Thursday, October 28, 2010

sudut pandangan mata dan hati lelaki

entry ini adalah untuk menjawab statement saudari nur aqilah dalam entry jiwang aku semalam.. saudari nur aqilah tak salah langsung.. statement dia sangat tepat.. ini bukan entry kondem ok! cuma nak memberikan pendapat aku apa yang sebenarnya berlaku di antara komuniti manusia ini.. hahaha.. saudari nur aqilah mengatakan bahawa lelaki ni memang sukakan perempuan yang cantik, lawa, cun dan bla bla.. ya! aku akui.. semua orang pun sukakan benda yang cantik-cantik kan? sebab kita semua manusia biasa..

bagi tubelawak,rambut dr rozmey sangat versatile.. kah kah kah

memang dulu aku pernah menyukai dan bercinta dengan perempuan yang aku anggap dia best, dia cantik, dia lawa, dia hot, dan segala-galanya sempurna mengenai dia.. itu adalah dari pandangan mata dan hati aku sendiri.. percayalah bahawa pendapat setiap orang adalah berbeza-beza.. contohnya lisa surihani.. ramai orang cakap dia cantik.. tapi bagi aku dia tak lah cantik mana pun.. cuma aku nampak personaliti dia ni macam baik sikit daripada artis lain dan dia tak malu muncul di kaca TV bersama famili dan rumahnya yang boleh dikatakan tidak begitu 'mewah'..

tak banyak artis lain yang rela buat macam tu kan? maybe ada yang takut jatuh 'standard' bila semua orang tahu yang famili dia ni biasa-biasa saja.. itulah alasan aku kenapa aku meminati lisa surihani.. kah kah kah.. sebab aku nampak dia macam 'humble' sikit dari artis lain.. itu dari sudut pandangan aku.. kawan aku pulak, dia cakap dia minat pada lisa surihani sebab muka lisa surihani ada iras-iras 'maria ozawa'.. kah kah kah.. yang tu lagi terbaik!!

haaa.. begitulah pandangan mata manusia dan hati manusia.. kadang-kadang masa tengah lepak minum dengan kawan-kawan.. tiba-tiba ada sorang perempuan ni lalu di tepi kami.. aku cakap "wei lawa la awek tu".. tapi kawan aku cakap tak lawa.. bila ada awek lain pulak yang lalu, kawan aku cakap awek tu pulak yang lawa tapi bagi aku sebaliknya.. hahaha.. citarasa tiap orang tak sama.. aku dan kawan-kawan aku semuanya pervert..

ni lagi satu contoh video yang paling baik untuk aku gunakan sebagai bukti bahawa penerimaan manusia ini berbeza.. aku suka sangat menonton video ini untuk memulakan hari aku.. sebab video ini bagi aku sangat comel dan menghiburkan hati aku.. kalau tengah pening kepala banyak keja, konfem boleh cool down bila tengok video ni.. diulangi, bagi aku video ini sangat cute ok!

video : tubelawak kata cute

yang ni pulak adalah video yang hampir sama dengan video yang aku suka tu.. tapi kawan aku lebih sukakan video ni dari video yang aku berikan tadi.. kawan aku kata video ini sangat 'cute'.. kah kah kah.. aku tak pasti sama ada manusia dalam video ini yang cute ataupun benda lain yang dia nampak.. tapi bagi aku, aku rasa nak penerajang ja manusia dalam video ni.. kah kah kah! terbukti pandangan dan pemikiran manusia ini berbeza.. kepada nur aqilah, bagi aku lelaki ni, kadang-kadang yang buruk dia boleh kata cantik.. dan yang cantik pun dia boleh kata buruk.. sekian.. ahahahahaha

video : kawan tubelawak kata cute
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
83 Comments
Comments


83 comments:

Farihah Ahmad said...

betul

hasnan said...

video kwn tubelawak kte lg best..

crayon said...

farihah : tq sebab stuju ngan pendapat aku :)

hasnan : hahahaha.. best kat cleavage ka? hahahaha.. 1st time aku tgk video tu asyik tertumpu kat cleavage ja.. cilaka btoi kawan aku tu.. hahahahaha

Cahaya_Kebahag!aan said...

hihihi...
yup, mata smua da dua.. tp pendapat xsame??
aku tetap pilih budak tu.. cute~~

crayon said...

alaaa.. kalau pempuan mesti la sokong video budak tu kiut kan :( tak aci la camni... hahahaha

Insan Marhaen said...

macam suami dan isteri juga. selalunya citarasa tak sama...

Edward said...

s_r__ d___a? marah tak>? kah kah ka hka hak

penaberkala said...

pandangan kita mmg berbeza-beza
tp tang lisa surihani tuh, sama la plak pendapat kita,haha

❀aRaBeLLa❀ said...

budak tu nyanyi bagai nak rak tapi baoak dia hati kering sungguh senyum pon idak..

crayon said...

insan marhaen : sebab tu la asam garam hidup.. ehehehe.. kan?

edward : hang pi mampuih la! trajang satgi.. kah kah kah

penberkala : haaaa.. mau tau la.. lisa surihani kan kekasih hati tubelawak... hahahahahaha

Nur Misnan said...

salam..
syok baca..
memang citarasa lelaki berbeza2
kita kata cantik
dia kata biasa
kita kata biasa
dia kata superb..

AKU? so so lah kot. huhuhuu

Edward said...

hahahahah ...wei cita la awek mana yg ang penah becinta tuuu...kami nak taw....buat siri mcm cita


aku dia dan volkswagon heheheheheheheheheh HAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

diana said...

tapi ape pun lelaki memang suke yang cantik..
kat mulut saje kata
"tak kisah"
tapi hakikat nye ....semua orang tau...
lelaki suke yang cantik pada zahir..

Wahidah said...

cantik tu kan subjektif..

tp kan..suke gk lisa..nampak natural n sederhana..i likeee

safiyyahosman said...

tengok rambut dr romzey tue yang xtahan..dah terkentut kentut aku gelak.ahahahaaa..awat dia suka rambut mcm tue..ahahahahahaha..dua alam ka??ahaahaahha

sab said...

budak lagi cute!
pempuan tu cm giler! hahaha

Nurulbadiah Lai said...

cantik luar cantik dalam cantik sana cantik sini baru best nk buat bini kn encik crayon??

crayon said...

diana : itu namanya pengorbanan.. hehe

wahidah : subjektif, tapi hakikat semua orang pun suka yang cantik di mata dan hati masing2.. ada ka orang yang suka benda buruk dan tak elok? haha :P

saffiyah : aku dok tunggu filem dua alam ni.. nak review

sab : pempuan tu cute gak!! tapi kawan tubelawak la yang kata.. hahahaha

crayon said...

nurulbadiah : ya.. macam nurulbadiah la kot? nak pi masuk minang nurulbadiah la kalo camni.. hahahaha..

NuR 'aQiLaH said...

-maleh nak tgok video-
wakakap

ya cantek tu subjektif.
bukan objektif ye anak anak.
betol gak diana ckp.
ayat mcm tu zaman 60an boleh la.
skang zaman maju 2010.
ayat cmtu kat mulot je kot.
huwaaaaaaaaa.

*gua syak gua ter emo lg kalo bab cantek ni dan bentok badan ni.

wannurfazrini said...

weyy tade gmbar lain ke nak letak ? dr rozmey gak kau pilih . aku geleman tgk dia . wekkk !

Mr. Firdaus said...

beauty is in the eye of the beholder ;p

Cik Su said...

cik su suka lisa surihani sebab kesopanan nyer.

cik 18 said...

heh, ni yang buat aku takot nak lepak ngan ko..aku takot ko cakap aku lawa jer...lisa pon kalah dengan ke'humble'an aku...

kih kih kih

crayon said...

cik 18 : aku ingat nak letak pic ko tadi :( tapi takut kang ramai jatuh hati.. susah plak aku nak menjawab msg orang mintak no fon cik 18.. hahaha

NuR 'aQiLaH said...

jawap ntok cik 18 je? huwaaaa
*majok*

ELYANA YAZMIN =) said...

first:
nak jugak kau pakai contoh lisa surihani..tak tinggal..kahkahkah.

second:
setuju! setiap orang pandangan lain2.
wahh betul ke ni kau tak setuju ngan kwn kau ttg yang video kwn ko suke tu..kahkahkah..gurau2.

third:
aku rasa dr romzey cute! kahkahkah.

crayon said...

nur aqilah :

jangan mrajuk oit.. hahahaha.. pasal subjektif tu aku dah jawap kat atas.. ingatkan hang dah baca dah :P

subjektif, tapi hakikatnya, semua orang pun suka yang cantik di mata dan hati masing2.. ada ka orang yang suka benda buruk dan tak elok?

walaupun begitu, tu lah spesialnya manusia.. pendapat tak sama.. hahaha.. mata pun nampak lain-lain..

Dark Half said...

dr rozmey kan sekampung ngan tubelawak. mesti la dia support

lisa surihani:smart,humble,lawa,x gedik,time berlakon natural,sume best lah...x penah lepak skali,so x tau plak kekurangan dia

crayon said...

elyana :

dr.roZMey ok.. bukan dr.roMZey.. nanti dia baca hang salah tulis, dia saman hang baru tau.. kah kah kah...

mestila pakai contoh lisa.. lisa surihani dihatiku.. auwww.. ahahahah.. yang video kawan aku suka tu, aku pun suka gak sebenaqnya.. tapi aku rasa nak tendang pempuan dalam video tu.. kawan aku boleh pulak cakap pempuan tu 'cute'.. hahaha

.s.o.f.i.a. said...

beauty lies in the eyes of the beholder..... beauty tu kan subjektif.

macam aku..... orang tadak pun kata aku lawa, tapi tiap kali tengok wajah aku kat cermin, cam nak angau kat diri sendiri lak rasa..... he he......

Ann said...

tgk video 1st, asyik gelak jer..budak tu punyer excited nyayi tp bapak budak tu serius jer..xde perasaan

straight face bila tgk 2nd vid tu..

yeah cantik tu subjektif..mcm de pom suka laki cerah, de gak yg suka laki gelap..sbb sweet..

laki lak yg ak nmpak..de yg suka pom kurs tp de gak yg suka bbdan besar...sedap peluk kot.

diNa de SoLa said...

hahahaha..aku mmg setuju dgn crayon shin chan..kekeke..

mmg org laen2 pandangan dia pon laen..
taste org laen2..in fact,everyone has different opinion in everything..bukan takat taste trhadap laki pmpuan ja..hahaha
cthnya: aku suka org korea,tp kwn aku suka org hindustan..hahahahahaha XD

Ciklinn said...

ciklinn cantik dak??? kamu suka ciklinn dak?

budak tu giler cute..mcm ciklinn.. kan kan kann hihihih

puteriqaizyan said...

hahahaha...comel3 rambut dr rozmey tuh :p
setail ;D

zulkbo said...

salam..
ermmm..perempuan cantik?lelaki normal mesti suka tengok..tak tengok pun jeling..tapi jangan sampai berpaling..he he

crayon said...

ann : badan besar sedap peluk? hahahaa.. betul gak tu..

dina de sola : aku minat hindustan gak.. sexy kot? haha

ciklinn : cantiiiikk sgt.. tapi budak tu kiut lagi pada ciklinn.. hahahaha

zulkbo : mata bertentang~ hehehe.. tu yang bahaya tu.. dari mata, menusuk ke hati.. oh! aku jatuh cintaaa.. auwwww

My MiRa said...

nak yang cantik2 ajer !!!!!!!!

nadrah zainuddin said...

hahahah comell gilaaa. ayah dia dah malas nak layann. hahahaha.

perempuan pun suka benda cantik je. tp lelaki yang selalu kena. okay lah tu. hahahaha.

LUMUT said...

aku nampak kau tulis kat box..marilah baca entry boyfriend lisa...hahahhaa..

ketuk karang..ciss..

betul citarasan org lain2...
dan pendapat pon lain2...

baru ade viarasi dan colour dalam hidup ni...
=).
tc

wanbirakbatu said...

kenapa aku tak buleh buka lansung wcrayon?? ini boleh mendatangkan marah yang amat sangat.. arrgggghhhhhh!!

maisyara Pot! Pot! said...

budak kecik 2 mmg comey.


tp..............




yg aweks tu, aku tak tahu ler lelaki nk tgk mane. sdangkan aku ni yg perempuan, kejap2 tengok 'longkang' dia. =.="

crayon said...

LUMUT : baru ada kaler crayon dalam hidup ni kan? hahahaha.. life is rough around the edge just like 'crayon' hahahahahaha...

birak : hang pakai broadband kan? broadband memang problem sikit :( yang tu tak dapat aku nak bantu la.. kena call support.. ahaha

mai : cleavage rock!! ahahaha.. mai pun tegugat.. apa pi tengok kat situ.. orang tengok muka pempuan sambil bayang dapat lekatkan tapak kasut kat muka dia..

スマイル fzdllh. said...

tapikan, bukan lelaki je suka perempuan cantik hot kebabom,

perempuan pun mesti suka dekat lelaki hensem hot sweet kan. ;P

betul ar kata crayon, " tapi hakikat semua orang pun suka yang cantik di mata dan hati masing2.. ada ka orang yang suka benda buruk dan tak elok."

:)

lumut said...

pompuan tuh aku rasa nak tarik je rambut die ade lah...hahaa...

budak tu kiut tp bapak die mcm xde perasaan ...hee

crayon said...

lumut dengan LUMUT ni orang yang sama ka orang yang lain? esoksemalam dengan lumut-lumut tu blog orang yang sama ka?

Mas said...

tepuk dada tanya selera.......
mas pun rasa rambut dr rozmey sangat versatile..he..he..

duadua said...

model rambutnya fantastik

izyansyazwani said...

sonang corito..cantik itu subjektif :D

syaza kelyza said...

hahaha , comel lagi video yang budak kecik tu :D

little_teddy said...

cute cute cute...he he he..tumpang lalu naaa

mye said...

walaupun rmbut sama hitam tp aty dan citarasa ttp berbeza2..huhu

khairolghani said...

setiap individu ada taste dia sendiri..tak semua benda yg kita suka,orang lain akan suka juga..

bagi aku dua2 video pun best..hehe

eiffel said...

crayon :: bg aku plak cantik itu terlalu subjektif...

terkadang aku tgk artis2 ni bermuka biasa sje..dn terkdg aku berfikir..

apakah aku yg terlalu high taste sehingga kn ramai yg memuji seseorg itu tp tidak aku???

aku akui..aku juga tidak cantik...dn aku ulgi cantik itu kn subjektif!!!

itu belum termasuk aspek2 lain yg telah mmpengaruhi sesatu pandangan...

Novitacu said...

Jalan2....selamat pagi semua :)

Nazrul Azat said...

ape kaitan dr rozmey tu?

aYu said...

setuju~

Aisyah AR said...

Pada aku niat dan hati yg ikhlas tu lagi penting. kecantikkan itu hanya lah credit pada si pemilik.

jika kecantikkan yang dikejarkan,
jika kemewahan yang di agungkan,
jika nama yang diriak kan,
igtlah sume tu tak kan kekal pun.

bila tua, kerepot gak muka, time tu sumbat botox pun tak gne. duit makin lama habis gak, nak2 lagi awek2s sume mata duitan. nak ferari lah, nak lamborghini lah. bg saga buat muka! buat muka! nama bila2 masa sahaja boleh tercemar. lihat sahaja contoh plg dekat 'fida aishah'(tak da niat nk condem, cuma dijadikan contoh utk renungan bersama-jgn disalah tafsir pula).

ni pesanan pd org pompuan kt luar sana tue. sentiasalah menjaga penampilanmu. bukan sahaja sebelum kahwin, malah selepas kahwin. ni tak, after kahwin anak dah satu, memasing.....(korg sambungkan)

harharharhar....

Cieri said...

aku memang terasa gila bila bab katogerikan pmpuan by `lawa/cantik/cute/hot` ngan `tak lawa/tak cantik/tak hot/huduh`
why?
sebab aku(ok fine,aku memang tak lawa,tak cantik tapi aku rasa aku cute macam hamster) pernah kena kutuk/panggil `budak huduh` depan2 ngan member pompuan aku(yang aku rasa aku lagi lawa dr dia)

member2 laki n junior2 laki pernah kopi n tampalkan this stupid article on pomuan lawa vs pompuan hodoh. pastu tulis something cam `kalau dah huduh tu,ko buat la apa,org still pandang ko slek punye`
ok,paham. aku huduh.

aku pun tau laki bergantung kepada daya penglihatan,tapi jangan lah sampai nak kategori kan org camtu.

sebab member aku panggil aku budak huduh 6~7 tahun dulu,self esteem aku skang dalam longkang.
org cakap aku lawa ke cantik ke,tak de effect.tak kembung macam katak kembung dah skang.flat macam kertas double A.

wantie said...

Aku syukur sebab tak cantik sangat. so idup aman, tak der yg nak kaco. Cukuplah aku cantik di mata suami. walau hakikatnya aku tak ler secantik supermodel.

Aku cuma nak cantik untuk suami jer.

weed something out said...

aku ingatkan orang komen pasal budak tu. rupanya tumpuan lain pulak. apapun budak tu baguih dok ada. aku syak dia adhd. hahahah

Anonymous said...

biasa la...laki or pompuan suma sama ja...klu laki mst nk yg cantik...n klu pompuan nk yg hensem....so...x pelik la...tp cerminkan diri sendiri dulu la...klu rasa blh dapat yg macam yg dihajatkan...teruskan la...ikut kemampuan la....ni bg pendapat aku la....

sha89 said...

suke entry ni sbb tak berat sblh...mmg manusia sukekn sesuatu yg cntik n indah.

=)

Wahidah said...

the truth is mmg sumer org suke benda2 yg cantek..itu fakta bukan auto okeh..:P

happy wiken..:)

aLya said...

sy pon wat enri sal budak cute nie last week..
seyes comei..
tapi bukn yg kwan awk cakap comei..
yg 2...erk..no coment.huhu

paan said...

setuju dengan bro . semua orang suka yg lawa2 . Sesungguhnya allah sendiri suka pada kecantikan . tp maksud cantik tue terlalu subjektif .

- cantik budi bahasa
- cantik akhlak dan macam2 lagi.

Panglima7 said...

Hamba datang nie...tubelawak...Perghhhh banyaknya komen ....Glamour la lu brader..hehehe SOLUTE !!

Zikri Husaini said...

dr rozmey... tuh....tang rambut paling mahal ..heee

crayon said...

panglima7 : manada glemer.. kalo glemer tubelawak dah masuk rancangan rajalawak dah.. hahahhaa.. masalahnya tak brapa nak lawak.. :D ngeee

zik : ya! rambut dia bernilai jutaan ringgit.. marilah kita tidak menonton filem dua alam ya!

Adawiah Aduah said...

hahaha... mmg pown... kadang2 pelik.. kalo bf tinggalkn kite 4 gul yg lg 'hot mama' dr kite tak pe ler.. nie g pada gul yg 'rambut maggie' muke seposen. haha.. bg die chumel la kowt.. ape ke hey nyer? tak de ler laki nie suke pd yg lawo-lawo ajew kn. :)

Eason said...

lol haha ^^

kAseh Mir'Ha said...

mmg llaki slalu mnilai rupe dl kan kan kan...

cliffterfly said...

blog byfrnd lisa?oe mnde nye..ketuk kang...hahaha

Miss Lemon said...

oho! mcm tu ya?
hm...jadi pompuan pun samalah
masing2 ada pdpt sndri
^^

Anonymous said...

aku rse video yg pertama lg better then yg kedua.sbb yg kedua 2 mcm org kena sawan jew....hahaha.pe2 pon enjoy this video,,,,

DaK CoMoT said...

yuppp...cantik tuh subjektif...ensem pown subjektif..ngeee

Anonymous said...

jgn pndang laki ble pg kedai mkn...lalala~ =p

sNoe~ said...

agree..! cantik itu subjektif.. :)
Chinese cantik coz dia putih, Indian cantik coz hidung mancung.. Melayu..? Siapa bilang gadis Melayu tak menawan.. :)

Ye lah, klu ada pakwe/ makwe yg tersgtlah hensem.. risau plak nnti dikebas org..n jeles memanjang.. baik cri yg biase2 aje yg dapat menerima kita seadanya.

VIDEO..? I vote for tubelawak kata cute video.. tengok banyak kali pun enjoy..!

Okultika said...

lisa surihani ada iras-iras 'maria ozawa'
aawww... i laeekk!
haha.. ako vote bapak budak kecik tue.. staii pekak budu ja dok buat SEMPOI! hahah.. for 2 vid tua mmng mcm nak tangkap gomoi.. tp ako x laaeek lar... good2 ja minah 2. :p

penghuni Bumi said...

siapa kita utk menghukum ciptaanNYA. selagi cukup sifat yg dikurnia, bersyukur, kita tetap cantik. mengapa rendah diri mengatakan kita tidak cantik sedangkan kita sebaik2 ciptaanNYA. Dikatakan cantik itu subjektif, bkn bila x cntik pada pndngn seseorg, brmakna mmg x cntik. cuma mata seseorg itu lebih sedap utk memandang yg lain yg dikatakan cntik baginya, manakala tidak bg orang lain dn begitulah sebaliknya.
overall,semua ciptaan Allah itu cantik!
Kamu semua cantik!

Kyky Violet said...

n.. pmpuan pown ske tgk laki encem ok..

Anonymous said...

bapak budak tue tak ar ensem, tp ank dier kiut, ikut mak dier kott,!!!

Anonymous said...

mungkin hang ni paedophilic...

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk