Sunday, October 10, 2010

gerry alanguilan : pakcik sengal on youtube

gerry alanguilan : pakcik sengal on youtube

kepada korang yang pernah tengok video pakcik sengal di youtube, korang pasti tau betapa manisnya senyuman pakcik ni.. ahaha.. harini aku nak buat sedikit pendedahan mengenai pakcik ni.. pakcik ni berasal dari filipina dan bernama Gerry Alanguilan.. berdasarkan video senyumannya yang meletup-letup di internet, dapat dilihat suasana rumahnya agak sempit dan baju 'pagoda' dia yang menggambarkan macam pakcik ni orang biasa ja.. sebenarnya pakcik ni agak luar biasa..


nak tahu apa pekerjaan pakcik ni? pakcik ni adalah seniman yang telah menulis dan melukis komik seperti komik bertajuk wasted, johnny balbona, humanis rex!, elmer, timawa dan where bold stars go to die.. selain itu, pakcik ni juga ada turut serta menjayakan komik-komik terkenal seperti superman, x-men, woulverine, fantastic four dan silent dragon.. ngahahahaha.. bukan calang-calang orang boleh menjayakan komik-komik terkenal macam ni..

jadi adalah pakcik ni sama seperti pakcik kebiasaan yang suka lepak di kedai kopi sambil pakai baju pagoda? sudah pasti tidak.. pakcik ni dah boleh di-label sebagai idola pelukis komik dah.. pakcik ni dah berjaya dengan cemerlang.. nama dia dah ada dalam sejarah penulisan komik dah.. ahaha.. korang boleh google "gerry alanguilan" untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pakcik ni.. apa-apa pun, pakcik memang rock!! senyuman pakcik membuatkan aku terasa nak jadi gay.. kah kah kah

video : pakcik sengal senyum menggoda 2
(lepas ni aku nak simpan misai jugak)
Related Posts with Thumbnails
Share This

24 comments:

  1. tengok pakcik ni teringat kat mamat khalid! memula igtkan dia. haha

    ReplyDelete
  2. sempoi la pakcik ni.. tabik lu..
    http://www.duitlama2u.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. haha.. siot.. seram aku dgr pompuan lam video tu gelak..

    pakcik ni idup secara moderate.. tp mmg kebanyakkan kartunis asia mmg camtu sbb nak maintain kreativiti diorg.. idup mewah2 x guna gak sbb boleh melalaikan minda..

    ReplyDelete
  4. seyes pok cik ni sengal...hahaha...
    seram pon ada gak..tetiba senyum...kalau buat depan awek2 nih,aku rasa semua lari tinggal kasut kot..hahah

    Post Terhangat...
    Encik Pernah Memancing??

    ReplyDelete
  5. ahahha, cute sunggoh pkcik ne. meh cubit pipi cket

    ReplyDelete
  6. hahahhaha
    senyumannya..teguda iii

    ReplyDelete
  7. pakcik Comel :D http://ohdaus.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. comel wat pakcik ni eheheheheh

    ReplyDelete
  9. now i know :) best laa pakcik nih , hahahaaha . lawakk .

    ReplyDelete
  10. kalau hilang misai dia gerenti ++ cool dia punya senyum

    ReplyDelete
  11. haha..at least gerry is miles better than that less-than-one-minute california girl with kawaii pose video

    ReplyDelete
  12. ada ejaan salah.

    wolverine, bukan woulverine.

    dah itu je, malas nak ambil tau pasal pakcik ni.

    ReplyDelete
  13. bleh mintak no telefon pakcik ni?he he he he

    ReplyDelete
  14. eee mcm senyuman perogol bersiri aja..

    ReplyDelete
  15. tak boleh bla tgk dia senyum mcm tue

    ReplyDelete
  16. dah macam muka melayu aku tengok. filipino kan

    ReplyDelete
  17. haha..suke la.igt dlu mase kt kolej.tiru muke pakcik neh.sorg membe buat menjadi.perempuan lak tuh.ahaha..i miss my colege frens :')lotsof memory.

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates