Monday, August 30, 2010

berlatih menyanyi ikut pitching dan rentak yang betul

haritu masa aku upload video aku menyanyi (tag myvlog).. ramai kutuk suara aku tak sedap.. ya memang suara aku tak sedap.. tapi aku tetap nak menyanyi gak!! peduli apa aku.. kah kah kah.. skarang ni, aku duduk rumah sewa pun aku suka melalak kuat-kuat walau kawan-kawan aku kata suara aku tak sedap.. aku tetap buat kering dan masih melalak juga.. sebab bagi aku, menyanyi ni boleh meredakan stress selain menumbuk dan menendang punching bag..



tapi kini, suara aku sudah merdu.. kerana aku berjaya melatih diri aku untuk menyanyi mengikut pitching dan rentak dengan betul.. dari mana aku belajar? aku belajar semua ni melalui youtube ja.. kepada korang yang masih belum ketagih dengan youtube, silalah kerapkali membuat carian di youtube kerana selepas ini mungkin orang tak perlu membuat carian di google untuk mendapatkan tips dan tutorial.. ahahaha..

untuk tidak menaip panjang dan merapu-rapu, aku nak share ngan korang video tutorial cara menyanyi atau latihan agar nyanyian kita merdu dan merdu mengikut rentak yang betul.. nanti bila suara dah merdu, boleh la korang apply masuk akademi fantasia kan? jangan risau, kalau korang sebagai pembaca aku masuk akademi fantasia sudah pasti aku takkan vote langsung.. kah kah kah..

video : tutorial betulkan pitching dan timing nyanyian
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
14 Comments
Comments


14 comments:

mello said...

cing cing cing cing tah! cing cing cing cing tah! hahahaha..klu ade translation lg best bro.hehehe =)

Najiha said...

melalak memang best kalau nk redakan tekanan..tapi lepas tu kene tahan la bile housemate baling barang..

dark said...

mcm #@$%@$@)$% hahahahahahahahaha...siut jeeee...

aMy said...

oh emm gee..ni pun ade latihan ke hahahahah

yangbaik said...

erk... berlatih tarannum jer...

JePh said...

mamat tu bikin beat boxed laa~ haha!

misyamissyou said...

hahahaha!!

enjelinajolipit said...

gua doakan lu bejaya jadi juara akademi pantasia ke 10.

Haw said...

rasa2 nyanyianku sudah merdu dah.. huhu!.. perasan!

maisyara Pot! Pot! said...

hahaha. tutorial ni leh wt suffel ler. xD

apex said...

slalu men blasah karok jer.....janji ku dapat nyanyi....lalalala...mmg dpt hlang stress!

asmari said...

haha..kren

good luck

hehe

JASSY said...

HELLO DEAR YOU ARE YOU?
WANNA YOUR SITE IS TOO GOOD AND BEAUTIFUL

sicomot-comel said...

ketak ketak tereketak tak tak..
hahahahhaa

pandai cikgu ko ajo ko nyanyi ek..
welldone ! :)

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk