Monday, March 22, 2010

nuffnang hack, flaw in HTML2.0

nuffnang hack, flaw in HTML2.0

sebelum aku mulakan leteran aku, aku nak bagitau kat korang semua bahawasanya total earning aku dah RM700 dalam masa 3 bulan sahaja aku buat blog tubelawak ni.. ahahaha.. ajaib kan? nuffnang adalah sebuah company pengiklanan yang sangat stabil dan boleh dipercayai.. tapi adakah sistem nuffnang sangat secure dan kukuh? jadi semalam aku telah menghabiskan masa aku untuk membuat sedikit kajian ke atas site nuffnang.. apa yang aku jumpai di site nuffnang? terdapat lubang(hole) XSS, LFI, RFI, SQL injection dan overflow dalam sistem nuffnang yang membolehkan aku untuk hack, crack, godam atau memecah masuk sistem nuffnang untuk mengubah database di dalam server mereka..


aku berjaya menambah earning point aku.. jadi sekarang hanya perlu duduk rilek goyang kaki sambil tunggu cheque nuffnang sampai ke rumah aku.. korang semua mesti agak teruja kan bila aku cakap nuffnang is exploitable.. jangan risau.. aku tak kedekut ilmu.. walaupun aku sangat mengantuk dan letih selepas selesai menggodam database nuffnang, aku masih sempat merakamkan video tutorial untuk korang semua.. knowledge belong to the world! share dengan orang lain tau.. cepat buat macam aku sebelum nuffnang dapat detect lubang(hole) kat sistem diorang..

video : nuffnang hack, get more buffered & metered earning


Related Posts with Thumbnails
Share This

59 comments:

  1. perrrh! hebat gile bro!
    tapi , halal ke duit tu ?

    ReplyDelete
  2. ko baca tak habis ni.. dah tgk video blom? ahaha

    ReplyDelete
  3. isss....pandai nk hack yek...

    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. haha terkena aku
    hahaha.
    name pun tube lawak
    hahahaa ,

    ReplyDelete
  5. ni mesti video lawak sengal neh.. hahaha adeii intenet slow la plak..

    ReplyDelete
  6. hahaha.. pandai ye kamu... Dah agak dah.. =)

    ReplyDelete
  7. Lenkali hang minum kopi Janda dulu mau secawan dua baru tak mengantuk crayon. Hahaha!

    ReplyDelete
  8. mana ada 700 pon.. tu semua adobe photoshop ja.. ahahahahahaha...

    ReplyDelete
  9. cis kacang buncis..gua dah terkudap terkudip dah mate sggh2 haha

    ReplyDelete
  10. ces. jaat tul pacik crayon ne. adeh

    ReplyDelete
  11. aku pulak dapat rm701.. 1ringgit xtra dari incik krayong.. lagik hebat bukan!!! nak tau rahsianya??

    MINUM JAMU!!!

    ReplyDelete
  12. heh, aku dah agak dah...hahahahhahaha...

    ReplyDelete
  13. cisdel!!!!! aku yang dah dekat 3tahun blogging ni pon baru nak dapat rm700 dari nuffnang.. hahahahaha

    ReplyDelete
  14. agagagaga!!! tak boleh belah tipu aku... aishhhh! ;D

    ReplyDelete
  15. adoih.........
    memang terkena la...dah la aku baru g dlm nie..
    tak pe..taktik...trafic....

    ReplyDelete
  16. HHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHA...


    aku hengat betul2... kalau betul2..
    kan best!!!!

    ReplyDelete
  17. tips terbaeekk aku pernah baca. wahaha!

    ReplyDelete
  18. LOL aku dah agak dah,tapi kali ni memang lawak.hehehehe

    ReplyDelete
  19. line poor...

    esok nk smbg baca... best ni..

    ReplyDelete
  20. Aku baru nak dapat rm700. hahaha

    ReplyDelete
  21. dah agak dah. nama pun tubelawak. taktik :D

    ReplyDelete
  22. mangkaq.. aku pun kena kelentong...
    tong tong tong... makan tangggung berak tong...

    ReplyDelete
  23. pagi2 nak kena kelentong....
    punya la semangat bila tgk 700 tapi.....huhuhuhu

    ReplyDelete
  24. memang dah agak..
    kata dah tube lawak..

    ReplyDelete
  25. haha kreatip betul mengenakan orang ye.

    ReplyDelete
  26. sengal! ingat apa ler video tu td. pangg di situ.. hahaha.

    ReplyDelete
  27. itu lobang gengblogger siapa kacau?? haha..

    ReplyDelete
  28. dah memang blog lawak..memang keje buat lawak le

    ReplyDelete
  29. xkoser nak klik dah tau confirm tipu heheheh

    ReplyDelete
  30. aku dh komen lum ek..nah aku komen..hehe

    ReplyDelete
  31. cit!tertipu aku..
    pandai ek..hehe

    ReplyDelete
  32. Waa bagus laaaa tutorial nie ! Aku nak tido jap ... nanti bila-bila aku komen lain .

    ReplyDelete
  33. ahh.. sengal je.. bleh lak tetido.. abeh penat je aku tunggu,, hahahhAHhAha

    ReplyDelete
  34. kah kah kah...ramai gak yang terkena ek...nasib baik video kat office aku ni xleh tgk. kalau tak aku pn terkena sekali...

    ReplyDelete
  35. ceyhhh..
    sweet pon ngantuk tgok itu video..

    ReplyDelete
  36. anda telah berjaya membuat lawak di petang hari, tahniah!!! saya suka lawak anda...=))

    ReplyDelete
  37. cessss..beriya jew ii tgk video tuh.hampehhh tol.dah arrr,ii pown nak sambung tydow gak.grrr.pok kang mao??ahaks :)

    ReplyDelete
  38. bro , ko tido waktu maghrib ke ?? xelok la bro.haha

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates