Wednesday, October 20, 2010

mulakan hari anda dengan ceria : senaman pagi yoga

mulakan hari anda dengan ceria : senaman pagi yoga

mulakan hari anda dengan ceria.. ya! mood korang di waktu pagi akan mempengaruhi hari yang akan korang lalui.. jadi sentiasalah mulakan hari korang semua dengan ceria.. kalau orang islam, solat subuh pun dah cukup untuk menenangkan jiwa kita di pagi hari.. selain itu, korang juga boleh melakukan senaman ringan seperti menari atau lompat bintang sambil senyum di hadapan cermin.. pasti akan muncul 'self confident' yang tinggi dalam jiwa anda untuk menempuh detik kehidupan harian korang..


kalau aku sendiri, aku suka meluangkan seminit dua bersama gitar kesayangan dan menyanyi kuat-kuat di pagi hari (rumah aku kedap bunyi, tak ganggu jiran).. perbuatan seperti ini menimbulkan perasaan 'ghairah' aku untuk menempuhi apa saja yang yang bakal muncul sepanjang hari.. jadi terpulanglah cara korang untuk menimbulkan 'mood positif' di waktu pagi untuk memulakan hari dengan ceria.. otak ceria, badan sihat.. otak kusut, muka pun cepat kedut.. ya tak?

jadi kepada korang yang tak pandai self motivate diri di waktu pagi, aku ada video bagus untuk korang semua.. video senaman yoga di waktu pagi.. ya! fatwa mengatakan yoga haram.. tetapi haram dari segi aspek tertentu.. video yang aku nak tunjuk ni ialah video senaman yoga yang takda langsung mantra atau lafaz pemujaan seperti yang diharamkan oleh fatwa.. ianya cuma senaman yang membantu kita mengawal emosi dan mental..

video : senaman yoga untuk otak dan hati
Related Posts with Thumbnails
Share This

27 comments:

  1. mmg dah gelak guling-guling ni,.tgk video 2,

    ReplyDelete
  2. rumah aku xkedap bunyi. Aku kua karang, jiran2 pakat kunci pintu..hohoho, lawak gler video

    ReplyDelete
  3. aku ingat ke kau tersalah upload video cter pontianak

    ReplyDelete
  4. xcukup setim la.. kureng sangat..
    membangkitkan gelora hati.. he he

    ReplyDelete
  5. klu lompat bintang tak ke penat? mengah plak nanti..huhuuuu

    klu ngadap laptop satu senaman jugak kan??teehee

    ReplyDelete
  6. bodoh nak mampus. entry macam bangang..
    kalau tak reti buat lawak, jangan tulis
    blog lawak. kau tulis je blog tubebabi..

    reader kat sini pun sama bangang.. benda
    bangang macam tubebangang ni pun ada yang
    nak baca. sumpah bangang.. paling bangang
    macam tuan punya blog tubebangang ni..

    ReplyDelete
  7. betul, mood positif pagi2 perlu untuk hari yang panjang, mempengaruhi aktiviti2 seterusnya..

    apa kebangangnya anon kat atas ni, suka hati dia la nak letak apa pun, kisah pulak ko?? ko pun bangang sebab sure ko pun baca kan?? pathetic gila

    ReplyDelete
  8. serius lawak...
    kpd yg mengutuk tu sebenarnya b--g--g...
    nama pun dh lawak...
    kenapa x guna nama sendiri jer klu nak kutuk..
    sama la mcm baling batu sembunyi tangan...

    ReplyDelete
  9. liyana & annaz. ko ni apa hal? aku tak
    kutuk ko yang ko nak sebok apa hal?
    ko pun sama bangang macam owner blog ni.
    elok la tu penulis bangang pembaca pun bangang macam annaz & liyana.... nik aziz pun bangang

    ReplyDelete
  10. aiyoo. komen diatas mnguris perasaan sy.. x baik kutuk orang wooo

    ReplyDelete
  11. Bukan ke yoga tu harrreeeeemmmm?

    ReplyDelete
  12. lawak2...
    pesal ye dgn anon tuh

    ReplyDelete
  13. salam jumaat utk semua. senaman memang sangat bagus untuk otak dan badan. tapi senaman yoga tak sesuai untuk orang Islam. sudah ada fatwa ulamak berkenaan dengan pengharamanannya. allahu'alam.

    ReplyDelete
  14. apekebende nye la wideo nye neh . lol~

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates