aku pun menegaskan agar semua pelajar perempuan jangan ambil mudah isu aurat ini sambil membuat memek muka aneh dan berkata.....


"ingat orang tua-tua takdak nafsu ka?"


semua pelajar lelaki tergelak besar mendengar kata-kata ustaz aku tu sebab pelajar lelaki ni paham situasi dan apa yang nak disampaikan.. tapi pelajar perempuan masih blur dan menyangka bahawa ustaz aku tu seorang yang gila seks.. kah kah kah.. alhamdulillah, sejak hari itu tiada lagi kedengaran bunyi "kelepap!!" atau kelihatan kedudukan tali bra pelajar perempuan.. :)

btw, ada video best untuk kaum perempuan :


p/s : ada yang persoal "tutup aurat untuk elak lelaki pervert pandang atau untuk Allah?" biasanya yang persoal macam ni, mesti orang tu tak tutup aurat kan? hehehe.. tutup aurat dulu, lepas tu pasti kau kan mengerti.. auww~


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
54 Comments
Comments


54 comments:

fyy mokhtar said...

pak cik tu muka lawak >_<

epics said...

patot lar senyum2 td. hahahahaha

evagurl (podshop) said...

"kelepap! kelepap!"

bunyi libas nyamuk XD

Tasha said...

seram tgk muke pakcik tu..haha

ak zmn sekolah bek,xbuat mcm tu..muahaha~
bdk2 permpn nakal je gitu,pastu kena sound mrh2

rse nk ketok je sekor2.

Miss Dolce and Gabbana said...

yeah.Akhirnya baru nampak tube lawak update.Ingatkan mimpi.Kesimpulannya Sila tutup aurat anda dengan sempurna.Niat tu kena betul.Kalau niat semata-mata tutup aurat sebab takut lelaki tengok baik betulkan.Pasang niat kerana Allah.Insya Allah akan istiqamah.

Err.Apsal lama tak apdate dah? :P

Wadi AR said...

rindu nak pakai tudung labuh mase sekolah dulu

crayon said...

miss dolce : ada kerja lain nak kena buat.. so blog terabai sat.. lepas ni dah boleh update balik macam biasa.. haha.. tapi mood nak melawak dah hilang sikit :D

Titisan Hujan said...

miahaha...
menakutkan tgk muke pkcik tuh

alepridz said...

femes kot pakcik tu kat facebook..

alepridz said...

eh silap... kat YOUTUBE....

peep said...

lah hidop lagi tubelawak upenyer, jk jk

Tulus Sweet said...

masa baca entry ni sy tengah makan maggie..tapi tiba2 takde mood lepas tengok pak cik tu makan..

Miss Dolce and Gabbana said...

Oh.Its okay then. :)

♥CIK SHA♥ said...

err..muke uncle di atas sangat menggerunkan..nightmare! (-_-")

KiN said...

muke pervet...ops!

anGah said...

Rindu btoi en tubelawak..

APi said...

dalam melawak ustaz tu ada sarkastiknya..
keh keh keh..
welcome back

kak zmah said...

semua orang ada nafsunya

pena rozie said...

Betul kadang kala kite tengok remeh tp sebenarya kesannya besar tau.

shafiq ahmad said...

lama giler baju tube (baca:tubelawak) x buat entri

CintaZulaikha said...

oittt pakcik sapa tuh..hehhehhehhhe

.sarahshamsudin. said...

after a month.. hahaha.. nice one.. ;)

SHaRKFiQ SSM said...

hehehe..
"igt org tua2 xda nafsu k??"

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

umo je tua..nafsu tak tua..renung renungkan dan selamat beramal..

eRaY said...

mane lame hilang? betul setuju sangat dengan 'kau pakai tudung dulu baru kau tahu.....' well written :)

cik pha said...

kau menghilangkan diri terlalu lama weh

farah izwani said...

baju sekolah memang lah jarang kalau tak geti nak pakai singlet kan kat dalam. haih.
malu

Akim Iqbal said...

FFfffuuuuuuuuuuuuu

cewek.medusa said...

"ingat orang tua-tua takdak nafsu ka?" bila tgk muka pakcik...okeh, sy percaya ;)

ramai yg takut bila tutup aurat ikut syariat, jd tak cute & tak glamer.. bila ko jg diri untuk Allah, ini lagi berbaloi. byk benda yg Allah akan 'jaga' utk ko sbg balasan. kalo boipren korang sibuk nk "kelepap" tali bra korang.. bukak kasut & kelepap kepala dia sedas! ckp "sy boleh bkk trus bra ni, tp hanya utk suami yg halal" cuci tangan dan blah

Anonymous said...

Muhammad Ali's advice to his daughters

The following incident took place when Muhammad Ali's daughters arrived at his home wearing clothes that were not modest. Here is the story as told by one of his daughters:

When we finally arrived, the chauffeur escorted my younger sister, Laila, and me up to my father's suite. As usual, he was hiding behind the door waiting to scare us. We exchanged many hugs and kisses as we could possibly give in one day.

My father took a good look at us. Then he sat me down on his lap and said something that I will never forget. He looked me straight in the eyes and said, "Hana, everything that God made valuable in the world is covered and hard to get to. Where do you find diamonds? Deep down in the ground, covered and protected. Where do you find pearls? Deep down at the bottom of the ocean, covered up and protected in a beautiful shell. Where do you find gold? Way down in the mine, covered over with layers and layers of rock. You've got to work hard to get to them."

He looked at me with serious eyes. "Your body is sacred. You're far more precious than diamonds and pearls, and you should be covered too." Source: Taken from the book: More Than A Hero: Muhammad Ali's Life Lessons Through His Daughter's Eyes.

Alin said...

hensem betul muka pakcik tu. haha xD

nurkaloi said...

nice entry
yelaa kekadang yg pkai tdung ni ikut fesyen jerk
malu rmbut kembang ke ape hahah
tp pape punn niat penting kerana Allah kaann

pepatungbiru said...

dia dah serius da..tak dak lawak da..tp informative..

NuR 'aQiLaH said...

muka mcm perogol bersiri aaaaaaaaaaaa -_-"

Madd said...

pernah tgk gak..
adegan kelepap zaman sekolah..
mcm2 la...

haikal said...

hahaaaa no comentttt

aiEz said...

auww bunyi kelepap2 ye?heh...aurat lelaki dan perempuan sama2 kena jaga..jangan ambil mudah..

joegrimjow said...

eh komen ngn fb pon boleh?

HannaHaibara said...

konpius.... mr crayon ngn tubelawak ni org yg same ke?

Zulfikar Hazri said...

aku suka tengok dak pompuan dulu main dajal kawan tarik getah bra...

pehhh pehh pehhhh

Nadzirah K. said...

hahaha....x pasal-pasal je.

Hiddy Asri said...

Apa salah gmbr org tua kt atas tu? kihkihkih...

Anonymous said...

Encik tubelawak ,mana hang menghilang ? rindu sama hang.......punya cerita .huhu :\

Penyu said...

sy terasa nk kentut plak

Yuyu said...

ok ok ok.

'terbaik.'

'nice entry.'

cimOt said...

pe cer ni en crayon?? kelihatan pudar update..huhuhu

btw, aq sgt suke entry pasal aurat pompuan ni..sbab semenjak dua menjak ni,fesyen pakaian pompuan makin melampau aku rasa..grrrrr..kekadang aku xfaham mengapa sampai nak abaikan aurat..

biografiart said...

kata anak sekarang tak pakai rok mini tak comel.....

AbgferOz said...

muka pakcik tuh terbaekkk.. O.o"

Jom Geak Sampai Tergolek said...

Boleh tahan gak pakcik tu!

mdzu said...

kah3...ustd moktat kan?yedak?

syuhada mastafar said...

good advice... :)

KiD said...

pakcik tu pelukis filipina kut.
tarik tali bra? Haha.

The Extendables said...

kah kah ..

Fida Ezzani said...

pakcik tu ade sekali ke time ustaz tu cakap? cm mengerti je. haha

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk