Wednesday, February 9, 2011

keburukan sekiranya terlalu banyak bermain game

pagi tadi aku ada post status di akaun facebook fan page tubelawak bertanyakan pendapat orang ramai mengenai keburukan main game.. saja aku tanya sebab aku nak tengok ada tak antara jawapan orang ramai tu hampir sama dengan keburukan bermain game yang aku nak share hari ini.. ehehehe.. apa-apa pun, terima kasih banyak kepada mereka-mereka yang berkongsi pendapat di fanpage tubelawak ya.. tanpa anda semua, siapalah aku..


bila disebut keburukan bermain game, sudah pasti ramai yang akan jawab melalaikan, membuang masa, merosakkan mata, habis duit belanja, budak-budak tak siapkan kerja sekolah, ada yang sampai sanggup berbunuhan dan macam-macam lagi.. perkara itu memang nampak di mata kasar kita semua kan? sebenarnya permainan video ini, ada juga kebaikannya.. tapi itu bukan isu utama kita hari ini.. isu yang utama, ialah aku nak share keburukan yang 'super jarang didengar' sekiranya terlalu banyak bermain game..

adakah anda tahu, game mampu membuatkan seseorang itu menjadi makhluk aneh, psiko, gilababi dan lain-lain yang seangkatan dengannya.. lihat saja video dibawah ini.. budak ni mengamuk macam kena sawan sebab mak dia cancel-kan akaun game wow (world of warcraft).. kah kah kah.. memang superb!! siap jolok remote dalam bontot sendiri beb! kalau tak pecaya, tengok lah sendiri..


hehehe.. orang ketagih game sampai jadi gilababi macam budak ni masih belum cukup 'rare'.. ada lagi benda buruk yang boleh berlaku sekiranya individu itu terlalu banyak bermain game.. cuba teka apadia.. kah kah kah.. nak tau jawapannya? jawapannya ialah seseorang itu boleh melancap sendirian sekiranya terlalu ketagih dan taksub dengan game.. ya! game boleh membuatkan seseorang melancap.. percayalah!! aku ada bukti.. kah kah kah

video : layan karektor game sampai melancap

** jangan risau.. video-video ini selamat ditonton


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
49 Comments
Comments


49 comments:

Anonymous said...

ERTAMAX

wannurfazrini said...

Haha, aku dh tgk lama dah bdk warcraft 2, siap liwat diri sndiri gna remote control xleh blahh tol.

chacha said...

aishh2~~ macam2 perangai manusia. =.=''

keletahmeera said...

tak berani jer nak tgk vid kau

crayon said...

kalau video yang overrated tu, aku akan bagi warning biasanya.. sebab risau gak ada orang kena buang keja kalau bukak video melampau kat ofis atau dalam kelas.. hahahaha

adwafarahin said...

haishhh pelik2!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hahhhaa

tuyuk said...

game yg ni koi nk main.. har har harv

♥CIK SHA♥ said...

gambar siot je..ceit!

Anonymous said...

bwa~ha~ha

Pecah rahsiaku (owang laki2)


GayGolo

farhan said...

haha lawak2......sawan gile babi tu......

Anonymous said...

salam,aku tak pernah lagi dengar keburukan game
smpai melancap 2,
rasanya itu pengalaman hang kot hahahahah

cikbelog said...

rosak rosakk..haha

CahayaCintaIlahi said...

smpai cmtu sekali ek..
gle arrrr.. takmO ar cmtu
taksub ngan game smpi melancap?
agak melampau kot huuhu
mang rosak btol huhu

bun_nee said...

tutp mata pless

Edura Hanum said...

uiiii dah tahap memang gila bermain game..

merahitujambu said...

haish..macam2

fAiRy PrInCesS said...

mane xnye dorang masturbate.. banyak karakter karton2 dalam game tu seksi2 je..

✿ CikCimi said...

mak ai.
=.="

yangbaik said...

tak buleh blah la... ngan gambo tuh... ehh ayat apa pulak aku pakai neh....memag giler sewel wel2....hehehe

zara aluwi said...

main game mampu menguatkan pemikiran dalm bentuk pengurusan dan strategik. Otak jadi aktif.

Mar said...

arrggh nasiblah bukn dalam kategori ni semua.sy bkan sbahagian daripada ahli tegar game,.nggrr~~

thap yg dlm video diatas mmg dh teruk sgt.he3

maiMOONyet said...

bunguk jep... hahahahahaha xDDD

farah A said...

mengerikan .

sss said...

Mmg mengerikan....

Rainbow said...

CRAYON NI... geleng seratus kali...

Nerzhul said...

akaun wow kene cancel memang boleh gila..hahaa

ain said...

hangdOiii

ïêmå å¢klê§ said...

ala xdapat buka video 2..
damnn

phone said...

bener tu......
salam hangat ja untuk semua.........

kOtAk^mAgiKa said...

joystick rare nie..hehe

hoyahadis said...

tersangatlah dasyat nye..

Wahidah said...

ne bukan sawan babi dah..ne sawan kuda dh ne..hahaha..crazyyyyyyyyy

i'm wadieah wadiehah said...

the best entry

sn0w said...

sabo yolah.huhuhu

zmah said...

Betul....akibat gian...akan ketagih games!

budak kampung said...

aku suke gambo tu....keh3.....nice tp aku takleh blah bile org lancap bile layan game...budussssssssss

markstewon said...

wakaka....bru la aku tau perangai sesetengah org yg ketagih game...haha

kulop ludin said...

iskh, main game.. main je lea..
kikiki!!

::cikjuju::◕‿◕ said...

eeeeeuuuuww..takot kot...nasib ler adeq aku neh even fanatik ngan game tak mcm neh...huhu..

fatynadia said...

main game tu berpada pada la noo. jangan terlampaq taksub sgt

Abi said...

main game sampai melancap?hebat tuuu kah! kah!

zety said...

gilak la.

nasfu lebih la diorang ni

Warna Warni Kehidupan said...

huhuhu layan juga game tapi x delah sampai taksub..biasa2 aje

asfa blog said...

walah walah ,ini baru game stick keren hehehe

RAPHILLTV said...

nice page

Neddy Nadia Najib's said...

x suka dapat bf yg taksub main games..zzz.. main kdg2 tu ok la jgk.. ni x..sikit2 dotaik dotaik dotaik ! eh x sukaaaaa haih.

SpaQue said...

dlu aku gler game on9..addicted
nsb skrg da stop

Dayakonline.com said...

Keburukan Main Games bisa mati....
Kerena kurang tidur, kurang makan, dll

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk