Sunday, November 14, 2010

artis baru bakal terkenal melalui youtube

sedar tak sedar, arus masa sungguh cepat berlalu.. kejayaan siti nurhaliza yang dahulunya terkenal melalui 'bintang rtm' dikatakan mustahil untuk dicapai oleh orang lain.. tapi kini, penyataan itu sudah tak boleh diterima pakai.. teknologi memudahkan insan seni lebih menyerlahkan diri melalui internet dan mampu mengaut keuntungan berganda.. dah ramai individu yang berjaya menempa nama melalui internet.. ada yang terkenal kerana memiliki paras rupa, watak yang kelakar, gaya yang mampu menarik perhatian, video blog menarik, suara merdu dan lain-lain..


kalau nak bincang berkaitan semua bidang kemahiran manusia ni memang tak larat la aku nak taip panjang-panjang.. jadi aku nak fokus kepada nyanyian ja.. diantara artis nyanyian (terkenal melalui youtube / myspace) ialah marie digby.. marie digby adalah seorang wanita cantik yang berkebolehan mencipta lagu, bermain pelbagai instrumen dan juga menyanyi.. boleh dikatakan hampir satu dunia mengenali marie digby kalau nak dibandingkan dengan siti nurhaliza.. ahaha..

selain itu antara nama yang besar yang muncul melalui youtube ialah andy mckee.. kalau anda semua nak tahu, aku telah menjadikan andy mckee sebagai idola aku dalam bermain guitar.. andy mckee memang super cool.. kerana kemunculan andy mckee, prisa si gadis dari indonesia juga telah menempa nama melalui youtube (kemahiran prisa ialah bermain guitar dan prisa juga ada membuat cover untuk lagu andy mckee).. aku pernah menulis entry berkaitan kedua-dua individu ini..

ok, kita abaikan artis luar negara.. bagaimana dengan malaysia? ada ka artis malaysia yang lahir melalui internet ni? ahaha.. mesti la ada! orang malaysia pun tak kurang hebatnya.. siapa tak kenal dengan yuna dan zee avi? dua orang wanita inilah diantara rakyat malaysia yang berjaya menempa nama melalui myspace dan youtube.. begitu juga dengan band hujan, estrella dan lain-lain.. artis malaysia aku tak penah review lagi setakat ini.. kah kah kah..

bukan taknak membantu orang kita sendiri.. tapi aku takut kena saman.. yuna tu dahla pelajar jurusan undang-undang.. konfem senang-senang dia nak saman aku kalau aku letak video dia nanti.. kah kah kah.. tapi harini aku sedikit baik hati untuk share video orang melayu kita yang aku rasa berpotensi menempa nama dalam industri musik tanah air.. video dia masih 'baru dan fresh'.. view pun tak sampai 100 lagi.. sila~ sila~ jangan malu-malu untuk tengok video bakal artis baru malaysia.. :)

video : fiq cover m.nasir suatu masa
dan banyak lagi video fiq dan khalil sumber asal


Related Posts with Thumbnails


SUKA DENGAN ENTRY INI?

suka dengan entry ini? dengan menekan butang like, anda berjaya mengurangkan satu urat kedut di wajah anda..
   
terima kasih kerana mengurangkan kedut di wajah sendiri :) semoga anda berada dalam keadaan babyface sentiasa
22 Comments
Comments


22 comments:

AiN Z said...

bagusnye tubelawak promote.. baik hati ..

promot ain pulak jom.. :D

sab said...

love yuna :)

but siti nurhaliza still no1 ok! i love her so much!

Azrul Hisham said...

wow...

NuR 'aQiLaH said...

artis............
huh hipokrit.

*erk. ter emo lg. kihkih

Marhaen Kacak said...

yeay! marhaen kacak bakal jadi artis redtube...opsss..haha


Kelantan Akan Keluar Dari Malaysia!!!

DaHLia said...

lepas ni cikgu shida :)

suka tgk ijau di sini..hehee

phreak-id said...

cikgu shida idola aku.. mwahahahaha

Terbaru >> 1) Follower ke 100 2) Bolasepak Sukan Asia 3) Nuffnang Premiere Screening - Skyline

Wahidah said...

pitching larik la..hahaha..

hang tk nak nyanyi post kt utube gk ke..

crayon said...

hehehehe.. minggu depan aku post.. aku nyanyi sambil stripping.. ok? kah kah kah konfem ramai muntah

Dark Half said...

bagus la kau crayon..beriya mamat tu nyanyi.sibbaik kau alert ngan bakat dia..kahkahkah..jaat

RazFiRa said...

crayon la plak nyanyi..konpem meletoppp.haha

maisyara Pot! Pot! said...

heeeee..... lau ko nk jadi artis macam dia, jemput aku makan kenny rogers leh? xDDDD *tetiba je xDDD

wannurfazrini said...

mcm tuu tubelawak pun boleh myerlah kann? HAHHA

Nurulbadiah Lai said...

nak video crayon .please!

fairuz said...

asal tak letak video oi. :P

aYu said...

gud luck artis baru..

Mari Berbicara Hati ke Hati,
Weekend Yang Indah

mye said...

macam2 cara nak popular..
huhuhu

misz_atiey said...

erk? ekeke..no komen..hihi

Anonymous said...

ni cover m. nasir ke m. pasir?.. haha

Peraih udang dari Zimbabwe said...

CD single Bik Mama tu dah kuar ker? Ingat nak belilah...

Ann said...

kene blaja lg..............byk lari pitching tu dik :)

cwiter said...

nice info,, ^_^

Post a Comment

Kedah Blogger Community Entertainment Humor Blogs
tubelawak.blogspot - hiburan seisi keluarga video,gambar,cerita,youtube,tube,lawak,kelakar,lucu,jenaka,gelak,video lawak,video kelakar,video lucu,video jenaka,lucah,seksi,rempit,awek,gambar lawak,gambar lucah,gambar seksi,gambar,lucah,myspace,seksi,facebook,lucah,awek,rempit,video,awek,lucah,melayu,3gp,seksi,artis,aku,lisa surihani,fasha sandha,gay,melayu,tips,trick,tutorial,blog,malaysia

rakan-rakan busuk