Monday, March 7, 2011

lelaki asia yang super seksi

lelaki asia yang super seksi

hehehehe.. entry ini ditujukan khas kepada peminat-peminat VAMPS dan L'Arc-en-Ciel.. bila sebut nama dua band ni, mesti semua tau siapa lelaki paling seksi yang aku nak ceritakan.. ya! hyde namanya.. rasanya cara nak sebut nama dia ni sama dengan "hide" dalam english ataupun "hide-do" dalam bahasa jepun.. kenapa aku cakap dia ni lelaki paling seksi di asia? salah satu sebabnya ialah kerana memang majoriti mengakui bahawa dia ni adalah lelaki yang super seksi.. tapi ada jugak yang kata "tak seksi pun, macam pondan ja".. terpulang mengikut pendapat anda sendiri..


tapi bagi aku dia memang super seksi.. dia boleh menampilkan personaliti lelaki jambu, lelaki ganas, lelaki macho, lelaki pondan, lelaki lembut, lelaki gatal, lelaki skema, lelaki itu lelaki ini dan bermacam-macam lagi.. tambahan pulak, fesyen yang dibawak oleh hyde menjadi ikutan anak muda tidak kiralah di jepun ataupun di malaysia.. suatu ketika dulu, banyak band jepun meniru gaya hyde membuat performance walaupun dengan mengenakan pakaian wanita.. kah kah kah.. melampau-lampau pengaruh mamat ni..

video : hyde versi pondan (90an)

kalau anda kata beckham menjadi pelopor fesyen rambut ikutan anak muda, sebenarnya anda telah salah.. hyde telah lama menggayakan fesyen rambut yang pernah dibuat oleh encik beckham.. pendek kata, hyde menggayakan fesyen itu terlebih dahulu kemudian orang jepun tiru gaya hyde dan akhir sekali beckham tengok ramai orang jepun nampak kacak dengan fesyen begitu justeru meniru gaya fesyen orang jepun.. yang saki bakinya, orang malaysia tiru gaya beckham.. kah kah kah..

video : hyde versi ganas sikit (2010)

kini hyde sudah berumur 42 tahun tapi masih tidak kelihatan seperti berumur dalam lingkungan 40an.. itulah orang kata.. orang laki ni, makin berumur makin bertambah-tambah 'charming' atau 'mojo' nya.. kah kah kah.. tapi anda semua jangan salah paham.. walaupun hyde pernah membuat performance seperti seorang lelaki pondan, dia bukanlah lelaki gay, tapi hyde sudah pun mempunyai isteri dan seorang anak..


p/s : entry ni agak 'gay' sedikit.. bukan apa, sebenaqnya aku nak tarik lebih banyak pembaca perempuan kat blog aku.. kah kah kah.. aku tau ramai pembaca perempuan suka sama hyde..auwww!!
Share This

37 comments:

  1. aksi budak sekolah pegang rokok.. dah menjadi ikutan malaysia dah....

    ReplyDelete
  2. owh.. kes aksi budak sekolah pegang rokok tu
    lagi lama berlaku sebelum video clip tu release..
    hahahaha.. kira hyde tiru aksi budak sekolah
    malaysia la pegang rokok tu.. HAHAHAHAHAHAHHAA

    ReplyDelete
  3. tak pernah kenal pun si hyde tu sape . aku super cool kan ? hahha XD

    ReplyDelete
  4. aisey seksi tol laki. strategi yang bijak nak tarik ramai gurl ke blog :D

    ReplyDelete
  5. alahai sape tu hyde? nape HM tak kenal pun T^T

    ReplyDelete
  6. owh.. kalau tengok GTO, nana, katun-katun macam DNA, bla bla bla mesti tau band ni.. l'arc~en~ciel.. hahehehhe.. nak sebut camna pun aku taktau..

    ReplyDelete
  7. adeh..aku pon mula2 terpk agak gay..ruponya ada udang di sebalik batu!!ahaha

    ReplyDelete
  8. budak2 ppuan mmg suke hyde...tp aku suke lagu2 diorg...hehe ;)

    ReplyDelete
  9. npe muke dia cm lisa surihani?????

    ReplyDelete
  10. memang seksi bila perform tak pakai baju... hik hik nasib baik tak kene banned

    ReplyDelete
  11. giler! patutlah abg2 aku agak giler dgn kumpulan ni. damn! super damn cute lor!!!!! lagu diorang pun hebat ^^ oh! jatuh cinta jap :P

    ReplyDelete
  12. awat makbed tak kenal pun...

    ReplyDelete
  13. maybe sebab benda-benda yang related dengan hyde
    ni susah dikesan oleh pakcik google.. tapi dia
    ni memang super famous kat jepun..

    ReplyDelete
  14. woh camne taw ?? hyde-sama ♥♥♥♥♥♥
    wat review psal Gackt lak ek.gegegegege~ ;p

    ReplyDelete
  15. jadi peminat setia hyde selama.. ehh... 9 TAHUN DAH? lol

    suka bila tunjuk gambar hyde kat member, mesti ramai cakap umur macam 20s
    hehe :D

    ReplyDelete
  16. cute ker?.... len mcm jer tngok jer rupe dier...

    ReplyDelete
  17. apasal aku tak pernah tahu pasal mamat ni...huhuhu :)

    ReplyDelete
  18. tak kenal ponn.. ader rupe macam pompuan :P

    ReplyDelete
  19. ohhhh kacak hyde ni...tapi di sebab kan beliau 42,aku batal kan rmbongan meminang aku g umah dye. hak3..

    kem salam kat anak bini dye.

    ReplyDelete
  20. Super seksi ke..super seksa xde ke?kahkah

    ReplyDelete
  21. hahahahaa.. tak ramai kenai hyde rupanya..
    demmit!! tesalah pilih calon.. auww ahahaha

    ReplyDelete
  22. aku cukup kenal mamat nih,dia gila menggayakan rambutnya kerana rambut asal cam getah spenda langsung tak bleh dibentuk sehingga beliau terus menggondolkan kepalanya dan mematikan sel-sel akar rambut....

    setelah berjumpa dengan gafren-gafrennya,mereka mengatakan rupa mamat nih cam upin&ipin,apalagi berbulu tengkuk la si mamat nih...

    akhirnya mamat nih kembali berambut setelah mencuba berbagai rambut palsu di Salon Wendy Sasuko...dan gambar di atas sebenarnya ketika dia sedang mencuba rambut yang sepadan di salon WS dan telah terperasan oleh paparazi.

    terakhirnya gambar ketika mamat nih tidak berambut hanya sempat di snap oleh salah seorang gafrensnya...bukti kes

    gafren yang sorang nih la yang dicari2 oleh pengarah siri upin&ipin kerana photo tersebut menjadi bukti yang mamat nih telah meniru watak supersonicnya tanpa kebenaran dan mamat nih berkemungkinan disaman..

    betul2 las...auuuwww!i like u crayon

    ReplyDelete
  23. x kenal sgt pun dia ni..sape ek??

    ReplyDelete
  24. awat suke letak entry gay..double meaning ni..:)

    ReplyDelete
  25. ape yg bestnye pasal hyde nie..
    muke cantik cam ppuan ek..
    aku lagi suke lagu2 diorg

    ReplyDelete
  26. tujuan post tak leh bla tuu.. tak pa.. good job!

    ReplyDelete
  27. Hyde ni penyanyi zaman awal 90-an. Die popular waktu2 series Jepun GTO dulu. Jadi kepada adik2 yg masih muda tu, korg mmg tak kenal hyde punye.
    Mase die popular dulu, korg mungkin baru 3-6 tahun.

    ReplyDelete
  28. huoo this is reminding me when i was a fangirl of hyde XDD
    thanks for sharing

    ReplyDelete
  29. bro... wat entry bagaimana menjadi lelaki seksi eeeehihiihi.. =D

    ReplyDelete
  30. euwww~hahaha

    http://azrijohan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. waaa...memg minat mamat ni.lg sorg gackt kamui.dua2 terbaikk!!!

    ReplyDelete
  32. aku suka tgk hyde dlm drink it down. mcm cool abes je

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates