Wednesday, November 24, 2010

danjo dance? miku hatsuno? wtf?

danjo dance? miku hatsuno? wtf?

inilah yang dikatakan bila terlampau canggih dengan teknologi, pemikiran pun jadi tak betul.. hahaha.. danjo dance ni tarian apa pun aku tak tahu sebenarnya.. tapi aku agak kecewa sebab aku ditemukan dengan video ini ketika bersiar-siar di internet.. ketika hati sedang riang gumbira, pasti akan berasa mundur dan suram selepas menonton video yang aku nak share hari ni.. kah kah kah.. orang jepun ni memang pelik.. kalau aku ada banyak duit, aku nak beli nuclear untuk bom hiroshima buat kali kedua..


mujurlah kat malaysia tak ada dan tak nampak berlakunya lagi dimana individu mengambil karektor kartun sebagai idola.. kah kah kah.. bodoh nak mampus.. ada ka patut ambik karektor kartun jadi idola.. kalau ada sapa-sapa kat sini nak cadangan karektor yang sesuai dijadikan idola, aku nak cadangkan crayon shin chan.. sebab ada nama 'crayon' kat belakang tu.. kah kah kah..

sebelum ada yang terpengaruh dengan katun-katun jepun ni, aku nak nasihatkan kat korang semua, lebih baik korang ambik individu (real) sebagai idola korang.. contohnya individu terkemuka seperti dr.rozmey ka, ac mizal ka, nabil rajalawak ka.. kah kah kah.. mereka lebih bagus dan lebih hebat dari karektor katun ok! cuma kadang-kadang tu aku terasa naruto lebih cool dari dr.rozmey (kadang-kadang la).. kah kah kah..

1st video : danjo dance by miku hatsuno (idola)
2nd video : danjo dance psiko tanpa kasih sayang
3rd video : danjo dance harap diterajang
Related Posts with Thumbnails
Share This

41 comments:

  1. heheh mcam2... lawak2... memang bangang jepon ni pelik2... my n3 pon ade pasl japanese bace lar

    ReplyDelete
  2. Yang ni lagi super giler, siap 'kawen' ngan ikon dia, apa nak jadi ntah:

    http://www.telegraph.co.uk/technology/video-games/6651021/Japanese-gamer-marries-Nintendo-DS-character.html

    ReplyDelete
  3. bahahahaha...i like yang ketiga..rasa nak bagi penerajang laju2 je..

    ReplyDelete
  4. bengong la dorang..kasi fire je semua ni..
    wtpe nk amek cendawan tu jd idola?haha

    ReplyDelete
  5. haha...yg no 3 nyer video paling babi skali...hahaha

    ReplyDelete
  6. grrrrr ngeri jugak tengok video yg ke 3 tu

    yg no 2 tu rasa cam aaaaaaaaaaaaaaaaaa ape ni.

    ReplyDelete
  7. hekhekhek. boleh buat senaman di rumah xDDDD

    ReplyDelete
  8. apesal yg nombor 3 tu cam haram je. kelakar x menjadi!

    malang skali, aku suka anime. tch!

    ReplyDelete
  9. Salam Tuan..
    Sesekali saya layan gak Upin ngan Ipin tu :)

    Entri Terbaru "Adik dah muntah-muntah..."

    ReplyDelete
  10. hehehe standard la jadikan komik idola..

    ReplyDelete
  11. video pertama comel. Tapi sailormoon tetap menjadi idola. dengan kuasa bulan, akan menghukum crayon!!!

    video kedua menakutkan plus comel. Teng teng teng teng teng teng teng.. ad lagu tak?

    video ketiga kalau tunjuk kat mak, mak terus bungkus budak ni.. hahahaha

    ReplyDelete
  12. 1st vid maseh boleh diterima akal, tp yg 2 lg tuh rase cam nak baling nagn kasut je....

    ReplyDelete
  13. well ada gak part yang bagus tentang karakter hatsune miku nie..ak bleh kate yang karakter hatsune bleh fight ngan artis2 manusia..pasal stakat yang ak tau karakter nie wat konsert kat jepun tiap2 tahun dari 2008..kire ganas gak ar..
    xpelik ar klu org cakap yang duk menyanyi katatas pentas 2 bukan manusia..
    http://www.youtube.com/watch?v=nwlWKBDjOwA&feature=related

    ReplyDelete
  14. gila dahsyat... hahahaha. thank you anon 1:53

    ReplyDelete
  15. dush2...rasa nak bagi pelempang je utk video ketiga tu..

    ReplyDelete
  16. MENYAMPAH TGK TIGA2 VIDEO..HEHE

    ReplyDelete
  17. gilaaa ahhh video yg kartun uh! tapi comel HAHA

    ReplyDelete
  18. WHAT THE HHHHH!!!!

    arghhhh!! ini video brainwash mana ko godek ni bro.. @_@

    ReplyDelete
  19. Jangan lupa, kumpulan Gorrillaz (dari UK) dah lama buat konsert anime secara live. Check this out guys:

    http://www.youtube.com/watch?v=2Ncw2jsoi8I

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. hahaha..yg ketiga mmg hrpn utk dterajang laa..

    ReplyDelete
  22. kalau incik crayon buat vc berdanjo dance, mesti ramai awek kat sini yg jatuh chenta

    ReplyDelete
  23. wow..ganas gak kumpulan gorillaz yek..wat konsert cam 2..tp kumpulan gorillaz still manusia kan..
    keistimewaan kartoon nie adl kartoon nie mempunyai suara buatan sendiri dan kartoon nie blh menyanyi 100% tampa mengunakan suara manusia..
    nie cara diorang wat karoon 2..

    http://www.youtube.com/watch?v=f3SGL1Lga64&feature=fvst

    ReplyDelete
  24. apsal nak maki bodo plak sbb minat character? miku hatsune adalah artis Vocaloid, satu pencapaian baru dalam audio engineering di mana seseorang boleh program kan lagu utk dinyanyikn oleh artis vocaloid trsebut dan vocaloid itu boleh mnyanyi dengan nada dan pitch yg amat tepat, yg mngkin ssah utk dilakukan manusia. this is future. konsert dilakukan oleh holographic. dan ilmu holo ni xde kat malaysia pun. org luar skarang berlumba2 create hologram ni sdangkan kita kt malaysia maki2 lak. bukak la sikit minda tu.

    ni salah satu contoh ; http://www.youtube.com/watch?v=Dw5fVBSsVVA

    ReplyDelete
  25. bukak minda? owh.. anda sedang bercakap dengan cermin.. terima kasih

    ReplyDelete
  26. ye laaaa crayon awak sorang je yang pndai kat dunia ni......opinions awak je yg paling bernasss....minda awak sorang je yg terbuka..mnda saya ni mmng tertutup.....mgbu..

    ReplyDelete
  27. hang salah paham entry aku.. sila bukak minda
    dan bukak seluar anda.. ahahahaha.. tq anonymous
    yang luas mindanya..

    ReplyDelete
  28. wow..ganass nyer die fan miku nie..mmg minat giler ar..relax2 jgn gaduh2..well video konsert 2 mmg cool..thx..xsangka jepun da cipta satu penyanyi yg ckup safe cost..haha

    ReplyDelete
  29. hahaha..mcm2 r dunia ari ni..
    huhuhu

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates