Wednesday, October 13, 2010

kepada yang buta IT, pelajarilah IT

information technology adalah topik general yang merangkumi pelbagai aspek tidak kiralah media yang berkaitan text, gambar, bunyi, dan video.. zaman sekarang ni ramai dah mampu memiliki kamera DSLR dan gadget-gadget untuk merakamkan bunyi atau video.. jadi kepada yang tidak mengikuti perkembangan teknologi, sudah pasti mudah tertipu dengan apa yang dilihat melalui gambar, video ataupun bunyi yang didengari.. walaupun di kampung halaman aku yang dahulunya satu kawasan yang sangat terpencil dan tidak maju, kini kampung halaman aku sudah ada 'cyber cafe'..



walaupun dengan adanya cyber cafe, ataupun komputer di rumah sendiri, ramai yang masih tidak mengendahkan peluang yang ada untuk mempelajari kemahiran memanipulasi gambar, video ataupun bunyi.. apabila kita tidak tahu untuk melakukan, sudah pasti kita tidak boleh untuk menghurai sesuatu yang kita tidak mahir kan? dengan ini aku menyeru semua rakyat malaysia, agar ikutilah perkembangan teknologi sekadar yang mampu agar kita tidak ditindas, tidak mudah diambil kesempatan atau dipandang rendah oleh bangsa lain..

diantara yang banyak berlaku kini ialah penipuan media terhadap kita.. kita yang tahu ni, tahu lah.. tapi mereka yang duduk dikawasan pedalaman, yang takreti gunakan khidmat pakcik google bagaimana pula? sudah pasti kena kencing hangit camtu ja.. jadi sekiranya korang melihat atau mendengar sesuatu tu, janganlah terus terima bulat-bulat ya! samalah keadaannya seperti A memberi tahi kepada B, dan A mengatakan bahawa tahi ini ialah emas.. B sangat gembira kerana mendapat emas, lalu A tertawa kecil..

video : video yang mampu menipu individu buta IT
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
23 Comments
Comments


23 comments:

paan said...

buta sikit jer la.. masih kurang pengetahuan lagi nie.huhu

Entri terbaru ->Bagaimana meningkatkan trafik blog ?

Elvira Jay Arianna said...

...ak pun tak reti gak teknology...ni
ade kelas FOC x....ngeh ngeh...
mau register....lalalala:-

RAWSHADE said...

nak belaja IT gak..

[-suziey-] said...

ni kira pakar IT la ni..:p tp kebanyakkan CC jadi tpt budak2 main game...

MarkLe said...

pakat IT pakar ekonomi...hahahah

GaDis CoMeL said...

aku pun tak pandai psl teknologi ni. henpon pun pakai 3310 lagi.

~eZmALiZa~ said...

hahahha..lawak pic tu... :D

Nur Amira said...

gbr atuk yg kne tahan n polis tu dkt n umah ak..kami sekmpung.kuala sungai.dy bunuh tok su bedah, iaitu bini dy sbb bini dy nk cerai..

crayon said...

Nur Amira : atuk tu takda payung BN kan? utusan cakap camtu.. kira betul la tu..

Cik Miza said...

video memula tu suara zamadi jadi besau hahaha....

farysaSINSabell said...

nice one...!

diana said...

tengah belajo la ni..

@juera said...

lps skola ada la blja IT..so x de la buta sgt psl IT ni..=D

akuzle said...

akak sgt suka neh... tp, nk tau apa yg akak kesal? silalah bc the latest n3...huhuhuhu

tuahanugerah said...

sedang usaha mendalami ilmu IT la ni... cara tak formal la...

Kwijomojo said...

ol pictar is ol

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

lucu tgk picture tu..heee

fatynlicious said...

betul tu
ramai yang ambil kesempatan dengan teknologi yg sedia ada

sfatimahzj said...

wah!!
senang nak perkotak katikkan orang..huhuhu

Muhammad Ridha Tantowi said...

thank you for visiting my blog :D

Anonymous said...

real jugak gambar payung tu hilang....lol

Nur Amira said...

crayon: actually area kitrg mmg wilayah BN..sebenarnya xpatot ade isu politik bab laki bunuh bini..lgpon tu bkn payung atuk tu..tu pyg jiran dy kot..sbb pas bunuh bini dy..atuk tu terus lari g kilang padi seberang rumah dorg

erk??sudahlah... said...

smart gambo...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk