Friday, August 6, 2010

pelik tapi benar : puteri berlian & gadis kristal

pelik tapi benar : puteri berlian & gadis kristal

dah lama nak tulis pasal ni, tapi asyik terlupa ja.. ahaha.. kepada sesapa yang tak pernah dengar tentang gadis kristal atau puteri berlian, korang boleh tengok artikel ni link.. gadis kristal ni femes pada taun 2006 2007 camtu, aku tak brapa ingat.. kat malaysia ni setakat yang aku dengar, dah ada dua kes yang sama macam ni.. sorang tu digelar gadis kristal dimana gadis ini telah ditemuramah oleh rancangan tv3 "pelik tapi benar" dan sorang lagi ialah puteri berlian..


aku takmau ulas banyak pasal benda ajaib yang terjadi kat kedua-dua gadis ni sebab tak cukup lagi ilmu didada.. apa-apa pun, kita perlu berwaspada agar kita tidak syirik lalu menduakan Allah.. ada yang kata muslihat syaitan, ada yang kata anugerah Allah, dan ada juga yang kata gadis-gadis ini menipu.. tapi percayalah berdasarkan apa yang aku dengar dari orang sekeliling aku, gadis ini tidak menipu.. memang betul seperti apa yang diperkatakan..


kenapa aku cakap gadis ini tidak menipu? tengok pada gambar di atas, 'puteri berlian' tu tinggal di alor star.. nak tau kat area mana? rumah puteri berlian tu betul-betul sebelah rumah aku.. kah kah kah.. skarang dia dah pindah rumah.. dengar cerita dia sambung study di lim kok wing.. tapi memang real weii.. berlian dan barang-barang kemas keluar dari molot dia.. ahaha.. magik sungguh.. sayangnya, masa tu aku takda telefon bimbit berkamera.. mujurlah ada youtube, sekurang-kurang ada jugak video yang boleh aku share ngan korang untuk hari ni..

video : puteri berlian versi arab

haa.. sekarang kita ubah topik pulak.. lupakan gadis kristal.. lupakan juga puteri berlian.. enjoy video ni.. aku tengok video ni lagi aku bertambah kagum.. entah kenapa perkara pelik macam ni boleh berlaku.. ini bukan pelik biasa-biasa.. tapi super pelik.. 

video : puteri ehem2 sesat dan salah 'port'
Related Posts with Thumbnails
Share This

30 comments:

  1. kesiannya puteri - puteri kat bideo nomot dua tu..ish ish ish

    ReplyDelete
  2. suka hati aku la.. blog aku..
    kah kah kah..

    ReplyDelete
  3. kenapa aku punye fb ta leh bukak link video ko.. da banyak kali enrty aku ta dpt tengok video da sengal la.. cmne nie..

    ReplyDelete
  4. aiyoo.. itu biasanya terjadi kat user yang pakai broadband.. pakai broadband nak login ym pun kadang2 problem kan?

    ReplyDelete
  5. kaya la camnih...... leh KJ kawen ngan budak nih... hahaha

    ReplyDelete
  6. taktau nak buat macam mana nak solve masalah tu.. maybe nak kena beli video hosting sendiri lepas ni..

    ReplyDelete
  7. lorr kita setaman upernye ye?? hi3..

    ReplyDelete
  8. belian tu kalau jual laku tak ?

    ReplyDelete
  9. suka hati aku la.. blog aku..
    kah kah kah.. ...ayat ni aku suke hahahhaa

    ReplyDelete
  10. dah buat entry...
    suka hati aku lah nak komen.... ngeeee

    ReplyDelete
  11. klau dah leh kau kat mulut bagai..xpyh la nk blaj2.bukak kedai poh kong sude

    ReplyDelete
  12. waw klu cam tuu kaya la gadis belian tu kan...

    ReplyDelete
  13. bahaye tu
    abes kena aimed dgn perampok je nnt
    hee :D

    ReplyDelete
  14. oik,org aloq staq ka?hahahaha! masa dia wak kuar crystal tu sakit tak?ish,cam tersiksa pulak kuar batu2 ni..yg kena batu karang pun cam tersiksa je tgk..isk..

    ReplyDelete
  15. kalo kuar emas kompem kene rompak budak ni. :D

    ReplyDelete
  16. kuar byk nti buat rantai belian/kristal...heheh

    ReplyDelete
  17. nak kidnap budak ne la..hehehhe

    ReplyDelete
  18. scary la tgok vid tu..huhu...

    ReplyDelete
  19. ish ari2 pun nak nanges kalau air mata tukar jadi kristal hahaa..ni nangis bengkak2 mata.takde hasil =___= ekek subhanallah..

    ReplyDelete
  20. thx uda visit...visit lagi yax...ada crita lutu tuh, he2!

    ReplyDelete
  21. wow..
    bia btol..
    http://zonmediagempak.blogspot.com/

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates