Saturday, October 16, 2010

hadapi dengan tenang : entri rilek otak

hadapi dengan tenang : entri rilek otak

harini aku nak post entry yang rilek.. sebelum tu aku nak nasihat kat korang, kalau ada masalah ka apa ka, jangan cuak-cuak.. rilek ja.. kalau melambak keja tak siap pun, tak payah rushing siapkan keja.. rilek ja.. walaupun esok mungkin akan kena marah dengan bos sebab kerja tak siap, abaikan masalah-masalah itu semua.. rilek ja.. habis kuat pun, bukannya bos tu nak bunuh korang kan? dia marah ja.. jadi tak payah nak pening-pening, tak payah nak serabut-serabut.. rilek-kan otak.. rilek-kan badan..


hidup kat malaysia kena pakai banyak duit? arhh! persetan semua itu.. duit boleh dicari.. hari ni kita rilek.. politik malaysia kotor? saiful bukhari kena suntut lapan kali tanpa kerelaan? arrghh! tak payah ambil peduli pasal dubur saiful.. hari ini kita rilek.. dari kita ambil peduli pasal dubur orang lain, lagi baik kita rilekkan dubur kita.. ya tak? dubur kita adalah bahagian yang penting untuk kita me-rilek-kan diri kita di dalam tandas (mesti ramai tak nak mengaku).. ya! aku sangat rilek ketika berak! so what?

kenapa mesti rilek? ianya boleh mengurangkan stress, boleh mengurangkan penderaan kanak-kanak, mengurangkan masalah sakit mental (malaysia ada 3 juta orang gila), mengekalkan awet muda dan juga menambah keriangan dalam kehidupan.. ehehehe.. sebab tu kita kena rilek.. jadi kenapa tidak mahu rilek? "rilek sudaaaa" (nada anak muda zaman sekarang) ataupun "ko rilek je der".. kalau esok korang kena buang kerja pun, aku peduli apa.. nasib la!! ahahaha.. tengok video ni betapa rileknya makhluk ni.. jom rilek!

video : makhluk tengah rilek

Related Posts with Thumbnails
Share This

37 comments:

  1. yeah.. relaks.. aku suke entry ko ni.. releks.. jom follow aku.. aku follow kau ni...

    ReplyDelete
  2. pc gua lembab nak bukak video lu..takpa, rilek~

    ReplyDelete
  3. memang lah relax.. mmg kene entry kamu ni. aku sedang ber'relax dalam kesibukan kerja yang melampau!

    ReplyDelete
  4. geli hati tgk video tu.. mmg rileks.. hahaaa..

    ReplyDelete
  5. Zulkifli : baiklah.. saya akan mengikuti blog anda
    jeph : rilek jeph.. sambil tunggu video load, kau menari2 dulu rilekkan diri.. ok
    Miza : kerja? arghhh! persetan semua itu.. takyah buat keja!! rilek jom.. kah kah kah

    ReplyDelete
  6. ntah . relaks2 jer .x yah pening2 .ehehe

    ReplyDelete
  7. hehehe...dah penat dah selamatkan dunia tu! hahaha...

    ReplyDelete
  8. haha.. asal datang sini je mesti nak gelak.. :D

    ReplyDelete
  9. hahaha..bab saiful aku xtahan tu. Aku arini pun rilek gler ngadap tv & laptop je

    ReplyDelete
  10. rilek rilek sudeh.. cam anjing lam video tu.. haha..

    ReplyDelete
  11. haha , betoi tu . takpayah pening2 . rilek sudah

    ReplyDelete
  12. tengah relax la ni tapi sakit gile kepala skang . :'(

    ReplyDelete
  13. bulldog:nak rilek pun sibuk je nak video cam..dengki arr tu

    aku memahami sbb aku ada empathy

    ReplyDelete
  14. Ahkak pun tgh rilex nie...cuma risau gak minggu depan..anak ahkak nak exam...dia nampak rilex ajer...ibu dia yg tak rilex2.

    ReplyDelete
  15. wargh!!! tension bnyk krja kena buat...
    jap.. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    fuhh rilek suda...

    ReplyDelete
  16. hamzah tengok ni mesti dia nak buat banner gambar tu

    ReplyDelete
  17. huhuhu.. lawan raksasa jer.. mesti penat kan?

    ReplyDelete
  18. hahaha...best entri nko ni.. moh kite relak kat jamban !!!!

    ReplyDelete
  19. hahah....banyak sangat rilex...kalau orang kutuk kita kene rilex jugak ke macam mana?hehehh...

    ReplyDelete
  20. ekeke...buka je blog kamu nampak gambar tu..

    ReplyDelete
  21. keje cikgu x bolehlah.. tak ambil periksa bebudak tu nanti.. kan jadi isu..

    ReplyDelete
  22. salam..

    just blogwalking

    Silalah ke blog BLADE EDGE

    ReplyDelete
  23. btul ke Malaysia ada 3 juta org gila..huh.rmai 2

    ReplyDelete
  24. yang 3 juta maniac tu, masuk lu sekali tak?

    eh, silap silap. gua terlalu rilek sampai tersalah sebut.

    yang 3 juta maniac tu, masuk yang 28 juta official rakyat ke?

    hehe. rilek rilek.

    ReplyDelete
  25. betul bro..kalau kerja tak siap pun paling teruk boss marah jer kan.takder nya sampai nak buang kerja.kalau kena buang pun caroi lah kerja lain kan..aku suka entri nih..rocks!!

    ReplyDelete
  26. encik..saya belajar rilex lepas baca entry awk okey:)

    ReplyDelete
  27. nurulbadiah : u should
    mai : dulu setngah orang sebut "slamber badak" tapi kali ni kena sebut "slamber bulldog" pulak.. kah kah kah..
    @xim : betul tu.. kalau budak-budak sekolah pun sama la.. tak siap keja skolah tapi takut gila.. cikgu bukan nak bunuh pun.. hahahaha
    nesa : betul.. mengikut statistik tahun 2007
    ain : kalau orang kutuk kita pun, kita kena rilek.. bagi yang pengutuk tu pulak tensen sebab kita kena kutuk tapi tak memberi apa2 kesan.. hahahahahha

    ReplyDelete
  28. salam..
    relax ke sini..
    thanks buat aku relaxxx.. =)

    ReplyDelete
  29. hah.betol!
    tp ble kite relax org lain gelabah ayam..
    kite pn nek rimas kan n trus tak relax..

    aku benci org gelabah depan aku.

    ReplyDelete
  30. hahahahaha sangat kelakarr laa.. hehe.. saya pon tgh rilekkkkk walaupun esaimen berlambak2..hak2

    ReplyDelete

Designed By Blogger Templates