Wednesday, October 19, 2011

semua orang pun ada nafsu

semua orang pun ada nafsu

masa aku sekolah dulu, ramai pelajar perempuan ambil remeh tentang pemakaian dan membiarkan aurat terdedah sana sini walaupun bertudung.. hal ini telah membuatkan ustaz aku menegur pelajar perempuan dalam ucapannya ketika perhimpunan pagi di sekolah.. penyampaian ustaz aku tu sangat berkesan sebab sampai sekarang pun aku masih teringat-ingat nasihat ustaz aku tu..

  
muka ustaz aku tu sebijik macam dia ni

selain menegur mengenai kain singkat yang boleh memperlihatkan kaki, ustaz aku juga ada menegaskan agar semua pelajar wanita untuk memakai stokin dan butang atau getah pada hujung pergelangan baju kurung mereka.. dengar macam tak penting pun tapi sebenarnya penting.. hehehe.. aurat perempuan adalah selain dari muka dan kedua telapak tangan saja..

dan isu yang paling 'rare' telah disentuh oleh ustaz aku ialah mengenai baju sekolah pelajar perempuan yang sangat jarang sehingga boleh memperlihatkan kedudukan pakaian dalam (bra) mereka.. ada pulak tu pelajar perempuan yang melawak sesama rakan dengan menarik tali bra sehingga terdengar bunyi "kelepap!!" "kelepap!!" angkara libasan tali bra pada tubuh pelajar perempuan itu..

hal itu juga pernah berlaku di depan mata aku dimana ada pelajar perempuan yang menarik-narik tali branya sendiri dan menghasilkan bunyi "kelepap!!" lalu membuatkan aku juga mahu membantu pelajar perempuan itu untuk menghasilkan bunyi yang sama.. mujurlah aku seorang pelajar yang baik dan super innocent.. kah kah kah..

akhir sekali, selepas mengupas satu persatu tentang aurat perempuan, ustaz aku pun menegaskan agar semua pelajar perempuan jangan ambil mudah isu aurat ini sambil membuat memek muka aneh dan berkata.....


"ingat orang tua-tua takdak nafsu ka?"


semua pelajar lelaki tergelak besar mendengar kata-kata ustaz aku tu sebab pelajar lelaki ni paham situasi dan apa yang nak disampaikan.. tapi pelajar perempuan masih blur dan menyangka bahawa ustaz aku tu seorang yang gila seks.. kah kah kah.. alhamdulillah, sejak hari itu tiada lagi kedengaran bunyi "kelepap!!" atau kelihatan kedudukan tali bra pelajar perempuan.. :)

btw, ada video best untuk kaum perempuan :


p/s : ada yang persoal "tutup aurat untuk elak lelaki pervert pandang atau untuk Allah?" biasanya yang persoal macam ni, mesti orang tu tak tutup aurat kan? hehehe.. tutup aurat dulu, lepas tu pasti kau kan mengerti.. auww~
Share This

54 comments:

  1. patot lar senyum2 td. hahahahaha

    ReplyDelete
  2. "kelepap! kelepap!"

    bunyi libas nyamuk XD

    ReplyDelete
  3. seram tgk muke pakcik tu..haha

    ak zmn sekolah bek,xbuat mcm tu..muahaha~
    bdk2 permpn nakal je gitu,pastu kena sound mrh2

    rse nk ketok je sekor2.

    ReplyDelete
  4. yeah.Akhirnya baru nampak tube lawak update.Ingatkan mimpi.Kesimpulannya Sila tutup aurat anda dengan sempurna.Niat tu kena betul.Kalau niat semata-mata tutup aurat sebab takut lelaki tengok baik betulkan.Pasang niat kerana Allah.Insya Allah akan istiqamah.

    Err.Apsal lama tak apdate dah? :P

    ReplyDelete
  5. rindu nak pakai tudung labuh mase sekolah dulu

    ReplyDelete
  6. miss dolce : ada kerja lain nak kena buat.. so blog terabai sat.. lepas ni dah boleh update balik macam biasa.. haha.. tapi mood nak melawak dah hilang sikit :D

    ReplyDelete
  7. miahaha...
    menakutkan tgk muke pkcik tuh

    ReplyDelete
  8. femes kot pakcik tu kat facebook..

    ReplyDelete
  9. lah hidop lagi tubelawak upenyer, jk jk

    ReplyDelete
  10. masa baca entry ni sy tengah makan maggie..tapi tiba2 takde mood lepas tengok pak cik tu makan..

    ReplyDelete
  11. err..muke uncle di atas sangat menggerunkan..nightmare! (-_-")

    ReplyDelete
  12. dalam melawak ustaz tu ada sarkastiknya..
    keh keh keh..
    welcome back

    ReplyDelete
  13. Betul kadang kala kite tengok remeh tp sebenarya kesannya besar tau.

    ReplyDelete
  14. lama giler baju tube (baca:tubelawak) x buat entri

    ReplyDelete
  15. oittt pakcik sapa tuh..hehhehhehhhe

    ReplyDelete
  16. after a month.. hahaha.. nice one.. ;)

    ReplyDelete
  17. hehehe..
    "igt org tua2 xda nafsu k??"

    ReplyDelete
  18. umo je tua..nafsu tak tua..renung renungkan dan selamat beramal..

    ReplyDelete
  19. mane lame hilang? betul setuju sangat dengan 'kau pakai tudung dulu baru kau tahu.....' well written :)

    ReplyDelete
  20. kau menghilangkan diri terlalu lama weh

    ReplyDelete
  21. baju sekolah memang lah jarang kalau tak geti nak pakai singlet kan kat dalam. haih.
    malu

    ReplyDelete
  22. "ingat orang tua-tua takdak nafsu ka?" bila tgk muka pakcik...okeh, sy percaya ;)

    ramai yg takut bila tutup aurat ikut syariat, jd tak cute & tak glamer.. bila ko jg diri untuk Allah, ini lagi berbaloi. byk benda yg Allah akan 'jaga' utk ko sbg balasan. kalo boipren korang sibuk nk "kelepap" tali bra korang.. bukak kasut & kelepap kepala dia sedas! ckp "sy boleh bkk trus bra ni, tp hanya utk suami yg halal" cuci tangan dan blah

    ReplyDelete
  23. Muhammad Ali's advice to his daughters

    The following incident took place when Muhammad Ali's daughters arrived at his home wearing clothes that were not modest. Here is the story as told by one of his daughters:

    When we finally arrived, the chauffeur escorted my younger sister, Laila, and me up to my father's suite. As usual, he was hiding behind the door waiting to scare us. We exchanged many hugs and kisses as we could possibly give in one day.

    My father took a good look at us. Then he sat me down on his lap and said something that I will never forget. He looked me straight in the eyes and said, "Hana, everything that God made valuable in the world is covered and hard to get to. Where do you find diamonds? Deep down in the ground, covered and protected. Where do you find pearls? Deep down at the bottom of the ocean, covered up and protected in a beautiful shell. Where do you find gold? Way down in the mine, covered over with layers and layers of rock. You've got to work hard to get to them."

    He looked at me with serious eyes. "Your body is sacred. You're far more precious than diamonds and pearls, and you should be covered too." Source: Taken from the book: More Than A Hero: Muhammad Ali's Life Lessons Through His Daughter's Eyes.

    ReplyDelete
  24. hensem betul muka pakcik tu. haha xD

    ReplyDelete
  25. nice entry
    yelaa kekadang yg pkai tdung ni ikut fesyen jerk
    malu rmbut kembang ke ape hahah
    tp pape punn niat penting kerana Allah kaann

    ReplyDelete
  26. dia dah serius da..tak dak lawak da..tp informative..

    ReplyDelete
  27. muka mcm perogol bersiri aaaaaaaaaaaa -_-"

    ReplyDelete
  28. pernah tgk gak..
    adegan kelepap zaman sekolah..
    mcm2 la...

    ReplyDelete
  29. hahaaaa no comentttt

    ReplyDelete
  30. auww bunyi kelepap2 ye?heh...aurat lelaki dan perempuan sama2 kena jaga..jangan ambil mudah..

    ReplyDelete
  31. konpius.... mr crayon ngn tubelawak ni org yg same ke?

    ReplyDelete
  32. aku suka tengok dak pompuan dulu main dajal kawan tarik getah bra...

    pehhh pehh pehhhh

    ReplyDelete
  33. Apa salah gmbr org tua kt atas tu? kihkihkih...

    ReplyDelete
  34. Encik tubelawak ,mana hang menghilang ? rindu sama hang.......punya cerita .huhu :\

    ReplyDelete
  35. ok ok ok.

    'terbaik.'

    'nice entry.'

    ReplyDelete
  36. pe cer ni en crayon?? kelihatan pudar update..huhuhu

    btw, aq sgt suke entry pasal aurat pompuan ni..sbab semenjak dua menjak ni,fesyen pakaian pompuan makin melampau aku rasa..grrrrr..kekadang aku xfaham mengapa sampai nak abaikan aurat..

    ReplyDelete
  37. kata anak sekarang tak pakai rok mini tak comel.....

    ReplyDelete
  38. muka pakcik tuh terbaekkk.. O.o"

    ReplyDelete
  39. kah3...ustd moktat kan?yedak?

    ReplyDelete
  40. pakcik tu pelukis filipina kut.
    tarik tali bra? Haha.

    ReplyDelete
  41. pakcik tu ade sekali ke time ustaz tu cakap? cm mengerti je. haha

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates