Monday, March 7, 2011

lelaki asia yang super seksi

hehehehe.. entry ini ditujukan khas kepada peminat-peminat VAMPS dan L'Arc-en-Ciel.. bila sebut nama dua band ni, mesti semua tau siapa lelaki paling seksi yang aku nak ceritakan.. ya! hyde namanya.. rasanya cara nak sebut nama dia ni sama dengan "hide" dalam english ataupun "hide-do" dalam bahasa jepun.. kenapa aku cakap dia ni lelaki paling seksi di asia? salah satu sebabnya ialah kerana memang majoriti mengakui bahawa dia ni adalah lelaki yang super seksi.. tapi ada jugak yang kata "tak seksi pun, macam pondan ja".. terpulang mengikut pendapat anda sendiri..


tapi bagi aku dia memang super seksi.. dia boleh menampilkan personaliti lelaki jambu, lelaki ganas, lelaki macho, lelaki pondan, lelaki lembut, lelaki gatal, lelaki skema, lelaki itu lelaki ini dan bermacam-macam lagi.. tambahan pulak, fesyen yang dibawak oleh hyde menjadi ikutan anak muda tidak kiralah di jepun ataupun di malaysia.. suatu ketika dulu, banyak band jepun meniru gaya hyde membuat performance walaupun dengan mengenakan pakaian wanita.. kah kah kah.. melampau-lampau pengaruh mamat ni..

video : hyde versi pondan (90an)

kalau anda kata beckham menjadi pelopor fesyen rambut ikutan anak muda, sebenarnya anda telah salah.. hyde telah lama menggayakan fesyen rambut yang pernah dibuat oleh encik beckham.. pendek kata, hyde menggayakan fesyen itu terlebih dahulu kemudian orang jepun tiru gaya hyde dan akhir sekali beckham tengok ramai orang jepun nampak kacak dengan fesyen begitu justeru meniru gaya fesyen orang jepun.. yang saki bakinya, orang malaysia tiru gaya beckham.. kah kah kah..

video : hyde versi ganas sikit (2010)

kini hyde sudah berumur 42 tahun tapi masih tidak kelihatan seperti berumur dalam lingkungan 40an.. itulah orang kata.. orang laki ni, makin berumur makin bertambah-tambah 'charming' atau 'mojo' nya.. kah kah kah.. tapi anda semua jangan salah paham.. walaupun hyde pernah membuat performance seperti seorang lelaki pondan, dia bukanlah lelaki gay, tapi hyde sudah pun mempunyai isteri dan seorang anak..


p/s : entry ni agak 'gay' sedikit.. bukan apa, sebenaqnya aku nak tarik lebih banyak pembaca perempuan kat blog aku.. kah kah kah.. aku tau ramai pembaca perempuan suka sama hyde..auwww!!


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
37 Comments
Comments


37 comments:

Fatin Farhanah said...

auww..super dem cute..haha

Cik Miza said...

aksi budak sekolah pegang rokok.. dah menjadi ikutan malaysia dah....

crayon said...

owh.. kes aksi budak sekolah pegang rokok tu
lagi lama berlaku sebelum video clip tu release..
hahahaha.. kira hyde tiru aksi budak sekolah
malaysia la pegang rokok tu.. HAHAHAHAHAHAHHAA

si chentapelangi said...

tak pernah kenal pun si hyde tu sape . aku super cool kan ? hahha XD

Freaky said...

aisey seksi tol laki. strategi yang bijak nak tarik ramai gurl ke blog :D

honeymadu said...

alahai sape tu hyde? nape HM tak kenal pun T^T

crayon said...

owh.. kalau tengok GTO, nana, katun-katun macam DNA, bla bla bla mesti tau band ni.. l'arc~en~ciel.. hahehehhe.. nak sebut camna pun aku taktau..

Azroy Bin Kassim said...

tidak!!!

FurBall said...

adeh..aku pon mula2 terpk agak gay..ruponya ada udang di sebalik batu!!ahaha

manueng said...

budak2 ppuan mmg suke hyde...tp aku suke lagu2 diorg...hehe ;)

soooooour said...

npe muke dia cm lisa surihani?????

Chika said...

memang seksi bila perform tak pakai baju... hik hik nasib baik tak kene banned

Muaz Nabil said...

salam perantauan. :)

maiMOONyet said...

giler! patutlah abg2 aku agak giler dgn kumpulan ni. damn! super damn cute lor!!!!! lagu diorang pun hebat ^^ oh! jatuh cinta jap :P

Makbed said...

awat makbed tak kenal pun...

crayon said...

maybe sebab benda-benda yang related dengan hyde
ni susah dikesan oleh pakcik google.. tapi dia
ni memang super famous kat jepun..

totoromalas said...

whoa. my fav =)

sn0w said...

woh camne taw ?? hyde-sama ♥♥♥♥♥♥
wat review psal Gackt lak ek.gegegegege~ ;p

Wahida Shukri said...

jadi peminat setia hyde selama.. ehh... 9 TAHUN DAH? lol

suka bila tunjuk gambar hyde kat member, mesti ramai cakap umur macam 20s
hehe :D

Ezad said...

cute ker?.... len mcm jer tngok jer rupe dier...

Azrul Hisham said...

apasal aku tak pernah tahu pasal mamat ni...huhuhu :)

akuNAJWA said...

tak kenal ponn.. ader rupe macam pompuan :P

[sutera kasih] said...

ok, tak kenal haha

vampire's lovex said...

ohhhh kacak hyde ni...tapi di sebab kan beliau 42,aku batal kan rmbongan meminang aku g umah dye. hak3..

kem salam kat anak bini dye.

Fiz said...

Super seksi ke..super seksa xde ke?kahkah

crayon said...

hahahahaa.. tak ramai kenai hyde rupanya..
demmit!! tesalah pilih calon.. auww ahahaha

ghani baby said...

aku cukup kenal mamat nih,dia gila menggayakan rambutnya kerana rambut asal cam getah spenda langsung tak bleh dibentuk sehingga beliau terus menggondolkan kepalanya dan mematikan sel-sel akar rambut....

setelah berjumpa dengan gafren-gafrennya,mereka mengatakan rupa mamat nih cam upin&ipin,apalagi berbulu tengkuk la si mamat nih...

akhirnya mamat nih kembali berambut setelah mencuba berbagai rambut palsu di Salon Wendy Sasuko...dan gambar di atas sebenarnya ketika dia sedang mencuba rambut yang sepadan di salon WS dan telah terperasan oleh paparazi.

terakhirnya gambar ketika mamat nih tidak berambut hanya sempat di snap oleh salah seorang gafrensnya...bukti kes

gafren yang sorang nih la yang dicari2 oleh pengarah siri upin&ipin kerana photo tersebut menjadi bukti yang mamat nih telah meniru watak supersonicnya tanpa kebenaran dan mamat nih berkemungkinan disaman..

betul2 las...auuuwww!i like u crayon

KinosKoko said...

x kenal sgt pun dia ni..sape ek??

Ana admi said...

awat suke letak entry gay..double meaning ni..:)

ondeonde said...

ape yg bestnye pasal hyde nie..
muke cantik cam ppuan ek..
aku lagi suke lagu2 diorg

trigyy said...

tujuan post tak leh bla tuu.. tak pa.. good job!

Anonymous said...

Hyde ni penyanyi zaman awal 90-an. Die popular waktu2 series Jepun GTO dulu. Jadi kepada adik2 yg masih muda tu, korg mmg tak kenal hyde punye.
Mase die popular dulu, korg mungkin baru 3-6 tahun.

Amebunny あめちゃん♪ said...

huoo this is reminding me when i was a fangirl of hyde XDD
thanks for sharing

amran said...

bro... wat entry bagaimana menjadi lelaki seksi eeeehihiihi.. =D

azrijohan said...

euwww~hahaha

http://azrijohan.blogspot.com/

Shah Kamui said...

waaa...memg minat mamat ni.lg sorg gackt kamui.dua2 terbaikk!!!

adanhayad said...

aku suka tgk hyde dlm drink it down. mcm cool abes je

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk