Monday, March 29, 2010

patung orang asli yang psiko

patung orang asli yang psiko

sori dah 4 hari tak update blog.. aku ada lawatan ke perkampungan orang asli di pahang.. sangat menyeronokkan.. 3 hari 2 malam aku berpesta(eh?) dan beramah mesra dengan orang asli.. ahaha.. tok batin diorang sangat cool! tempat tinggal diorang pon sangat unik dan versatile.. aku puas melepak dan mengenali orang melayu proto yang masih ada di malaysia ni.. korang semua pun kena jugak jelajah tempat orang asli ni dan blajar adat diorang untuk memajukan lagi diri korang semua..


dalam perjalanan pulang ke kuala lumpur tu, aku teringat balik yang anak-anak orang asli ni memang gagah.. diorang main kejar-kejar tak pakai selipar pun.. dahla tanah tu ada batu-batu kecik, dengan akar-akar pokok lagi.. aku rasa kalau aku jalan kaki tak pakai selipar pun boleh luka kaki aku sebab batu-batu kecik tu ada yang tajam dan runcing..

tapi kalau melayu moden? nak lari setempat atas simen yang rata (shuffle) pun kena pakai kasut mahal-mahal kan? ahaha.. eh dah lari tajuk pulak.. dalam perjalanan pulang tu, aku terfikir yang anak-anak orang asli main permainan tradisional dan simple-simple ja.. tapi orang moden pulak nak main patung orang asli yang ganjil.. sangat ganjil atau dalam erti kata lain ialah 'psiko'.. (orang lelaki pasti boleh paham) ahaha..

video : patung orang asli yang ganjil


Related Posts with Thumbnails
Share This

10 comments:

  1. Salam, Ohh..cik Mai..lama xmai jenguk Che Wie, rindu sama cik Mai..mai r pot pet sana. "Orang Asli pun nak idup gak"-mewakili OA dlm gamba tu hehe

    http://myskrempes.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. aku pon dah 2 kali pi kg org asli

    http://shazika.blogspot.com/2010/03/orang-asli-tinggal-dalam-banglo-dan.html

    http://shazika.blogspot.com/2010/03/ronda-ronda-dalam-hutan-main-dengan.html

    ReplyDelete
  3. Saya pernah sekali gi prkampugan org asli kt Perak. Dh moden dh mrk skrg

    ReplyDelete
  4. salam tube,
    naper tak ajak biru sekali weh
    heeeeeeeee..
    mesti best kan
    tgk sendiri cara hidup mereka
    cara2 mereka dan brborak2 dgn mereka
    pasti pengalaman yg tak dilupakan
    tahniah tube..

    ReplyDelete
  5. aku tak pernah lagi sampai ke tempat orang asli. jumpa orang asli pernah la. hehe

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates