Thursday, June 10, 2010

pengakhiran cerita doraemon & nobita

doraemon adalah karakter yang dicipta oleh fujio f. fujiko dan motō abiko pada tahun 1969.. fujio f. fujiko telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada tahun 1996 dan motō abiko masih meneruskan perjuangan doraemon sehingga kini.. aku nak ceritakan sinopsis pendek mengenai doraemon.. doraemon ialah robot kucing yang datang dari masa depan untuk membantu nobita kerana nobita ni ialah seorang individu yang lemah dan bodoh.. maka bermulalah kisah pengembaraan doraemon, nobita dan kawan-kawannya.. tapi sehingga kini, pengakhiran cerita doraemon masih menjadi tanda tanya..


masa aku kecik, aku selalu baca doraemon, mutiara naga dan misteri naga.. kedua-dua komik misteri naga dan mutiara naga adalah komik yang ada pengakhirannya(ending) tetapi bagaimana pula dengan doraemon? pelukis asal pun dah tiada di dunia ini.. sehingga semalam, aku terjumpa satu video yang menceritakan pengakhiran untuk cerita doraemon.. aku tak pasti sama ada cerita pengakhiran ini dilukiskan oleh motō abiko atau dari peminat doraemon yang tidak dikenali.. apa-apa pun, video ini berjaya menambat hati aku sebagai peminat doraemon sejak kecik..

walaupun mak aku selalu marah aku beli komik doraemon kat kedai mamak, tapi aku tak menyesal kerana dari komik doraemonlah aku mula belajar membaca dengan lancar.. ahaha.. jadi kepada korang yang meminati doraemon, tontonlah video ini.. sangat menyentuh hati.. tidak sama seperti kekecewaan aku ketika menonton filem dragon ball yang macam chelaka hampeh dan tak best langsung.. kalau korang ada dapat manga(komik) ending doraemon yang lain, share kat sini ok..

video : doraemon - end of the story
downlod komik : doraemon - end of the story

kat sini jugak aku nak share satu video menarik dari rakyat malaysia sendiri.. bila tengok video mamat ni, aku rasa sedikit bangga sebagai rakyat malaysia kerana tak ada lagi lagu doraemon versi rock di index kat youtube.. ada satu ni ja.. yang satu tu pulak dari rakyat malaysia.. ahaha.. hebat kan orang kita?

video : doraemon theme versi rock
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
18 Comments
Comments


18 comments:

Anonymous said...

apa cerita komik tu aku tak faham la.

fndrocka said...

ending tu..sama ada fake atau real..tu kita tak tahu

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustik

♥suterakasih♥ said...

hehe kreatif..!!!nice ^^

Fina Fento said...

sedih (T__T)

tapi baca kat komen YuTiub tu katanya fan yang buat

suhaisweet said...

nice n3..visit mine if free k.;D

||| PöJìé PööH ||| said...

Doraemon kartun pujaan ku..Wish dia benar2 wujud.. Huhuhu!

Love,
PojiePooh Abdullah

Nazra~ said...

cita doraemon ni excited nk tau si nobita tu dpt shizuka ka tak. tu ja :P

Najiha said...

aku dulu peminat dragon ball juga.tp cam konpius sikit dgn ending dia.kalau tak silap aku komik last dia no 43. endingnya yang goku terbang dgn uub.kan?

lepas tu aku masuk asrama so tak follow sgt dh.sedar2 je ade komik dragon ball Z kt umah.start tu aku tak paham..dia sambungan no 43 or 1 set kisah lain?

Fitrihadi.com said...

a'ah sabtu lepas dah start balik doraemon episod pertama..terkejut besar nobita bila ada kucing keluar dari laci meja dia hahaha :p


- - -
(Rahsia) Rumah & Teknologi Dalam Filem IRON MAN Yang Tak benar!

Ryan Valentine said...

aku ade wat video tu dlm btk yg senang dibaca lagi.. visit la klu nak..
aku mmg suke ending die sama ada fake atau tak..
^^

maisyara Pot! Pot! said...

errkkk... kurang minat dengan doreamon la.. hahaha.. shin chan tk ade ke? xD

Amri Bahruji matPuisi said...

melawat.. doremon la.. best2.. suke bace komik doremo versi tuliasn mandarin..wakakaka

belalang hijau said...

pakcik crayon dah mengilhamkan belalang utk buat entry doraemon gak...

kuikuikui...

crayon said...

ahaha.. doraemon sangat mengembalikan kenangan silam.. aku suka doraemon.. aku juga sukakan lisa surihani..

kroll said...

sedeyh.. T.T

enyheartsdiamond said...

sedeynya ending tu :|

mohd hanifah said...

NAJIHA: dragon ball x abis kat z, die abes kat dragon ball gt. (generation two). pastu ade plak fanz yg dah siapkan komik dragon ball AF (alternate future)
boleh gi www.desirecampbell.com utk baca komik tu

sky8men said...

doremon theme versi rock tu..xpat bkk pon link dia...nape ek..

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk