Wednesday, December 22, 2010

mengenal ciri-ciri lelaki super sejati

mengenal ciri-ciri lelaki super sejati

lelaki sejati.. perkataan ini melambang kekuatan dan kemegahan seorang lelaki.. sekiranya ada individu yang digelar sebagai 'lelaki sejati' beerti individu tersebut adalah lelaki yang gagah, kuat, berani, macho, kacak, pencinta wanita dan lain-lain.. tapi apa kata sekarang ini kita gunakan perkataan ini kepada lelaki-lelaki diluar sana untuk mengingatkan kemungkaran atau kesilapan yang dilakukan ketika hidup di dunia ini.. pendek kata, perkataan ini juga boleh digunakan sebagai perkataan perli kepada mereka-mereka yang merasakan diri mereka itu 'best' dan super hebat..

ramai diantara lelaki ini pantang dicabar.. tambahan pula kalau perempuan yang mencabar kemampuan lelaki.. ada yang sanggup melakukan perkara-perkara bodoh untuk membuktikan bahawa mereka pantang dicabar.. sekiranya ada diantara rakan-rakan lelaki anda suka melakukan perkara bodoh untuk membuktikan keberanian mereka, pujilah mereka.. tepuklah tangan anda sambil berkata "wow! kau memang lelaki sejati".. contoh perkara bodoh yang patut dipuji itu adalah seperti video dibawah ini..



kini, kebanyakan orang kita nak jadi orang amerika.. ramai yang berusaha menghilangkan terunanya di usia remaja agar kelihatan 'cool' (seperti orang america).. ada juga yang berlumba-lumba untuk menghilangkan dara wanita seramai mungkin untuk membuktikan kehebatan masing-masing.. walaupun begitu, masih ada lelaki yang bukan buaya darat.. tetapi kebanyakan lelaki-lelaki yang bukan buaya darat ini pula bermasalah takut, tunduk, dan patuh dengan kekasih hati atau isteri.. sekiranya ada diantara rakan lelaki anda bersikap seperti ini, pujilah mereka "wow! kau memang lelaki sejati" kerana mereka tewas dengan dugaan wanita..

pernahkah ada diantara rakan anda bangga mengaku dirinya 'gengster'? pernahkah anda mendengar cerita pemimpin-pemimpin yang zalim? pernahkah anda melihat penindasan didalam sesuatu sistem kehidupan tidak kiralah dalam sistem syarikat, kerajaan, keluarga, kejiranan, dan sebagainya? ataupun anda sendiri pernah menjatuhkan orang lain semata-mata untuk mengejar sesuatu pangkat? sekiranya pernah, pujilah mereka atau diri anda sendiri "wow! kau/aku memang lelaki sejati" kerana telah tewas dengan dugaan takhta dan pangkat..

setiap orang memerlukan duit untuk hidup.. memang kita semua tak boleh lari dari menggunakan sistem kewangan sekiranya kita tidak hidup seperti manusia kuno.. tak salah mengejar kemewahan untuk memudahkan kehidupan, tapi kita harus ingat kewajipan dan tujuan kita hidup didunia ini.. sekiranya ada diantara rakan lelaki anda suka meluangkan masa hujung minggu di kelab malam, boros dalam berbelanja, tak membantu fakir miskin, bakhil, tak menunaikan zakat dan memiliki kemewahan yang melampau-lampau sedangkan orang berhampiran hidup susah dan derita, tepuklah bahunya sambil berkata "wah! kau memang lelaki sejati"




tetapi, ada juga lelaki yang suka menghasilkan kombinasi (super combo) perangai-perangai ini contohnya membuang duit melanggan pelacur, membuang duit di kelab malam bersama teman wanita, menggunakan pangkat untuk mendapatkan duit haram, menghadiahkan pelacur sebagai rasuah dan bla bla bla kombinasi hebat menghasilkan dosa.. sekiranya ada rakan-rakan lelaki anda melakukan super combo ini, jangankan tepuk tangan.. tepuk kaki dan tangan anda pada masa yang sama sambil memuji "tahniah!! anda adalah lelaki super sejati" kerana tewas 100% dengan dunia.. kah kah kah..

video : ini boleh dikategorikan sebagai lelaki?

Share This

30 comments:

  1. Rasanya mesti xder awek yg minat kat dia ataupun dia x try his hardest. So, last2 sekali, senang citer terus jadi gay. What a loser. Pathetic!!! Get a life man...

    ReplyDelete
  2. Ala Single...Kalu ada spepat g 1

    ReplyDelete
  3. konon sejati la dengan sincere confession dia tu. haih, apa nak jadi la.

    ReplyDelete
  4. ewwww... video 1st cam ape je... geli siot!

    ReplyDelete
  5. eii... vdio 1st mcm haram.. hahahaha.. siap pgang lgi.. geli~haha

    ReplyDelete
  6. 1st vid :: cm jackass movie...suke wat keje giler...huu =P

    2nd vid :: hebat2...melayu kita semakin terselah kehebatannya kan...tepuk2!....(-.-")

    ReplyDelete
  7. lol..GOSHhhhh.....disgusting !!!!!!!!!....haha

    ReplyDelete
  8. 2nd video tue idola hang ka tubelawak? hahaha...

    ReplyDelete
  9. kah3...

    http://blogakuwey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. lelaki sejati cukop la.
    tamo super super power, hiks

    ReplyDelete
  11. hahah gila lahhh...xsenonoh punya perangai..xnak la ada lelaki macam tu.

    ReplyDelete
  12. http://www.youtube.com/watch?v=xd12hR68sWM

    yeahhhh nuki nuki nuki

    ReplyDelete
  13. semakin rosak akhlak manusia hari ni? ni lah petanda akhir zaman...

    ReplyDelete
  14. http://www.facebook.com/video/video.php?v=1642081525324&comments

    lg cool mamat nih.. :)

    ReplyDelete
  15. Memang cool mamat tu hahahaha. Boleh dia berak sambil lari. Kalau aku susah nak concentrate woh..

    Terbaru > Celebrity Best Chest List > Pergi Office Nuffnang > Bruno Mars adalah kawan aku.

    ReplyDelete
  16. Brok, ko wat topik lawak ke topik muhasabah nieh..?? Insaf gua..

    Aku rasa aku cam dah makin jatuh cinta ngan ko la.. wahahhahahha..


    GayGoLo

    ReplyDelete
  17. (Encik MT tengah muntah) oh ya,napa tak letak Blog Archive? nak tengok entry lama-lama tubelawak. wieeee!

    ReplyDelete
  18. geli gile video 1st tu.
    buwekkkkkkkkk! muntah hijau!

    ReplyDelete
  19. geli tgk video 1st tu....tgk dpn n hujung video jer...huhu

    azwan tu bgga kot wat confession tu...dh setaraf org barat

    ReplyDelete
  20. sy pengguna bb celcom..sob sob..xdpt tgk

    ReplyDelete
  21. Kat dunia ni lelaki sejati sebenarnya dilihat kerana wang ringgitnya...

    ReplyDelete
  22. x phm mcm mn org mcm ne exist kt dunia ne..

    agak2 izuari ne lelaki sejati tk..:P

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates