Monday, January 31, 2011

video anak emmet butterfingers dan terrina

kepada sesiapa yang tak kenal emmet, dia sebenarnya adalah vokalis bagi kumpulan musik yang terkenal di malaysia iaitu butterfingers.. kalau nak tahu lebih lanjut, korang boleh google ja "emmet butterfinggers".. hehehehe.. ramai yang menyokong perjuangan butterfingers dan ada juga pihak yang tidak menyokong.. pasal tu aku tak ambil peduli.. pendapat aku, penggiat seni kalau mampu perform secara live dengan baik dan pandai menghasilkan (mencipta) lagu sendiri sudah cukup untuk aku tabik spring tiga kali.. 


entry ini aku tulis sebab ada hamba allah yang share video anak emmet ini dengan menggunakan nama "emmet".. aku tak pasti emmet ini adalah emmet sebenar atau ada orang lain yang menggunakan nama emmet.. yang pasti video itu berjaya menambat hati aku dengan telatah anak emmet ni.. kenapa aku tertarik? sebab video memaparkan anak perempuan emmet bersedih apabila menonton video klip butterfingers bertajuk mati hidup kembali (dimana dalam video ni ada scene emmet di sepak terajang)..

seorang anak bersedih apabila melihat kekejaman berlaku terhadap bapa sendiri.. bukan senang nak merakamkan keadaan seperti ini.. jarang-jarang berlaku kan? jadi janganlah korang anggap penyanyi rock seperti emmet ini tidak 'berhati kuntum'.. upload video anak kat internet, bukankah itu satu perkara yang sweet? ngahahaha..


disebabkan aku baru tahu emmet sudah berkahwin dan ada anak, jadi aku buatlah research sikit info pasal isteri emmet, anak-anak, dan bla bla bla.. masa aku jalan-jalan kat internet ni, terjumpak pula video emmet bersama isteri dan anak.. video ini juga sangat sweet justeru menggambarkan keluarga bahagia seorang rockers.. kah kah kah.. macam pelik pulak statement aku..

kalau ada yang nak komen berkaitan genre musik butterfingers, nak debat butterfingers ni band underground ataupun mainstream, atau apa-apa debat berkaitan butterfingers, lebih baik tak payah.. lagi bagus korang debat benda yang lebih ilmiah.. kah kah kah.. lantak diorang la nak buat band cap ayam ka, band melayu ka band english ka.. kah kah kah.. sekurang-kurang emmet ni ada isteri cantik, ada anak comel, ada kawan-kawan yang setia.. korang ada?? boooooooo... booooooo..

video : emmet, isteri dan anak

** kredit to Emmet (betulker.com)


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
31 Comments
Comments


31 comments:

afrohead said...

emmet pernah perform pakai t-shirt gambar anak dia wo. gila sweet.

tOkeY aIskrIm said...

emmet pya suara mmg mantap dowh..

Belalang Hijau said...

masih igt satu gig butterfingers yang belalang pegi beberapa tahun dulu.time tu emmet baru kawen...hee

ached~ said...

emmet pnh dtg mkn kt tmpt kje ak dlu..2-3 kli gk la ngn family die..emmet ni family man even die rockers..comey ank die..huhu

Nurulbadiah Lai said...

anak die sweet giler..nak anak camni gak aci x hehe

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Kalau x silap, ayah si Emmet ni org Scottish, sbb tu muka Emmet cam mixed. Kumpulan Butterfingers ni salah satu kumpulan rock yg aku tabik spring, especially lagu 'The Chemistry' diaorg tu. Nirvana versi Malaysia...

wannurfazrini said...

perghhh butterfingers mmg lagend tp syg dah RIP , rindu depaaaa . btw anak emmet mata bulatt naaa . haih gerammm !

APi said...

emmet dan style tersendirinya..^^

Wahidah said...
This comment has been removed by the author.
Apih said...

PADU!

Wahidah said...

isabel sgt comel...geram je tgkk

ieMa ackLes said...

anak die giler comey...

cik-terompah said...

adoi.. anak die.. woi.. awat comel sgt!

Blur said...

comelnye anak die...

ibuintan said...

comel dan sweet sangat anaknya.... tahniah

kakiberita said...

ku masih ingati.. :)

Makbed said...

comel..

Dark Half said...

aku dapat tengok gamba2 anak emmet dari baby sampai sekarang pun sebab terrina sudi approve 'friend' kat fb

Sky0ne said...

gua suka butterfingers!! memang layan...

mr-ahmad said...

i like it.....N terimah kasih...dah berkunjung ke blog saya

kail said...

tomelnya anak dia...

mR.sYaH said...

mmg comel anak dia.. aku prnh dgr gak lagu butterfinger ni.. bolehlah.. tapi rockers mmg penyayang gak.. dalah hati ada taman.. keh3..

keletahmeera said...

comel anak.suka bini dia.sangat fasih berbahasa enggeris.anak pun sama.aku pun suka lagu mati hidup kembali.suka suka suka suka

yangbaik said...

dah lama tak singgah sini... masih ingat jugak butterfingers... suatu masa dulu... tapi skang nih dah senyap jer..

Emmet said...

bro kredit untuk aku?

Emmet said...

bro,aku yang sharekan video nih kan kredit2 la sikit...hehe aku yg mintak sendiri tau kat facebook Emmett http://www.facebook.com/profile.php?id=100001488994804
kredit:www.betulker.com

Miss Dro said...

I DONT UNDERSTAND!

Miss Dro Cooking With Cannabis http://missdro.blogspot.com/

crayon said...

Emmet .. laa aku ingatkan ada orang main-main letak blog betulker (ada pic horror) tu.. hahaha.. sori sori.. jap aku letak link hang..

Mr Nohara a.k.a feedyoursoul84 said...

lagu2 dieorang mng best beb!! huhu..

aafata said...

Layan

Mahaguru said...

Best juga cerita nie. Jom layan sat

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk