Friday, September 17, 2010

sinta and jojo : keong racun

sinta and jojo : keong racun

zaman skarang ni macam-macam cara boleh jadi femes dan kaya.. haritu aku ada post pasal dua orang adik beradik dari filipina (moymoypalaboy) yang berjaya mencipta nama melalui youtube.. kali ini di indonesia pula muncul dua orang gadis chomel bernama sinta dan jojo berjaya menempa nama di tanahair mereka sendiri kerana melakukan lip sing di youtube.. mula-mula aku ingatkan diorang ni biasa-biasa ja.. tapi selepas membuat carian di google baru aku tau bahawa mereka ni telah menjadi fenomena di indonesia..


sinta dan jojo ini berjaya mencipta nama melalui lip sing kepada lagu "keong racun" oleh tarling yang asalnya lagu ini tidak begitu dikenali ramai.. selepas muncul keong racun versi sinta dan jojo, tiba-tiba lagu ini mendapat tempat pertama di stesen radio indonesia.. ngahahaha.. rezeki tiba-tiba datang bergolek kepada tarling.. tapi kalau aku jadi penyanyi asal, mungkin agak berasa malu kerana lagu kita dipopularkan oleh orang lain..

video : keong racun by tarling (asal)

tapi persoalannya disini, adakah mereka ini layak untuk menjadi terkenal seperti sekarang? ahaha.. sebab aku rasakan apa yang dilakukan oleh mereka ni (sinta & jojo) macam biasa-biasa ja.. takda apa yang menarik dan berlainan dari orang lain pun.. mungkin kerana mereka ini comel, ramai lelaki pervert suka menonton video mereka di youtube.. adakah kerana jumlah hits di youtube, mampu memberikan taraf kepada manusia untuk menjadi terkenal justeru kerapkali dipanggil untuk ditemuramah dalam rancangan televisyen?

video : keong racun by sinta & jojo
video : interview with sinta & jojo

jadi bilakah akan muncul manusia-manusia seperti ini di malaysia dan berjaya mencipta fenomena di malaysia? adakah kita semua boleh menerima bakat yang lahir dari youtube seperti mereka ini? ataupun kita memang tak sedar ramai lagi manusia berbakat besar dari negara kita telah muncul di youtube? sebenarnya ada.. tapi aku taknak tulis lagi pasal tu.. nantikan post tubelawak yang akan datang.. mmmmuah semua setelah sekian lama tak update blog! ahaha..
Related Posts with Thumbnails
Share This

25 comments:

  1. aku pnh nk buat tapi tak laku...hampeh

    ReplyDelete
  2. salam...
    kat malaysia dah ada kot...tapi jgn la cari yg sama version dgn cewek-cewek itu... :D

    ReplyDelete
  3. kalo muka tak cun wat cmni, rasanya tak la laku sgt.buat kena kutuk je.

    ReplyDelete
  4. betul tu.. ahaha.. kalau tak cun, konpem kena kutuk kan?

    ReplyDelete
  5. Cisss...haha! agak2 klau Encik MT yang bermisai nie wat camtuh,ada org terpikat tak?

    ReplyDelete
  6. kalau encik MT buat camni.. insyaallah terkenal macam justin bieber misai

    ReplyDelete
  7. aha. .kiut gak awek uh. .bese la. .rezki. mne celah pon bleh dpt. .

    ReplyDelete
  8. Minah Indon cantik sebab mix.
    Yg asli punyaa, banyak kat Malaysia ni :)

    :D Har har har.

    ReplyDelete
  9. dulu klu ada youtube penyanyi asal pun popular jg kot..

    ReplyDelete
  10. http://www.youtube.com/watch?v=6KdgKPhSMQU&feature=related ce tgk ni. bdk ni pon ok jgk. bley pegi jauh. hee.

    ReplyDelete
  11. yah, jalan terkenal paling cepat ya lewat internet.
    terkenalnya cepat, tenggelamnya pun juga cepat (lol)

    ReplyDelete
  12. eheh. comel comel.
    nak buat jugak la tp pakai topeng otomen (malu)
    haha.
    selamat hari raya!

    ReplyDelete
  13. happy eid mubarrak
    minal aidzin wal faidzin....^^

    ReplyDelete
  14. derg ni mmg chomel..tp cm tahpape je..

    ReplyDelete
  15. aah! betol betol betol...rasenye memang sebab paras rupe je kot yang menaikkan name dorang..sampai tak pasal2 kawan aku pon nak buat account youtube..haha xD

    ReplyDelete
  16. Semuanya kerana kebetulan..... dan kalau dah rezeki...

    ReplyDelete
  17. Kita ada Teacher*****. tgk ler cara die nyanyi. wakakaka

    ReplyDelete
  18. bukan kat malaysia ada dah ker?? :P cth takde, tapi macam ada.

    ReplyDelete
  19. malaysia ade gak kot.cikgu shida yg dri perak 2...mcm2 diaorg nie

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates