Sunday, October 10, 2010

proton inspira waja lancer baru 2010

agak kebosanan hari ni tak tau nak buat apa.. kepada sesiapa yang belum mengetahui mengenai kereta baru proton yang bakal muncul di bulan hadapan (nov 2010), korang sebenarnya dah ketinggalan cerita panas automotif di malaysia.. ya! waja lancer bakal dikeluarkan.. rupa bentuk sebijik macam waja.. dengar cerita dan ura-ura, 95% sebijik dengan mitsubishi lancer.. engine sebijik! body sebijik! teknologi sebijik! dan bla bla sebijik! harga pasaran masih belum diketahui..



aku tak berapa pandai nak ulas pasal kereta-kereta ni, kalau nak info yang lebih boleh pegi tengok kat website paultan atau tekkaus.. ehehehe.. bukan keja aku untuk review berkaitan automotif ni.. keja aku cuma buat lawak bodoh dalam blog ja.. di dunia realiti aku tidak lawak.. aku sangat ganas dan bengis macam lampu depan kereta waja inspira lancer yang baru.. kah kah kah.. tahniah proton! proton memang ton of pro's!

video : waja inspira lancer (by malaysianews)
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
27 Comments
Comments


27 comments:

Nanad. said...

dgrnye 80k. 0_o

crayon said...

tuh laa.. ada dengar gak 80k.. tapi khabar yang tak pasti tak berani nak kata.. hurmmm.. kalau spec semuanya ikut mitsubishi kira ok la tu.. ehehehe.. boleh beli satu untuk tokwan tubelawak

Anonymous said...

wah..warna tu aa ke?

http://i432.photobucket.com/albums/qq41/olivergasyaf/sedih.jpg

Cik Miza said...

boleh pulak berita tu alih suara ye? hak

Affan Ruslan said...

di dunia realiti aku tidak lawak.. aku sangat ganas dan bengis macam lampu depan kereta waja inspira lancer yang baru

kah3. gila penipu

Anonymous said...

haha butuh ander :-)

Anonymous said...

waaa...santekkk!!!huhuhu

MarkLe said...

hahaha..warna biru camtu je ke de bro?
warna ijau bulan xde?hehehe

norcahayadiyana said...

ada tanya seseorg yg keje kt proton..
Dia kata kete ni 110k++..
hhuhuhuu

sapa nk bli?

ZoOL said...

bro, aku dpt tips kwn aku pye kwn yg jd technician dlm proton.. harga keta ni exclusive jd jangan harap la keta ni murah cam keta proton biasa yg lain.. lagi satu, hmmm.. aku x patut bocorkn rahsia yg satu lg kot sbb kwn suruh senyapkan.. ko pi la google pasal enjin proton waja baru ni.. mana tau ada org pi citer pasal enjin die..

aimaniman said...

tol leer markLe.. tang biru warne kain budak sekolah menengah dgn pict dacing konvensional tu jer ker yg ada warna lain n digital zaman milineum blum cetak ker.. he he he

Kimmy Ai said...

huh? semua nak tiru luar negara punya brand.. hais~

crayon said...

bukan tiru.. tapi usahasama..

mr edz said...

kereta proton murah ker?

crayon said...

mestilah murah! kereta tempatan kan? ahehe

paan said...

semua sebijik.. harap harga jangan la sebijik.. bagi murah2 sikit.haha

Anonymous said...

Semua tiru lancer, tapi body pakai tin milo lagi kaaa?

IN said...

ano: kalau dah tak nak pakai tin milo, pakai je keta import..jom ramai2 :)

crayon said...

kereta import cukai mahai :(

eNaSaN said...

warna tue ker....??? xmo2 nk warna lain2 hik3

Farhana said...

wah.. barisan nasional.. huhu~

Farhana said...

jangan lupe follow balik.. klik nuff.. hehe.. tabung sekolah tu..

ber_u_wang said...

kalu ada mak gula bole juga mintak belikan sebijik

Anonymous said...

85k..tnya da kt proton edar marin..suma sama..cuma tukar lambang ja,...nice,tp mahal,dia antara kereta malaysia mampu milik yg sgt mahal selain perdana v6..

Farah Hanani said...

ye ah..

sbb jualan lancer kt Malaysia ni x bape nak laku..

jd dia wat versi Waja Lancer ni utk reduce harga tp kualiti maintain

dgn harapan semoga Lancer mendapat sambutan..

Lulu caldina said...

bagus..proton mmg ada 'kemajuan'..

Anonymous said...

YG NIE BN PUNYA KER....

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk