Wednesday, October 20, 2010

mulakan hari anda dengan ceria : senaman pagi yoga

mulakan hari anda dengan ceria.. ya! mood korang di waktu pagi akan mempengaruhi hari yang akan korang lalui.. jadi sentiasalah mulakan hari korang semua dengan ceria.. kalau orang islam, solat subuh pun dah cukup untuk menenangkan jiwa kita di pagi hari.. selain itu, korang juga boleh melakukan senaman ringan seperti menari atau lompat bintang sambil senyum di hadapan cermin.. pasti akan muncul 'self confident' yang tinggi dalam jiwa anda untuk menempuh detik kehidupan harian korang..


kalau aku sendiri, aku suka meluangkan seminit dua bersama gitar kesayangan dan menyanyi kuat-kuat di pagi hari (rumah aku kedap bunyi, tak ganggu jiran).. perbuatan seperti ini menimbulkan perasaan 'ghairah' aku untuk menempuhi apa saja yang yang bakal muncul sepanjang hari.. jadi terpulanglah cara korang untuk menimbulkan 'mood positif' di waktu pagi untuk memulakan hari dengan ceria.. otak ceria, badan sihat.. otak kusut, muka pun cepat kedut.. ya tak?

jadi kepada korang yang tak pandai self motivate diri di waktu pagi, aku ada video bagus untuk korang semua.. video senaman yoga di waktu pagi.. ya! fatwa mengatakan yoga haram.. tetapi haram dari segi aspek tertentu.. video yang aku nak tunjuk ni ialah video senaman yoga yang takda langsung mantra atau lafaz pemujaan seperti yang diharamkan oleh fatwa.. ianya cuma senaman yang membantu kita mengawal emosi dan mental..

video : senaman yoga untuk otak dan hati
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
27 Comments
Comments


27 comments:

Anonymous said...

PERTAMAX

Edward said...

hahahahahahhahha , berua~

Mar said...

mmg dah gelak guling-guling ni,.tgk video 2,

My MiRa said...

hahahahhaha :P

manjeamusyuk said...

rumah aku xkedap bunyi. Aku kua karang, jiran2 pakat kunci pintu..hohoho, lawak gler video

Insan Marhaen said...

pandai pandai je miker nih!

K I E R A said...

Macam orang gila do -.-

sue/allya/zalya said...

pokcik-pokcik...

Dark Half said...

aku ingat ke kau tersalah upload video cter pontianak

paan said...

yo yo , jom bersenam pagi...

Entri terbaru -> Teknik Blogwalking Bijaksana Part 1

ozawa said...

xcukup setim la.. kureng sangat..
membangkitkan gelora hati.. he he

juliet. said...

klu lompat bintang tak ke penat? mengah plak nanti..huhuuuu

klu ngadap laptop satu senaman jugak kan??teehee

Anonymous said...

bodoh nak mampus. entry macam bangang..
kalau tak reti buat lawak, jangan tulis
blog lawak. kau tulis je blog tubebabi..

reader kat sini pun sama bangang.. benda
bangang macam tubebangang ni pun ada yang
nak baca. sumpah bangang.. paling bangang
macam tuan punya blog tubebangang ni..

liyana aziz said...

betul, mood positif pagi2 perlu untuk hari yang panjang, mempengaruhi aktiviti2 seterusnya..

apa kebangangnya anon kat atas ni, suka hati dia la nak letak apa pun, kisah pulak ko?? ko pun bangang sebab sure ko pun baca kan?? pathetic gila

Miss Annaz said...

serius lawak...
kpd yg mengutuk tu sebenarnya b--g--g...
nama pun dh lawak...
kenapa x guna nama sendiri jer klu nak kutuk..
sama la mcm baling batu sembunyi tangan...

Anonymous said...

liyana & annaz. ko ni apa hal? aku tak
kutuk ko yang ko nak sebok apa hal?
ko pun sama bangang macam owner blog ni.
elok la tu penulis bangang pembaca pun bangang macam annaz & liyana.... nik aziz pun bangang

PinQib said...

aiyoo. komen diatas mnguris perasaan sy.. x baik kutuk orang wooo

d_tieah said...

Bukan ke yoga tu harrreeeeemmmm?

merahitujambu said...

kehkehkeh..lawok betul

syaza kelyza said...

hahahaha , sengal !

Tetikus said...

lawak2...
pesal ye dgn anon tuh

Miss Annaz said...

cik anon dh sawan...

che fara a.k.a fanadz said...

ala..pedulik jer anon tuh.hehehe.

kakchik said...

salam jumaat utk semua. senaman memang sangat bagus untuk otak dan badan. tapi senaman yoga tak sesuai untuk orang Islam. sudah ada fatwa ulamak berkenaan dengan pengharamanannya. allahu'alam.

ELYANA YAZMIN =) said...

wah reti maen gitar ye..

cikwanik said...

apekebende nye la wideo nye neh . lol~

aidillah HAIMI said...

wow. best2

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk