Thursday, May 13, 2010

video cara menyusukan anak dengan betul

zaman sekarang ni kebanyakan ibu yang melahirkan anak tak suka menyusukan (susu badan) anak mereka kerana malas, tiada masa, takut sakit dan lain-lain.. walaupun aku masih belum ada isteri dan belum memiliki anak, tapi aku dah beberapa kali pengalaman melihat depan mata aku nurse di hospital memaksa ibu-ibu yang baru melahirkan anak untuk memberikan susu badan.. walaupun cara nurse itu agak garang, tapi bagi aku memang patut pun nurse tu garang dengan pesakit (ibu yang baru bersalin) itu agar memaksa mereka memberikan susu badan..

susu badan sangat bagus untuk anak-anak yang baru lahir.. kalau ikut petua orang tua-tua, susu badan ni mengeratkan lagi silaturrahim antara ibu dan anak.. sebab itulah ibu-ibu yang baru bersalin wajib memberikan susu badan kepada anak yang baru dilahirkan.. khasiatnya pun memang memenuhi kehendak bayi yang baru lahir.. jadi janganlah memberi susu tepung kepada anak yang baru lahir ya.. kalau takut sangat nak menyusukan anak, gunakanlah "breast pump".. korang boleh beli melalui ebay.. ahaha

jadi kepada yang ingin mempelajari cara menyusukan anak dengan betul korang boleh tengok video ni.. walaupun video ini sedikit lucah, anggaplah ini sebagai pembelajaran untuk menghilangkan perasaan takut atau mengelakkan kesilapan teknik menyusukan anak.. sebenarnya aku cari video ni sebab aku nak simpan untuk bakal isteri aku nanti.. kalau dia takut nak menyusukan anak, aku bagi ja kat isteri aku suruh dia tengok video ni.. sebab aku taknak isteri aku bagi susu tepung dekat anak yang baru lahir.. ahaha.. belajarlah dan perhatikan baik-baik ya! selamat menyusu~

video : teknik menyusukan anak dengan betul
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
8 Comments
Comments


8 comments:

Irwan Amit said...

aku 1st ka??

miss hav0c said...

hahaha wow

enyheartsdiamond said...

lucah ka tak video ni? ragu2 ceq nk tgok :p

enyheartsdiamond said...

hahaha.. kartun rupanya.. tp lawak lah! :D
hakhahahahaa!

Najiha said...

dgr cite,guna breast pump sakit.entahla.WA

Azrul Hisham said...

hahaha.....siot je..

Anonymous said...

ak takut anak jdi pragai laen je kalo dop minum susu badan ibu...hahahha

LaNgIt yAnG iNdAh,aWan YaNg MeNdUnG said...

org skrg takut TETEK tu jadi lanjut sbb tu tak nak bg susu badan...mananye tak lanjut n beseret kalo ikot suka n gaya je nak bg susu kat anak...menentang,menirap la..menyenggeng la....kalo dgn cara yg betul...maintain jer tegang tetek tu...blaja la dgn cara yg betul hahahahha

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk