Friday, September 17, 2010

sinta and jojo : keong racun

zaman skarang ni macam-macam cara boleh jadi femes dan kaya.. haritu aku ada post pasal dua orang adik beradik dari filipina (moymoypalaboy) yang berjaya mencipta nama melalui youtube.. kali ini di indonesia pula muncul dua orang gadis chomel bernama sinta dan jojo berjaya menempa nama di tanahair mereka sendiri kerana melakukan lip sing di youtube.. mula-mula aku ingatkan diorang ni biasa-biasa ja.. tapi selepas membuat carian di google baru aku tau bahawa mereka ni telah menjadi fenomena di indonesia..


sinta dan jojo ini berjaya mencipta nama melalui lip sing kepada lagu "keong racun" oleh tarling yang asalnya lagu ini tidak begitu dikenali ramai.. selepas muncul keong racun versi sinta dan jojo, tiba-tiba lagu ini mendapat tempat pertama di stesen radio indonesia.. ngahahaha.. rezeki tiba-tiba datang bergolek kepada tarling.. tapi kalau aku jadi penyanyi asal, mungkin agak berasa malu kerana lagu kita dipopularkan oleh orang lain..

video : keong racun by tarling (asal)

tapi persoalannya disini, adakah mereka ini layak untuk menjadi terkenal seperti sekarang? ahaha.. sebab aku rasakan apa yang dilakukan oleh mereka ni (sinta & jojo) macam biasa-biasa ja.. takda apa yang menarik dan berlainan dari orang lain pun.. mungkin kerana mereka ini comel, ramai lelaki pervert suka menonton video mereka di youtube.. adakah kerana jumlah hits di youtube, mampu memberikan taraf kepada manusia untuk menjadi terkenal justeru kerapkali dipanggil untuk ditemuramah dalam rancangan televisyen?

video : keong racun by sinta & jojo
video : interview with sinta & jojo

jadi bilakah akan muncul manusia-manusia seperti ini di malaysia dan berjaya mencipta fenomena di malaysia? adakah kita semua boleh menerima bakat yang lahir dari youtube seperti mereka ini? ataupun kita memang tak sedar ramai lagi manusia berbakat besar dari negara kita telah muncul di youtube? sebenarnya ada.. tapi aku taknak tulis lagi pasal tu.. nantikan post tubelawak yang akan datang.. mmmmuah semua setelah sekian lama tak update blog! ahaha..
Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
25 Comments
Comments


25 comments:

bspotgurl said...

wahhh, creative giler dorang ni

Pencacai Alim said...

aku pnh nk buat tapi tak laku...hampeh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

putih betoi depa ni..

gebusss

gadisBunga said...

salam...
kat malaysia dah ada kot...tapi jgn la cari yg sama version dgn cewek-cewek itu... :D

maisyara Pot! Pot! said...

GEBU MEH! hahaha xD

GaDis CoMeL said...

kalo muka tak cun wat cmni, rasanya tak la laku sgt.buat kena kutuk je.

crayon said...

betul tu.. ahaha.. kalau tak cun, konpem kena kutuk kan?

Encik MT said...

Cisss...haha! agak2 klau Encik MT yang bermisai nie wat camtuh,ada org terpikat tak?

crayon said...

kalau encik MT buat camni.. insyaallah terkenal macam justin bieber misai

akeep razalee said...

aha. .kiut gak awek uh. .bese la. .rezki. mne celah pon bleh dpt. .

Penjenayah Sekolah said...

Minah Indon cantik sebab mix.
Yg asli punyaa, banyak kat Malaysia ni :)

:D Har har har.

Bernard Patrick Chung said...

Selamat Hari Raya....

Gajah Menta said...

tahniah, maaf zahir dan batin.

diraja22 said...

dulu klu ada youtube penyanyi asal pun popular jg kot..

syafawani said...

samat ari raya!!:))

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=6KdgKPhSMQU&feature=related ce tgk ni. bdk ni pon ok jgk. bley pegi jauh. hee.

sephet - symbians60 said...

yah, jalan terkenal paling cepat ya lewat internet.
terkenalnya cepat, tenggelamnya pun juga cepat (lol)

nur said...

eheh. comel comel.
nak buat jugak la tp pakai topeng otomen (malu)
haha.
selamat hari raya!

Rsuu said...

happy eid mubarrak
minal aidzin wal faidzin....^^

shed cepet said...

derg ni mmg chomel..tp cm tahpape je..

white eve said...

aah! betol betol betol...rasenye memang sebab paras rupe je kot yang menaikkan name dorang..sampai tak pasal2 kawan aku pon nak buat account youtube..haha xD

CiKgUaZeMi said...

Semuanya kerana kebetulan..... dan kalau dah rezeki...

The Poyo Me said...

Kita ada Teacher*****. tgk ler cara die nyanyi. wakakaka

fAriefArihan said...

bukan kat malaysia ada dah ker?? :P cth takde, tapi macam ada.

aiskrim coklat said...

malaysia ade gak kot.cikgu shida yg dri perak 2...mcm2 diaorg nie

Post a Comment

Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk