Sunday, October 10, 2010

proton inspira waja lancer baru 2010

proton inspira waja lancer baru 2010

agak kebosanan hari ni tak tau nak buat apa.. kepada sesiapa yang belum mengetahui mengenai kereta baru proton yang bakal muncul di bulan hadapan (nov 2010), korang sebenarnya dah ketinggalan cerita panas automotif di malaysia.. ya! waja lancer bakal dikeluarkan.. rupa bentuk sebijik macam waja.. dengar cerita dan ura-ura, 95% sebijik dengan mitsubishi lancer.. engine sebijik! body sebijik! teknologi sebijik! dan bla bla sebijik! harga pasaran masih belum diketahui..



aku tak berapa pandai nak ulas pasal kereta-kereta ni, kalau nak info yang lebih boleh pegi tengok kat website paultan atau tekkaus.. ehehehe.. bukan keja aku untuk review berkaitan automotif ni.. keja aku cuma buat lawak bodoh dalam blog ja.. di dunia realiti aku tidak lawak.. aku sangat ganas dan bengis macam lampu depan kereta waja inspira lancer yang baru.. kah kah kah.. tahniah proton! proton memang ton of pro's!

video : waja inspira lancer (by malaysianews)
Related Posts with Thumbnails
Share This

27 comments:

  1. tuh laa.. ada dengar gak 80k.. tapi khabar yang tak pasti tak berani nak kata.. hurmmm.. kalau spec semuanya ikut mitsubishi kira ok la tu.. ehehehe.. boleh beli satu untuk tokwan tubelawak

    ReplyDelete
  2. wah..warna tu aa ke?

    http://i432.photobucket.com/albums/qq41/olivergasyaf/sedih.jpg

    ReplyDelete
  3. boleh pulak berita tu alih suara ye? hak

    ReplyDelete
  4. di dunia realiti aku tidak lawak.. aku sangat ganas dan bengis macam lampu depan kereta waja inspira lancer yang baru

    kah3. gila penipu

    ReplyDelete
  5. haha butuh ander :-)

    ReplyDelete
  6. waaa...santekkk!!!huhuhu

    ReplyDelete
  7. hahaha..warna biru camtu je ke de bro?
    warna ijau bulan xde?hehehe

    ReplyDelete
  8. ada tanya seseorg yg keje kt proton..
    Dia kata kete ni 110k++..
    hhuhuhuu

    sapa nk bli?

    ReplyDelete
  9. bro, aku dpt tips kwn aku pye kwn yg jd technician dlm proton.. harga keta ni exclusive jd jangan harap la keta ni murah cam keta proton biasa yg lain.. lagi satu, hmmm.. aku x patut bocorkn rahsia yg satu lg kot sbb kwn suruh senyapkan.. ko pi la google pasal enjin proton waja baru ni.. mana tau ada org pi citer pasal enjin die..

    ReplyDelete
  10. tol leer markLe.. tang biru warne kain budak sekolah menengah dgn pict dacing konvensional tu jer ker yg ada warna lain n digital zaman milineum blum cetak ker.. he he he

    ReplyDelete
  11. huh? semua nak tiru luar negara punya brand.. hais~

    ReplyDelete
  12. mestilah murah! kereta tempatan kan? ahehe

    ReplyDelete
  13. semua sebijik.. harap harga jangan la sebijik.. bagi murah2 sikit.haha

    ReplyDelete
  14. Semua tiru lancer, tapi body pakai tin milo lagi kaaa?

    ReplyDelete
  15. ano: kalau dah tak nak pakai tin milo, pakai je keta import..jom ramai2 :)

    ReplyDelete
  16. warna tue ker....??? xmo2 nk warna lain2 hik3

    ReplyDelete
  17. wah.. barisan nasional.. huhu~

    ReplyDelete
  18. jangan lupe follow balik.. klik nuff.. hehe.. tabung sekolah tu..

    ReplyDelete
  19. kalu ada mak gula bole juga mintak belikan sebijik

    ReplyDelete
  20. 85k..tnya da kt proton edar marin..suma sama..cuma tukar lambang ja,...nice,tp mahal,dia antara kereta malaysia mampu milik yg sgt mahal selain perdana v6..

    ReplyDelete
  21. ye ah..

    sbb jualan lancer kt Malaysia ni x bape nak laku..

    jd dia wat versi Waja Lancer ni utk reduce harga tp kualiti maintain

    dgn harapan semoga Lancer mendapat sambutan..

    ReplyDelete
  22. bagus..proton mmg ada 'kemajuan'..

    ReplyDelete
  23. YG NIE BN PUNYA KER....

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates