Tuesday, July 13, 2010

lawak vuvuzela yang telah diharamkan

pihak berkuasa hal ehwal agama islam emiriah arab bersatu kelmarin mewartakan fatwa yang melarang masyarakat islam meniup kuat trumpet popular piala dunia 2010 iaitu vuvuzela sehingga melebihi kadar 100 decibel.. akhbar-akhbar negara teluk itu melaporkan, keputusan dibuat dengan alasan bunyi vuvuzela pada kadar minimum itu yang menyamai bunyi bising kereta api bergerak laju boleh memudaratkan pendengaran pengguna dan orang di sekitarnya..

ribuan trumpet tradisi masyarakat afrika selatan itu yang diperbuat daripada plastik laris dijual di UAE dan ia biasanya boleh ditiup sehingga mencapai kadar 144 decibel, bersamaan dengan bunyi mercun meletup atau jet berlepas.. sebuah suratkhabar nasional di abu dhabi mengesahkan berita pengeluaran fatwa tersebut setelah jabatan agama disana mendapati banyak vuvuzela yang di import masuk ke ibu negara itu sepanjang demam FIFA world cup 2010.. adalah dikhuatiri ianya akan digunakan ketika perlawanan bola sepak tempatan di sana.. sumber : kosmo


p/s : lepas ni mesti ramai kecewa sebab takleh tiup vuvuzela kat stadium.. tiup rekorder ja lah.. baru 'jambu'.. ahaha.. apa-apa pun, enjoy video ni - pertarungan diantara vuvuzela dengan anjing.. siapa yang menang agaknya? tengok sampai habis tau.. ngehehe..

video : pertarungan vuvuzela dengan anjing
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
8 Comments
Comments


8 comments:

Alyn Jae said...

hahahaha.padan muke tuannye..2 la nk dajal kn anjing 2 ag..dan2 dia y kene dajal..

Ain Ransom said...

Hahahah! amek kau! kate anjing tu. HAHAHA

maisyara Pot! Pot! said...

terbaik ar anjing tu. lain kali, kasi cirit sikit. hahahaha xD

AMIR KOMENG said...

ahhahahahaaha...lawaks...

http://amirkomeng.blogspot.com/2010/07/senja-nan-gelaplepas-maghrib.html

Rani Rashid said...

haha..lawak la plak baca tajuk ni :)

~Ann~ said...

boleh pecah telinga camni. haha

hiro said...

baik siup seruling..amalan mulia bg etnik melayu..ehee

Abu Rifa said...

Astaghfirullah,,,,,, that Picture...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk